Rady k freestyleru

strapal
Uživatel
Uživatel
Příspěvky: 221
Registrován: úte 15. zář 2015 11:42:50
Bydliště: Valašské Království

Re: Rady k freestyleru

Příspěvekod strapal » stř 23. bře 2016 22:05:02

PeBe píše:... a programem pak spouštět scény, jaké budeš chtít a posílat tak světlo po různých drahách.

Po 5 hodinach klikani jsem v koncich. Jak mam pustit dve sceny najednou abych opsal svetlem treba "osmicku" ??? Sceny prepinam mezi sebou, ale vzdy jen jednu. Je to slozite jak zebrik... Zacinam pomalu litovat ze jsem vubec do nejakych hlav sel. A to jeste vubec nevim, jak se budou hybat podle rytmu. Na coz mi zatim bohuzel nikdo neodpovedel jestli to vubec jde nebo se trapim tyden zbytecne. Boze.... Nicmene zatim velke diky za navod, ale vysledek nula, ehm..



PRODANCE DEMO 12
Reklama
 

strapal
Uživatel
Uživatel
Příspěvky: 221
Registrován: úte 15. zář 2015 11:42:50
Bydliště: Valašské Království

Re: Rady k freestyleru

Příspěvekod strapal » sob 26. bře 2016 8:20:19

Tak po dalsich tisicich hodinach gugleni, uz konecne dokazu pustit vice scen najednou, ale stale je tu zakladni problem - pouziti modulu Sound 2 Light ve FS. Je zajimave, ze kdyz dam ve FS rizeni podle zvuku klasickym zpusobem - odkliknutim reproduktoru na CUE listu, vsecko slape ve spolupraci s VDJ7 jak ma. Jenze ja potrebuju pouzivat FS modul - Sound to Light, kde je k dispozici delicka BMP "beat divider" pro zpomaleni rytmu rizeni. Kdyz v CONFIGu tohoto modulu ve FS vybiram zvukovou kartu tak moje MAYA44 USB tam vubec neni, ale nabizi mi ji pod nazvem "Audio Device on USB bus" coz ale nefunguje. Mimo to je v nabidce karet jeste "default wave device" kde rizeni funguje pomoci orig. mikrofonu na notebooku a pak je tam Realtec HD audio input. (Nechapu, proc input). Takze nerozumim tomu, proc rizeni hudbou funguje pres CUE list, ale pres modul Soud to Light ne, pri pouziti stejne zvukovky a stejneho nastaveni FS i VDJ7. Muze mi to nekdo osvetlit?

Zkousel jsem jeste ve VDJ vymyslet nejake "custom" nastaveni zvukovky, kde jsem chtel MAYA44 nakonfigurovat na dve zvukove karty aby se modul ve FS probudil k zivotu, ale nepovedlo se. Mozna to ani nejde, dat karte se dvema stereo vstupy a vystupy jeste treti podminku smerovat signal jinde. Taky nevim, co znamena ve VDJ setupu pouzit vystup "TIMECODE". Tusim ale, ze se to rizeni BMP pro freestyler asi nebude tykat..



strapal
Uživatel
Uživatel
Příspěvky: 221
Registrován: úte 15. zář 2015 11:42:50
Bydliště: Valašské Království

Re: Rady k freestyleru

Příspěvekod strapal » ned 27. bře 2016 21:28:10

No vidim ze se nechytam s radou ohledne S2L i s jinymi dotazy, ale nejlepsi skola je beznadej ze ano... tak budu pokracovat v samodestrukci a zkusim neco z jineho soudku.

Kde nastavit, aby na konci songu (rizeni sekvence hudbou) udelalo svetlo nebo hlava vzdy neco definovaneho, kdyz VDJ ukonci skladbu. Treba hlava aby se vzdy nastavila do nejake polohy - treba vzhuru nebo aby svetlo svitilo bilou nebo proste cokoliv. Zatim to funguje tak, ze kdyz zmizi BMP, tak svetla, ktere pracuji v modu rizeni hudbou, zustanou viset na poslednim kroku, coz je k nicemu, protoze tam muze zrovna zustat krok se strobo..

A pak mam dalsi lahudku - lze ve FS vytvorit scenu, kdy po zmacknuti napr. "cuelist button" na prave strane v CUE nabidce, zacnou vsechny svetla (resp sdruzene sekvence ruznych svetel), to znamena hlavy i led PARy blikat STROBE se stejnym startem a stejnou frekvenci? Rekneme ze uz jsem se naucil vytvaret sceny i pro hlavy, pouzit tlacitka na rychle spousteni scen atd., ale nevim, jak zesynchronizovat vsechna zarizeni na stejne strobo, hm hm. Chapu, ze v rezimu master-slave na stejnem DMX start kanale a stejnych svetel to neni problem, ale ja to potrebuju u dvou ruznych svetel a pochopitelne na jinych kanalech. Nevi nekdo ?



Uživatelský avatar
PeBe
Uživatel
Uživatel
Příspěvky: 284
Registrován: úte 08. čer 2010 7:08:42
Bydliště: Hostouň

Re: Rady k freestyleru

Příspěvekod PeBe » pon 28. bře 2016 7:28:24

Mám obavu, že bys s vybavením "zadarmo" chtěl dosáhnout výsledků PRO...
Nelze čekat, že u světel za pár čínských šupů bude 100% shoda u stroba. Tu dosáhneš jen tak, že si vytvoříš chase "strobo", kde se bude opakovat světlo/tma na vybraných kanálech v definovaných časech.


Co nejde silou, jde ještě větší silou...

strapal
Uživatel
Uživatel
Příspěvky: 221
Registrován: úte 15. zář 2015 11:42:50
Bydliště: Valašské Království

Re: Rady k freestyleru

Příspěvekod strapal » pon 28. bře 2016 9:01:31

Aha, dobry napad, to mne nenapadlo. Pochopitelne.. :-)) No 4 obycejne blikatka a uz mam zarvanych pres 40 kanalu, takze bych musel obetovat dalsich 5 litru za 48 kanalovou verzi MV. A pri mojem stesti by to dopadlo stejne tak, ze bych za dva dny zjistil, ze priznak, ktery by mne zajimal, tam stejne neni (jelikoz jsem odpoved z SOH nedostal) a muzu se jit pohoupat do lesika.



Uživatelský avatar
PeBe
Uživatel
Uživatel
Příspěvky: 284
Registrován: úte 08. čer 2010 7:08:42
Bydliště: Hostouň

Re: Rady k freestyleru

Příspěvekod PeBe » pon 28. bře 2016 9:31:32

... příznak tam je. Jmenuje se "silence detection". Pomocí něho mám nastaveno, že PARy svítí bíle na poloviční jas, pokud jde do mixu manipulační hluk z pódia. Pokud je ticho, nesvítí mi nic.

Myslím si, že by sis měl založit JEDNO samostatné téma na VŠE, co nevíš, nebo ti nejde vyřešit. Většina tvých dotazů je dost obecných a jejich řešení zanáší spamem odborně směřovaná témata, viz toto... ;-)


Co nejde silou, jde ještě větší silou...

strapal
Uživatel
Uživatel
Příspěvky: 221
Registrován: úte 15. zář 2015 11:42:50
Bydliště: Valašské Království

Re: Rady k freestyleru

Příspěvekod strapal » pon 28. bře 2016 9:39:51

Toto tema se jmenuje rady k freestyleru, tak nevim co bych mel zakladat. Vyhrozovalo se tady, ze bude nejake vlakno s navody a podobne, ale nic jsem nenasel. Takze guglim a ptam se. Nemam kde jinde se ptat. Zalozit vlakno s nazvem "Zakladni rady k FS" nevim nevim. Tam by mi odpovidali stejne jako tady, tudiz NULA. Ale ty stejne pouzivas MV, takze by te to nemelo moc obtezovat, ne? Nic ve zlem pochopitelne.. 8)



Uživatelský avatar
PeBe
Uživatel
Uživatel
Příspěvky: 284
Registrován: úte 08. čer 2010 7:08:42
Bydliště: Hostouň

Re: Rady k freestyleru

Příspěvekod PeBe » pon 28. bře 2016 19:35:50

Promiň. Nerad jsem urazil tvé ego. Nechci dále spamovat,tak hezké Velikonoce...


Co nejde silou, jde ještě větší silou...

PPSSound
Uživatel
Uživatel
Příspěvky: 22
Registrován: sob 06. dub 2013 15:04:48

Re: Rady k freestyleru

Příspěvekod PPSSound » úte 03. kvě 2016 18:48:27

Kamarádi, nehádejte se, pokud něco budete chtít, ohledně freestyleru,kolega, pokud bude mít čas,vám milerád poradí,a i s programem zdarma se nechá dělat jako na Avolitu,kolega budiž toho důkazem,ale on je v tomhle uplně šílený a hlavně ho to baví a umí,takže případné dotazy a finanční dary směřujte na něj,já s tím neumím,děkuji,rádo se stalo,Petr



Marek26
Uživatel
Uživatel
Příspěvky: 15
Registrován: pát 15. led 2016 21:32:27
Kontaktovat uživatele:

Re: Rady k freestyleru

Příspěvekod Marek26 » sob 23. črc 2016 18:27:17

Zdravim.Som zaciatocnik.Povodne som si chcel postavit farebnu hudbu cez LPT port, ale presiel som na DMX.Postavil som si 8 kanalovy dimmer pack zo stranky http://www.hoelscher-hi.de/hendrik/english/dimmer.htm zapojenie konecne funguje.Ovladanie mi ale ide len manualne cez freestyler, alebo preblikava cez DMX400 ale podla hudby ani za svet.U kazdeho svetla jedna sa o klasicke PARky som nastavil react to sound.Spustil Light to sound 2.Pustil pesnicku konkretne cez winamp .Pesnicku program detekuje, lenze dmx vystup nejde.Proste svetla ani nebliknu, ani kontrolka o stave dmx signalu na dimmery nesvieti, len ked rucne stmievam.Neviete asi kde moze byt chyba.Netreba este volaco zapnut?Diky



dj-vlado-djv
Nováček fóra
Nováček fóra
Příspěvky: 5
Registrován: ned 15. pro 2013 14:16:58

Re: Rady k freestyleru

Příspěvekod dj-vlado-djv » pát 29. črc 2016 12:15:41

Viete mi niekto poradiť s freestyler dmx? Mám nastavené sekvencie na led par a scany keď ich v zložkách uložím do cue a chcem sekvencie spustiť naraz tak nechcú isť spolu. Ďakujem.



brilko9
Nováček fóra
Nováček fóra
Příspěvky: 6
Registrován: ned 13. říj 2013 22:39:39

Re: Rady k freestyleru

Příspěvekod brilko9 » pon 06. lis 2017 22:07:56

Ahojte, chcel by som sa opýtat, mam svetlá ktoré ovládam na FreX2, ale fixtury som si vytvoril sám nakolko v ponuke free neboli ak si chcem pozriet tieto moje svetlá na easy 3D view tak tam ani jedno to moje svetlo nenájdem ktoré som si robil fixtúry, dá sa s tým niečo urobiť? ....Vďaka :)



Uživatelský avatar
iJsT
Nováček fóra
Nováček fóra
Příspěvky: 1
Registrován: pát 03. črc 2015 20:25:57
Kontaktovat uživatele:

Re: Rady k freestyleru

Příspěvekod iJsT » úte 07. lis 2017 0:32:29

Ahoj, samozřejmě dá. Stačí si vytvořit fixtury i pro easy view, nejsou s těmi z freestyleru kompatibilní... utilitka na to se jmenuje Scanlibrary Editor a je automaticky instalována s visualizérem.




Zpět na “Freestyler”

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 host