Zapnutí přístrojů distributorem

Otázky a odpovědi ze STUDIOVÉ PRAXE - co, jak a proč dělat atd. (otázky na techniku směřujte do sekce Zvuková technika).
agamus
Nováček fóra
Nováček fóra
Příspěvky: 5
Registrován: pát 12. kvě 2017 17:10:12

Zapnutí přístrojů distributorem

Příspěvekod agamus » pát 12. kvě 2017 17:27:43

Zdravím, chci se zeptat, zda je pro přístroje problém nebo šumák, pokud jsou imrvére zapnutý (tlačítka power), ale všechny najednou je chci zapínat/vypínat 8mi násobným napájecím distributorem Díky vám.



PRODANCE DEMO 12
Reklama
 

Uživatelský avatar
Zdeněk Prodance
Uživatel
Uživatel
Příspěvky: 4039
Registrován: pon 18. dub 2011 11:17:46

Re: Zapnutí přístrojů distributorem

Příspěvekod Zdeněk Prodance » pát 12. kvě 2017 18:10:51

Může to být problém až velký problém, podle toho, o jaké přístroje se jedná a jak spolupracují. Já mám takhle zapojené všemožné akunabíječky a těm je to samozřejmě úplně egál, ovšem audiosestavu bych si tak rozhodně neudělal, tam je potřeba aspoň některé věci zapínat a vypínat v určité sekvenci, tedy pořadí a s odstupy, zařízení na to se prodává, ale je mnohem dražší než krabička se zásuvkami a jedním vypínačem.

H.M.



agamus
Nováček fóra
Nováček fóra
Příspěvky: 5
Registrován: pát 12. kvě 2017 17:10:12

Re: Zapnutí přístrojů distributorem

Příspěvekod agamus » pát 12. kvě 2017 19:48:00

Aha, dekuji, dekuji, tusil jsem, ze to nebude uplna brnkacka. Predpokladam, ze se jedna o soft start...

Jednalo by se o x kusu ADAT prevodniku a xyz kusu syntaku, ke kterym je blbej pristup, tak me napadlo, spoustet je timto. Zkusim pohledat, diky za nasmerovani.



Uživatelský avatar
Zdeněk Prodance
Uživatel
Uživatel
Příspěvky: 4039
Registrován: pon 18. dub 2011 11:17:46

Re: Zapnutí přístrojů distributorem

Příspěvekod Zdeněk Prodance » pát 12. kvě 2017 21:15:23

To by mohlo být bez problému. Ne, softstart je něco jiného, tomu postupnému se říká power sequencer apod.

H.M.



mkarr
Uživatel
Uživatel
Příspěvky: 259
Registrován: pon 28. říj 2013 19:21:32
Bydliště: Dešov
Kontaktovat uživatele:

Re: Zapnutí přístrojů distributorem

Příspěvekod mkarr » ned 14. kvě 2017 21:13:52

Jedná se o to, že zvuková technika předpokládá odborné zacházení a nikdo ji obvykle nevybavil nějakým odpojováním výstupů při startu, nebo naopak při ztrátě napájení. Takže se může snadno stát, že aktivní reprobedna, nebo zesilovač dostanou na vstupu špičku způsobenou vypnutím nebo náběhem zdroje v mixu, zvukovce, procesoru a s klidným srdcem ji pošlou do výškového repráku, kterému to moc radosti neudělá. Určitě by se našlo i pár dalších příkladů nečeho, čemu to neudělá radost, ale pokud jsou to všechno v podstatě zdroje signálu abudou se zapínat dřív než mix, zvukovka, zesilovače (případně aktivky) tak s tím obvykle není problém. Jsou teda i zařízení, která mají mechanický vypínač až za zdrojem s klasickým trafem a múže tam být třeba proto, aby špička při zapnutí/vypnutí trafa nevlítla do přístroje. Ty je možná dobré taky nevypínat vytažením ze zdi. Jinak by to mělo být při dodržení zásady, že se hračky zapínají po směru kterým putuje signál a vypínají obráceně, nebo se alespoň stáhne vstup, celkem fuk.



Vlado
Nováček fóra
Nováček fóra
Příspěvky: 1
Registrován: čtv 24. srp 2017 23:21:31

Re: Zapnutí přístrojů distributorem

Příspěvekod Vlado » čtv 24. srp 2017 23:25:12

Vyrobil jsem doplnek k distributoru Samson a Arduinem, a ten mi zapina jednotlive zastrcky postupne (a vypina je v opacnem poradi). Tady je video https://youtu.be/TFtlX88PqpA a mam to vyreseno.



agamus
Nováček fóra
Nováček fóra
Příspěvky: 5
Registrován: pát 12. kvě 2017 17:10:12

Re: Zapnutí přístrojů distributorem

Příspěvekod agamus » stř 06. zář 2017 13:41:48

Hele... super, super :) Kolik by taková to úprava zhruba stála? Myslím ohledně materiálu, co se týče výroby, snad bych někoho kolem mě našel.
Díky moc za info.
r.



Otas
Uživatel
Uživatel
Příspěvky: 230
Registrován: ned 06. lis 2011 15:59:02
Bydliště: Bílina

Re: Zapnutí přístrojů distributorem

Příspěvekod Otas » čtv 07. zář 2017 9:55:21

Jako vyrostlého v éře analogu mne těší použití relátek, k dnešní éře by bylo správné spíše sepnutí triakem v nule. K sepnutí relátek by mi stačily sprosté darlingtony s rozdílným kondem v bázi. Ale není to bez pájky přenastavitelné a je jiná doba, uznávám :).
Jinak svůdná myšlenka i pro technologii live. Když spínám třebas jen páreček NT59 tak si světýlko blikne :(.




Zpět na “Nahrávání a práce ve studiu”

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 host