GLD-80

Uživatelský avatar
Zdeněk Prodance
Uživatel
Uživatel
Příspěvky: 4039
Registrován: pon 18. dub 2011 11:17:46

Re: GLD-80

Příspěvekod Zdeněk Prodance » pon 08. črc 2013 9:11:37

Bohužel je to na opravu v servisu, odkud jsi ? Občas jezdím do Ostravy na pobočku, mohl bych to udělat tam, až tam pojedu.

ZP



Allen Heath SQ
Reklama
 

Uživatelský avatar
Paja
Uživatel
Uživatel
Příspěvky: 27
Registrován: čtv 16. zář 2010 14:55:04
Bydliště: Přerov
Kontaktovat uživatele:

Re: GLD-80

Příspěvekod Paja » pon 08. črc 2013 12:41:57

jsem sice z prerova, ale pres tyden jsem v praze a ted mam pult taky v praze, do ctvrtka, v patek zvucim


Když jde z pódia to, co má, tak jsem jen v roli zesilovače.

Uživatelský avatar
Návštěvník

Re: GLD-80

Příspěvekod Návštěvník » pát 23. srp 2013 14:16:45

Zdravím,
Je možné nepoužívat analogovou vyhýbku (nebo DSP) a dělení atd. provést v GLD80? Počet vstupů by to umožňoval, co výbava?
Díky



Uživatelský avatar
MADMAX

Re: GLD-80

Příspěvekod MADMAX » sob 24. srp 2013 9:30:20

2 Návštěvník: měl jsi asi na mysli počet výstupů, ne? :D Jinak: v zásadě, nouzově, to možné je. Můžeš použít např. MATRIX sběrnici, do které naposíláš master, zde použít příslušně nastavené HPF a LPF filtry (z EQ sekce), popř. delay a můžeš i regulovat úroveň jednotlivých pásem. Pozor na to, že takto vytvořený "crossover" bude mít malou strmost filtrů!

Nevím, jestli je u GLD v "FX RACKU" k dispozici obdobný dvoupásmový procesor, jako u iLive, tam už můžeš pracovat se strmými filtry, škoda jen, že přímo v něm nelze nastavovat úroveň pásem.

K integraci kvalitního plnohodnotného spekermanagementu přímo do dig. pultu se bohužel žádná firma neodhodlala (je to dáno tím, že dnes se stále více prosazují "výkonové kontrolery", tedy zesilovače s integrovaným DSP přímo určené ke konkrétním typům beden - L-Acoustics LA4 /LA8, db audiotechnik D6/D12, NEXO NX AMP...) s čestnou výjimkou YAMAHY, která do nových pultů série CL nabízí kartu s kompletním špičkovým processingem LAKE (4in, 12out)



Uživatelský avatar
Petr V.
Uživatel
Uživatel
Příspěvky: 325
Registrován: ned 14. zář 2008 20:57:37
Bydliště: Mezi Prahou a Plzní.

Re: GLD-80

Příspěvekod Petr V. » sob 24. srp 2013 10:44:16

Myslím, že implementace plnohodnotného DSP do mixpultu , tedy ne přídavnou kartou, ale SW , není moc výhodná. V praxi to znamená táhnout třeba 8 párů k zesilovačovému racku.
Kvalitní karta DSP na úrovni XTA, Lake apod. se dá pořídit u výrobce těchto komponentů , v ceně od 200Eur. Já třeba u prototypu aktivní verze A394PW ,takový používám. Levnější DSP karty, zvukově na úrovni třeba Ashly, stojí mezi 50 - 120Eur .Ty ceny jsou při nákupu >100ks.
Cena nadále klesá, protože vývoj SW je již zaplacený. Z toho je vidět, že takový DSP nijak zvlášť zesilovač neprodraží. K takovému zesilovači mohu připojit ,třeba malý analogový pultík (2x mic + CD) a stále mám k dispozici například možnost připojení reproboxu 15"+2" v biampu (pokud je zesilovač 4 kanál).


Petr Vinš
tel: 721 281 678
petr@splacoustics.cz

Uživatelský avatar
Návštěvník

Re: GLD-80

Příspěvekod Návštěvník » sob 24. srp 2013 14:15:10

2 Petr Vinš:

"Myslím, že implementace plnohodnotného DSP do mixpultu , tedy ne přídavnou kartou, ale SW , není moc výhodná. V praxi to znamená táhnout třeba 8 párů k zesilovačovému racku."

to máš sice pravdu, ale dnes už řada lidí používá suby na auxu nebo na matrixu, stejně taháš několikapárový kablík kvůli odp. cestám, pokud je mícháš z FOH - nepřipadá mi to jako takový opruz ani finanční náklad, tahat ze stageracku třeba dva osmipárové kabely ke koncům místo čtyřpárových (uvažuju 4 pásm. systém a 4 biampové mon. cesty), v porovnání s tím, co ušetřím za kvalitní rackové DSP a když přidám výhodu, že do processingu mohu zasahovat rovnou z touchscreenu na pultě (nemusím připojovat notebook, tahat další LAN...), tak by se mi to líbilo.

Asi jsem natvrdlej, ale úplně jsem nepochopil, jak to myslíš s těmi kartami - to o čem mluvím já je standardní yamahácká Mini-YGDAI karta do slotu na pultě. Zastrčíš, dotáhneš dva šroubky a máš v podstatě kompletní Dolby LAKE asi za polovinu ceny HW přístroje. Karty lze osadit i dvě do jednoho pultu (mají standardně 3 sloty).



Uživatelský avatar
Petr V.
Uživatel
Uživatel
Příspěvky: 325
Registrován: ned 14. zář 2008 20:57:37
Bydliště: Mezi Prahou a Plzní.

Re: GLD-80

Příspěvekod Petr V. » sob 24. srp 2013 15:32:30

U digitálního mixpultu jsou v podstatě dvě možnosti kam instalovat DSP , buďto přímo kartou v konzoli a naroutovat si jednotlivé výstupy podle potřeby a nebo přídavnou kartou do stageboxu (to jsem nikde neviděl). U zesilovače obsahuje DSP modul i vstupy. To jen pro objasnění jak jsem to myslel.
Jen by mi vadilo mít nataháno a zapojeno 16 párů pro 4 pásmové PA a 10 párů pro 5 monitorových cest v biampu (pár = symetrické vedení). Nevím jestli možnost zásahu do DSP přímo z pultu je vyvažující hodnotou, že by někdo posouval dělící frekvence či strmosti HPF/LPF se mi moc nezdá jako častý požadavek. Snad jen u subbasů. Digitální mixpult obsahuje dost nástrojů pro korekci (GEQ,PEQ).
Ale pokud by to někdo takto chtěl, určitě to fungovat bude a může to řešit třeba multipinem.


Petr Vinš
tel: 721 281 678
petr@splacoustics.cz

Bildic
Uživatel
Uživatel
Příspěvky: 107
Registrován: ned 17. bře 2013 17:00:04

Re: GLD-80

Příspěvekod Bildic » pon 26. srp 2013 10:32:16

Optimálne riešenie je ťahať 2x CAT5 káble - 1x Stagebox a 1x PC-Mac, pre ovládanie DSP koncov a 1x Wifi. DSP pre array sú dnes už dodávané s PRESSETmi, software na simuláciu ozvučovacej plochy, riadením, atď.

Stagebox prepojiť s DSP (LR, Matrix). Nastavenie pressetov dooptimalizovať(Pink Noise) cez meracie mikrofony - delay u DSP, PEQ, GEQ na mixe.

j

PS: U GLD môžeš využiť na jednej strane StageBox AR2412 (L) a na strane druhej (R) Stagebox AR84 a prepojiť ich 1xCat5 pre "nakrmenie" DSP.



Uživatelský avatar
Paja
Uživatel
Uživatel
Příspěvky: 27
Registrován: čtv 16. zář 2010 14:55:04
Bydliště: Přerov
Kontaktovat uživatele:

Re: GLD-80

Příspěvekod Paja » pát 11. říj 2013 12:28:36

se tot ady nejak zaseklo, nejaky novy tipy vychytavky a podobne? uz nekdo zkusenosti, s tim novym online editorem? pro PC


Když jde z pódia to, co má, tak jsem jen v roli zesilovače.

Bildic
Uživatel
Uživatel
Příspěvky: 107
Registrován: ned 17. bře 2013 17:00:04

Re: GLD-80

Příspěvekod Bildic » pát 11. říj 2013 17:45:08

Vyskúšal som editor pod PC i Mac. Funguje to na obidvoch platformach korektne. Trochu mi vadí nemožnosť zväčšovať pracovnú plochu pri vyššom rozlíšení monitora. Je však možné mať vedľa seba obidve okná -> GLD a napr setup, processing, ... čo je celkom prehľadné.

Je fajn si uložiť SHOW v GLD na USB a potom to preniesť do PC z USB. V PC/Mac urobiť potrebné a potom jednoducho opäť cez USB späť do GLD.

Je tu zaujímavý priestor pre outsourcing či konzultácie, školenia na diaľku, rental, atď.

jb



Bildic
Uživatel
Uživatel
Příspěvky: 107
Registrován: ned 17. bře 2013 17:00:04

Re: GLD-80

Příspěvekod Bildic » čtv 23. led 2014 21:51:03

Ohlasena ver 1.4 - firmware pre GLD

scene crossfading, multiband compression, dynamic eq, and transient controller to the GLD

Na koniec februara :-)



Uživatelský avatar
Paja
Uživatel
Uživatel
Příspěvky: 27
Registrován: čtv 16. zář 2010 14:55:04
Bydliště: Přerov
Kontaktovat uživatele:

Re: GLD-80

Příspěvekod Paja » ned 22. úno 2015 21:35:32

Tak jsem se vcera krásně vypekl... klasika poradatel donese flesku... pust to tam, je tam nejaky disco tuc tuc... ja pane... mel na té 16gb flashce nejakou hru nebo neco takovyho a byly tam tisíce a tisice vteřinových wavů... typu cink, buch prásk... prorolovat se na konec playlistu byla otaka 10minut... opravdu by to chtelo neco ve smyslu ADD dir.... navic se tak mezi prehravanou hudbu v pauzách nedostanou osobni nahravky... Hodilo by se jeste neco, co dokaže pripojit uložiště telefonu... plno lidí dnes nosí data v telefonu... predtančení a podobne a GLD si nevi rady s tim kdyz tam je mistní a sd karta... neschroupe to...


Když jde z pódia to, co má, tak jsem jen v roli zesilovače.

MADMAX
Uživatel
Uživatel
Příspěvky: 465
Registrován: stř 09. led 2008 8:41:16
Bydliště: Vršovická 30/808, PRAHA 10

Re: GLD-80

Příspěvekod MADMAX » pon 23. úno 2015 9:48:30

Já myslím, že kabel jack3,5 - 2x CINCH to řeší... zrovna při kvalitě záznamu na telefonu bych se asi nebál, že ten jeden D/A a A/D převod to může nějak (ještě víc) domršit...


MAD

Bildic
Uživatel
Uživatel
Příspěvky: 107
Registrován: ned 17. bře 2013 17:00:04

Re: GLD-80

Příspěvekod Bildic » pon 23. úno 2015 10:09:54

Na telefóny, tablety, PC... používam dibox - http://www.smproaudio.com/index.php/en/ ... es/di-dock , má to v sebe 3,5 jack vstup a predzosilovač a výstup na sluchátka, vstup i nabíjanie iPod-u.

Prv než v GLD si to cez sluchatka skontrolujem a v prípade potreby, si to môže "externy operator-žiadatel" vyhľadať - od GLD je vzdialený na dĺžku kábla :-)



J.J.
Uživatel
Uživatel
Příspěvky: 571
Registrován: pon 21. led 2008 18:38:20

Re: GLD-80

Příspěvekod J.J. » pon 23. úno 2015 11:02:23

Kabely 3,5jack - 2xXLR sebou vozím dva (jeden jako backup). Stává se to poslední dobou celkem pravidlem, že i kapelní zvukaři hrajou intra z telefonů.


Zvukař bez www stránek


Zpět na “Allen & Heath”

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 host