Soundcraft Ui16/12

Uživatelský avatar
PeBe
Uživatel
Uživatel
Příspěvky: 290
Registrován: úte 08. čer 2010 7:08:42
Bydliště: Hostouň

Re: Soundcraft Ui16/12

Příspěvekod PeBe » pon 20. lis 2017 7:40:09

Ani ve smyku nechci dělat Souncraftu advokáta, nicméně si myslím, že problémy s připojením pomocí LAN vznikají především mezi klávesnicí a židlí. Jsem přesvědčený, že kdokoli chce pracovat s čímkoliv v síti, musí mít alespoň minimální povědomí o práci se síťovými prvky a pokud jej nemá (každý nutně nemusí být IT), pak by měl číst návody ;-)
Direct Connection
Most computers with a GigaBit adapter will AutoNegotiate and so when connected directly to the unit (not via a
switch) there will be no need for an Ethernet crossover cable. Use a static IP for the computer, in the same range
as the unit, such as 10.10.2.5 and enter the IP address of the unit in the computer’s browser.

Jinými slovy, pokud v počítači nastavím IP v rozsahu adres, jako má Ui, tedy 10.10.2.XX (s vyjímkou 1, kterou má mix), pak připojení kabelem funguje, jak z praku, na první připojení LAN kabelu. Zde musím chlapsky přiznat, že i já sám jsem si již párkrát naběhl, když jsem na toto nastavení zapomněl a pak mi to, vcelku logicky, nechodilo :-)


Co nejde silou, jde ještě větší silou...

Allen Heath SQ
Reklama
 

Uživatelský avatar
Jara

Re: Soundcraft Ui16/12

Příspěvekod Jara » pon 20. lis 2017 13:14:07

připojení kabelem funguje, jak z praku, na první připojení LAN, myslíš tim že připojim internetovým kabelem z ethernet mix do ethernet notebok a v noteboku napišu tuto adresu tak se mix připoví bez fiwi?



Uživatelský avatar
PeBe
Uživatel
Uživatel
Příspěvky: 290
Registrován: úte 08. čer 2010 7:08:42
Bydliště: Hostouň

Re: Soundcraft Ui16/12

Příspěvekod PeBe » pon 20. lis 2017 14:58:19

Myslím tím to, co píšu :-) V notebooku nastavím pro LAN IP třeba 10.10.2.2 v prohlížeči napíšu do adresního řádku 10.10.2.1 a už to jede. V nastavení mixu pak pro jistotu vypnu WiFi, aby se k ní nikdo nepřisomrovával a mám po starostech.
Nastavení IP v notesu možná nebude nutné, pokud je nastavena volba, že IP přidělí DHCP, pak by jí měl přidělit mix. Toto nemám vyzkoušené, vše raději nastavuji napevno.


Co nejde silou, jde ještě větší silou...

Uživatelský avatar
Jara

Re: Soundcraft Ui16/12

Příspěvekod Jara » pon 20. lis 2017 15:36:28

tak jsem to zkoušel a jsem na to totálně blbej



Uživatelský avatar
PeBe
Uživatel
Uživatel
Příspěvky: 290
Registrován: úte 08. čer 2010 7:08:42
Bydliště: Hostouň

Re: Soundcraft Ui16/12

Příspěvekod PeBe » pon 20. lis 2017 17:30:32

Lepší jednou vidět, než stokrát slyšet... ;-)
Přílohy
UI12-nastaveni IP.JPG
UI12-spusteni.JPG
UI12-nastaveni siti.JPG


Co nejde silou, jde ještě větší silou...

Uživatelský avatar
PeBe
Uživatel
Uživatel
Příspěvky: 290
Registrován: úte 08. čer 2010 7:08:42
Bydliště: Hostouň

Re: Soundcraft Ui16/12

Příspěvekod PeBe » pon 20. lis 2017 17:32:26

... nakonec nezapomenout na [save]
Přílohy
UI12-wifi disabled.JPG
UI12-heslo.JPG


Co nejde silou, jde ještě větší silou...

Uživatelský avatar
Jara

Re: Soundcraft Ui16/12

Příspěvekod Jara » pon 20. lis 2017 20:36:55

Tak i když tu mám návod tak jsem to prostě nerozchodil, v mixu tam by problem nebyl ale vtom notasu se mi vubec tyto ikony nezobrazují, tak že opravdu jsem nucen sehnat někoho kdo se vyzna vtěchto věcech, ale ty obrázky potom určitě využijem, moc ti díky PeBe za snahu pomoct.



Uživatelský avatar
PeBe
Uživatel
Uživatel
Příspěvky: 290
Registrován: úte 08. čer 2010 7:08:42
Bydliště: Hostouň

Re: Soundcraft Ui16/12

Příspěvekod PeBe » úte 21. lis 2017 7:37:00

Zapomněl jsem dodat, že to mám pod WIN XP. Pokud máš "sedmičky", pak strejda Gůgl poradí, kde to hledat. Stačí zadat do vyhledávání třeba: "nastavení LAN ve WIN7". http://www.vhvspeed.cz/nastaveni-tcp-ip-ve-windows-7


Co nejde silou, jde ještě větší silou...

Uživatelský avatar
Jara

Re: Soundcraft Ui16/12

Příspěvekod Jara » úte 21. lis 2017 8:01:26

ano mám 7 64 bit



Uživatelský avatar
Jara

Re: Soundcraft Ui16/12

Příspěvekod Jara » pát 01. pro 2017 17:52:55

Kluci jel by mix tady na tento krám? D-Link DAP-1620



Bildic
Uživatel
Uživatel
Příspěvky: 106
Registrován: ned 17. bře 2013 17:00:04

Re: Soundcraft Ui16/12

Příspěvekod Bildic » sob 02. pro 2017 6:53:43

To jara:

Mas tento extender?
http://global.dlink.com.sg/site_pdtpdfs ... 620_ds.pdf

Ak ano, potom to funguje takto:
3F8A532A-9973-4EE2-9326-B1D24E8FE46E.jpeg


Namiesto “zemegule” - internet bude tvoj mix.



Uživatelský avatar
Jara

Re: Soundcraft Ui16/12

Příspěvekod Jara » sob 02. pro 2017 11:41:17

To BILDIC ahoj zatím nemám nechci zbytečně utrácet proto se raději ptám jestli ho někdo má vyzkoušen, a jestli je na něj spoleh.



exxxi
Uživatel
Uživatel
Příspěvky: 817
Registrován: sob 29. led 2011 1:35:00
Kontaktovat uživatele:

Re: Soundcraft Ui16/12

Příspěvekod exxxi » sob 02. pro 2017 17:58:02

To neni router, to je opakovac. Opravdu chces pouzivat opakovac? Jaky mas router? Jenom ten interni? Pokud se skutecne bavime o opakovaci, tak dobrou referenci jsem cetl na tohle https://www.alza.cz/tp-link-re305-ac120 ... 844943.htm


Morfeus.net | http://www.bandzone.cz/tractus
SiEx3, DL1608, KW153, SB18 etc.

Uživatelský avatar
Jara

Re: Soundcraft Ui16/12

Příspěvekod Jara » ned 03. pro 2017 11:11:28

opakovač ? tak to teda určitě nechci



Bildic
Uživatel
Uživatel
Příspěvky: 106
Registrován: ned 17. bře 2013 17:00:04

Re: Soundcraft Ui16/12

Příspěvekod Bildic » ned 03. pro 2017 17:51:07

Je to “krabicka” ktora ti predlzi dosah wifi - ak sa vzdialis dalej od rutra.

Je to skôr na domace ako profi pouzitie.
Tam by som odporucal AP (AccessPoint) riesenie, mac adresa a schovanie SSID - mena siete.




Zpět na “Soundcraft”

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: blaha a 4 hosti