Soundcraft Si Impact

peterson.pet
Nováček fóra
Nováček fóra
Příspěvky: 5
Registrován: pon 14. pro 2015 19:23:46

Re: Soundcraft Si Impact

Příspěvekod peterson.pet » čtv 17. pro 2015 14:23:56

Než seženu licenční kartu na Ableton jsem se pokusil připojit Mix na MACBook (údajně to má fungovat bez nestavení na MAC - nějaký jejich SW pro tvorbu a editaci hudby.)
Ale nerozchodil jsem to. Na mixu jsem si na živých šavlích nastavil DirecOut na USB/MADI 1-9.
Do MACku ale neleze nic.



Allen Heath SQ
Reklama
 

Uživatelský avatar
blaha
Uživatel
Uživatel
Příspěvky: 3432
Registrován: úte 30. pro 2008 18:13:14
Bydliště: cca 10km od Jaroměře
Kontaktovat uživatele:

Re: Soundcraft Si Impact

Příspěvekod blaha » čtv 17. pro 2015 18:13:04

A vidíš tam tu zvukovku, alespoň na vidlích se normálně ukáže po připojení a nainstalování ovladačů 16 párů vstupů a 16 výstupů.
Druhá možnost je, že je v pultu přepnutá MADI karta na 64 kanálů a ne na kombinaci 32USB + 32MADI, i když my jsme to měli automaticky asi z výroby nastavené na 32+32.


Zdeněk "Bláha" Blahovec, divadlo Jaroměř, občas zvučení na sebe mimo divadlo, občas nějaký ten prodej i instalace techniky

peterson.pet
Nováček fóra
Nováček fóra
Příspěvky: 5
Registrován: pon 14. pro 2015 19:23:46

Re: Soundcraft Si Impact

Příspěvekod peterson.pet » čtv 24. pro 2015 10:52:47

Tak se mi to zatím nepodařilo rozchodit.
Na PC vidím Soundcraft kanály (zvukové zařízení, v SW na PC MixCraft je taky vidím ale nepřiřadí se automatisky šavlím.
A i když je přiřadím ručně tak tam nic neleze.
Na mixu jsem si nastavil DirecOut na USB/MADI.
Přikládám pár fotek
Přílohy
4.pdf
(243.2 KiB) Staženo 80 x
3.pdf
(223.55 KiB) Staženo 64 x
2.pdf
(174.58 KiB) Staženo 85 x



peterson.pet
Nováček fóra
Nováček fóra
Příspěvky: 5
Registrován: pon 14. pro 2015 19:23:46

Re: Soundcraft Si Impact

Příspěvekod peterson.pet » čtv 24. pro 2015 10:54:15

a ještě další
Přílohy
1.pdf
(206.81 KiB) Staženo 59 x
6.pdf
(199.9 KiB) Staženo 47 x
5.pdf
(151.79 KiB) Staženo 55 x



hlujan
Nováček fóra
Nováček fóra
Příspěvky: 3
Registrován: stř 06. led 2016 15:42:45

Re: Soundcraft Si Impact

Příspěvekod hlujan » úte 16. úno 2016 14:07:18

Ahoj, včera jsem se s tím MADI a nahráváním do DAW taky trápil. Po šesti hodinách jsem vytáhl MADI kartu, našel si k ní návod na netu a zjistil, že:

Kanály 1 - 32 jsou určeny pro CAT digi párák, zatímco

kanály 33 - 64 jsou výstupní/vstupní rozhraní pro USB,


to znamená, že v DAW v PC je potřeba nastavit jako zvukový kanál madi 01 combo, to je první kanál, ale v pultu je potřeba nastavit v Direct Out port 33 (stisknout tlačítko MENU, potom INPUT/VCA, pak Direct Out a jedničce kanálu odpovídá výstup 33, pomocí funkce AUTO COMPLETE je naroutování hračkou.)
(A pokud snad náhodou někdo nemá DAW, stačí se podívat pod ikonku repráčku, tam si kliknout pravým tlačítkem, zvolit zařízení pro záznam, kde se ukáže spousta vstupů a vybuzený určitě poznáte.) :-D

Podle nastavení MADI karty to lze udělat i jinak, slouží k tomu 4-pinový přepínač přímo na MADI kartě (je ji potřeba vyndat z pultu), ale na druhou stranu je jednodušší si to takhle zapamatovat, než pak při připojení digi stageboxu hledat, proč mi to spolu nemluví :)

Samozřejmostí je snad pro každého stažení a nainstalování ovladačů ze stránek výrobce.

Honza



mathyk
Uživatel
Uživatel
Příspěvky: 13
Registrován: úte 08. pro 2015 21:03:40

Re: Soundcraft Si Impact

Příspěvekod mathyk » pon 07. bře 2016 21:55:02

Myslíte že existuje šanca, že nejakým updateom bude k dispozícii rta analyzer priamo na pulte, alebo aspoň na Visi remote. Písal som aj do sc, zatiaľ bez odpovede. Myslím že ten display má dosť nevyužitý potenciál, tak isto ako aj visi remote. Už len keď to porovnám s app pre ui series. Či by som chcel veľa?



Uživatelský avatar
blaha
Uživatel
Uživatel
Příspěvky: 3432
Registrován: úte 30. pro 2008 18:13:14
Bydliště: cca 10km od Jaroměře
Kontaktovat uživatele:

Re: Soundcraft Si Impact

Příspěvekod blaha » sob 12. bře 2016 10:37:46

Ondráš se mě ptal na zkušenosti a postřehy z provozu Si Impactu.

V podstatě vcelku pozitivní, čistší zvuk než u GB4-24, vše je pěkně slyšet tam kde má. Více možností nastavení korekcí, poměrně intuitivní základní ovládání.
Jsou na něm vychytány některé věci vytýkané předchozím modelům Si Ex, jako displaye u jednotlivých šavlí, malý display, nemožnost individuálního nastavení PRE/POST AUXů.
Zamrzání za celou dobu se mi snad nestalo, že by pult zamrznul a nešel ovládat.
Co mi trochu vadí, je že si musí člověk hlídat ve které je vrstvě a co má zrovna vyselektovanýho, aby nekroutil parametry k úplně jinýmu vstupu.
Pult má jen 32 fyzických vstupů + 4 stereo vstupy po digitálních sběrnicích (returny efektu, nebo třeba USB), to by někomu mohlo vadit, ale nám naprosto vyhovuje, zatím jsem vše srovnal i do tý GB4-24, takže tady mám trochu větší volnost.
Trochu může vadit absence vstupu pro TB mikrofon a je tak nutné použít jeden z MIC vstupů.
Trochu mi dalo práci s nastavením ovládání přes tablet, ale to spíš bylo o nastavení routeru, s čímž pomohl dobře tutoriál.
Jednou se mi stalo, že se pro DO na tabletu nenačetly úplně všechny informace z pultu, jako třeba popisy vstupů, to vyřešil restart pultu. Stalo se pouze jednou a příčina mohla být jakákoliv.

A jediný co mě trápí, a bude to asi chyba toho našeho konkrétního kusu, tak že po nahrání scény se mi nepropojí výstupy z efektové jednotky do výstupů pultu, vidím signál na vracečce efektu, přes SOLO ho i slyším, pokud mu naroutuju DirectOut na fyzický výstup, tak z něj leze, ale po vnitřních sběrnicích ho nedostanu ven ani do masteru, ani třeba do AUXů. Pokud vypnu a zapnu pult, tak se vše rozeběhne jak má. Tohle ale už řeším se servisem, eliminovali jsme všechny ostatní možnosti problému, takže v úterý jde na reklamaci. Podle všeho má presety na jiném pultu fungují bez problémů, poslali mi i jejich funkční preset a ten u mě nefungoval, resp. fungoval až po restartu.

I přes tento problém našeho kusu, jsem ale s pultem spokojenej, opravdu si myslím, že v poměru cena výbava je to dost slušný a v současné době, kdy má SC akce na sety je to ještě asi o 25tis. slušnější. Při výběru jsem porovnával i AH QU, GLD a Behringer X32, ale tenhle mi prostě vyšel jako nejvýhodnější volba.


Zdeněk "Bláha" Blahovec, divadlo Jaroměř, občas zvučení na sebe mimo divadlo, občas nějaký ten prodej i instalace techniky

Uživatelský avatar
Ondráš

Re: Soundcraft Si Impact

Příspěvekod Ondráš » sob 12. bře 2016 13:39:54

My nahrazujeme Yamahu MG2414FX.

Co mi trochu vadí, je že si musí člověk hlídat ve které je vrstvě a co má zrovna vyselektovanýho, aby nekroutil parametry k úplně jinýmu vstupu.
Presně tohle mi vadí.

Pult má jen 32 fyzických vstupů + 4 stereo vstupy po digitálních sběrnicích
Tohle mi teoreticky asi stačí, na Yamaze mám obsazeny oba páry stereo výstupů i sum. mono out. a všechny AUXy.

Trochu může vadit absence vstupu pro TB mikrofon a je tak nutné použít jeden z MIC vstupů.
Tohle nevadí, TB na šavli mám už teď, potřebuji jej routovat kamkoli.

A jediný co mě trápí, a bude to asi chyba toho našeho konkrétního kusu, tak že po nahrání scény se mi nepropojí výstupy z efektové jednotky do výstupů pultu, vidím signál na vracečce efektu, přes SOLO ho i slyším, pokud mu naroutuju DirectOut na fyzický výstup, tak z něj leze, ale po vnitřních sběrnicích ho nedostanu ven ani do masteru, ani třeba do AUXů.

Pokud by se nejednalo o závadu kusu, ale vlastnost, jednalo by se o zásadní chybu / deal breaker...

Naše potřeby jsou:
min. 8x Mic/Line in a min. 2x Line out přes stage box
min. 9x Mic/Line in přímo do pultu
min. 2x stereo in přímo do pultu (jedno z toho může být přes USB)
min. 2x master stereo out přímo z pultu
min. 8x line out přímo z pultu (vč. možnosti přiřadit 2 jako stereo pár - jako podskupiny)
EQ, kompesor, gate a delay (ne efekt, ale time delay) na mono vstupechPEQ, GEQ, kompresor na stereo výstupech
AES výstup
možnost instalace digiaudio karty
automix bude s výhodou (QU Chrome ho nově má :-D )


Díky za postřehy, bude to asi boj mezi QU a Si.



Uživatelský avatar
blaha
Uživatel
Uživatel
Příspěvky: 3432
Registrován: úte 30. pro 2008 18:13:14
Bydliště: cca 10km od Jaroměře
Kontaktovat uživatele:

Re: Soundcraft Si Impact

Příspěvekod blaha » sob 12. bře 2016 15:38:00

Ty vrstvy a hlídání si co máš vyselektovaný, to je u všech digitálů, dobrý je, že si to nastavíš, pak si na uživatelskou vrstvu hodíš co potřebuješ a tam už je to přeci jen přehlednější.

Vstupově proti Yamaze je to určitě posun.
vstupy 32mic. na mixu kombinovatelné s 32 MIC na SB, k tomu 4 stereo v mixu pouze digitálně (FX returny, USB), celkem použitelných je 32+8 sběrnic, vstupy jde linkovat do sterea
výstupy 16 analogových + 2 digitální (1x AES) na mixu kombinovatelné s 8mi analogovými a 8mi digitálními (4x AES) na SB
na kartě v pultu je navíc USB rozhraní 32in/32out
8x VCA, 14 AUX sběrnic, LRC, 4x Matrix
vstupy i výstupy co potřebuješ, navíc na výstupech taky Delay
Automix, moc jsem nepátral co to přesně je, ale nějak mi vychází, že to je nějakej chytrej Gate/Kompresor dohromady, to teda SC nemá a nemá taky RTA, ale přiznám se, že spektrální analyzátor jsem nepoužil už alespoň dva roky.

Ten problém s tím efektem je opravdu problém a ne vlastnost, když to zkoušeli v Audiomasteru na jiným pultě, tak tam to fungovalo bez problémů. Zejtra a v pondělí na něm mám akce, pak ho asi 14 dní nepotřebuju, tak pojede do servisu, ať se na to podívaj, mám slíbeno, že buď to odstraní, nebo pošlou nový kus.

Je dobrý si stáhnout offline editor a trochu si s ním pohrát, mě prostě Si Impact vyšel z těch možnejch jako vítěz, QU mi přijde při podobné ceně hůř vybavený, GLD je už zase cenově moc, X32 je taky cenouo podobná, ale pokud mám mit za stejný peníze Soundcraft nebo Behringera ...
A momentálně je díky akci fakt dobrá cena na SC, pokud chceš tak ti můžu udělat i nabídku, vč. páráku i kejsů a dalšího příslušenství. Navíc ta akce není jen na Impacty, ale i na Performery, který se daj v setu získat taky za hodně slušný peníze.


Zdeněk "Bláha" Blahovec, divadlo Jaroměř, občas zvučení na sebe mimo divadlo, občas nějaký ten prodej i instalace techniky

Uživatelský avatar
Ondráš

Re: Soundcraft Si Impact

Příspěvekod Ondráš » sob 12. bře 2016 19:29:58

Jdu stáhnout ten editor, abych se kouknul na ty vrstvy. Jinak po stránce hw to vypadá dobře. Absence RTA
trochu zamrzí (jsem "hračička"), ale je to do pevné instalace, takže se to jednou změří a pak už se na to moc šahat nebude.
Ještě uvažuji o integraci BSS procesorů (Blulink) do pultu, aby se dalo vše ovládat z jednoho místa (pult), ale to omezí výběr na SC s kartou Blulink :( .



Uživatelský avatar
blaha
Uživatel
Uživatel
Příspěvky: 3432
Registrován: úte 30. pro 2008 18:13:14
Bydliště: cca 10km od Jaroměře
Kontaktovat uživatele:

Re: Soundcraft Si Impact

Příspěvekod blaha » sob 12. bře 2016 21:30:09

Hele vrstvy taky nejsou tolik problém, jsou 4 na každý je k dispozici 24 šavlí, v základu je na A vstupy 1-24, na B vstupy 25-32 a 1-4stereo, na C MIX 1-14, EFX 1-4 a Dčko MTX 1-4 a VCA 1-8 já ho mám předělaný na uživatelskou. Uživatelsky jsou ale nastavitelný všechny, stejně jako routování vstupů třeba pod dvě šavle.
Blulink asi použít lze, Impact má dva sloty pro karty, v jednom je v základu osazená USB/MADI karta, druhý je volný.


Zdeněk "Bláha" Blahovec, divadlo Jaroměř, občas zvučení na sebe mimo divadlo, občas nějaký ten prodej i instalace techniky

Uživatelský avatar
Ondráš

Re: Soundcraft Si Impact

Příspěvekod Ondráš » ned 13. bře 2016 17:12:49

Trošku jsem se pohrabal v offline editoru a shlédl pár instruktážních videí na "trubce". Sice skřípu zubama (prostě jsem zvyklý
u analogu mít všechny ovladače najednou), ale nevypadá to tak špatně. Teď absolvuji to samé s QU, kde se mi víc líbí display.



mathyk
Uživatel
Uživatel
Příspěvky: 13
Registrován: úte 08. pro 2015 21:03:40

Re: Soundcraft Si Impact

Příspěvekod mathyk » ned 13. bře 2016 22:36:12

neviem či ti to pomôže ale toto mi napísal kamarát, keď som sa rozhodoval medzi qu a Impactom:

"Ano, to že umí nahrávat je jediná jeho výhoda. Otázka je jestli by se nedalo dostat s cenou SC Impact na přijatelnou úroveň a ten už taky umí v základu nahrávat. A že má Qu 24 celkem 20 výstupů? Ano má, když je všechny sečteš. Ale pro tebe je důležité Main L R a pak výstupy které v podstatě budeš používat jako Aux, tech má tedy jen 10, respektive 4 a pak 3 ve stereu .....což je nic moc. Oba dva soundcrafty mají L R a pak 14 aux. a s nimi si můžeš dělat co chceš, klidně spojit do sterea....což nevím jestli u té qu jde stereo rozpojit....zatím sem nestudoval.

u Qu máš nastavené na pevno jen 2 vrstvy??! čiže si nemůžeš dát podle sebe co chceš kam chceš?! v jedné vrstvě vstupy v druhé stereo vstupy a výystupy ..... blbost

u Qu nemáš okamžitý přehled nad nastavením??!....když máš zvolený kanál nevidíš u tlačítek, potenciometru aktuální hodnotu...musíš přes displej

u Qu nevidíš stav všech kanálu najednou??!...indikace vstupu, stav gate, stav kompresoru ..... V novější verzi SC impact je u každého kanálu již displej a můžes si i pojmenovat fader..U expression jsou pouze ledky ale je to perfektni

u Qu nevidím možnost nastavování parametru pro gate a pro kompresor....pouze po jedmon ovládacím prvku...u Sc jich je pro gate 6ks a pro kompresor 5ks .....

u QU na každém výytupu poze 4 pásmový EQ vs SC 28 pásmový a na vstupech EQ nemá funkci shelving

u Qu když chceš nastavit gin musíš zmáčknou 4x tlacítko než se dostaneš k ovladaní gainu....šílené. U expression rovnou nastavuješ u Impactu musíš akorát vybrat kanál, tzn jeden stisk

u Qu zapínání phantomu .....

No nevím. U Qu se vše ovládá přes displej....nemáš nad ničím okamžitou kontrolu, něž najdeš kde je problém a než se proklikáš displejem tak je po koncerte :) Osobně bych do toho nešel. Ale někomu to může vyhovovat.



Uživatelský avatar
maro
Uživatel
Uživatel
Příspěvky: 272
Registrován: stř 26. led 2011 18:49:13

Re: Soundcraft Si Impact

Příspěvekod maro » pon 14. bře 2016 9:12:45

Ahoj, můžu se zeptat kdo jsi? Toto jsem psal já v meilu Radkovi, ale tebe neznám? To teda čumím kam se to až dostalo ....


Listen... and enjoy the sound

Uživatelský avatar
Návštěvník

Re: Soundcraft Si Impact

Příspěvekod Návštěvník » pon 14. bře 2016 12:31:49

Co se týče RTA, ten Impact sice nemá, ale má ve VISI možnost sledování úrovně naráz všech kanálů, což mě přijde smysluplnější aplikace.




Zpět na “Soundcraft”

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 2 hosti