LEXICON MX 400

samba
Uživatel
Uživatel
Příspěvky: 16
Registrován: pát 01. úno 2008 12:30:55

LEXICON MX 400

Příspěvekod samba » stř 21. led 2009 18:26:40

Kolegové,může se mi někdo ozvat kdo rozumí a poradí mi se zapojením a nastavením duálního efektoru Lexicon MX 400/XLR.Mix pult mám ZED 428 a chci využívat AUX 5 pro jeden efektor a Aux 6 pro druhý efektor v Lexinonu,tak aby se daly oba efekty nezávisle ovládat samostatně dle potřeby(dual mono).Mám i český návod na obsluhu ale nějak se nemohu pohnout z místa.Dříve jsem vlastnil Lexicon MX 2OO jehož ovládání i zapojení jsem zvládl sám ale tento efektor se mi neosvědčil z důvodu externího napájeního trafa,proto jsem koupil MX 400.Díky.Michal



Aktivni reproboxy Megaton
Reklama
 

Uživatelský avatar
safa
Uživatel
Uživatel
Příspěvky: 2353
Registrován: pon 26. pro 2005 1:28:29
Bydliště: Praha, matka mest a vesnic
Kontaktovat uživatele:

Re: LEXICON MX 400

Příspěvekod safa » pát 23. led 2009 14:46:15

Prodejce zarizeni by neporadil ?



Uživatelský avatar
FX
Uživatel
Uživatel
Příspěvky: 26
Registrován: čtv 13. pro 2007 13:27:14
Bydliště: Hradec Králové

Re: LEXICON MX 400

Příspěvekod FX » úte 03. úno 2009 8:27:35

Zkus připojit Aux5 do "Analog input A(Left)" a Aux6 do "Analog input B(left)". Poté musíš v "systému" nastavit že analogové vstupy A a B nejsou stereo, ale mono.



skeletons88
Uživatel
Uživatel
Příspěvky: 281
Registrován: ned 17. črc 2011 13:06:51

Re: LEXICON MX 400

Příspěvekod skeletons88 » sob 16. bře 2013 22:45:09

ahoj da sa mx 400 použit ako 4x mono nezavysle ? vie toto npr mx300 200?



Uživatelský avatar
KamilV
Uživatel
Uživatel
Příspěvky: 1435
Registrován: pon 30. lis 2009 13:10:24
Bydliště: Olomouc

Re: LEXICON MX 400

Příspěvekod KamilV » ned 17. bře 2013 0:51:47

Ať už si dáš do googlu Lexicon MX400, 300 nebo 200, vždy na tebe vypadne popis, že to má:
- 2 FX jednotky
- 2 vstupy / 2 výstupy

Tak co myslíš, může to fungovat jako 4x mono?



skeletons88
Uživatel
Uživatel
Příspěvky: 281
Registrován: ned 17. črc 2011 13:06:51

Re: LEXICON MX 400

Příspěvekod skeletons88 » ned 17. bře 2013 9:49:33

tak v manuali u mx 400 je quad tak sa mrkni ja len ci som dobre pochopil



Uživatelský avatar
gabluk
Uživatel
Uživatel
Příspěvky: 250
Registrován: stř 30. čer 2010 8:03:19
Bydliště: Melnik
Kontaktovat uživatele:

Re: LEXICON MX 400

Příspěvekod gabluk » ned 17. bře 2013 12:21:43

Pokud si na to dobre vzpominam, tak to jde udelat tak, ze kazdy ze dvou nezavislych vstupu lze prohnat 4mi nezavislymi (2x2) efekty a ziskat tak 4 mono efektovane vystupy. Znamena to vhodne nastavit present (jeden efekt uplne L a druhy uplne P) a tu udelat 2 x a stereovystup z krabice pak poslat ven "rozdelenym" stereo kabelem. Takze to jde, ale nejsem si jisty praktickym pouzitim jak ve studiu tak na live.



skeletons88
Uživatel
Uživatel
Příspěvky: 281
Registrován: ned 17. črc 2011 13:06:51

Re: LEXICON MX 400

Příspěvekod skeletons88 » ned 17. bře 2013 13:19:24

stači mi jeden stereo nezavysli fx druhy stereo sa hodi



Uživatelský avatar
KamilV
Uživatel
Uživatel
Příspěvky: 1435
Registrován: pon 30. lis 2009 13:10:24
Bydliště: Olomouc

Re: LEXICON MX 400

Příspěvekod KamilV » ned 17. bře 2013 22:14:02

Pořád mi uniká myšlenka 4 nezávislých mono cest na 2 FX procesorech.
Pokud ovšem ta "nezávislost" nebyla myšlenka jen jako separe mono cesta, ale efektována stejně jako ta předchozí...



Uživatelský avatar
gabluk
Uživatel
Uživatel
Příspěvky: 250
Registrován: stř 30. čer 2010 8:03:19
Bydliště: Melnik
Kontaktovat uživatele:

Re: LEXICON MX 400

Příspěvekod gabluk » pon 18. bře 2013 6:26:36

No, kazdy ten efektovy procesor muzi mit dva paralelni efekty v kazde ze dvou "sekci". Treba delay a reverb. Takze do nej pustis jeden mono signal, reverb pustis zcela doprava a delay zcela doleva (konfiguruje se to uvnitr presetu) ven to poleze jako strereo a pravou stranu pustis to jednoho returnu na mixu a levou do druheho. Pak mas na mixu ve dvou returnech dva ruzne efekty.



Uživatelský avatar
KamilV
Uživatel
Uživatel
Příspěvky: 1435
Registrován: pon 30. lis 2009 13:10:24
Bydliště: Olomouc

Re: LEXICON MX 400

Příspěvekod KamilV » pon 18. bře 2013 7:19:27

Mea maxima culpa! MX400 má stereo jednotky, to jsem přehlídl.



skeletons88
Uživatel
Uživatel
Příspěvky: 281
Registrován: ned 17. črc 2011 13:06:51

Re: LEXICON MX 400

Příspěvekod skeletons88 » pon 18. bře 2013 15:18:26

no v manuale je napísané že vie 4x len suround nie fx mate ho niekto doma viete mi to pozriet ?



Uživatelský avatar
jerry.hadr
Uživatel
Uživatel
Příspěvky: 230
Registrován: stř 13. kvě 2009 23:52:30
Bydliště: Brno
Kontaktovat uživatele:

Re: LEXICON MX 400

Příspěvekod jerry.hadr » pon 18. bře 2013 15:38:20

MX400 je rozdeleny na 2 stereo casti, pricemz kazdy par umi pouzivat 2 na sobe zavisle nebo nezavisle enginy. Vybirat preset se da pouze jako kazda ze 2 stereo casti, ale jeji "obsah", cili pouziti a retezeni samotnych enginu je variabilni ;)

Mozne konfigurace jsou napriklad:
2x mono in > 2x stereo out, kazde oba vystupy nezavisle
3x mono in > 1x stereo out + 2x mono out (ty mono jsou editovatelne v ramci presetu - druhy par, viz vyse)
4x mono in > 4x mono out (prepinani presetu po parech)
atd atd... Jde o to si precist manual a zkouset a zkouset.

Ten prostredni priklad jsem uspesne pouzil. Dorazil jsem na "holirnu" jen s efektem a kytarista trval na pouziti kompresoru na hlas i na kytaru a ja jsem chtel pouzivat i efekt. Takze 1x stereo out byl hall+delay a 2x mono slouzil jako insert, kazdy jako nezavisly kompresor. To, ze nebyl v podstate potreba, je vec jina... ;)


Zastoupeni Coda Audio pro ČR, http://www.codaaudio.cz
Spojaři všech zemí proletujte se!
http://www.pro-sound.cz

skeletons88
Uživatel
Uživatel
Příspěvky: 281
Registrován: ned 17. črc 2011 13:06:51

Re: LEXICON MX 400

Příspěvekod skeletons88 » pon 18. bře 2013 16:07:29

čiže možem mat na ch1 acc----- hall
ch2 vox-----delay
ch3 cajon-----reverb
ch4 bubon-----plate

tie fx len ako priklad



Uživatelský avatar
jerry.hadr
Uživatel
Uživatel
Příspěvky: 230
Registrován: stř 13. kvě 2009 23:52:30
Bydliště: Brno
Kontaktovat uživatele:

Re: LEXICON MX 400

Příspěvekod jerry.hadr » pon 18. bře 2013 17:15:29

hej, ale do presetu to ukladas po dvojicich, kazdy preset musi mit nastaveny paralelni, nesmichany pruchod enginama.


Zastoupeni Coda Audio pro ČR, http://www.codaaudio.cz
Spojaři všech zemí proletujte se!
http://www.pro-sound.cz


Zpět na “Lexicon”

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 host