GLD-80

Odpovědět
  • Reklama
  • DEMO 15
Harman
Uživatel
Uživatel
Příspěvky: 221
Registrován: sob 12. pro 2009 14:52:04
Kontaktovat uživatele:

GLD-80

Příspěvek od Harman » stř 05. zář 2012 17:41:12

Měl jsem pod rukama dvakrát a spokojenost.

všechno funguje, instinktivní ovládání, hraje to pěkně, kompresory a fx na pohodu.
na lcd jsem měl nastavený metry podle faderů pro jednotlivý vstupy (vocs, gtrs, kick, sn, toms, cymbals, fx drum verb, fx voc verb, fx delay) takže při správným nastavení vrstev zůstaneš po zvukovce v jedné vrstvě a uděláš v ní prakticky všechno.

jediná nevýhoda - jenom jsem měl trošku problém s dotykem na obrazovce..., ale je fakt, že to možná bude mnou (ani s dotykovýma telefonama se moje prsty moc nekamarádí)

byl jsem jako kapelovej, 10minut zaškolení a po dvaceti minutách už nebyl problém na live upravit absolutně cokoliv podle potřeby

Uživatelský avatar
Zdeněk Prodance
Uživatel
Uživatel
Příspěvky: 4039
Registrován: pon 18. dub 2011 11:17:46

GLD-80

Příspěvek od Zdeněk Prodance » stř 05. zář 2012 19:36:03

Konečně se plní předpověď dodávek, takže budeme moci nějaký GLD dát postupně i na pobočky, aby se s ním mohlo seznámit víc lidí, určitě budou i 16.9. na Demo4 v Houštce, doufám, že současně už tam budeme prezentovat víc kusů Mackie DL1608, které jsou na cestě odněkud z Arizony.

H.M.

Robi
Uživatel
Uživatel
Příspěvky: 26
Registrován: ned 26. srp 2012 0:57:03

GLD-80

Příspěvek od Robi » čtv 06. zář 2012 0:52:03

Používám ho asi měsíc 2x týdně a naprostá spokojenost. Zvuk i ovládání předčí mé očekávání. Můžu srovnávat jen s LS9, který jsem viděl několikrát v akci, trochu si ho osahal a hodně detailně studoval ovládání z manálu. Jednou jsem měl možnost osahat si 01V96 při akci, ale ten mi přišel úplně neintuitivní. Jinak jsem zatím dělal jen na analogu levnější třídy (Yamaha a Peavey 24in do 30tis.).
Je to jen moje subjektivní hodnocení a kdo používá třeba iLive, tak se tomu nejspíš jen zasměje.

Plusy (jen několik co mě zrovna napadá):
++ není pevně nastaveno co je na kterém faderu = můžu si libovolně poskládat do první hladiny vše co potřebuji a méně používané věci naskládat do dalších hladin. Můžu tak mít vedle sebe vstupy, skupiny, matrix, auxy bez přepínání hladin.
++ tlačítka Mix a Assign jsou naprosto skvělý nápad pro ovládání
++ barevný dotykový displej = je přehledný a odpadá s ním spousta méně přehledných tlačítek a ovladačů kolem
+ i když jsem proti uvedeným analogům nižší třídy předpokládal lepší zvuk, byl to větší skok než jsem čekal
+ hodně přehledné a intuitivní ovládání
+ displeje u každého faderu = dobrá orientace + přiřazení vstupů do skupin apod. jsou vidět přehledně u faderů
+ DCA skupiny
+ digitální párák "v ceně pultu" = místo několika desítek kilo tlustých kabelů jen jeden tenký CAT5 + výrazné zkrácení signálových cest

Mínusy (opravdu jen drobnosti):
- přístup k ovládání usb audio (play, rec, ...) mohl být víc "po ruce". Je zanořený v menu Setup.
- přímo na obrazovce USB Audio mohla být indikace úrovně signálu, který se nahrává (inikace úrovně je u faderu přiřazeném k USB Rec). Nepozorností už jsem nahrál i hodinu ticha :)
- nenašel jsem pro talkback zrušení "aretace" tlačítka (zapnutí TB jen po dobu stisku tlačítka)

Postřehy:
= na oficiálním foru GLD80 si často stěžují, že se jim nenačte USB Flashdisk. Já jich zatím vyzkoušel cca 10 různých velikostí (128MB až 16GB) a značek (Kingston, SanDisk, Verbatim, A-Data, noname, ...) a neměl jsem problém ani s jedním. Dokonce i malá usb čtečka (SanDisk) s vloženou mikroSD bez problémů.
= přidržením tlačítka Sel u modulů (EQ, Comp, ...) v horní části se zapne PFL za daným modulem. Můžu tak porovnávat zvuk před a za HP filtrem, Eq, Kompresorem. V manuálu jsem o tom nic nenašel a zjistil to náhodou
= v manuálu je uvedeno, že se do otvorů u faderů nemá dostat prach, ale ve skutečnosti se těmito otvory nasává vzduch, který je vzadu vyfukován ventilátory. Netuším na jakém principu digifadery fungují (nepředpokládám odporovou vrstvu a mechanický kontakt), ale snad jim nasávání prachu z okolního vzduchu nebude vadit a v A&H snad vědí co dělají.

Uživatelský avatar
Greeny Prodance

GLD-80

Příspěvek od Greeny Prodance » čtv 06. zář 2012 9:58:11

ad připomínky:
Zanoření USB rekordéru/přehrávače v menu asi zůstane, možný námět je, že by někde mohlo být tlačítko kterým se do něj ryhle přepnu. Napadá Vás vhodné místo, kde by takové tlačítko logicky zapadalo a nepřekáželo?

Ad ukazatele vybuzení přímo v přehrávači: předáme vývoji, to je určitě dobrý nápad.

Ad talkback: též předáme vývoji.

Ad ventilátory: na zadní stěně jsou dva ventilátory, ALE! jeden nasává a jeden vyfukuje (lze poznat tak, že ventilátor u síťového vypínače má středovou samolepku s popisem viditelnou směrem ven z pultu, kdežto druhý ventilátor má směrem ven prázdnou část bez samolepky). Oba ventilátory jsou nízkootáčkové aby nedělaly hluk a je možné se v proudění díky tomu splést. Pokud by jste přesto zjsitil, že ve vašem pultu jsou nějak jinak, je třeba toto uvést do pořádku - tedy kontaktovat náš servis. V případě nejasností zadní panel vyfoťte a pošlete.

Robi
Uživatel
Uživatel
Příspěvky: 26
Registrován: ned 26. srp 2012 0:57:03

GLD-80

Příspěvek od Robi » čtv 06. zář 2012 11:19:19

Děkuji za pozitivní odpovědi.

USB Audio - stačila by možnost dostat se k obrazovce přehrávače přes nastavený SoftKey. Podobné návrhy už byly i na oficiálním foru. Pokud by to mělo být tlačítko na displeji, mohlo by být vpravo dole vedle nápovědy, kde se už teď zobrazují ikony stavu přehrávače (šipka přehrávání, kolečko nahrávání)

Ventilátory - směr vzduchu zkontroluji o víkendu. Proudění vzduchu kolem fadeů je cítit přiložením prstů ke štěrbinám. Jestli ale vzduch nasávají nebo vyfukují nevím, nasávání jsem jen hádal, protože jsem se domníval, že oba ventilátory vzduch vyfukují.

Ještě tedy přidám 2 maličkosti, na které jsem si vzpomněl:

Práva - Nenašel jsem možnost nastavení práv pro uživatele tak abych mohl zakázat ukládání/přepisování uložených nastavení (show, scene, library), ale recall zůstalo povoleno.

Rec název - při spuštění nahrávání se zobrazí dotaz na název a předvolený je DD-MM-RRR-TIME. Hodilo by se někde tuto masku definovat, protože mě by třeba vyhovoval název RRR-MM-DD-TIME aby tím potom byly soubory seřazeny podle data nahrávky. Nejlépe i s volbou jestli se na název pokaždé dotazovat nebo ho nastavit automaticky a stiskem tlačítka Rec rovnou nahrávat.
Také by se hodila možnost nahrávání do mp3.

Uživatelský avatar
Greeny Prodance

GLD-80

Příspěvek od Greeny Prodance » čtv 06. zář 2012 14:04:26

Robi: zapsáno :)

Ota
Uživatel
Uživatel
Příspěvky: 381
Registrován: ned 08. led 2006 15:06:12

GLD-80

Příspěvek od Ota » ned 16. zář 2012 11:48:21

Ještě k tomu ovládání Talkbacku: Někomu vyhovuje to, druhému zas ono. Ale upravit to SW tak, že krátký stisk = ON, druhý krátký stisk = OFF, delší stisk = automaticky přepnutí do režimu "Push to Talk" ("držím a mluvím, pustím - vypne se"), by bylo velmi intuitivní a operativnější, než měnit pokaždé MODE v nějakém dalším Set-up.

Avedis
Nováček fóra
Nováček fóra
Příspěvky: 4
Registrován: úte 31. kvě 2011 0:07:31
Bydliště: Tábor

Re: GLD-80

Příspěvek od Avedis » stř 28. lis 2012 1:52:58

Zdravím. Mám jeden dotaz. Nevíte jestli bude k dispozici nejaký offline editor pro GLD80? Dík Petr

Uživatelský avatar
Greeny Prodance

Re: GLD-80

Příspěvek od Greeny Prodance » stř 28. lis 2012 9:02:12

Aplikace pro iPad bude sloužit pouze k přímému dálkovému ovládání (tedy online), jelikož GLD editor pro PC zatím nemají v plánu, nelze v tuto chvíli počítat ani s offline přípravou.

Uživatelský avatar
Návštěvník

GLD-80 ovladani iPad

Příspěvek od Návštěvník » čtv 10. led 2013 10:19:45

Zdravím .. rad bych se optal zda se plánuje ovladani GLD 80 přez iPad? případně kdy bude dostupné.

Diky za informace.

Uživatelský avatar
Zdeněk Prodance
Uživatel
Uživatel
Příspěvky: 4039
Registrován: pon 18. dub 2011 11:17:46

Re: GLD-80

Příspěvek od Zdeněk Prodance » sob 12. led 2013 0:05:00

Poptal jsem se a údajně bude betaverze představena na NAMM, venku by to mělo být do konce února.

http://www.namm.org/thenammshow/2013

H.M.

Robi
Uživatel
Uživatel
Příspěvky: 26
Registrován: ned 26. srp 2012 0:57:03

Re: GLD-80

Příspěvek od Robi » sob 12. led 2013 9:37:55

A jak je to s aplikací pro Android, není plánovaná? Přece jen podíl tohoto systému, když se podívám kolem sebe i na statistiky, převládá nad Apple. Na oficiálním foru GLD už na to padly dotazy, ale bez odpovědi.

zblebt
Uživatel
Uživatel
Příspěvky: 195
Registrován: čtv 02. čer 2011 11:06:28
Bydliště: Uherské Hradiště

Re: GLD-80

Příspěvek od zblebt » sob 12. led 2013 11:20:37

Myslím, že celkově to Android nikdy nebude.
Nejsem sice velký fanda Apple, ale jejich hardware je unifikovaný a veškeré aplikace prochází před uvolněním přes tvrdé testování.
U Androidu je počet samotných modifikací operačního systému obrovský, stejně tak hardwarový výkon různých zařízení je rozdílný.

Další výhoda je zřejmě nepodpora Applu s multitaskingem, takže aplikace opravdu může a bude mít všechen potřebný výkon a pamět na výpočty.

Apple se v oblasti audio stal jakousi značkou profesionality, živě se hraje snad jen z něho (Core Audio drivery) a když ne, tak to dopadá špatně. :P (výpaky a restarty)

Snad žádná aplikace na dálkové ovladání mixu není pro nic jiného než pro iOS.

Robi
Uživatel
Uživatel
Příspěvky: 26
Registrován: ned 26. srp 2012 0:57:03

Re: GLD-80

Příspěvek od Robi » sob 12. led 2013 12:24:01

Vím, že Apple má výhodu v unifikovanosti a je určitě jednodušší vytvořit stabilní aplikaci na jeden typ HW+SW. Android se ale šíří tak rychle, že bych v dnešní době považoval za samozřemé aby aplikace byly automaticky vytvářeny i pro tento OS.

Navíc co se týká GLD, jedná se jen o "dálkové ovládání" a ne audio sw jako takový. Pro Android je spousta aplikací, daleko složitějších a jsou stabilní, tak proč by se nedala vytvořit stabilní aplikace, která využívá jen síťové a grafické rozhraní? Navíc když by ji vytvářela firma jako je A&H a ne někdo "doma na koleně".

Zjednodušeně řečeno, nevidím žádný zásadní problém, který by bránil vytvoření aplikace pro Android kromě uvedeného psychologického, že Apple je považován za značku profesionality. Stejně tak jako každý kdo má iPhone je IN, i když při konfrontaci s kolegou, který přešel z Android na Apple, nenašel kromě hezčího (pro něj) designu na Apple nic lepšího a naopak na telefonu s Androidem jsme lepších věcí (funkcí a aplikací) našli dost. Ale zatím zřejmě psychologie hraje pořád větší roli než praktické možnosti.
Ale to už trochu víc odbočuji, i když to zřejmě všechno spolu souvisí.

Tablet ještě nemám, takže by mi mohhlo být jedno jestli případně koupím iPad nebo Android. Nicméně v případě volby iPad bych ho kupoval jen kvůli propojení s GLD :(

zblebt
Uživatel
Uživatel
Příspěvky: 195
Registrován: čtv 02. čer 2011 11:06:28
Bydliště: Uherské Hradiště

Re: GLD-80

Příspěvek od zblebt » sob 12. led 2013 13:48:15

On ale žádny takový software nepracuje se zvukem. Vždy je to jen dalkový ovladač na televizi. :P

Nový iPad mini bude dobrou volbou, pokud ti nevadí menší obrazovka (jen rozměr, rozlišení je stejné jako iPad 2) je totiž narozdíl od iPadu 2,3 a 4 generace výrazně výrazně lehčí. Já někdy opravdu trpím, když člověk stojí a nemá si kam ten težký křáp odložit (iPad 3), bolí z toho ruce i záda. (přemýšlím nad nějákým držákem jako obrácený batoh)

Proč se nedělají aplikace i na Android? otázka na vývojáře.

Odpovědět

Zpět na „Allen & Heath“