|
Právě je úte 22. kvě 2012 14:20:27

|
Vyhledat témata bez odpovědí | Zobrazit aktivní témata
|
Stránka 1 z 1
|
[ Příspěvků: 10 ] |
|
| Autor |
Zpráva |
|
dj_scorpio
|
Napsal: čtv 17. čer 2010 18:34:39 |
|
 |
| Uživatel |
 |
Registrován: ned 18. dub 2010 13:12:00 Příspěvky: 87 Bydliště: Krnov
|
Ahoj lidi, dlouho si lámu hlavu, jak dostat z mixu další master výstup, kde lze nahrávat. Vlastním model MixWizard WZ3 16:2. Vzadu na mixu se bohužel nenachází výstup "record". Je tu akorát výstup A-B out, který jsem odzkoušel, ale nemám s tím zkušenosti. Nahrával jsem skrz externí rekordér, avšak zaznamenávaly se jenom mikrofonní linky... Moc rád bych už, aby mi to někdo objasnil kde co zapojit tak, abych dostal plnohodnotnou nahrávku tak, jak jde do aparatury. Čas od času se najde kapelka, která by si ráda pořídila nahrávku, a tak jim chci vyhovět v míře, v jaké budu moci. Díky moc  .
_________________ Zbrusu nový web pro všechny osvětlovače! ->>> http://www.osvetlovac.info <<<-
|
|
| Nahoru |
|
 |
|
blaha
|
Napsal: čtv 17. čer 2010 22:22:30 |
|
Registrován: úte 30. pro 2008 19:13:14 Příspěvky: 1715 Bydliště: cca 10km od Jaroměře
|
|
Podle schématu, se do AB psílá buď, něco jako Control Room (Celý, nebo PFL nebo AFL). Nebo pak to samé co je na Masteru, a ještě tam jde nstavit, asi interní propojkou, jestli je to PRE nebo POST fader.
_________________ Zdeněk "Bláha" Blahovec, divadlo Jaroměř
|
|
| Nahoru |
|
 |
|
dj_scorpio
|
Napsal: čtv 17. čer 2010 22:46:49 |
|
 |
| Uživatel |
 |
Registrován: ned 18. dub 2010 13:12:00 Příspěvky: 87 Bydliště: Krnov
|
aha, to je přesně to, co se stalo mě, neměl jsem nastaven správně ten přepínač, proto mi šly do toho výstupu jen ty mikráky... Díky moc za osvětlení tohoto problému, už si nemusím připadat blbě, když mě požádají o nahrání koncertu  . Ještě si to odzkouším abych potom šel najisto  . Díky a všem zvukařům zdar  .
_________________ Zbrusu nový web pro všechny osvětlovače! ->>> http://www.osvetlovac.info <<<-
|
|
| Nahoru |
|
 |
|
blaha
|
Napsal: pát 18. čer 2010 8:54:42 |
|
Registrován: úte 30. pro 2008 19:13:14 Příspěvky: 1715 Bydliště: cca 10km od Jaroměře
|
|
Jetě mě napadají další možnosti kde to nabírat. To pro případ pokud by jsi si chtěl AB výstup zachovat pro možnost kontroly. Třeba na připojeném noťasu se spektrálním analyzérem, apod.
1. Vytáhnout to z Centru (XLR), ale bude to mono. Na druhou stranu to by zase tak vadit nemělo. 2. Upravenými konektory (TRS s proklemovaným TR) z Insertů na Masteru. Tam pak zase ale nemáš možnost ovlivnit si nezávisle výstupní úroveň.
_________________ Zdeněk "Bláha" Blahovec, divadlo Jaroměř
|
|
| Nahoru |
|
 |
|
KamilV
|
Napsal: pát 18. čer 2010 9:23:59 |
|
Registrován: pon 30. lis 2009 14:10:24 Příspěvky: 510 Bydliště: Olomouc
|
|
3. namíchat si to na volným auxu - což mně přinde úplně nejlepší, protože do nahrávky půjdou bicí asi v jiným poměru než do PA.
|
|
| Nahoru |
|
 |
|
Fyla
|
Napsal: pát 18. čer 2010 16:57:59 |
|
Registrován: stř 09. črc 2008 15:58:11 Příspěvky: 871 Bydliště: براغ
|
|
To by me docela zajimalo, jak chces ztlumovat kompresorem. Uploadni nejakej vzorek zaznamu z akce...
|
 |
|
KamilV
|
Napsal: ned 20. čer 2010 12:30:39 |
|
Registrován: pon 30. lis 2009 14:10:24 Příspěvky: 510 Bydliště: Olomouc
|
kalfar píše: Ale míchání v auxu vyžaduje kvalitní sluchátka a dostatek času a to většinou na koncertech nebývá. Nesouhlasím. Když bude míchat na post-fader auxu, tak jen "srovnáním knoflíků do řady" dosáhne stejného efektu, jako odebíráním z masteru, ale s výhodou, že bude moct něco dokorigovat (pokud bude mít čas, když ne, nic neztratí). Myslím, že každýmu muzikantovi musí být jasný, že to bude jen pracovní nahrávka, takový vedlejší produkt. Pokud má být lepší, stejně se nevyhneš oddělené režii s druhým zvukařem.
|
|
| Nahoru |
|
 |
|
Stránka 1 z 1
|
[ Příspěvků: 10 ] |
|