ZVUKAŘINA.CZ

Česko-slovenský server zvukařů
text Reklama
Právě je úte 22. kvě 2012 14:37:02 FacebookTwitter

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]

Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 24 ]  Přejít na stránku 1, 2  Další
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Behringer MX8000
PříspěvekNapsal: pon 26. kvě 2008 20:52:09 
Nováček fóra
Nováček fóra

Zdravím, jak se díváte na mix MX8000? Máte někdo zkušenosti.Vím, že už je to starší model, ale už je dostupnější i mě.

Odpovědět s citací  
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: stř 28. kvě 2008 9:55:29 
Uživatel
Uživatel

MX8000 rozhodně bylo to lepší, co kdy Uli vyrobil (dokonce fungoval lépe, než jeho vzor od Mackie), ale vzhledem k tomu, že tyhle pulty jsou už dost staré, měl bych strach ho koupit. Co třeba pouvažovat o PA od Allen&Heath?

Odpovědět s citací  
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: stř 28. kvě 2008 14:52:04 
Uživatel
Uživatel

honza_s píše:
MX8000 rozhodně bylo to lepší, co kdy Uli vyrobil (dokonce fungoval lépe, než jeho vzor od Mackie)

... to je u Behringera vcelku obvykle ;-DD ;-) 8)

/omlouvam se, nevydrzel jsem.

Odpovědět s citací  
 Předmět příspěvku: mix
PříspěvekNapsal: stř 28. kvě 2008 21:45:53 
Nováček fóra
Nováček fóra

Je mi to jasný. Bohužel bych potřeboval více vstupů, což zase převyšuje mé možnosti finanční. Čas od času zvučím kapelu z pódia (omlouvám se všem) - bicí, kytara, baskytara, klávesy, trubka, saxofon, pozoun, dva zpěvy a někdy různé perkuse. Jeli jsme na starýho Behringra MX2804 a propojovali jsme ho s Tapcem (nouze). No a teď bychom chtěli něco už "normálního". Bohužel je zvuk. zařízení je mé a tak finance jdou z mého. Klidně koupím něco z druhé ruky, ale nevím co.

Líbí se mi něco takového: Allen&Heath WZ316:2DX

Ale nový je pro mně drahý a nevím jestli je to ono.

Odpovědět s citací  
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: čtv 29. kvě 2008 13:06:12 
Uživatel
Uživatel

Já ho mam a jsem s ním plně spokojenej. Za ty prachy to je podle mě dobrej mix, kterej je dobře vybavenej. A na to, že to je Behringer, hraje parádně! :-)

Odpovědět s citací  
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: čtv 29. kvě 2008 14:16:33 
Uživatel
Uživatel

Hrál jsem na něj jen párkrát , a spokojenost.

ALE - předpokládám že je postarší , a u těhle starších pultů A U BEHRINGERA TO PLATÍ TROJNÁSOB ( promiňte , nevydržel jsem to ) bych se fakt bál mechanické trvanlivosti otočných a tahových potenciometrů a konektorů.

Odpovědět s citací  
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: čtv 29. kvě 2008 22:06:52 
Uživatel
Uživatel

No je pravda, že úplně špatný pult to není, rozhodně je lepší, než jeho nástupce 9000, ale co se týká výdrže potenciometrů a a spínačů, je to bída...

Odpovědět s citací  
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: čtv 29. kvě 2008 23:25:40 
Uživatel
Uživatel

Tak od ceho mame servis, ze ? Jiak esli si nekdo misli, ze u Wizarda tomu bude se zivotnosti tech samejch soucastek lepsi, tak bych mu pral aby se mu to splnilo. Jenze ... moje dobre mineny prani se obvykle neplnej :-]

Odpovědět s citací  
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: pát 30. kvě 2008 7:03:43 
Uživatel
Uživatel

Teď je otázka, jestli se u pultu s hodnotou 5kKč vyplatí například výměna faderů v ceně cca 500Kč za kus. 24*500 to je 12kKč...
Jinak renomovaní výrobci většinou používají potenciomety Alps nebo u lepších putů Penny Gilles a oproti těm, co používají Číňané, opravdu vydrží. Z vlastní zkušenosti to vidím na porovnání stejně starých a podobně vytížených pultů MX8000 a Soundcraft Spirit, které oba máme ve firmě.

Odpovědět s citací  
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: pát 30. kvě 2008 8:44:14 
Uživatel
Uživatel

Naprosto souhlasím s Honzou_S . Potenciometry u většiny Behringerů vydrží výrazně míň než např. u Soundcraftů ( lastní zkušenost ) .

Odpovědět s citací  
 Předmět příspěvku: allen&heath PA28
PříspěvekNapsal: pát 30. kvě 2008 14:30:52 
Nováček fóra
Nováček fóra

V kapele ho používame už 3 roky bez problémov, môžem odporúčať za tú cenu je to dobrá voľba. výhoda že sa dajú spraviť z neho až 4 monitorové cesty. Samozrejme 2 sú komplet tj - to čo ide von ide aj do monitora.

Odpovědět s citací  
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: pát 30. kvě 2008 15:52:43 
Uživatel
Uživatel

Nezlobte se - dneska mám "rejpavou"

- nevím jak často pult používáte a jak často kroutíte knoflíky - asi máte víc štěstí na prezenty od Uliho než já.
- 2 sú komplet ...... rozumím post-fader....... z nouze na monitory když se moc nešahá do nastavení jj

Odpovědět s citací  
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: pon 02. čer 2008 22:50:54 
Uživatel
Uživatel

Tak ono je nutné si uvědomit také to, že Behringer vyrábí především levná zařízení pro spíše poloprofesionální použití. Pokud to někdo myslí se zvukařinou vážně (tzn. hodlá se tím živit), asi o vybavení od Behringera uvažovat nebude. Je to jen otázka priorit - je spousta aplikací, kde tato zařízení vyhoví, ale je dobré vědět, že jejich spolehlivost a životnost nebývá valná. Rovněž technické parametry budou o poznání horší, než u podobného zařízení renomovaného výrobce. Právě proto třeba zvukaři od "prvoligových" kapel zkrátka Behringera nezkousnou, nicméně většinou dokážou přimhouřit oko nad Behringerovským DI100...

Mimochodem, z MX8000 se dá udělat i 5-6 odposlechových cest - s využitím aux sendů přepnutých na pre-fader a další jedna až dvě cesty se nechají udělat mix b, ten je automaticky pre-fader...

Odpovědět s citací  
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: čtv 05. čer 2008 22:09:32 
Uživatel
Uživatel

honza_s píše:
Pokud to někdo myslí se zvukařinou vážně (tzn. hodlá se tím živit), asi o vybavení od Behringera uvažovat nebude.

... hehe, nevim co je na tom pravdy ale traduje se, ze Metallica ma v rideru mimo jine lampove kompresory a enhancer Behringer. Verim, ze to nebude kvuli podsvicenejm kulatejm budikum...

Citace:
ale je dobré vědět, že jejich spolehlivost a životnost nebývá valná.

... clovece jak u ceho. Jsou veci co se "serou", jsou veci co tak normalne (standardni poruchovost elektroniky obecne byva kolem 3-4 procent) a jsou veci, co drzej. Ono kdyz ma nekdo v portfoliu 380 ruznejch vyrobku tak to asi ani jinak bejt nemuze. Mimochodem co mam zpravy od kolegu z branze poruchovost je problem i u jinych znacek v teto cenove kategorii ... vy byste rekli "renomovanejsich". I u nich je to stejne ... nekde notoricky odchazi to, nekde ono, je to spis vyrobek od vyrobku nez znacka od znacky. V tydle cenovy kategorii je navrh a technologie vyroby v podstate u vsech stejna.

Citace:
"prvoligových" kapel zkrátka Behringera nezkousnou, nicméně většinou dokážou přimhouřit oko nad Behringerovským DI100...

... to mas tak. Volal mi ve stredu chlapik z jedny celkem znamejsi kapely ze by potreboval 8 kanalovej DI box. Rikam fajn, vemte si dva Behr. DI 4000, maji slusny traficka, svoji praci zastanou IMHO velmi dobre. CHlapik se zacal osivat ze "nebylo by tam neco lepsiho?". Rikam jasne, bylo ... Klark-teknik ma bezvadnej 8mi kanalovej mic/line splitter s trafo oddelenejma vystupama ... bezva vec, neoddiskutovatelna prvoligova kvalita. Cena 28.408 Kč vc DPH pri dnesnim kurzu. Co byste rekli ze chlapik koupil ? ;-)

Tim jsem chtel jen rict, ze casto ani lidi z vyssi ligy nemaji vzdy adekvatni rozpocet... a Uli je reseni. Samozrejme budu rad, kdyz si za tyden prijde koupit ten KT ;-) , ale obavam se ze DI 4000 mu na nekolik dalsich dlouhych let bude vyhovovat.

Odpovědět s citací  
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: pát 06. čer 2008 8:23:11 
Uživatel
Uživatel

safa píše:
... hehe, nevim co je na tom pravdy ale traduje se, ze Metallica ma v rideru mimo jine lampove kompresory a enhancer Behringer.

Nevím, zatím se tahle informace ke mně nedostala, těžko soudit...

Citace:
Mimochodem co mam zpravy od kolegu z branze poruchovost je problem i u jinych znacek v teto cenove kategorii

No abych tu jen nepomlouval Behringera... Mám pocit (vzhledem k tomu, že se trošku motám i kolem servisu profi techniky), že Uli patří v dané cenové hladině spíš k tomu lepšímu, co se dá koupit...

Citace:
Tim jsem chtel jen rict, ze casto ani lidi z vyssi ligy nemaji vzdy adekvatni rozpocet... a Uli je reseni.

Jistěže... Právě třeba DI boxy Behringer jsem viděl u mnoha kapel... A fungují slušně a moc se neserou (jen občas neběhají na phantoma, pouze na baterii, ale to je oprava za 15Kč). Ovšem někdy jsou k pousmání situace, kdy má kapela (celkem známá) poměrně nekompromisně postavený rider (co do značek PA a monitorů, přesně vyjmenované značky mixů, efektů atd atd) a její zvukař s přehledem odmítne pro klávesáka nabízené DI boxy BSS AR133 a zapojí místo toho své dva Omnitronicy... Teda situace k pousmání... Spíš k nasrání, když si uvědomíš, že cpeš statisíce a milióny korun do vybavení, abys byl v pohodě a mohl s klidným svědomím dělat i kšefty, kde hrajou prvoligoví umělci...

No a na druhou stranu 30000Kč za osmikanálovej splitter od Klarka není až zas tak strašná cena... Je to asi jen otázka priorit...

Odpovědět s citací  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 24 ]  Přejít na stránku 1, 2  Další

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]