|
Právě je úte 22. kvě 2012 15:52:36

|
Vyhledat témata bez odpovědí | Zobrazit aktivní témata
|
Stránka 1 z 1
|
[ Příspěvků: 5 ] |
|
| Autor |
Zpráva |
|
Durango
|
Napsal: ned 01. lis 2009 13:13:51 |
|
|
|
|
Máte někdo praktické zkušenosti s Powermixem Yamaha EMX 5016 ?
Právě se rozhoduji k nákupu nové mixpultu pro naši skupinu ( 2 x akust.kytara, basa, klávesy, housle, 4x zpěv). Vybírám mezi Yamaha EMX 5016 nebo Allen&Heath PA12CF.
Vzhledem k vybavení powermixu EMX 5016 se mi jeví jako dobrá volba, jen nevím zda kvalita mikrofonních předzesilovačů je srovnatelná s Allen&Heath. Taky by mě zajímalo, zda compresory na vstupech a master výstupu je reálně použitelný ( srovnatelný s externími kompresory ).
Na zahraničních fórech jsem se dočetl o problému koncového zesilovače, který údajně po 2-3 hod. provozu začne vadnout aniž by blikaly ledky limiteru. Máte s tím někdo podobnou zkušenost ?
Děkuji za vaše názory!
|
|
| Nahoru |
|
 |
|
blaha
|
Napsal: ned 01. lis 2009 16:38:42 |
|
Registrován: úte 30. pro 2008 19:13:14 Příspěvky: 1715 Bydliště: cca 10km od Jaroměře
|
|
No a nebylo by lepší koupit zvlášť mix a zvlášť zesilovač (ev. aktivní bedny)? Rozhodně bych viděl větší výběr v mixech i zesilovačích. Taky výhodu v tom, když jedna z věcí odejde, tak furt je jednoduší půjčit si jenom mix, nebo jenom zesilovač. Navíc cenově to může vyjít zhruba nastejno.
Jinak, vzhledem k tomu, že nemám rád Yamahu (ze sebe), tak spíš toho AH, možná až tu PA20-CP.
_________________ Zdeněk "Bláha" Blahovec, divadlo Jaroměř
|
|
| Nahoru |
|
 |
|
Durango
|
Napsal: ned 01. lis 2009 18:06:37 |
|
|
|
|
To je samozřejmě taky možná cesta, kterou zvažuji, ale dosud používáme cca 15 let starý powermix Zeck, tak jsme si na tu konfiguraci již nějak navykli. O aktivních bednách zatím neuvažuji, neboť jsem mezi nimi nenašel srovnatelně kvalitní zvuk z 3-pásmovými pasivkami Zeck PA 15/3 Pro-Line ( myšleno v cenové relaci 15-20 tis. )
Na Powermixu EMX 5016 od Yamahy mě právě zaujala celková vybavenost a provázanost, jen si nejsem jist, jestli to nebude jen pozlátko a marketingové šidítko. Proto mě zajímají vaše názory založené na reálných zkušenostech s tímto mixem, případně z mixpulty od Yamahy.
|
|
| Nahoru |
|
 |
|
blaha
|
Napsal: ned 01. lis 2009 19:08:06 |
|
Registrován: úte 30. pro 2008 19:13:14 Příspěvky: 1715 Bydliště: cca 10km od Jaroměře
|
|
No přesně to mám na mysli, když jsem plánoval nákup pultu já, koukal jsem i po její "nepower" verzi, ale každej mě od toho zrazoval. Pravdou je, že když si sečteš slušná řešešní (mix, zesilovač, 2x EFX, 8 kompresorů, EQ+ FBQ) tak ti vyjde cena tak 2-3x větší (a to se držím v cenově dostupných věcech).
Osobně bych asi volil něco od Soundcraftu (efektové série), hlavně kvůli použité efektové jednotce Lexicon a předzesilovačům, které jsou stejné jako v profi verzích pultů třeba GB8. Mohlo by být něco z těchto EFX12 (vadou na kráse je že má jen jeden AUX), nebo spíš MFXi12 (nástupce MFX12, ten už má AUXy 2).
No a k tomu nějakej zesilovač (QSC, Crest Performance, Crown XLS, atd.). Každej bude asi lepší než ten vestavěnej. No a časem, třeba podle potřeby nějakej EQ, kompresor apod. to uvidíte jestli to potřebujete, nebo ne.
Ještě mě napadla jedna výhoda odděleného řešení, v případě, že byste chtěly někdy fungovat stylem zvukař na sále, tak stačí dokoupit párák a je to vyřešené.
_________________ Zdeněk "Bláha" Blahovec, divadlo Jaroměř
|
|
| Nahoru |
|
 |
|
Durango
|
Napsal: ned 01. lis 2009 21:15:40 |
|
|
|
Děkuji za poskytnuté informace, shodou okolností budeme zítra zkoušet cca 1 rok starý Soundcraft MFX 12, tak jsem zvědavý na konfrontaci s naším starším powermixem Zeck. Už jsem si přečetl k těmto mixům s interní efektovou jednotkou Lexikon hodně chvály ... tak uvidíme. Na mixu Soundcraft MFX 12 mi chybi nějaké korekce na master výstupu, to znamené další výdaje na EQ 
|
|
| Nahoru |
|
 |
|
Stránka 1 z 1
|
[ Příspěvků: 5 ] |
|