|
Právě je stř 23. kvě 2012 18:31:06

|
Vyhledat témata bez odpovědí | Zobrazit aktivní témata
|
gabluk
|
Napsal: stř 13. dub 2011 20:14:58 |
|
|
|
No, udelat se to da tak, ze na nahravani poridis takove PC, ktere ma FW chipset otestovany a doporuceny vyrobcem. Jestli tomu takto opravdu je, zjistis, pokud do notebooku das nejakou treba pujcenou PCMCIA kartu s takovymto chipsetem. Holt v nekterych pripadech nelze zajistit kompatibilitu s cimkoliv, co tisice vyrobcu PC komponent vyrobi. Zvlast u takto narocnych aplikaci, jakymi je zajisteni presunu velmi velkeho objemu dat (24 x stop, 48/44,1k, 24bit) na pevny disk.
|
|
| Nahoru |
|
 |
|
safa
|
Napsal: úte 03. kvě 2011 13:43:02 |
|
Registrován: pon 26. pro 2005 2:28:29 Příspěvky: 2317 Bydliště: Praha, matka mest a vesnic
|
Citace: Po resetu a úpravě přímo u dodavatele vše šlape jak hodinky a leze z toho všechno jak má. ... smarja tys mel taky nejakej problem ?
|
|
| Nahoru |
|
 |
|
plysak
|
Napsal: úte 24. kvě 2011 22:22:57 |
|
 |
| Nováček fóra |
 |
|
Tak mam cerstou a ne uplne prima zkusenost s Presonusem (sice 24, ale to na veci asi nic nemeni). Na akci vse nachystano, zapojeno, naladeno, nastaveno, vyzkouseno, jen zacit hrat a v tu chvili to udelalo lup, podpeti v siti, kytaristovi se restartly vsechny digitalni efekty, Presonus rovnou zhasnul. Po vypnuti/zapnuti se rozsvitil neuveritelny zmatek, svitila polovina phantomu, predtim byly aktivni asi 3, globalni ekvalizery se nahodne rozhazely a priradily nesmyslne na groupy a AUXy, mix AUXu v haji, vsechny FAT channely totalne v pytli, PANy nahazene leva prava podle plotu, no proste vsechno v pryc, vsechno naskocilo nejak nahodne... Zacatek akce skoro s hodinovou sekerou. Musim rict, ze tenhle zazitek mi prinesl jednu cennou zkusenost a co 5 minut jsem pak ukladal scenu, protoze tohle uz jsem podruhe zazit nechtel. 
|
|
| Nahoru |
|
 |
|
blaha
|
Napsal: úte 24. kvě 2011 22:50:17 |
|
Registrován: úte 30. pro 2008 19:13:14 Příspěvky: 1718 Bydliště: cca 10km od Jaroměře
|
Musíte si uvědomit, že digitály jsou vlastně počítače, a stejně jako počítači vadí náhodné vypnutí, stejně tak to bude platit vice, či méně pro pulty. A stejně jako u PC platí zálohovat, zálohovat, tak zrovna tak to platí u digitálu. Navíc já osobně bych si sebou vozil na flashce nějaké univerzální základní nastavení, který mi ten pult hodí do nějakého základního provozu, pak jen doházet phantomy a může se jet. POchopitelně nastavení výstupních EQ, považuji za základ v tom nastavení, většínou se používá zhruba stejná konfigurace. No a korekce, gejty, kompresory, atp. ty s dají bez problémů dodělat už při akci. V tomhle případě bych viděl jako pozitivní, že pult naběhl do provozuschopného stavu a neshořel na něm třeba zdroj. A že sice se zpožděním, ale akce proběhla  .
_________________ Zdeněk "Bláha" Blahovec, divadlo Jaroměř
|
|
| Nahoru |
|
 |
|
Fyla
|
Napsal: úte 24. kvě 2011 23:30:28 |
|
Registrován: stř 09. črc 2008 15:58:11 Příspěvky: 872 Bydliště: براغ
|
|
Predpoklad k uspesne praci s jakymkoliv digitalem je UKLADAT! Za hodinovy zpozdeni nemuze ani tak pult, jako spis ten, kdo neulozil, co?
|
 |
|
Patso
|
Napsal: stř 25. kvě 2011 7:18:56 |
|
 |
| Uživatel |
 |
Registrován: čtv 10. čer 2010 12:50:50 Příspěvky: 253 Bydliště: Brno
|
plysak píše: Tak mam cerstou a ne uplne prima zkusenost s Presonusem (sice 24, ale to na veci asi nic nemeni). Na akci vse nachystano, zapojeno, naladeno, nastaveno, vyzkouseno, jen zacit hrat a v tu chvili to udelalo lup, podpeti v siti, kytaristovi se restartly vsechny digitalni efekty, Presonus rovnou zhasnul. Po vypnuti/zapnuti se rozsvitil neuveritelny zmatek, svitila polovina phantomu, predtim byly aktivni asi 3, globalni ekvalizery se nahodne rozhazely a priradily nesmyslne na groupy a AUXy, mix AUXu v haji, vsechny FAT channely totalne v pytli, PANy nahazene leva prava podle plotu, no proste vsechno v pryc, vsechno naskocilo nejak nahodne... Zacatek akce skoro s hodinovou sekerou. Musim rict, ze tenhle zazitek mi prinesl jednu cennou zkusenost a co 5 minut jsem pak ukladal scenu, protoze tohle uz jsem podruhe zazit nechtel.  Máš ho po úpravě firmware a zdroje? To totiž zásadně mění práci s tímto krámem. K lepšímu samozřejmě. Já i kolega máme odjeto na svých dvou 24.4.2 od té doby každý cca 10 akcí a absolutně bez zádrhelu oba. A ten mix ukládá sám, jemně na něm problikává tlačítko store, tak cca co minutu.
|
|
| Nahoru |
|
 |
|
pavel2
|
Napsal: stř 25. kvě 2011 8:12:07 |
|
Registrován: úte 24. črc 2007 12:44:06 Příspěvky: 953 Bydliště: Kralupy nad Vltavou
|
|
Taky si myslím, že blaha má pravdu - na překlenutí krátkodobých výpadků (a potlačení dlouhodobých trapasů) se výborně hodí "nepřerušitelný zdroj napájení", který známe pod zkratkou UPS.
APC Back-UPS stojí kolem sedmnácti stovek...
Je to sice divná škatule, ale nepotřebuje žádné redukce a filtry v "tom" obsažené nejsou až tak špatné.
Jeden tenhle krám vozím na menší akce i kytaristovi, když nevíme, do čeho jdeme a rozvody vypadají na občasné black-outy.
Ten spínanej zdroj sice není to pravé ořechové pro Marshalla, ale pořád lepší, než úplnej výpadek.
_________________ Všechno je jinak Neprodávám, ani nedýluju
|
|
| Nahoru |
|
 |
|
safa
|
Napsal: stř 25. kvě 2011 18:08:55 |
|
Registrován: pon 26. pro 2005 2:28:29 Příspěvky: 2317 Bydliště: Praha, matka mest a vesnic
|
blaha píše: V tomhle případě bych viděl jako pozitivní, že pult naběhl do provozuschopného stavu a neshořel na něm třeba zdroj. A že sice se zpožděním, ale akce proběhla  . ... no pockej to si delas legraci. U takovyhleho zarizeni s touhle eventualitou musi vyrobce pocitat a ukladat docasnej preset k naloadovani v podobnych pripadech. At uz Yamahy, nebo dokonce Uliho prastary DDXko, tyhle situace bezproblemu zvladaj, divim se ze u takovyhleho pultu o 7 let modernejsi konstrukce na takovouhle banalitu konstrukteri nemysleli. Nicmene UPSka je v tyhle situaci zasadni.
|
|
| Nahoru |
|
 |
|
Patso
|
Napsal: stř 25. kvě 2011 20:09:04 |
|
 |
| Uživatel |
 |
Registrován: čtv 10. čer 2010 12:50:50 Příspěvky: 253 Bydliště: Brno
|
Při vytažení ze zdi, a znovu nasunutí vidlice ( nebo při 3násobném výpadku proudu na TRAGEDY v Yachtu v Brně  ) znovu naskakuje do aktuálního stavu. Opravdu ale to chce udělat ten zdroj ( normálně na reklamaci v DISKu, za dva dny byl zpátky ) a rovnou tam nechat i přehrát ten firmware... Výrobce sám uznává, že původní software způsobuje nestabilitu a cyklení toho krámu...
|
|
| Nahoru |
|
 |
|
kanjec
|
Napsal: pát 10. čer 2011 11:40:15 |
|
Registrován: ned 17. kvě 2009 18:11:59 Příspěvky: 52 Bydliště: Jilemnice
|
|
Musím taky pochválit nový zdroj a FW. Od reklamace začátkem dubna po cca 8 akcích bezproblémový stroj s perfektně jednoduchým ovládáním. Všechno na jeden klik. Snad vydrží. S UPS dobrý nápad, asi ji vrazím do racku, pro jistotu aspoň na pult...
_________________ Ondřej Hornig home - http://www.ohornig.cz/
|
|
| Nahoru |
|
 |
|
safa
|
Napsal: stř 27. črc 2011 21:32:39 |
|
|
V sobotu me ceka akce na Presonusi 24.4.2 tak jsem si ji pujcil a hraju si s ni, abych na akci nezmatkoval. Vsechno jasny, zaseky zadny (i kdyz vyhrad je dost). Nicmene chci se zeptat na jednu vec: Zdaleka nejvetsi slabina tohohle pultu mi prijde v efektech... respektive hledal jsem asi hodinu a nedari se mi najit slusnejsi hall (nasel jem jen "trochu slusnej"). Ty hally z vestavenejch FX jednotek jsou na urovni freeware pluginu a to jsem mozna jeste Freeverb urazil. Vy kdoz ten pult mate poradte mi jaky preset pouzit na zpev abych moh mit delsi tak 2.5s decay? Ja nic nenasel  . Jako jaks-taks-nejpouzitelnejsi jsem vyhodnotil jakejsi Warm hall (wood floor? - nemam to u sebe) ale i tak jak jdu nad 1.8s tak z toho zacina bejt plechovej sud.
|
|
| Nahoru |
|
 |