|
Právě je stř 23. kvě 2012 18:43:45

|
Vyhledat témata bez odpovědí | Zobrazit aktivní témata
|
Stránka 1 z 1
|
[ Příspěvků: 13 ] |
|
|
Gustav
|
Napsal: pon 20. pro 2010 10:51:40 |
|
 |
| Uživatel |
 |
Registrován: ned 19. úno 2006 15:37:28 Příspěvky: 377 Bydliště: Praha
|
monitory se NEzapojují do celkovýho MASTERU  , ale do AUXU nebo se dají použít u lacinějíších mixů výstupy na efekt, zkrátka výstupy které mají ovládání na každém vstupu pultu - kde si nastavíš hlasitost každého nástroje zvlášť  Zvukař Gustav
|
|
| Nahoru |
|
 |
|
blaha
|
Napsal: pon 20. pro 2010 11:13:58 |
|
Registrován: úte 30. pro 2008 19:13:14 Příspěvky: 1718 Bydliště: cca 10km od Jaroměře
|
|
Souhlas s Gustavem.
Jinak několik rad a pravd pro nákup pultu, už tu na fóru bylo vše zmíněno a doporučuji pročíst:
- nikdy se na pultu nevyplatí šetřit, je to věc, která se nedá snadno upgradovat - vstupů není nikdy dost - pro AUXy to platí taky - dle mě při omezeném rozpočtu, lepší koupit starší mix ve slušném stavu lépe vybavený, než ořezanej novej a pak si rvát vlasy proč to nejde a jak to zbastlit aby to šlo, atd.
- za mě: Yamahu nemám rád (čistě z osobních důvodů)
_________________ Zdeněk "Bláha" Blahovec, divadlo Jaroměř
|
|
| Nahoru |
|
 |
|
Pijan
|
Napsal: pon 20. pro 2010 17:38:48 |
|
Registrován: sob 25. zář 2010 14:28:40 Příspěvky: 42 Bydliště: Strakonice, Praha
|
Malej pult se taky neztratí. Ve zkušebně máme epm12 a když se občas zvučí proslovy nebo malý folkový koncerty v čajovně, tak se po něm šáhne. Na tyhle akce je 12 vstupů akorát, pult nesebere půlku místnosti a kapele stačí zpravidla jedna cesta pro zpěváky, takže můžeš použít i efekt. Takže klidně po tom šáhni, neztratí se. Ale jakmile s tim budeš chtít odehrát sál nebo střední koncert, tak (jak už tu zaznělo) po nazvučení bicích bude najednou 12 vstupů málo a málokterej kapele stačí 2 monitorový cesty. Na pokrytí jeviště to chce alespoň 4 cesty a víc. Na druhou stranu, pokud nehodláš zvučit nikoho jinýho než sebe, tak z vlastní zkušenosti vim, že když každej udělá kompromis, tak se nechá zábava uhrát i na jednu cestu za předpokladu, že mají muzikanti vyladěný komba a hrají jako tým. Tohle je ale hodně nešikovný na vazbu a nepoužitelný, když máte v kapele individualistu, kterej když ostatní nepřehluší, neni spokojenej  Nejlepší ale je, když každej má svojí cestu a v ní co potřebuje. Jenže velkej pult bych zase do zkušebny nedával. Takže myslim si, že je dobrý mít obojí. A třeba se ukáže, že vám to na hraní stačí. Rozhodně bych ale nešel pod 12 vstupů 
|
 |
|
Andre
|
Napsal: úte 21. pro 2010 11:46:21 |
|
 |
| Uživatel |
 |
Registrován: pát 07. pro 2007 16:25:29 Příspěvky: 60 Bydliště: Praha
|
Jen pro jistotu - pokud budete chtít použít efekt, zůstane vám jen jedna odposlechová cesta. I když pravda je, že ve zkušebně a při zvučení z podia je s efektem spíš víc starostí, než užitku. Moje zkušenost se samozvučením z podia je taková, že čím jednodušší pult, tím lépe. Při hraní není moc času se s tím nějak moc otravovat a na podiu stejně neuslyšíte jak to zní v sále. Pokud je váš rozpočet 5000Kč a nevadil by vám o něco větší pult z druhé ruky, doporučuji popřemýšlet i nad Mackie 1604 (teď je zrovna jeden čerstvě v nabídce na www.hudebnibazar.cz). Je to sice už dost starý pult, ale co jsem se s ním setkal, vždy běhal jak hodinky. Má celkem dobrou výbavu (16 šavlí, 4 auxy a grupu), na druhou stranu nemá parametrické středy.
|
|
| Nahoru |
|
 |
|
Jose1
|
Napsal: pát 04. úno 2011 16:27:03 |
|
Registrován: stř 20. kvě 2009 19:31:19 Příspěvky: 623 Bydliště: Brno
|
|
| Nahoru |
|
 |
|
fikus
|
Napsal: sob 05. úno 2011 11:24:23 |
|
Registrován: pon 15. čer 2009 12:33:17 Příspěvky: 81 Bydliště: Habartov
|
Jose1 píše: V posledním čísle Muzikusu jsem narazil na tohle http://www.audiotek.cz/product-36284-soundcraft-mfxi-8Docela se mi to líbilo. Nedělal s tímhle kouskem někdo? Pravda, asi to není zrovna v tvé cenové relaci. Jak jsem psal v jiném vlákně, tak jsem pořídil nový Soundcraft MFXi 20/2
|
|
| Nahoru |
|
 |
|
Jose1
|
Napsal: sob 05. úno 2011 19:19:18 |
|
Registrován: stř 20. kvě 2009 19:31:19 Příspěvky: 623 Bydliště: Brno
|