ZVUKAŘINA.CZ

Česko-slovenský server zvukařů
text Reklama
Právě je stř 23. kvě 2012 19:03:59 FacebookTwitter

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]

Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 59 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4
Autor Zpráva
PříspěvekNapsal: sob 07. led 2012 11:54:31 
Uživatel
Uživatel

Proud píše:
Včem spočívá hlavní rozdíl mezi SRX738 a SRX725?

738 je country bedna a 725 uhraje i cosi jako hardcore.
Osobně nejsem ale přesvědčen o tom, že by jsi za tyto peníze koupil nejlepší reprák. Prostě ne.
725ka hraje dobře, ale není dle mého tak dobrá jako polovina lepší konkurence vč několikrát zmíněného RCF.

Odpovědět s citací  
PříspěvekNapsal: sob 07. led 2012 14:58:41 
Uživatel
Uživatel

Musíš si nějak ujasnit, o co ti vlastně jde. Jestli mermomocí hledáš jakoukoli alternativu, která bude hrát aspoň tak nějak podobně hlasitě (když k ní přidáš hromadu další elektroniky, kterou bude potřeba dost složitě nastavit) anebo ne. Specializovaný středový driver na horně nenahradí NIC. Proto se taky ten vývoj otočil a po bednách 2x15+2", které někdy asi před 20-30 lety představovaly jistý vrchol v PA, přišly zase vícepásmové bedny, ovšem už ne s přímovyzařujícími středy (nelze je hnát výkonově dost vysoko, aby stačily zbytku, těžké cívky a membrány vadí, cena a váha příliš rostou, vyzařovací úhel je nevhodný...). My dneska prakticky nemáme kromě kinobeden dražší bednu 2x15+2" ani v sortimentu, protože se nikde nevyrábí, dokonce i jako Megaton jsme to dávno přestali nabízet - s výjimkou levné stavebnice EM215 . Naopak třípásem je spousta:

http://www.prodance.cz/inzerce/inz-prod ... ma-www.pdf

Měnit moderní a přitom už velmi dobře vyzkoušený, obecně uznávaný aparát "za něco jiného" a nevědět za co a proč, k tomu by asi musel být nějaký důvod, který my tady zatím neznáme. Na tvém místě bych ho radši vyjevil, jinak jsou ti všechny ty rady na prd. To je jako jít k doktorovi a odmítat mu sdělit, kde to bolí a kdy.
H.M.

Odpovědět s citací  
PříspěvekNapsal: sob 07. led 2012 18:53:29 
Uživatel
Uživatel

Nejsem si vědom čehokoliv co bych měl vyjevit. Zkrátka jsem chtěl znát názor na stávající systém. Není třeba v tom hledat záhadu, protože to žádná záhada není. Nerad kupuju věci z druhé ruky. A upřímně pochybuju, že zrovna někdo vystupující pod hlavičkou Prodance, by mi podal nezaujaté informace. Všichni jdou dneska po penězích a ti co tvrdí že ne, tak jdou dvakrát tolik. Někdo rád JBL a někdo RCF. A je jasné, že mi nikdo z Prodance neřekne kup JBL, protože je nemáme v nabídce. Naopak to platí taktéž.

Znova bych rád všem poděkoval za jejich názory a čas který obětovali. Rád jsem si všechno přečetl.

Díky.

Odpovědět s citací  
PříspěvekNapsal: sob 07. led 2012 19:19:44 
Uživatel
Uživatel

Jsem asi mimo.
Milý Proude: Tak tady napíše kde kdo že tento typ RCF je v pohodě a stejně je ten názor jaksi považován za zkreslený.
I Hubert o mně ví že nejsem z Prodance na měkko, a stejně tak ví, že si tam najdu svůj sortiment.
Šáfa je dokonce konkurent a ani nepípl ohledně této řady. A stejně to nikam nevede? Huh, asi jsem v moc hluboké myšlenkové recesi.
Já, i když jsem znalý věci, jsem v tomhle vláknu zase objevil pár drobností, které jsem třeba i nevěděl. A o to víc jsem se přesvědčil, že RCF je mnohem jasnější volba, než SRX/MRX
Tak ať ti to tam funguje dobře hlavně.

Odpovědět s citací  
PříspěvekNapsal: sob 07. led 2012 20:55:38 
Uživatel
Uživatel

Já jenom souhlasím. Je jasné, že nejlepší by bylo zůstat u RCF. Co se týče kvality, tak to tady jednoznačně zaznělo od několika lidí a já to respektuju a pokusím se tím řídit. Teď jsou pro mě limitující pouze finance. Zbylé problémy se netýkají kvality systému. Jsem si plně vědom toho, že stávající systém je to pravé, ale stejně bych rád nový zvuk (v záruce, servis atd.), i kdybych měl koupit to samé. Je s tím spjato několik dalších problémů, které se netýkají zvuku.

Odpovědět s citací  
PříspěvekNapsal: sob 07. led 2012 23:03:58 
Uživatel
Uživatel

No, pokud máš předem jasno v tom, že já ti zaručeně dobře radit nebudu, tak to máš opravdu těžké. Možná bys ale mohl pochopit aspoň to, že aparát od nás tam už dávno je a já tudíž nemůžu ani doufat, že si tam koupíš druhý, ten samý (když nemáš peníze ani na ten první, který bude výrazně levnější, protože je jetý). Proto jsem ti taky VŮBEC NIC nenabízel. Málokdy se sejde takhle jednoznačná řada odpovědí, kde ti prakticky všichni říkali to samé (a opravdu to nejsou naši zaměstnanci v přestrojení), takže výsledek by se dal pokládat za jasný. Já jsem nepsal NIC. Teprve když jsi tu radu vzít nechtěl a mermomocí jsi hledal jakékoli jiné řešení, tak mi to začalo být divné a napsal jsem svůj první příspěvek. Protože to byla anomalie a ty prostě budí pozornost.

Stále píšeš, že tomu vlastně nerozumíš - kdo to tedy bude rozhodovat ? Já nějak odmítám věřit tomu, že by někdo vybavoval klub, nerozuměl tomu a nenašel si nikoho, o kom si myslí, že tomu rozumí. Tvoje jednání vypadá na to, že dotyčná osoba má zřejmě názor jiný, než vyšel z této diskuze. Jinak to nedává žádný smysl mně. Mimochodem i v těch pasivních systémech má RCF třípásma, ovšem jakmile to začneš poctivě sčítat, tak je stále 6001 výhodná a proto se lépe prodávala a prodává.

H.M.

Odpovědět s citací  
PříspěvekNapsal: sob 07. led 2012 23:13:43 
Uživatel
Uživatel

A asi ještě jednu věc - SRX725 stojí cca 45 tisíc kus, SRX728 asi 40. To je bez zesilovačů a bez DSP. Jak to sakra práce může být nějaká výhodná alternativa, když peníze jsou problém ? Kde se tam mají nějaké proti jetému RCF ušetřit ? Zmiňoval jsi také například Funktion One - jaké modely to měly být, aby se vůbec dalo o nějaké podobné ceně jen snít ?

H.M.

Odpovědět s citací  
PříspěvekNapsal: ned 08. led 2012 11:46:43 
Uživatel
Uživatel

Pro Zdeňka: Rozhodně se mi touto diskuzí potvrdilo to co píšeš. JBL, F1 atd. atd., tak to jsou čistě jenom moje spekulace. To, že zvuk je tam od vás vím. Mi se zase zdá, jakoby jsi vůbec nečetl všechny mé příspěvky v tomto vlákně. Já proti nikomu nejdu a rozhodně ne za každou cenu. Určitě jsem si pozorně přečetl všechno co jsi psal a rozhodně jsem neměl jediný důvod si myslet, že bys mi neporadil dobře. Myslím, že diskuze je tady od toho aby se diskutovalo, a to o všem. Nevykládej si prosím cokoliv, co jsem tady napsal jakkoliv zle. Sám bych si připadal jako naprostý idiot, kdybych šel proti lidem, co se mi tady snaží poradit.

Odpovědět s citací  
PříspěvekNapsal: ned 08. led 2012 12:45:49 
Uživatel
Uživatel

Jak vidíš, už ti přejmenovali vlákno, protože to o ničem jiném celou dobu není. No a žádný vážný návrh se tady už čtyři stránky neobjevil a tebe to stále nepřesvědčuje. Já bych tam docela rád prodal něco dalšího, ale k tomu jsou potřeba nějaké věcné argumenty a ty zatím chybí, nedodal jsi je. Až budeš mít důvody, proč stávající aparát NE, tak třeba budou důvody proč jiný ANO.

H.M.

Odpovědět s citací  
PříspěvekNapsal: ned 08. led 2012 13:40:13 
Uživatel
Uživatel

Už několik příspěvků dříve jsem tady napsal, že už mám jasno, takže s tím, že mě něco dosud nepřesvědčilo se mýlíš. Ty bys tam rád prodal něco dalšího a já bych tam zase rád něco nového.

To jsme si pěkně padli do noty =D>

Odpovědět s citací  
PříspěvekNapsal: ned 08. led 2012 13:52:42 
Tož si kup nové Omnitronic se zárukou, profinancuj u Providentu a máš, ne ? :Cool:

Odpovědět s citací  
PříspěvekNapsal: ned 08. led 2012 14:13:43 
Uživatel
Uživatel

Tak to jsem zvedavy cos Proude vymyslel. Prijdu pak na inspekci, pokud tam bude nekdy zase nejaka kapela nebot DJs ja se vyhybam jak jen to jde. :-)

Odpovědět s citací  
PříspěvekNapsal: ned 08. led 2012 14:31:09 
Uživatel
Uživatel

Frenk píše:
Tak to jsem zvedavy cos Proude vymyslel. Prijdu pak na inspekci, pokud tam bude nekdy zase nejaka kapela nebot DJs ja se vyhybam jak jen to jde. :-)

Pokud nějaká kapela projeví zájem, tak se v klubu určitě objeví. Já osobně si myslím, že pro kapely je v Opavě spousta jiných vhodnějších prostor. Nevím sice proč se vyhýbáš DJs, ale snad se v klubu občas vyskytne někdo schopný i v tomto oboru.

Odpovědět s citací  
PříspěvekNapsal: pát 10. úno 2012 20:46:49 
6001A • 950W tri-amp zesilovače, 600W LF, 300W MF, 50W HF 134 dB max SPL .
8001A • • 1000 Watt , 133 dB max SPL .
1. výhoda je minimalizovaná kabeláž vlastně jen XLR a Powercon , takže máš vlastně o kabelovku méně.
2. výhoda 6001 je tri-amp , co vice si přát ..... kdybys měl pasivní 3 pásmo a chtěl bys tri-amp tak se ti to kur.. prodraží . Nedej bože kdyby sis chtěl pořídit např qsc PL atd.
3. tato sestava má svůj DSP procesor na vysoké urovni ... a zase kup si kvalitnější DSP to je zase mastný.

Servis je v čr bez problému a životnost této řady ..... abych pravdu řekl tak jsem neslyšel že by stím měl někdo nějaký problém.

Z mé zkušenosti je tato sestava za tyto peníze poněkud nad standartní jak výkonově tak projevem .
Takže nechápu proč řešit JBL ..... já osobně nehledím na značku spíše na kvalitu projevu a zpracování,a kvalita projevu u JBL řady SRX je poněkud nižší než u 4PRO .

Takže jak jsi psal že máš vybráno tak ti můžu říct že máš vyhráno.

J.Sedlák

Odpovědět s citací  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 59 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]