Fajn, alespoň někde se shodnem . To mě moc těší.
Jako určitě je fakt, že jednobodovým systémem se těžko dělají akce nad 15000 lidí. Ty clustery samozřejmě trpí tim samým a možná hůř. Na každý pád ale neni možný přinutit střední frekvence ( či spodní středy) aby se šířily tak přesně úhlově. Čím vyšší frekvence tim spíš ano. Ale zas mě napadá jiná myšlenka. Když si to namaluju tak by u LA systému bylo nutné úhlovat pro každou akci ty bedny zvlášť v závislosti na vzdálenosti publika a povaze terénu ne? Přece čim menší index úhlu vyzařování tam bude, tim to doplivne (užší svazek s vyšší energií) dál a hlavně to začne být dál slyšet ale s menším úhlem. Takže u menších akcí kde je publikum blíž by se hodil větší úhel vyzařování, u publika dál menší úhel. Samozřejmě jde o kompromis.
A toho že by pan Krampera do něčeho kopal ... no to nemá za potřebí a taky nekope. Jednak se téhle ani jiné diskuse vůbec nezúčastňuje protože má svojí práce dost a na tohle nemá určitě čas. Ten materiál jsem použil proto, že je tam jednoduše graficky ukázáno oč mi šlo.
A jednak a to je můj názor jsou jeho zařízení technologicky hodně daleko před zbytkem produkce.( tedy minimálně jsem neslyšel nic co by se rovnalo vlastnostmi řadě ES a VHD) Tu debatu jsem tady začal já, protože mi přijde že kolem téhle teorie je hodně temno a řada lidí tvrdí že LA sytém hraje z principu, což je prakticky volovina. Teda doslovně vzato záleží kde je ta hranice "hraje".
Chtěl jsem pouze poukázat na to, že jednobodový zdroj signálu je prostě vhodnější. Ale zas těžko prosaditelný pro největší akce...
Imho, za moje názory kamenovat mě, ne KV2