|
Právě je stř 23. kvě 2012 20:23:04

|
Vyhledat témata bez odpovědí | Zobrazit aktivní témata
| Autor |
Zpráva |
|
Patso
|
Napsal: pon 18. říj 2010 8:01:44 |
|
 |
| Uživatel |
 |
Registrován: čtv 10. čer 2010 12:50:50 Příspěvky: 253 Bydliště: Brno
|
|
Ahoj kluci zkušenější. Potřebuju vrazit zpěvačce pod nohy nějaké upravovátko hlasu, konkrétně EQ, FD no něco takového. Něco, co s sebou bude kontinuálně vozit v kufru a místnímu zvukaři jen ukáže odkud má jít linkou. Sice zpívá krásně, ale jak potřebuje zpívat "citofky", tak má relativně slabý hlas ( teplá pára ) dost nepříjemné nosovky a občas ( podle prostoru a PA ) i explosivky. Ten jev se opakuje prakticky všude, tak mě napadlo že by možná bylo jednodušší pro všechny, aby ta základní úprava proběhla rovnou na podiu, než doleze do FOH. No hlavně je asi důležitý ten EQ, tam cítím problém. Znáte něco, doporučte pls.
|
|
| Nahoru |
|
 |
|
Fyla
|
Napsal: pon 18. říj 2010 10:05:40 |
|
Registrován: stř 09. črc 2008 15:58:11 Příspěvky: 872 Bydliště: براغ
|
|
Myslim, ze to neni uplne dobry napad. Tyhle "krabicky" se pouzivaj, kdyz maj specielni zamer interpreta, ktery je potrebuje ovladat v realnem case - specialni efekty, svuj delay atd. A navic je to dost kompromisni reseni (kvalitou). Spis bych hledal mezi mikrofony. Vsechno ostatni se lepe dela u mixpultu.
|
 |
|
blaha
|
Napsal: pon 18. říj 2010 11:14:55 |
|
Registrován: úte 30. pro 2008 19:13:14 Příspěvky: 1718 Bydliště: cca 10km od Jaroměře
|
Citace: Má bezdrátovou SHURE Jakou? PG58, SM58, Beta 58? Taky důležitý. Je možný, že díky upravený křivce od výrobce prostě některý její frekvence kolidujou a zesilují se neůměrně. Přikláním se taky k tomu nejprve vyzkoušet jiné mikrofony, pro holky určitě nic nezkazíš zařazením do výběru třeba i AKG D5, navíc se dělá i v bezdrátové verzi.
_________________ Zdeněk "Bláha" Blahovec, divadlo Jaroměř
|
|
| Nahoru |
|
 |
|
zhejby
|
Napsal: pon 18. říj 2010 12:50:06 |
|
 |
| Uživatel |
 |
|
|
Zdarec, mám také zkušenosti s producenty "teplého vzduchu". Nepomůže opravdu nic !!! Jakmile tomu nějak pomůžeš, začne to brát celý band, změníš tím barvu soundu, začne to vazbit, když použiješ eliminátor vazby, tak to může zpěv ořezat tak, že z něj moc nezůstane. Jediná rada, která povede ke dlouhodobé spokojenosti "svaté trojice - tedy interpret - zvukař - publikum" je: ať se naučí zpívat i pro ni problémové pasáže, nebo ať je vyřadí a zpívá jen to, z čeho budou mít všichni radost.
_________________ Master Sound --------------- Účet uživatele byl zablokován administrátorem fóra.
|
|
| Nahoru |
|
 |
|
blaha
|
Napsal: pon 18. říj 2010 13:13:56 |
|
Registrován: úte 30. pro 2008 19:13:14 Příspěvky: 1718 Bydliště: cca 10km od Jaroměře
|
Patso, koukám že jsi z Brna, vem zpěvačku do Audioteku, tam si myslím, že se s nima domluvíš a můžete si jednotlivý mikrofony vyzkoušet. Jo a ještě k mé oblíbené D5, připadá mi, že bezdrátová verze je na snímání zvuku citlivější než verze drátová. Tím myslím na snímání toho co má snímat, ne na vazbu  . EDIT: Koukám, že D5ky momentálně skladem nemají  .
_________________ Zdeněk "Bláha" Blahovec, divadlo Jaroměř
|
|
| Nahoru |
|
 |
|
Patso
|
Napsal: pon 18. říj 2010 14:06:49 |
|
 |
| Uživatel |
 |
|
 To Blaha: V Audioteku nemají aktuálně skoro nic:-) Mám to kousek od baráku, a už častěj chodím do ProDance. To Zhejby, no máš taky pravdu:-D, ale když jí to říkám, tak má pak hodně špatnej tejden většinou  . Ale aspoň jste mě vrátili zpět do reálu, je pravda, že vhodná volba mikrofonu, neboli skoro zdroje signálu ( zdroj je ona nešťastnice ) udělá své.... Třeba jsme ještě po všech betách, a AKG nenarazili na to pravé. Kolikrát se mi osvědčíla nejlíp i obyčejná OM2. Ale děkuju všem, on je kolikrát jednoduchý kopanec lepší, než spousty výmyslů.
|
|
| Nahoru |
|
 |
|
safa
|
Napsal: pon 18. říj 2010 19:02:30 |
|
Registrován: pon 26. pro 2005 2:28:29 Příspěvky: 2317 Bydliště: Praha, matka mest a vesnic
|
|
Mmno kde nepomuze Beyeruv TG-X 80 zblizka na zpevacku tam, obavam se, nepomuze nic. Snad jedine ji zaplatit hodiny zpevu...
|
|
| Nahoru |
|
 |
|
Jose1
|
Napsal: pon 18. říj 2010 19:07:17 |
|
Registrován: stř 20. kvě 2009 19:31:19 Příspěvky: 623 Bydliště: Brno
|
Mě to teda připadá, jako vytloukání klínu klínem. Já bych ji nevzal do audioteku, ale na hodiny zpěvu... bez urážky prosím. 
|
|
| Nahoru |
|
 |
|
safa
|
Napsal: pon 18. říj 2010 19:10:13 |
|
Registrován: pon 26. pro 2005 2:28:29 Příspěvky: 2317 Bydliště: Praha, matka mest a vesnic
|
Pozde Jose, uz je dobrych pet minut na hodine zpevu semnou 
|
|
| Nahoru |
|
 |
|
Jose1
|
Napsal: pon 18. říj 2010 19:17:18 |
|
Registrován: stř 20. kvě 2009 19:31:19 Příspěvky: 623 Bydliště: Brno
|
....no jasně, že mě to nenapadlo hned, že někdo nezneužije umění ve svůj prospěch...Safo!!! 
|
|
| Nahoru |
|
 |
|
Patso
|
Napsal: úte 19. říj 2010 10:00:55 |
|
 |
| Uživatel |
 |
|
Hehe, to je zase téma, které se smysluplně rozvíjí, ale sranda musí být, to je jasné. Čéče, Šáfo, a víš že máš pravdu? Že by jsme vyzkoušeli tu 80ku? Včera jsem ( teď udělám skoro reklamu ) nemohl na koncertu za boha pochodit s Betou, dal místo ní Bayera 69ku a tradá, čistota, krása a frčelo to. Byl moc prázdnej sál, samej beton, na podiu rachot a vracelo se mi to z venku, za boha nebyl po ruce PA EQ. Ona Elenka když je nervózní ráda stojí jednou nohou na monitoru ( opatrně samozřejmě, jen tak pro lidi, jinak dává bacha ), a v ruce třímající mikrofon má namířenej přímo na hornu, to by mohla ta 80ka ustát ne???  No dát jí FD, tak by myslím vybouchl. 
|
|
| Nahoru |
|
 |