Znáte někdo firmu, která vyrábí nebo prodává volume pedál s XLR vstupem i výstupem ? Mělo by to sloužit k regulaci hlasitosti mikrofonu umístěnému na nástroji. Nebo je to nesmysl ?
Otázkou je k čemu regulovat hlasitost nástroje? Zvukaři to akorát přidělá problémy, může to přebuzovat vstupy na mixu a zvukař to stejně bude stahovat zpátky. Nemluvě o tom, že takovéto zesílení může mít za následek vznik vazby.
_________________ Žijem, pijem, tancujem! Jsem velký, blbý a tvrdohlavý, takže bacha na mě! Jabber status:
Registrován: pon 26. pro 2005 2:28:29 Příspěvky: 1454 Bydliště: Praha, matka mest a vesnic
Tusim tady DPA 4099 , hadam spravne, Jirko ? Obavam se ze to bude chtit nejdriv preamp (4099 potrebuje phantom) a za nej muzes dat pedal na linkovy urovni jako to maji Monogramove (ti to maji pravda do smycky Kramperopreampu).
Druha (a IMHO pohodlnejsi a svobodnejsi) varianta jak spravne pises je pouzit bezdrat s prislusnou redukci jako to ma na houslich treba Mirek Novotny z Taverny:
Preamp s volume pedálem samozřejmě znám (Kuba Racek), ale to je poměrně hodně drahé řešení ( i když výborné ). Dost se ale teď rozmohl typ dynamického mikrofonu, který by fantom nepotřeboval ( i když i to se dá jednoduše vyřešit samostatným fantomovým zdrojem před volume pedál ). Mě ale vadí to převádění na linkovou úroveň a zpět přes DI box na mikrofonovou úroveň.
Registrován: čtv 27. bře 2008 0:39:44 Příspěvky: 339 Bydliště: mezi Brnem a Olomoucí
Preamp s insertem je treba SP VTB-1. Je to lampa. Sam to pouzivam na baskytaru s DBX kompresorem v insertu. Ty si do insertu muzes strcit volume pedal a mas to.
Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 návštěvník
Můžete zakládat nová témata v tomto fóru Můžete odpovídat v tomto fóru Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru