Šum a praskot RCF 312A

• Reklama
  • dLive masterclass PRAHA with Dylan Mitrovich
xb
Uživatel
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Re: Šum a praskot RCF 312A

Příspěvek od xb »

A ked tie RCF tolko sumia, tak ktore repro nesumia?
Sumia tolko, ze to v normalnim sale na postu zvukare ani nepocujes :)
srobik1

Příspěvek od srobik1 »

gavo píše:srobik1: TY SI KUPIL REPRO BEZ TOHO ABY SI ICH POCUL?! Tak to mas na moj vkus dost odvahy

xb píše: A k tomu sumu tech beden - jeden muj kamarad zvukar, ktery ma TTL33 rika - "Kdo ma RCF, musi pocitat s tim, ze to sumi" ;) Me vsechny RCFka sumi taky, ale problem v tom nevidim, vetsinou hrajou takze sum nedostane sanci ;)
No mna to trosku zaraza, je pravda ze som pocul vela RCF repro a nikdy som si nejaky sum nevadil - ale vo vacsine preto lebo to bola neprestajna hudba. Ale mozno prave jeho bedna sumi nad limit- co ty vies? :D A ked tie RCF tolko sumia, tak ktore repro nesumia? :D Hned ich pojdem kupit :D nebudem vahat :D

Ja mam v plane kupovat 4PRO7001AS taktiez na live akcie, ale v zasade mam akcie, kde je dost hovoreneho slova (konferencie,rokovania, prednasky a pod) No ak ma prednasajuci chvilku ticha a z repro sa ma ozyvat sum "hmm" zvazil by som investiciu.
noxus píše: Aj JBL sumi ved je to u aktiviek bezna vec, ale ktory posluchas bude v tichej miestnosti 4 minuty mat hlavu v bedni a rozoznavat ci to sumi kurenie alebo ta aktivka. Na hudobnu produkciu to nema ziadny neziaduci vplyv!
Tomuto nerozumiem - preco by mala aktivka sumiet viac ci menej ako pasiv - aktivka je len pasiv osadeny so zosikom - ci? pasivka je predsa dvojdielna aktivka :D alebo nie?
Konecne moj nazor!!! =D> preco by to malo sumiet?? zato ze to je 2x zosilnovac?? V dnesnej dobe ?? Asi ich predam a zostanem pri pasivnych bednach a kvalitnom zosilnovaci a nie pri sumitkach, ktore si tak pochvalijete. Ved tam nieje ani korekcny predzosilnovac... a sumi to... Jasne na akcii to tak nieje pocut ale ak ludia sedeli a debatovali tak som siel na parket .. tak ten sum som pocul. a to som si chcel kupit cronsocer s potlacovacom sumu... a naco?? Ked cely retazec je super a aktivky sumia. V dobe TESLA VRABLE vyrobkov sa ludia stazovali ze konce sumia... a teraz to je v poriadku zato, ze to je neaka renovovana firma..... a mozno ich aj predavate /poniektori/ Samozrejme to je moj nazor. Tak mi tu nenadavajte.... a podobne veci... ved tu je diskusia a rad si vypocujem aj Vas nazor a ja Vas neurazam / aspon som nechcel/ tak mi prepacte .. :wink: Som rad ze sa tu uz naslo zopar ludi, ktorym to vadi... :)
gavo
Uživatel
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od gavo »

srobik no zasa by som to tak vazne nebral urcite aj pasivky sumia - jednoducho vyskace sumia vsetky - ide len o to ci to je v unosnej miere, samozrejme bedna kt pri spolocenskej akcii pri nejakej veceri alebo len tak volnej zabave pocut ako sumia je podla mna uz nadmieru, v norme by to bolo keby to v beznych podmienkach nepocut pretoze okolity sum, hluk je vacsi.

Zasa nemozes hovorit ze Tesla Vrable robila kvalitnejsie repro jak aj tie najmenej kvalitne rcf :D

Urcite by ma zaujmalo nakolko to sumi kolko db. Ale to asi ty nemas moznost zmerat.

A mozno je to fakt divny kus - ale dva? to by som netvrdil
Nic lepsie ako sediet za mixom pocas koncertu a jest pizzu nepoznam :D - vlastne ano - pocit ked vidim, ze kapela na tu pizzu slinta :P
srobik1

Příspěvek od srobik1 »

Bohuzial kupil som ich bez vypocutia. Nakolko som si precital niektore fora a vsade /ste/ ich chvalili. Tak som dal na nazor inych... Vsade same chvali... Som zo SK a nenasiel som obchod kde si clovek moze prist a vypocut a odskusat RCF, QSC a ine "renovovane" znacky. Aj obchodnik sa cudoval ked som mu telefonoval ze to sumi... ze vsetci su spokojni. Mal pravdu vsetci ste spokojni tak uz som aj ja "zvykol som si" :D ze to tak asi musi bit /nebudem cudak/. Mozno so spolahlivostou su RCF SUPER!!
Lebo kupil som aj CD PIONEER a bol vyrobeny v MALAJZII a nesvietilo mi jedno tlacitko- vadna Led. ziadna vymena len servis. A to som reklamoval aj u vyhradneho dovozcu pre CZ a SK. Ked som mal American Audio MCD810 a problemi ktore som si snim vystal az ho vyhradny dovozca zaslal na reklamaciu do Holandska kde ho "odborne" opravili a zaslali mi ho. Ked som ho zapol do elektriky tak svietila uz len ledka na cd-mechanikach. Tak som pocul take nazori ze mal som si kupit PIONEER alebo DENON ze oni vsetko robia v Japonsku.... dnes asi cely svet vyuziva AZIU. Az ked som niesol Pioneer do servisu tak som si vsimol napis MADE IN MALAJZIA.... no coment.
Návštěvník

Příspěvek od Návštěvník »

gavo píše:srobik no zasa by som to tak vazne nebral urcite aj pasivky sumia - jednoducho vyskace sumia vsetky - ide len o to ci to je v unosnej miere, samozrejme bedna kt pri spolocenskej akcii pri nejakej veceri alebo len tak volnej zabave pocut ako sumia je podla mna uz nadmieru, v norme by to bolo keby to v beznych podmienkach nepocut pretoze okolity sum, hluk je vacsi.

Zasa nemozes hovorit ze Tesla Vrable robila kvalitnejsie repro jak aj tie najmenej kvalitne rcf :D

Urcite by ma zaujmalo nakolko to sumi kolko db. Ale to asi ty nemas moznost zmerat.

A mozno je to fakt divny kus - ale dva? to by som netvrdil
Neviem co je v unosnej miere, jasne ze to tak "strasne" zase nesumi, ale je! Ale aj tak rad by som vedel ci sumia "normalne"

Viem ze muzikanti previjali Teslacke repraky .. samozrejme to je 30-20 rokov naspet. Poniektori sa len zasmejete a zacudujete ale tak to bolo. Skoda ze potencialne mozgi neboli nadalej vyuzite ... mozno by to bola lepsia firma.. znacka.. ako tie to zahranicne... Ved Tesla malo aj niekolko patentov, ktore zakupili zname velke spolocnosti. Nato ake sme mali chudobne suciatkove komponenti sa dost podarilo vyrobit. Nechcem tu chvalit Teslu... to vobec!. Ale robili, co sa v tej dobe dalo robit. To by Vam povedali Vasi otcovia... :wink: Ja som si v robu 1986 spravil digitalny FM tuner s frekvencnou synthezou a spametami. Dnes to kupite za par koruniek. Chodilo sa susednych krajin kupovat polovodice.. prepacte... ze som si zaspominal... :D
Nick
Uživatel
Uživatel

Příspěvek od Nick »

porovnáváte neporovnatelné...

zopakuji, co jsem již jednou napsal: pokud bedny mají max. citlivost 127 dB, tak i při VYSOKÉM a KVALITNÍM odstupu od šumu zbývá na onen šum dost - rsp. relativně dost (co je 20-25 dB?)

Jaký tlak a při jaké kvalitě asi vyvinuly ony převíjené Tesly?

Důležité je, jak se bedna/zesilovač chová např. v polovině a konci svého rozsahu.
To jsou totiž hodnoty, které výrobci v honbě za penězi (kdo asi prodá nejvíc?) sledují a vylepšují. Na zkvalitnění výhybky, kde každá změna o procento bude stát u každého výsledného výrobku stovky nebo tisíce korun, proto nedbají.

Každopádně v plném sále sedících, vrtících se, dýchajících a mumlajících lidí uslyšíš při nulovém signálu šum jen zblízka, max. z několika metrů a to kdovíjestli... A při zesilování signálu se nebude zesilovat.
Pokud je tomu jinak, běž bedny reklamovat.

neglorifikuji značku, vysvětluji princip

ohánět se nešumícími pasivními bednami je nesmysl. Dejte ke svým kvalitním zesilovačům citlivější repra a bude to šumět taky.
srobik1

Příspěvek od srobik1 »

ten sum je stale rovnaky, ci pridam potenciometer na aktivke na maximum alebo minimum. Stale to sumi rovnako.
Návštěvník

Měl jsem ten samý problém s ART310 - objednal jsem dvě bedny, jedna hrála krásně čistě bez šumu, druhá chvíli držela, pak začala občas více či méně šumět jak se signálem, tak i bez signálu i bez kabelů, prostě šuměla a praskala si jen tak sama o sobě, a při regulaci hlasitosti se ozývaly pěkné lupance, vyřešila to v pohodě reklamace u prodejce - teď obě bedny hrajou jak mají a žádný šum neslyším, mám za to, že byla jen technická závada v tom "čudlíku" na ovládání hlasitosti (kdo ví, co s tím kdo dělal, když to dával dohromady, nebo se to mohlo stát klidně i při přepravě), jinak bedny jsou teď bez chyby a hrajou o stošest, žádný šum neslyším :D
gavo
Uživatel
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od gavo »

No vidis - srobik reklamuj to. A daj vediet ako to dopadlo :P
Nic lepsie ako sediet za mixom pocas koncertu a jest pizzu nepoznam :D - vlastne ano - pocit ked vidim, ze kapela na tu pizzu slinta :P
srobik1

Příspěvek od srobik1 »

Návštěvník píše:Měl jsem ten samý problém s ART310 - objednal jsem dvě bedny, jedna hrála krásně čistě bez šumu, druhá chvíli držela, pak začala občas více či méně šumět jak se signálem, tak i bez signálu i bez kabelů, prostě šuměla a praskala si jen tak sama o sobě, a při regulaci hlasitosti se ozývaly pěkné lupance, vyřešila to v pohodě reklamace u prodejce - teď obě bedny hrajou jak mají a žádný šum neslyším, mám za to, že byla jen technická závada v tom "čudlíku" na ovládání hlasitosti (kdo ví, co s tím kdo dělal, když to dával dohromady, nebo se to mohlo stát klidně i při přepravě), jinak bedny jsou teď bez chyby a hrajou o stošest, žádný šum neslyším :D
Dakujem za radu... uz som ziskaval informacie aj v servise pre AUDIO DJ a technik mi povedal ze vsetky ART sumia. Nuz som velmi sklamany. Fakt neviem co urobit. Ale asi si budem musiet naplanovat cestu k predajcovi a zoberiem si ich zo sebou... nech si vypocuju ich sum. Urcite ma vysmeju... :) Asi ich predam, komu to nevadi a je spokojny a berie to ze to tak je dobre.

Pokukavam po http://www.musiccenter.cz/Behringer-B81 ... y/:3:39762

Mete ich niekto??
zahy
Uživatel
Uživatel

Příspěvek od zahy »

jo ty myslím šumět nebudou , a hrát asi taky ne
A&H GLD-80, A&H CQ20B, Soundcraft Ui16, RCF HD32, FBT Ventis 206A, SPL A394
maly_medved
Uživatel
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od maly_medved »

U těch beden je v manuálu definované zkreslení i odstup s/š/ ( šum ) . V seriózním servisu to dokáží změřit. Pokud nevyhoví = reklamace. :wink:
Návštěvník

Prosim Ta, mozes mi napisat aky to ma mat odstup signal/ sum?? Dakujem
Viem ze niekedy zariadenia z odstupom signal/sum 60-70dB sumeli ako tieto aktivky. Napriklad kotucovi magnetofon HIFI B113, ten mal 72dB a tiez to sumelo.
Pre RCF som nasiel hodnotu akurad MAX SPL 127dB a este ze na mikrofonnom stupe -40dB.

Co sa jedna sumu zosilnovacov, tak na to ma vplyv vela veci... volba polovodicov, diskretnych suciastok, nastavenie prudov......... atd. Ved to poznate...Cudujem sa ze dnes v 21 storoci sa vyrabaju este taketo "spickove" zariadenia takych to kvalit, co sumia. A ludia napisu ze to tak musi bit... :( To je cisto moj nazor...
Nick
Uživatel
Uživatel

Příspěvek od Nick »

vzdávám to
:(
OK2MDK
Uživatel
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od OK2MDK »

nechte ty repráky premotat, hlavně výškáč a ony šumět přestanou uvidíte...

citlivost je svině!
Odpovědět

Zpět na „RCF“