Šum a praskot RCF 312A

• Reklama
  • dLive masterclass PRAHA with Dylan Mitrovich
maly_medved
Uživatel
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Re: Šum a praskot RCF 312A

Příspěvek od maly_medved »

OK2MDK píše:nechte ty repráky premotat, hlavně výškáč a ony šumět přestanou uvidíte...

citlivost je svině!
[-o< nebylo by jednodušší a levnější hodit přes ně deku ? Nebo raději peřinu ? Výsledek stejný a realizace je výrazně rychlejší a levnější :wink:

P.S. No jo, sakryš, voni to fak neuváděj :( http://www.rcf.it/web/rcf/products/pro- ... /art-312-a
Zkusil bych dotaz přímo na stránkách výrobce , ať ten údaj s/n signal to noise XX dB pošlou
blaha
Uživatel
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od blaha »

Co nepřipojovat elektriku? :-D
Zdeněk "Bláha" Blahovec, ozvučení, světla, stage, instalace, poradenství, divadlo Jaroměř
OK2MDK
Uživatel
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od OK2MDK »

nemyslel sem to vážně!
nazývám to "prasovním šumem" a to stejně vetříček, i v sále odtahy perfektně zamaskujou....
maly_medved
Uživatel
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od maly_medved »

vysvětlení se přijímá :D
OK2MDK
Uživatel
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od OK2MDK »

došlo mi pozdě, že se to může blbě pochopit #-o stejne všechno nejak byt minimálne jako pokres hraje takže šum je pryč.
Pavel Sedlák
Uživatel
Uživatel

Příspěvek od Pavel Sedlák »

Nedělejte z toho vědu - PA není HiFi a HiFi není PA. Navíc jde o jedny z nejlacinějších beden.

Kdo se s tím nechce smířit, tak se s tím nesmíří.

Stejně jako s tím psem a holí...
Nemám strach z lopaty, mám strach ze srpu a kladiva
Návštěvník

Příspěvek od Návštěvník »

Ze by patrili medzi nejlevnejsi??? #-o

Ked tu poniektori pisali ze bedne musia sumiet lebo maju vyskace vysoku citlivost, co ja viem tak aj HIFI Kalotenove vyskace maju vysoku citlivost.. ja co mam tak 129dB a sumia primerane na zosilnovaci./minimalne 3x menej ako RCF/ Mne sa jednalo o to ze na normalnom zosilnovaci ked zosilnujete potenciometer hlasitosti tak sa "mierne"-"umerne" zvysi aj sum. Ale na RCF ci mam potenciometer na nule tak to sumi a ked ho dam na maximum .......... sa malinko zvisi. Mne sa nepaci ze v minimalnej polohe to uz sumi!!! Konecne som ich vyskusal uz druhy krat na akcii a musim povedat ze to dost sumi aj cez prestavku.... na odposluch ozaj "vhodne". Ale mne by to vadilo aby na mna cely vecer este aj sumeli repraky. Prori vkusu niet diskutat. Jedna sa cisto o moj nazor.
rozhodol som sa ze si ich necham a budem chvalit... ze to je normalne. Ved ked ich budem chciet predat tak budem mat problem sa ich zbavit. Ja uz nemam co dodat... a skoncil som s temou "Sum RCF" !!!
At zije RCF!! =D> :wink:
einsteincz
Uživatel
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od einsteincz »

Jestli máš kalotu s citlivostí 129 dB tak bych se na ní rád podíval :D
teslo

Příspěvek od teslo »

Ja mám JBL EON G2, tiež som bol prekvapený, že to šumí ale fakt to na akcií nevadí. INAK!!! Priatelia ak môžem poradiť kvalitné PA, ktoré šumí o DOSŤ MENEJ!!! tak sa odporúčam poobzerať po talianskej značke FBT. Konkrétnejšie na produktovú radu MaXX.
Frenk
Uživatel
Uživatel

Příspěvek od Frenk »

tak pokud pocitam dobre kalota s citlivosti 129dB by mela na 100W zesilovaci 149dB SPL :-) . Tak si ji pripoj, chvili poslouchej naplno a pak uz neuslysis zadny sum ani z RH soundu :D .
Never ask FOH sound engeener "Are you DJ?" because he can kill you....
safa
Uživatel
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od safa »

Ale na RCF ci mam potenciometer na nule tak to sumi a ked ho dam na maximum .......... sa malinko zvisi. Mne sa nepaci ze v minimalnej polohe to uz sumi!!!
Ja mám JBL EON G2, tiež som bol prekvapený, že to šumí ale fakt to na akcií nevadí.
... hmm, DAS Avanty nesumi, u nich to docela spolehlive citlive zavira DSPcko :-). Ale... ja nevim, delal jsem jak s kolegovejma ART310A tak jsem slysel EONy a neprislo mi ze by kterakoliv z tech dvou beden sumela vic nez bezna aktivka nebo pasivka se zapnutym a vytocenym koncem.
TomasVv
Uživatel
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od TomasVv »

Návštěvník píše: potenciometer hlasitosti tak sa "mierne"-"umerne" zvysi aj sum. Ale na RCF ci mam potenciometer na nule tak to sumi a ked ho dam na maximum .......... sa malinko zvisi. Mne sa nepaci ze v minimalnej polohe to uz sumi!!!
A jsme u jádra pudla. Na aktivkách nemáš potenciometr hlasitosti. když zž tam nějaký je, je to potenciometr vstupní citlivosti. To není totéž.
Zesilovač jede naplno, citlivost nastavíš tak, abys jej vybudil. A šumí jako každá jiná bedna s podobnou citlivostí a výkonem zesilovače, pokud to nějaké DSP nebo Nois gate nevyřízne. Během hlasitější produkce to nikdo neřeší, do malého prostoru na zvučení přednášek to není ideál.
Dělám, co mě baví.
Návštěvník

Příspěvek od Návštěvník »

noxus píše:Pokial by si sa predsa len nerozhodol pre RCF, tak ti spolahlivo budu sluzit JBL. EON seria je v momentalnej dobe dost siroka by si si z nich vybral a pokial by si nechcel ist do plastu tak seria PRX, tam si uz priplatis ale stoji to za to. ;-)
kuk: http://www.audiotek.cz/JBL%20PROFESSION" onclick="window.open(this.href);return false; ... 0:465:10:1

A POZOR: Aj JBL sumi ved je to u aktiviek bezna vec, ale ktory posluchas bude v tichej miestnosti 4 minuty mat hlavu v bedni a rozoznavat ci to sumi kurenie alebo ta aktivka. Na hudobnu produkciu to nema ziadny neziaduci vplyv!
Taky jsem se trochu podivoval, když jsem poprve zapojil svoje JBL PRX 535, že ten šum je něják moc znatelný......Když jsem ale pustil plný výkon těch 2x650W, tak jsem se jen pousmál.
Odpovědět

Zpět na „RCF“