Zkušenosti se zpěvovým efektem

Dynamické, efektové, multifunkční, nástrojové, výhybky...
Odpovědět
  • Reklama
  • nové mixpulty Qu
Radek Katakomby

Příspěvek od Radek Katakomby » úte 05. dub 2011 15:18:09

Zdarec.

Ať zatím zbytečně nezakládám nové téma,tak teď už bez Apríla s vážnou tváří
se chci zeptat.

Máte sami zkušenost s nějakým efektem,který jste sami zkoušeli,popřípadě jste to viděli
u nějakého zpěváka :D :?:

Zajímají mě různé vokalizéry,zdvojovače hlasů,nebo by mě pasovalo,abych zpíval svojim
barytonovým hlasem a nějaká krabička by mě pro zpestření udělala o oktávu vějš nějaký
tenorový hlas,ale chtěl bych abych zněl přirozeně,takže žádní šmoulové :D

http://www.youtube.com/watch?v=2OOkit8q ... re=related" onclick="window.open(this.href);return false;

V cca 3 minutě mu to zpívá o oktávu nad+oktávu pod,ale je to takové divné.

Existuje něco rozumného za rozumné peníze :D :?:

Dík za info.

Radek

Martin
Administrátor
Administrátor

Příspěvek od Martin » úte 05. dub 2011 16:06:31

zjevně jsi vůbec nepochopil rozdělení fóra :evil:
Tvůj příspěvek rozhodně nepatří jako pokračování do aprílového tématu v Baru a jako takový je v něm off-topic.

Doporučuji Ti přečíst si pravidla a rady k užívání fóra, odkaz najdeš dole na každé stránce. A dále Ti doporučuji se zaregistrovat, ať s Tebou nemusím komunikovat přes příspěvky. Neregistrovaným návštěvníkům někdy nesmysly rovnou mažu, tak se pak nediv.
grrrrrr

CzechJoker
Uživatel
Uživatel

Příspěvek od CzechJoker » úte 05. dub 2011 18:33:59

Rozumného za rozumné peníze je TC Helicon Harmony-G (nebo M pro klávesy), který používám. Jednoduché ovládání a pro live použití použitelný, ale je potřeba se s tím naučit pracovat. Já nakonec skončil u dvou nastavení, a to pouze double + deesser v jedné bance a v druhé to stejné + dva intervaly (tercie/kvarta). Není moc snadné zpívat, pokud nejsi dobrý zpěvák. Oktáva nahoru/dolů je imo nepřirozená.
Nová verze XT má navíc korekci ladění.

Radek Katakomby

Příspěvek od Radek Katakomby » úte 05. dub 2011 18:50:41

Sory Martine.
Psal jsem to narychlo,takže až,když jsem to odeslal jsem si uvědomil co jsem udělal :(
Ještě jednou se moc omlouvám a budu přemýšlet o registraci #-o
Dík že semnou máš svatou trpělivost :D

Radek

gabluk
Uživatel
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od gabluk » úte 05. dub 2011 20:23:46

Ja pouzivam DIGITECH Live Pro. Zhodnotil bych to asi takto. Hally, delaye...bez pripominek, licencovane od Lexokonu, v celem rozsahu pouzitelne. Dale je pomerne pekna simulace lampoveho predzesilovace. Ostatni afekty, jako deesser, eq, apod. v zasade funguji. Co se tyce doplnovani harmonickych hlasu, je to podle mne o tom. pouzivat to s rozumem. Nektere pomale pasaze, s tissi hudnou, lze uspesne doplnit o 1-4 hlasy navic, zni to pekne prirozene, ale musi se to sprabne nastavit. Trocha zpozdeni na kazde jine na kazdy hlas (rytmicke unisono uplne presne to zni neprirozene). V rychlejsich pasazis sem tam hlas dolu, nahoru...dolu to zni vzdy lepe. Obcas pouzivat unisono hlasy, 2-4, pekne to vyplni treba takove ty "rvaci" refreny. Kazdopadne tam nebyl podle mne jediny pouzitelny tovarni present. Vsechny co pouzivam jsem si delal sam. A jak jsem psal...kdyz se to pouzije citlive, s rozumem, ma to sve kouzlo. Oktava dolu v pisnickach od kabatu zni perfektne.
Dalsi funkce, jako je oprava intonace a zmena barvy hlasu je posle mych zkusenosti nepouzitelne. Mozna, nekde, obcas, trochu... Tolik me postrehy.

Martin
Administrátor
Administrátor

Příspěvek od Martin » úte 05. dub 2011 20:46:56

Radek Katakomby píše:Dík že semnou máš svatou trpělivost :D
Všechno dobrý, už jsem vypustil páru :D

Odpovědět

Zpět na „Zvukové procesory“