Pomoc z výhybkou BS Acustic
-
- Reklama
pavel2 máš pravdu, väčšinou sa dá spájkovať len s tou kalafunou čo je v trubičkovom cíne.. Verím, že príprava je dôležitá, ale niekedy keď si v teréne, tak to žiaľ nie je možné a preto mám stále po ruke kalafunu..
Je jasné, že keď máš nový, krásny medený drôtik, ktorý treba prispájknuť niekde na plošáčik nie je problém.. Ale fajnové staré káble, ktoré sú neviem či nie z "ocele s prímesou medi" a prispájknuť to niekde k prepálenej koncovke, no nie je to sranda..
Ja spájkujem, menej ako ty (cca 17 rokov), ale myslím si o sebe, že to v celku dobre viem..
Keď vidím kolegov ako spájkuju bez kalafuny, samozrejme jeden konektor (cinch) nahrievať aspoň 10 sekúnd, nech sa fajne plasty okolo roztopia, samozrejme všetká kalafuna z trubičkového cínu odparená, nechce im to držať, atď.. No katastrofa.. 
- Pavel Sedlák
- Uživatel

Ano, v terénu to bývá náročnější - o to víc bych se vybavil kvalitními přípravky.
Kalafuna vyhoví, ale kvalitní "vodička" bývá lepší a vytváří méně odpadu.
Téměř vždy se dá povrch, či vnitřek opilovat, oškrábat, okartáčovat.
Přeci není problém, když už tahám paječku, mít v kufříku jehlový pilník, šábr, kousek smirku, ocelovou jehlu, brusnou vatu...
Ukázka z fotky nejspíš z terénu není
Kalafuna vyhoví, ale kvalitní "vodička" bývá lepší a vytváří méně odpadu.
Téměř vždy se dá povrch, či vnitřek opilovat, oškrábat, okartáčovat.
Přeci není problém, když už tahám paječku, mít v kufříku jehlový pilník, šábr, kousek smirku, ocelovou jehlu, brusnou vatu...
Ukázka z fotky nejspíš z terénu není
Nemám strach z lopaty, mám strach ze srpu a kladiva
Samozrejme že sa všetko dá, ale... Keby som mal všetko nosiť so sebou, čo sem-tam použijem, tak mi treba auto.. A na to, že som obmedzený, len na jednu brašnu, tak sa musím uskromniť.. 
To je pravda, že fotka nie je z terénu, ale ja som ju len odfotil ako som ju kúpil.. Časom ju dám do poriadku..
To je pravda, že fotka nie je z terénu, ale ja som ju len odfotil ako som ju kúpil.. Časom ju dám do poriadku..
- Pavel Sedlák
- Uživatel

Vždyť jehlový pilník, který stačí klidně zlomený a z jedné strany zbroušený na škrabák, nějaká jehla a kousek smirku se vejdou i od krabičky od sirek...
No to je jedno, já si jenom myslím, že když jde něco udělat pořádně, tak se to udělat pořádně má - hned.
No to je jedno, já si jenom myslím, že když jde něco udělat pořádně, tak se to udělat pořádně má - hned.
Áno v tomto máš pravdu a už aj si to idem hodiť do brašne.. Ale skôr som to myslel v globále, že nedá sa všetko a vždy so sebou nosiť, hoci by to bolo fajn..
- Pavel Sedlák
- Uživatel

Já vím, každý máme "něco"