Rane AC-22S a Ashly Protea 3.24CL

Dynamické, efektové, multifunkční, nástrojové, výhybky...
Odpovědět
  • Reklama
  • nové mixpulty Qu
zvukar

Rane AC-22S a Ashly Protea 3.24CL

Příspěvek od zvukar » pát 22. bře 2013 18:42:33

Zdravim. Chcel by som sa spytat na porovnanie Rane AC-22S a Ashly Protea 3.24CL. Rane je klasicka vyhybka a Ashly je digitalny DSP. Zaujimalo by ma porovnanie z hladiska kvality zvuku. V podstate by mi stacil aj Rane, GEQ a parametricky EQ budem pouzivat z digitalneho mixpultu a delay na suby zatial nepotrebujem, ale pokial by Protea mala rovnako kvalitny zvuk, bol by som ochotny za nu doplatit, hlavne pre 3 vstupy a moznost pouzivania subbasov na auxe. Takze bude zvuk porovnatelny, alebo analogovy Rane bude lepsi? A ako je na tom Protea v porovnani s klasickymi DSP ako su RPM26z alebo DBX 260?

E-Mi - HypEx
Nováček fóra
Nováček fóra
Kontaktovat uživatele:

Re: Rane AC-22S a Ashly Protea 3.24CL

Příspěvek od E-Mi - HypEx » sob 23. bře 2013 0:58:17

Kvalitny analogovy krosover je oproti spominanej kategorii DSP urcite zvukovo lepsi uz z principu. Az DSPcka kategorie XTA sa blizia analogom. Analog zase nema ziadne dalsie funkcie ako DSP. Ale myslim ze je to prd platne ked zdrojom signalu je digitalny mix. Ked postacuje analog, kup analog...

blaha
Uživatel
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od blaha » sob 23. bře 2013 8:48:30

Delay na basech má i AC-22S.
Zdeněk "Bláha" Blahovec, ozvučení, světla, stage, instalace, poradenství, divadlo Jaroměř

zvukar

Příspěvek od zvukar » pon 25. bře 2013 18:24:30

E-Mi - HypEx
Rozumiem a v podstate suhlasim, no rad by som pocul niekoho kto skusal Proteu a porovnaval to s analogovymi vyhybkami.

blaha
Delay na AC-22S je max. 2 ms., co je pouzitelne na jednotlive reproduktory v 3 pasmovom repraku, ale napr. na vesanie bedni to uz nestaci.

Zdeněk Prodance
Uživatel
Uživatel

Příspěvek od Zdeněk Prodance » pon 25. bře 2013 19:06:51

Ono nestačí jen porovnávat DSP s analogovou výhybkou, ale v tomto případě by musel v řetězci být i ten digitální mix. Protea je dost dobrá (asi jako ty další zmiňované DSP), ale kdybych to chtěl mít sám bombenfest a idiotproof, tak se přiznám, že bych sáhl po analogové výhybce. Ovšem spoustu věcí opravdu neumí a můžou ve výsledku i chybět víc, než něco v kvalitě zvuku. Není to úplně snadná otázka, pokud se člověk nechce jen "vyjádřit". Asi bych doporučil si to zkusit, určitě se dá v některém našem krámě dohodnout, aby tam oba kusy byly.

H.M.

zvukar

Příspěvek od zvukar » čtv 28. bře 2013 13:02:26

Viac by mi svojimi moznostami vyhovovala Protea, chcel by som ale vediet, ak zapojim do toho isteho zvukoveho systemu za digitalny mixpult Proteu a Rane, ci bude vysledny zvuk s Proteou naozaj pocutelne horsi od Rane-u, alebo to budu len minimalne rozdiely, ktore budu len tazko postrehnutelne. Ak by bol rozdiel vo zvuku vyraznejsi, vzdal by som sa vyhod Protei v prospech Rane.

Zdeněk Prodance
Uživatel
Uživatel

Příspěvek od Zdeněk Prodance » čtv 28. bře 2013 13:48:22

Já tomu rozumím, ale ty nerozumíš mně. To může docela dost záviset na zbytku toho řetězce a určitě i na osobě toho, kdo to bude posuzovat. Prostě někdo slyší nebo spíš slyší a ještě pokládá za důležité něco a někdo jiný to neslyší nebo za důležité nepokládá a rozhodně jsou některé nežádoucí artefakty někde odhalitelné a někde spolehlivě zamaskované úplně jinými problémy jiného zařízení. A to ještě neberu v úvahu, že i srovnatelně kvalitní kusy výbavy si můžou spolu víc nebo míň "rozumět", ona kompatibilita na základě konektoru, protokolu, průměru atd. ještě není všechno. Tohle za tebe nikdo z principu rozhodnout nemůže, já znám z praxe lidi, kteří doslova slyší trávu růst a pak jsou takoví, kteří nepoznají stereo od mono, +/-10dB v kmitočtové charakteristice, zkreslení říkají hlasitost atd.
Tady jsme asi tak o dvě "třídy přesnosti" výš a to klade vyšší nároky i na každé hodnocení. Jak už jsem napsal, kdybych chtěl mít jistotu a stačila mi jednoduchá funkce, zvolím analog. Kdybych byl zvědavý a uměl využít i možnosti DSP, tak bych se zrovna Protey moc nebál, patří k lepším DSP.

H.M.

blaha
Uživatel
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od blaha » pát 29. bře 2013 13:16:39

Na bazaru PD je teď nabídka na EV DX 38 (Ječmen, z 27.3.).
Procesor je to slušný.
Zdeněk "Bláha" Blahovec, ozvučení, světla, stage, instalace, poradenství, divadlo Jaroměř

zvukar

Příspěvek od zvukar » sob 30. bře 2013 18:59:57

HM:

Hej rozumiem. Este by som sa chcel spytat ake su rozdiely medzi Protea 3.24CL a Protea 3.6SP a Protea 4.24C a Protea 4.8SP.

Medzi 3.24CL a 3.6SP je rodziel iba v moznosti ovladania cez USB, alebo je rozdiel aj vo vykone, zvuku a dalsich veciach?

A medzi 3/6 a 4/8 kanalovymi verziami je rozdiel vo zvuku, alebo je rozdiel len v pocte kanalov?

blaha: dik za tip, pozriem to.

Zdeněk Prodance
Uživatel
Uživatel

Příspěvek od Zdeněk Prodance » sob 30. bře 2013 21:08:00

Je to asi už spíš akademická debata, jednak jsou ty starší modely bez vnějšího ovládání na skladě jen po jednom kuse a pak je z historie prodejů vidět, že skoro každý dal přednost novějším SP. Podle datasheetu se prakticky neliší, přitom jen zkopírovaný asi není, protože tam pár rozdílů v celkem nezajímavých číslech je. Nevím, jestli to někdo opravdu vedle sebe porovnával, pro nás už to nemá smysl, když se dodává jen SP. Počty vstupů a výstupů nemají nejspíš vliv na nic kromě ceny, není to totiž moc velké rozpětí, nic podobného například sortimentu DSP Rane.

H.M.

Odpovědět

Zpět na „Zvukové procesory“