Jaký externí reverb vozit k digitálu?

Dynamické, efektové, multifunkční, nástrojové, výhybky...
Odpovědět
  • Reklama
  • Zesilovače pro touring Powersoft Unica T
vitek_cz
Uživatel
Uživatel

Jaký externí reverb vozit k digitálu?

Příspěvek od vitek_cz » pon 24. čer 2013 20:25:39

Cau, chtel bych poridit reverb, ktery bych pouzival, kdyz jedu s rukama, kde je treba jen digital pult. Jde mi o to, abych nemusel pokazde hledat na jinym pultu nebo dozvuku ten spravny preset. Chtel bych poridit neco starsiho na ebay. Vybranou jsem mel Yamahu spx990 nebo dostupnejsi Lexicon PCM. Nejake jine doporuceni nebo konkretne typ u tech PCM?

Pouzivate to nekdo takto? Hlavne delam "jemnejsi" styly.

Nehledam super kvalitu typu Bricasti, ale spise solidni reverb idealne riderovy, vybehlej model za rozumny penize.

Diky.

Letho
Uživatel
Uživatel

Re: Jaký externí reverb vozit k digitálu?

Příspěvek od Letho » úte 25. čer 2013 13:51:31

Riderový je docela TC electronic M One (XL).
Má digitální vstup a výstup, takže adaptace do "digi světa" by měla být v pohodě.
Zvuk má dle mého názoru hodně slušný.
Na bazarech se objevuje myslím často.
LTH

knobtweaker
Uživatel
Uživatel

Příspěvek od knobtweaker » úte 25. čer 2013 14:13:12

Lexicon PCM 91 je super a prodával se kolem 14 000 na midi CZ což je super no brainer :-)

J.J.
Uživatel
Uživatel

Příspěvek od J.J. » úte 25. čer 2013 15:35:39

A není jednodušší trochu se prohrabat těma pultama a najít si ty správné presety- ono jich zas až tak moc není. Yamahy od LS9 výše mají v sobě engine SPX2000 - jmenuje se to X-rev - nebo tak nějak - te je velmi slušné. Všechny I-Live (a že jich je v republice dost) mají FX jednotky stejné - tam je nejpoužoitelnější jakási simulace 481. Soundcraft v sobě má lexicon, taky slušné. Nevím jak interní FX u Digica. Složitější je situace u Digidesignu kde můžou být různé pluginy. U Innovasonu narazíš většinou na nějaký onboard. Do kompletního výčtu schází snad jen X32 od Uliho a Focusrite. Ale pořád to není nijak velká škála, příjde mi jednodušší vylovit na každém pultu nějaký slušný preset než insertovat onboard FX což může být někdy dost složité :-). Vozit svůj FX má smysl ve dvou případech - vlastníš něco ve stylu Bricasti apod. A nebo máš kombajn hodně se mněnících efektů - to jsem zažil u jedné polské kapely, dával jsem mu 4xAUX a do pultu vracel jednu stereo linku, vše efektované v NTB s externí zvukovkou a externím MIDI controlerem.
Zvukař bez www stránek

vitek_cz
Uživatel
Uživatel

Příspěvek od vitek_cz » úte 25. čer 2013 16:50:03

Tomu rozumim, co pises. Ale jak jsem naznacil nahore, nejde mi o to, ze bych potreboval kvalitnejsi reverb, nez je v pultu, ale takovy, ktery znam a mam pripraveny na konkretni projekt. Delam hlavne kapely, kde jsou napr. housle, cello, bici, basa, zpev, kde je reverb slyset a behem zvukovky rad resim podstatnejsi veci, nez se hrabat v presetech reverbu. Navic bych idealne potreboval nejake presety stridat, coz u neznameho zarizeni je nemozne.

Koncerty delam treba 5x do mesice a casto pokazdy jinde. Takze nemam kazdodenni praxi abych mel v malicku vsechny typy pultu a dozvuku.

Neni to kriticky, ale ulehci mi to praci.

Ta sama situace je s delayem, tam to je jeste vyraznejsi, ale tam je vyber jasny. (d two)

Diky Vitek.

Letho
Uživatel
Uživatel

Příspěvek od Letho » úte 25. čer 2013 21:19:31

vitek_cz píše:
Ta sama situace je s delayem, tam to je jeste vyraznejsi, ale tam je vyber jasny. (d two)

Diky Vitek.
Výborný vkus, D Two mám a jsem s ním naprosto spokojen.
Na základě tohoto doporučuji zvážit zmíněný M One (XL), stojí za to.
LTH

maly_medved
Uživatel
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od maly_medved » stř 26. čer 2013 12:01:54

Já bych volil TC M-One, nebo TC D-TWO . Už pro to, že nemusím na digitálu volit v menu TAP delay atd.

Odpovědět

Zpět na „Zvukové procesory“