Ekvalizer

Dynamické, efektové, multifunkční, nástrojové, výhybky...
  • Reklama
  • Zesilovače pro touring Powersoft Unica T
Fyla
Uživatel
Uživatel

Příspěvek od Fyla » úte 16. zář 2008 23:20:48

Martin píše:PS: právě testuji úplně novou verzi phpbb fóra, kde už podobné a další vychytávky jsou
phpBB3 mame nasazeny na foru v jine "komunite" a funguje sqele

filing08
Nováček fóra
Nováček fóra

Příspěvek od filing08 » stř 17. zář 2008 11:05:04

Myslíš, že by jsi mi tuto úpravu mohl provézt? A za jakou cenu včetně práce?

frantik
Uživatel
Uživatel

úprava EQ

Příspěvek od frantik » stř 17. zář 2008 13:34:48

V podstatě mohl, nicméně momentálně není času na zbyt, nejdřív musím některé věci dokončit, takže záleží na tom, do kdy to potřebuješ mít hotové. Pokud EQ ještě nemáš koupený, bylo by ideální zakoupit ho v Brně, kde ho můžu během po - čt převzít, materiál na úpravy se sežene v GM na Kolišti a po odpoledenech bych to po práci ufachčil. Napiš mi když tak na mail: fhruby@volny.cz , ať neucpáváme fórum.

filing08
Nováček fóra
Nováček fóra

Re: Ekvalizer

Příspěvek od filing08 » ned 01. úno 2009 16:29:55

Jestli si vzpomínáš, tak jsme se spolu bavili ohledně úpravy EQ. Bohužel mám hrozně málo času, tak k tomu nějak nedošlo. Teď potřebuju eliminovat zpětnou vazbu u odposlechú. Proto chci koupit ještě jeden EQ, samo, že ten stejnej a potom bych ti ten jeden poslal a potom ten druhej. Doufám, že nabídka na předělání stále platí?....

frantik
Uživatel
Uživatel

Příspěvek od frantik » ned 01. úno 2009 18:54:01

Teď to mám časově dost napjaté, nestíhám... Po práci do další práce, o víkendech jezdím zvučit. Nedávno jsem to řešil tak, že jsem jednomu zájemci poslal svůj upravený EQ a pak jsem si upravil nový kus jak byl čas. Snad později, připomeň se na mail fhruby@volny.cz . Navíc jsou asi všechny Tweeqy momentálně vyprodané a zboží od Tapca naneštěstí chodí nárazově po delších intervalech.

Pro eliminaci zpětné vazby je ale daleko nejlepší stroj, který to umí na jedničku a taky je schopen sám se "dolaďovat" za provozu. Doporučuju Sabine FBX2400, je to absolutní bomba a cena už je přijatelná, viz: http://eshop.prodance.cz/DetailPage.asp?DPG=81742 . Ovládání jednoduché, výsledek bombastický, zvučení jde jak po másle a není být potřeba napjatý jak kšandy, kdy to někde pískne. Klasický EQ se uplatní spíš na masteru a v insertech.

Zvaž to, máš-li možnost naspořit na Sabinku, dej jí v tomto případě určitě přednost!
Jsem zmatkař, někdy. No a?

filing08
Nováček fóra
Nováček fóra

Příspěvek od filing08 » ned 01. úno 2009 20:01:48

Tak to vypadá zajímavě. Pokud to bude opravdu fungovat, tak to není zas až tak drahý....
Původně jsem myslel toto: http://www.club-music.cz/dj/ekvalizery/ ... -2496.html
Ale to asi nebude nic moc. S touto značkou mám dost špatné zkušenosti.......

frantik
Uživatel
Uživatel

Příspěvek od frantik » ned 01. úno 2009 20:33:49

A dobře děláš! Konkrétně s tím, cos původně vybral, by sis akorát zadělal na problémy a vyhodil bys tak peníze, za které se dá koupit ten EQ. Za Sabinu ručím, dělal jsem s ní, má ji kolega v aparátu. Momentálně, jak vidím v -eshopu, není FBX2400 skladem, ale počítám, že přijde dřív, než cokoliv od Tapca. Taky je možné, že leží ještě někde nějaký kousek na prodejně a sklad už ho nezobrazuje, chce se to přeptat přímo na Prodancu nebo i u jiného dodavatele.

maly_medved
Uživatel
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od maly_medved » ned 01. úno 2009 22:04:29

Toho Ulliho fakt neeeeeeeeee [-X

blefa
Uživatel
Uživatel

Ekvalizer

Příspěvek od blefa » čtv 09. dub 2009 21:27:28

Se zájmem jsem přešel úpravu. Musím konstatovat ,že kdo umí,ten umí. Jen drobná otázka, zajímalo by mne,jak se projevila změna OP na pozicích syn. induktorů?

frantik
Uživatel
Uživatel

Ekvalizer

Příspěvek od frantik » sob 11. dub 2009 13:56:30

Blefo, nejsou tam syntetické induktory, jsou tam pásmové filtry, čili EQ pracuje s filtry konstantním Q. Koncepce EQ Tweeq je stejná jako např. u EQ od fy Rane a v dnešní době ji snad už používají všichni, včetně Uliho. Jsi znalý člověk, takže po prostudování datašitů od JRC4558, co jsou v Tweequ na všech pozicích a po srovnání s datašity od TL072 a NE5532 zjistíš, že rychlost přeběhu a šum je trochu někde jinde. 1V/usec u 4558 je prostě ostuda, to jsme někde v 80. letech za bolševika, kdy máme po ruce jen MAA748.
Chápu tah výrobce, který někde získal vagon těchto švábů za pusu a v provedení DD, čili tříděné na šum, nicméně i tak je to pro praktické použití řešení nedostačující. Výhoda Tweeqa je ta, že se za pár kaček koupí bytelná skříň s dobrou mechanikou a s dobrým osazením pasivními součástkami, takže vyměnit šváby a upravit si trochu úrovňový diagram je už malina.
Taky se podle mě po úpravě příznivě projevuje vysoká vstupní impedance TL072 ve filtrech, zejména u nejnižších frekvencí, kde jsou již značně vysoké hodnoty odporů ve filtrech a vstupní odpor bipolárů, jako je 4558 nebo 4580, už k tomu moc nesedí.

striska
Uživatel
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Srovnání

Příspěvek od striska » stř 01. črc 2009 1:07:14

Zdravím všechny,
zajímal by mne Váš názor na následující ekvalizéry:

http://www.audiotek.cz/dbx-2231/Grafick ... 0/:3:10504

http://eshop.prodance.cz/DetailPage.asp?DPG=89373

Popř. jiný typ na kvalitní jednoduchý eq.

Děkuji za reakce.

frantik
Uživatel
Uživatel

Příspěvek od frantik » stř 01. črc 2009 7:12:46

DBX-ka údajně hodně šumí, Rane je úplně v pohodě - dal bych mu absolutní přednost. Jeden je tam k mání teď i v bazaru: http://www.prodance.cz/inzeraty.php?Act ... ledat=rane

safa
Uživatel
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Re: Srovnání

Příspěvek od safa » čtv 09. črc 2009 16:14:51

striska píše:Popř. jiný typ na kvalitní jednoduchý eq.
Klark-Teknik Square One Graphic - http://www.audiopro.cz/prodejni-katalog ... aphic.html

Obrázek

house43
Nováček fóra
Nováček fóra

Ekvalizer

Příspěvek od house43 » čtv 18. říj 2012 16:40:14

Dobrý den,
rád bych si pořídil nějaký kvalitní ekvalizér za účelem rel. malé kompenzace akust. podmínek poslech. prostoru. Tedy jde mi pouze o korekci některých "problémových" kmitočtů..

Moje požadavky na přístroj jsou následující :
1/ Co nejnižší nelin. zkreslení
2/ Co nejlepší odstup S/Š
3/ Co nejnižší tolerance použitých součástek (-tj. co nejlepší shoda obou kanálů)

Po prostudování dostupných informací, vč. několika vláken tohoto fóra, jsem dospěl k následujícímu výběru :
http://eshop.prodance.cz/me60s/d-89373/" onclick="window.open(this.href);return false;
http://eshop.prodance.cz/xl231/d-97301/" onclick="window.open(this.href);return false;
http://eshop.prodance.cz/deq60/d-82367/" onclick="window.open(this.href);return false;

Poprosil bych tedy o posouzení mé selekce, příp. i o návrhy jiných zdařilých typů EQ, vhodných pro moje účely.. Děkuji za reakce...

Zdeněk Prodance
Uživatel
Uživatel

Ekvalizer

Příspěvek od Zdeněk Prodance » čtv 18. říj 2012 17:52:21

Z hlediska přesnosti bych asi preferoval Rane, těm sedí snad všechno velmi dobře, je to taková banda starých hifistů a vědátorů, která se zázrakem udržuje v téhle někdy až moc dynamicky se rozvíjející branži tím, že to dělá stále stejně poctivě a racionálně.
Jestli analog nebo digital záleží na situaci, oboje má svoje výhody a nevýhody. Další adept by rozhodně byl XTA GQ600, to je špička v každém ohledu. Cena vyšší, ale dá se občas koupit z druhé ruky, jestli budeme rozprodávat analogový mix s efekťákem z kina, tak v tom jeden je. Pokud bude rozsah potřebných zdvihů a útlumů malý, tak bych se zřejmě vyhýbal GEQ Ashly, BSS, dbx, které umí spíš až ty velké (a hodně velké). Někdy je vhodnější ekvalizér parametrický, např. Rane PE17 (taky jsou dva v tom racku, co půjde pryč). Tím ART jsem se zatím vážněji nezabýval, mám ho někde proměřený, ale je na ART dost drahý a proti už zmiňovaným značkám by se tedy špatně prosazoval.

H.M.

Odpovědět

Zpět na „Zvukové procesory“