Yamaha Promix 01 - použití kompresorů
-
- Reklama
- jirkaaa
- Uživatel

- Kontaktovat uživatele:
Ahojte,chci se zeptat, zda má smysl používat kompresor na masteru mixu?Jde mi o práci s YAMAHA PROMIX 01 .... 
Kdo vás to naučil dělat takovej kravál?:)
Limiter na Masteru používám jen, když cití, že mám slabý PA, jinak pak už není žádná dynamika v muzice. Raděj komprimuji jednotlivé nástroje sekce, zpěvy nebo grupy, dle potřeby. Pak je limiter na masteru dobrý, když ho nemáš v zesilovačích, aby si se vyhnul zbytečným zkreslením při max. výkonu (Chrustění v bednách).
-
Andre
- Uživatel

- Kontaktovat uživatele:
No, jsem ještě zvukařské tele, ale kompresor na masteru na tomhle mixu používám. Mám ho nastavený na nízký poměr 1:2 s prahem na 0dB a po sluchu mi připadá, že když to takhle nastavím, je muzika méně uřvaná. Pravda je, že u nějakých konzervatoristů, kteří umí pracovat s dinamikou, by to asi bylo na škodu, ale u amatérských undergroundových kapel se mi to vyplácí.
-
Andre
- Uživatel

- Kontaktovat uživatele:
Když už tu tohle téma je... nevíte prosím někdo, zda je možné použít u tohohle pultu (Yamaha promix 01) dynamický procesor na grupu? Nebo zda je alespoň možné routovat celou grupu do nějakého výstupu? Celkem rád bych prohnal všechny zpěvy kompresorem naráz, ale nepodařilo se mi přijít na to, jak to udělat.