Sháním kompresor

Dynamické, efektové, multifunkční, nástrojové, výhybky...
  • Reklama
  • nové mixpulty Qu
Návštěvník

Re: Sháním kompresor

Příspěvek od Návštěvník » sob 10. dub 2010 13:01:15

Asi jsem ty výstupy blbě opsal. Teď jsem si ty mody znovu přečetl a je tam: 1)2IN/2OUT; 2)2IN/2OUT+sub; 3)2IN/3OUT. To znamená, že pro mě bude zřejmě ten první mod. Doufám, že každý dynamický procesor má možnost zapojení ke zdroji signálu s výstupem 2.0 a k zesilovači se vstupem 2.0.

chickensk
Uživatel
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od chickensk » pon 12. dub 2010 5:59:27

alebo Drawmer S3 :-D

safa
Uživatel
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od safa » čtv 03. čer 2010 17:11:00

Jose1 píše:Já bych to doplnil...
Dynamický Eqalizér DEQ je zařízení, které umožňuje korigovat dynamiku konkrétního, vybraného frekvenčního pásma. Takže co se týče kompresorové části, máš možnost nastavení všech parametrů jako na kompresoru. A to vše provádíš na frekvenci, které si určíš včetně nastavení dalších parametrů jako na parametrickém EQ.
... kdepak, oba spatne. To cos popsal je vicepasmovy kompresor! Dynamicky EQ jsou vlastne dve nastaveni EQ ktere podle hlasitosti signalu mezi sebou "morfuji". Uli u DEQ2496 to ma reseny jednim prahem (thresholdem) a prevne definovanou oblasti kde dochazi k premene, oprotitomu KlarkTeknik u Helixe ma definovany dva prahy, jeden pro zacatek morphingu a druhej pro konec morphingu. K cemu to? Muzete tak vzhledem k hlasitosti kompenzovat fyziologii ucha ci chovani beden.

suhsi
Uživatel
Uživatel

Příspěvek od suhsi » pát 04. čer 2010 23:14:56

Já myslim (teda z vlastní skušenosti ) že DBX 166A nic nezkazíte :)

Pavel Sedlák
Uživatel
Uživatel

Příspěvek od Pavel Sedlák » sob 05. čer 2010 7:29:25

Jejda, 166A je něco malinko jiného, než kolega potřebuje, ale spojením s EQ by se daly možná nějaké varianty vymyslet.
Nemám strach z lopaty, mám strach ze srpu a kladiva

Jose1
Uživatel
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Jose1 » čtv 17. čer 2010 21:33:25

safa
Ha, že bych žil v bludu???
Ale v podstatě asi pouze v terminologii.
Pokud tedy dobře chápu tvůj výklad k DEQ, je toto např. zařízení aktivované tlačítkem LOUDNES na komerčních mašinkách?

safa
Uživatel
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od safa » pát 18. čer 2010 17:18:38

Clovece to vasne netusim co se skutecne deje pri aktivaci LOUDNESS ... obavam se ze u drtive vetsiny vyrobcu to bude jen o zmene EQ do tvaru "usmev" bez ohledu na hlasitost. Obecne (beru-li v uvahu fci LOUDNESS tak jak je popsana na Wiki) mas ale v podstate pravdu s tim rozdilem, ze prubeh LOUDNESS korekce je dany kdezto u dynamickeho EQ si muzes oba prubehy EQ (a u Klarka i ten prechod) nastavit jak chces.

O funkci dynamickeho EQ se muzes docist treba tady:

http://www.klarkteknik.com/downloads/ma ... op_man.zip

Jose1
Uživatel
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Jose1 » ned 20. čer 2010 13:26:53

Jo jo, já to myslel obecně.
Samozřejmě, že ta funkce je aktivovaná tlačítkem a hotovo. Bez možnosti úprav.

laik

Příspěvek od laik » sob 14. srp 2010 9:19:00

Hľadáš chybu z technickom vylepšení.
Hľadaj chybu v sebe.
Buď trochu tolerantný.
Nikdy nebudeš spokojný.
Ak sa ti nepáči zvuk, tak to vypni, alebo si pusť inú muziku.
Chceš mať na každý zvuk nejaký gombík.
To potom v kuse niečo musíš prepínať.
Nevyrušuje ťa to pri počúvaní?
P.S.
Máš originál nahrávky, alebo stiahnuté MP3?
LAIK

honza637
Uživatel
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od honza637 » ned 15. srp 2010 10:27:04

Zdravim všechny přispěvatele v tomto vlákně.
Náhodou jsem si tady té diskuse všiml a popravdě mi stávají vlasy hrůzou na hlavě a proč?
Definice kvalitního zvuku slovy že nešumí, nebručí a hraje čistě je opravdu doslova "bombastická". nechci se tím nikoho dotknout ale dotyčného neregistrovaného přispěvatele bych se rád optal jestli to myslí vážně?
On je totiž rozdíl a to hodně velký i jen v rádiu. Zcela jiný zvuk poskytuje klasická krabička od čongů, jiný zvuk leze z tuneru Sony a zcela a diametrálně odlišný zvuk z tunerů Revox nebo Studer. (při naladění stejné stanice a to nejlépe CRO protože ostatní mají zpravidla strašný , plochý zvuk)

Další věc je ten počítač. Zcela souhlasim s názorem že běžné zvukovky nehrajou k ničemu (on board). Jakou zvukovku máš?
K té aparatuře - postavený zesilovač není nic špatného. Pár konstrukcí jsem řešil a jediné co se dává je zpravidla filtr infra zvuků které zbytečně zesilovač a bedny zatěžují. Pokud je to solidní konstrukce, třeba jako DPA330 nebo Leach tak ok, jinak doporučuji se nad tím zamyslet.
No a nakonec doplním že fyzikální zákony máme jenom jedny. Takže pokud chceš kvalitní poslech, je třeba pořídit reprosoustavy a to alespoň o 1-2 třídy kvality výš než je zesilovač a zdroj signálu. Také musí odpovídat jejich typ poslechovému prostoru. Pokud chceš z regálovek dostat zvuk sloupovek a snažíš se to dohnat uměle, nikdy z toho solidní poslech nebude !!! [-X
A dohánět poslech strhnutím dynamiky? To je cesta do pekel.

Pro představu ti popíšu jak to řeším já, ať máš taky něco co by tě mohlo
zajímat:
Zdroje signálu mám 2x Studer A80 ( magnetofony) , tuner ReVox A76, tuner Mitsubishi DA-F680 (spíš na okrasu), CD Denon DNC680 a linku do dílny odkud vedu přes linkový zesilovače signál z PC nebo ze zkoušených zařízení a to jen pro poslech při práci.
To všechno jde do mixu v jehož insertu jsou 4 pásmové parametrické korekce pomocí kterých si můžu v určitých mezích zvuk upravit . (jedná se o pult odbavovací, takže čistě reguluje hlasitost a mixuje)
To znamená že můžu opatrně omezit ty tvoje bicí, nebo přidat středy a toje tak všechno z efektů které na doma dle mého názoru bohatě stačí. Zesilovač je Denon PMA1315R a dostavuji DPA330 a napájí o pár tříd kvalitnějí repra Dynaudio Audience 8. Poslechový prostor 5.5 x 4m

pro ostatní:
Loudness - Funguje tak, že na běžci regulátoru hlasitosti je cca uprostřed vývod z odporové dráhy a mělo by to fungovat tak, že s narůstající hlasitostí by se měla snižovat basová korekce. Je to používané z důvodu že při menších hlasitostech jsou méně buzené reprosoustavy a zpravidla ten bas nemají.

A sakra, zase jsem napsal slohovku ... chudáci kteří to čtou :-D
Analog je analog - trochu toho šumu tam být musí...

Jose1
Uživatel
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Jose1 » pon 06. zář 2010 10:58:54

Funkce Loudness tedy nefunguje v závislosti na zkutečnosti, ale pouze v závislosti na poloze knoflíku???
No co taky čekat, že....

Odpovědět

Zpět na „Zvukové procesory“