Rane RPM 26z

Dynamické, efektové, multifunkční, nástrojové, výhybky...
  • Reklama
  • ADAM Audio A series
Uživatelský avatar
Radmil

Rane RPM 26z

Příspěvek od Radmil » úte 26. čer 2012 8:28:34

Zdravím zvukaři, mám pár otázek ohledně Rane RPM 26z. Za prvé: jedna strana mi vazbí, ale kabelema to není. Mám zadní panel s XLR konektorama a myslím si, že právě ten XLR konektor dává vazbu nebo Euro konektor do rane a nebo mikrofoní kabel mezi XLR konektorem a Euro konektorem. Také mi ta strana hraje o malinko méně... Prosím o Váš názor..
Za druhé :
Měli jsme akci a kluci zpívali, jenže se na mixu dávali moc nahlas, hlavně ve výškách a z reproduktorů to vydávalo děsný zvuk, neboli výškový děsný zvuk! Když jsem jim to stáhnul, tak za minutu se zase dali víc a proto se chci zeptat, jak to udělat, aby když se dají do "extremů", aby šel z reproduktorů stále stejný zvuk, který se mi zdá optiální? Také prosím o Váš názor..Předem děkuji za odpovědi

Uživatelský avatar
blaha
Uživatel
Uživatel
Příspěvky: 3579
Registrován: úte 30. pro 2008 18:13:14
Bydliště: cca 10km od Jaroměře
Kontaktovat uživatele:

Rane RPM 26z

Příspěvek od blaha » úte 26. čer 2012 9:24:21

Požádal jsem Martina o sloučení: zvukova-technika-zvukove-procesory/dbx- ... ?hilit=rpm" onclick="window.open(this.href);return false;

Za prvé, zaregistruj se, tady to bude skoro potřeba.

Pak mi můžeš poslat preset zkopčenej přímo z procesoru, já ho zkouknu co tam máš vlastně nastavenýho.

XLR na procesoru je pouze pro AES/EBU, tam žádnej analog nezapojuješ. Pak tam jsou eurobloky 2x vstup a 6x výstup, jestli to chápu dobře máš je propojený na panel s XLR konektory. Pokud je máš zapojené dobře pak tady vazba vznikat nemůže (a i tak je to blbost, to by jśi musel propojit vstup s výstupem).

K síle signálu, máš na RPM indikace jak analogových vstupů a výstupů, tak se dají přepnout i na sílu signálu po převodu na digitál a před převodem zase zpátky. Krom toho se dá kamkoliv v cestě zavěsit indikátor vybuzení, takže tady si můžeš najít, kde ti signál slábne.

Z hlediska úrovní jde pak kamkoliv v cestě zavěsit kompresor, nebo limiter (funguje slušně).

A nejideálnější je pak vzit celej aparát, postavit si ho venku někde na volném prostranství a pěkně si ho naladit, jak výhybku (pozor v základu je laděná někde vysoko), tak EQ pro bedny, zpoždění, limitery, feedback, atp.

Pokud jsi z VČ, nebo jsi ochotný dojet, můžeme se klidně domluvit.
Naposledy upravil(a) blaha dne úte 26. čer 2012 10:06:13, celkem upraveno 2 x.
Zdeněk "Bláha" Blahovec, divadlo Jaroměř, občas zvučení na sebe mimo divadlo, občas nějaký ten prodej i instalace techniky

Uživatelský avatar
KamilV
Uživatel
Uživatel
Příspěvky: 1439
Registrován: pon 30. lis 2009 13:10:24
Bydliště: Olomouc

Rane RPM 26z

Příspěvek od KamilV » úte 26. čer 2012 9:49:58

Na první otázku odpověděl blaha, tak se pokusím o tu druhou:
Co znamená dávat se nahlas na výškáš? Pokud si domršili zvuk na korekcích, tak je prostě vrať do nuly. Pokud si zvuk zase zkazí, tak jim musíš vysvětlit, ať na korekce nesahají, že to pak není hezký. Případně jim zamez v přístupu k mixu. Jiná cesta neexistuje. Chceš, aby se zvuk nezměnil, když k mixu pustíš osla? To nejde.

Pokud se zvuk kazí jen tím, že se přidá hlasitost, takže asi dosahuješ limitu bedny (na co hrajete?) nebo limitu sálu (prostě tak nahlas hrát nemůžete). Každý sál má totiž hranici, nad kterou už nezní příjemně.

Uživatelský avatar
Pavel Sedlák
Uživatel
Uživatel
Příspěvky: 1310
Registrován: úte 24. črc 2007 12:44:06
Bydliště: Kralupy nad Vltavou

Rane RPM 26z

Příspěvek od Pavel Sedlák » úte 26. čer 2012 11:07:27

No, někteří muzikanti maj představu, že na pódiu musej slyšet to, co publikum.

Už jsem jednou odešel v půli akce, když mně buzerovali, že to dostatečně neduní a že to nemá vejšky a že je to slabý a že na pódiu to musí bejt nářez...

Jestli jde o tento případ, tak potřebuješ hlavně hodně velkou trpělivost pro vysvětlování
Nemám strach z lopaty, mám strach ze srpu a kladiva

Uživatelský avatar
Radmil

Rane RPM 26z

Příspěvek od Radmil » pát 29. čer 2012 12:21:26

Sorry, nebyl sem v ČR.. Jo přesně tak ! Osel to je.. Hrajeme Elektro hudbu, takže k mixu bohužel osla musím pustit !.. dám si na to pozor! ohldně té vazby: mám vzadu vyrobený XLR panel, talže jste to pochopili.. Když mám celý rack zapojeý, tak mi to vazbí, jenže když to rozdělím jedu jenom do zesilovačů, tak nic, zvuk je čistý, ale když zapojím na RAne, tak mi to hodí vazbu..

Uživatelský avatar
blaha
Uživatel
Uživatel
Příspěvky: 3579
Registrován: úte 30. pro 2008 18:13:14
Bydliště: cca 10km od Jaroměře
Kontaktovat uživatele:

Rane RPM 26z

Příspěvek od blaha » pát 29. čer 2012 13:12:30

Registrace !!!

Když budem uvažovat, že prodrátováno máš dobře, pak je chyba někde v presetu. Jak jsem psal pošli mi ho a já se na něj mrknu. Pochopitelně k tomu připiš i zbytek řetězce (zesy, bedny).
Zdeněk "Bláha" Blahovec, divadlo Jaroměř, občas zvučení na sebe mimo divadlo, občas nějaký ten prodej i instalace techniky

Uživatelský avatar
Zdeněk Prodance
Uživatel
Uživatel
Příspěvky: 4039
Registrován: pon 18. dub 2011 11:17:46

Rane RPM 26z

Příspěvek od Zdeněk Prodance » pát 29. čer 2012 15:33:45

Čemu vlastně říkáš "vazbí" ? Jak můžeš pustit signál rovnou do zesilovačů bez DSP, co tam vlastně to DSP dělá ?? Je vysoce nepravděpodobné, že by to bylo nějakými kabely, leda bys je úplně špatně zapojil (z výstupu na vstup). Pokud je všechno propojené správně, tak máš nejspíš v DSP nastavený nějaký nesmysl, ovšem to nejde bez znalosti toho nastavení nijak posoudit.
RPM toho umí opravdu hodně a tím se toho taky dá hodně pokazit už při jeho konfigurování.

H.M.

Uživatelský avatar
Radmil

Rane RPM 26z

Příspěvek od Radmil » pát 20. črc 2012 10:41:12

tak mi teda vysvětlete, že když jsem to dal do kupy, tak mi to hrálo v pohodě. A třeba po 20 hraní mi to začalo blbnout...
Vysvětlení vazba : Na poslední akci mi to nevydávalo jiný zvuk ( vazbu 1 ) , ale jedna strana mi prostě hrála mín ! I na mixu jsem to měl v pořádku, ale levá celá strana hrála slyšitelně mín !
Vazba 1 : Jednou mi to taky dělalo, že když jsem měl mezihru na desce, tak mi to vydávalo bassový zvuk, který nevím, kde se vzal a proto "název" vazba...
Vazba 2 : a také, když připojím středovrchy, tak právě slyším na levé straně trochu jiného zvuku (drnčení), který také nevím, kde se bere...

Uživatelský avatar
Zdeněk Prodance
Uživatel
Uživatel
Příspěvky: 4039
Registrován: pon 18. dub 2011 11:17:46

Rane RPM 26z

Příspěvek od Zdeněk Prodance » pát 20. črc 2012 10:53:54

Vysvětlit ti to tady nikdo nemůže, pokud jde o poruchu, tak s tou musíš do servisu. Ideálně včetně nastavení, které používáš a drátovačky, protože to samozřejmě může být i v nich. Jedna strana míň třeba kvůli odpadlému drátu se signálem a nějaké bručení kvůli odpadlé zemi. Je dobré tam při předávání rovnou předvést, co je špatně, aby to dlouho a marně nehledali.

H.M.

Uživatelský avatar
blaha
Uživatel
Uživatel
Příspěvky: 3579
Registrován: úte 30. pro 2008 18:13:14
Bydliště: cca 10km od Jaroměře
Kontaktovat uživatele:

Rane RPM 26z

Příspěvek od blaha » pát 20. črc 2012 13:06:42

Radmile, to je takovej problém se zaregistrovat, napsat odkud jsi, a třeba mi poslat preset jakej používáš + třeba schéma zapojení celého řetězce, vč. použitýk zesilovačů, beden, osazení, atp.

Nikdo tady není věštec, a pokud budeš záhadnej jako hrad v Karpatech, tak se prostě nikam nedoberem.

Zobrazujou se ti vůbec moje příspěvky? Mě to připadá, že asi ne :evil: .
Zdeněk "Bláha" Blahovec, divadlo Jaroměř, občas zvučení na sebe mimo divadlo, občas nějaký ten prodej i instalace techniky

Vojta85
Uživatel
Uživatel
Příspěvky: 69
Registrován: čtv 21. čer 2007 8:19:24
Bydliště: Náchodsko
Kontaktovat uživatele:

Rane RPM 26z

Příspěvek od Vojta85 » pát 20. črc 2012 13:21:26

Radmile, pokud skutečně nepopíšeš celou aparaturu a jak máš celý řetězec zapojený, včetně nastavení processingu, tak ti tu opravdu nikdo nemůže pomoci!!!

mirec30
Nováček fóra
Nováček fóra
Příspěvky: 5
Registrován: čtv 09. říj 2014 8:31:41

Re: Rane RPM 26z

Příspěvek od mirec30 » čtv 09. říj 2014 8:38:23

Zdravim!
Nedavno som si kupil pod rukou tuto masinku, ale vobec sa v tejto tematike nevyznam. Potreboval by som poradit s nastavenim.
Ak mate niekto cas a chut pomoct uplnemu laikovi budem nesmierne vdacny.

Uživatelský avatar
blaha
Uživatel
Uživatel
Příspěvky: 3579
Registrován: úte 30. pro 2008 18:13:14
Bydliště: cca 10km od Jaroměře
Kontaktovat uživatele:

Re: Rane RPM 26z

Příspěvek od blaha » čtv 09. říj 2014 9:07:33

Nainstaluj si DragNet, propoj to s počítačem, je tam spousta vzorových zapojení, tak se v nich můžeš pohrabat. Pak popiš co máš za aparát a jak ho stavíš a propojuješ. Pak můžem něco vymýšlet.

Jinak je to v podstatě taková skládačka, na začátku máš prázdnou plochu se vstupy a výstupy, mezi to si naskládáš potřebné moduly a linkama/cesty je popropojuješ.

Já ho třeba používám většinou v režimu 2na4, nebo spíš na 2na6, kde mám basy, středovrchy a frontfily.

Je potřeba si zapnout náhled vytížení procesoru a delayů aby jsi to s blokama nepřešvihnul.

Jinak to mám nějak takhle pro jeden kanál (druhý je stejný):
vstup - feedback 5p - 2p výhybka
- středovrchy a frontfilly - delay - 7p PEQ - limiter - výstup
- basy - delay - 1p PEQ - limiter - výstup

Pak se kdyžtak ptej dál.
Zdeněk "Bláha" Blahovec, divadlo Jaroměř, občas zvučení na sebe mimo divadlo, občas nějaký ten prodej i instalace techniky

mirec30
Nováček fóra
Nováček fóra
Příspěvky: 5
Registrován: čtv 09. říj 2014 8:31:41

Re: Rane RPM 26z

Příspěvek od mirec30 » čtv 09. říj 2014 12:19:07

Dragnet som nainstaloval , prepojil som to s Rane , vsetko OK. Ide mi len o nastavenia.
Aparat:
Pioneer DDJ-SX
Behringer EPX3000 bude krmit 2 X 15" Eminence Kappa + DT220 (je to skladacka:http://www.danacoustic.sk/download/C/K15LF.htm)
QSC RMX 4050HD bude krmit 2 X 18" B & C 18NW100 (zatial , do buducna pribudnu dalsie 2ks)

Uživatelský avatar
blaha
Uživatel
Uživatel
Příspěvky: 3579
Registrován: úte 30. pro 2008 18:13:14
Bydliště: cca 10km od Jaroměře
Kontaktovat uživatele:

Re: Rane RPM 26z

Příspěvek od blaha » čtv 09. říj 2014 13:44:28

Odpolko na to mrknu, snad bude čas, mám službu v divadle, tak uvidíme.

Poskytnu ti max. jen blokáč, projekt, nečekej hodnoty, nikdo ti neřekne přesně tohle nastav tak, tohle tak, a tohle tak.

Ten apec je nejlepší postavit ven, nebo pokud bude na jednom místě, tak tam a doladit ho přes měření, nebo alespoň podle tonovýho generátoru, naposlouchaný skladby a ucha. Pak nastavit limitery, aby jsi ho ty, nebo někdo jiný neodprásknul, a pokud se s ním budeš stěhovat po různých místech, pak nějaké doladění budeš muset udělat všude podle prostoru. Na to je dobrý ještě mezi mix a DSP vložit dobrý 2x31p EQ, pak na DSP nemusíš šáhnout skoro vůbec.
Zdeněk "Bláha" Blahovec, divadlo Jaroměř, občas zvučení na sebe mimo divadlo, občas nějaký ten prodej i instalace techniky

Odpovědět

Zpět na „Zvukové procesory“