Rane RPM 26z

Dynamické, efektové, multifunkční, nástrojové, výhybky...
  • Reklama
  • RCF ART 9
Uživatelský avatar
tiem
Uživatel
Uživatel
Příspěvky: 41
Registrován: čtv 22. led 2015 14:40:39

Re: Rane RPM 26z

Příspěvek od tiem » stř 11. úno 2015 12:34:50

JJ,já vím,ten zyxel je sprosté slovo!Už jsem to resetoval,jenom ho donastavím.

Dík za rady,zkusím co půjde a ozvu se.

PS:Mohl bych udělal tu fotku uvnitř že?

Uživatelský avatar
tiem
Uživatel
Uživatel
Příspěvky: 41
Registrován: čtv 22. led 2015 14:40:39

Re: Rane RPM 26z

Příspěvek od tiem » čtv 12. úno 2015 8:15:03

Tak,z jiného počítače s W7 jsem se do něho dostal.Ale má změněnou IP adresu koncové je .255 což mi nejde na mém HP compaq 6715b W XP.
Zdřejmě proto že síťovka jede max. do adresy .254
Ten zyxel už seru,hážu ho do koše a koupím něco nového....nechce fungovat bezdrátově s ranem.

Uživatelský avatar
blaha
Uživatel
Uživatel
Příspěvky: 3579
Registrován: úte 30. pro 2008 18:13:14
Bydliště: cca 10km od Jaroměře
Kontaktovat uživatele:

Re: Rane RPM 26z

Příspěvek od blaha » čtv 12. úno 2015 8:59:42

Já mám stále pocit, že RPM 26z nemá pevnou IP adresu a načítá si ji z DHCP serveru, tzn. z routeru.

Tady o tom něco je
http://www.rane.com/pdf/ranenotes/Wirel ... essors.pdf

Resp. jsou dva módy

1. připojení napřímo, pak má adresu 127.0.0.1, tzn. síťovku v počítači bych nastavil IP 127.0.0.2-255, maska 255.255.255.0, ostatní nechat odpojené
pak by se to mělo spojit přes křížený kabel, nebo u novějších strojů, u kterých umí síťová karta poznat o jaké jde propojení a umí si křížení nasimulovat, i normálním LAN kabelem

2. připojení s DHCP serverem (typicky třeba v routeru), pak si Rane načte adresu podle sítě automaticky, Drag-NET si síť prohledá a najde přímo DSP. Tady pak můžeš nechat počítač na dynamickém přiřazování adres.

Tak jako tak Rane nemá zabudovanou WiFi, takže jeho propojení musí být kabelem, buď s počítačem, nebo s routerem. Počítač pak opět kabelem, nebo přes WiFi, ale k opět k routeru.

Ad Zyxel, sice se mi z něj ježí hlava, ale takhle jednoduché zapojení by měl zvládnout, normálně bych ho vyresetoval, pak nastavení (ono platí všeobecně)
1. poohlíd bych se jestli není dostupný novější Firmware, pokud ano, pak zaktualizovat
2. nastavit WiFi
- název sítě (já mám třeba Rane)
- heslo sítě
- šifrování - pozor starší noťas by nemusel zvládat WPA2
- možná i kanál - má smysl pokud bude na jednom místě, pokud se s ním stěhuješ, tak má smysl jen z důvodu, že opět některé staršíˇWiFi karty mají problém s kanály 10-13 a prostě je nenajdou
- šířku pásma - dal bych 20MHz
- pak bych ještě nastavil síť jako skrytou
3. nastavení LAN
- nastavit si výchozí adresu routeru - doporučil bych 192.168.2-255.1
- nastavit si rozsah přidělování IP adres - dávám .101-.255, do .100 si nechávám místo pro pevné IP adresy
4. nastavení systému a zabezpečení
- vypnout Firewall
- změnit název a heslo pro vstup do administrace
- zkontrolovat datum a čas

Pokud by jsi i tak měnil router, já používám D-Link DIR-524 (ten už je ale mimo), dobrou zkušenost mám s routery od Asusu RT-N10, 10U, 12, atd. Ale v dnešní době bych spíš zvážil router duální, pracující jak v 2,4GHz, tak na 5GHz, případně i podporující standard 802.11ac, z cenově dostupných a slušnejch se dá sehnat třeba Tenda F1201
http://www.tenda.cz/article/tenda-f1201 ... and-router
A lepší WiFi karta do noťasu jde dokoupi jak do USB, tak u některých i přímo vyměnit uvnitř, místo původní (tady ale pozor na kompatibilitu, nejmíň problémů dělá Intel na Intel).
Zdeněk "Bláha" Blahovec, divadlo Jaroměř, občas zvučení na sebe mimo divadlo, občas nějaký ten prodej i instalace techniky

Uživatelský avatar
tiem
Uživatel
Uživatel
Příspěvky: 41
Registrován: čtv 22. led 2015 14:40:39

Re: Rane RPM 26z

Příspěvek od tiem » čtv 12. úno 2015 9:20:20

Děkuji za krááásnou radu,opět pokutám.Jsem opravdu zvědav kde je chyba,už mě to začíná srát:)

Uživatelský avatar
tiem
Uživatel
Uživatel
Příspěvky: 41
Registrován: čtv 22. led 2015 14:40:39

Re: Rane RPM 26z

Příspěvek od tiem » úte 17. úno 2015 21:26:34

Na normální kabel a w7 mi to jede,dlouho jsem nemohl přijít na to jak to nastavení nahrát dovnitř:) Nahoře vlevo je ta modrá ikonka tam klepnu pravým tlačítkem a zadám.
Na XP by to mělo jet ale já to už 3roky nepřeinstaloval a bude tam nejspíš nějaká chyba.
Jsem jenom zvědav jestli se bude konat změna kvality zvuku oproti starší verzi.
Přikládám to slíbené foto uvnitř.
Přílohy
IMG_20150217_204451.jpg

Uživatelský avatar
tiem
Uživatel
Uživatel
Příspěvky: 41
Registrován: čtv 22. led 2015 14:40:39

Re: Rane RPM 26z

Příspěvek od tiem » ned 31. kvě 2015 13:45:38

Opět zdravím,potřebuji rychle vědět jestli tento procesor umí přehodit + za - respektive,potřebuji přepolovat driver.

Michal

Uživatelský avatar
Zdeněk Prodance
Uživatel
Uživatel
Příspěvky: 4039
Registrován: pon 18. dub 2011 11:17:46

Re: Rane RPM 26z

Příspěvek od Zdeněk Prodance » ned 31. kvě 2015 15:23:39

Nastavuje se to myslím ve výhybce, jako output polarity invert.

H.M.

Uživatelský avatar
blaha
Uživatel
Uživatel
Příspěvky: 3579
Registrován: úte 30. pro 2008 18:13:14
Bydliště: cca 10km od Jaroměře
Kontaktovat uživatele:

Re: Rane RPM 26z

Příspěvek od blaha » ned 31. kvě 2015 20:21:43

Výstřižek.JPG
Výstřižek.JPG (35.02 KiB) Zobrazeno 3178 x
Zdeněk "Bláha" Blahovec, divadlo Jaroměř, občas zvučení na sebe mimo divadlo, občas nějaký ten prodej i instalace techniky

Uživatelský avatar
tiem
Uživatel
Uživatel
Příspěvky: 41
Registrován: čtv 22. led 2015 14:40:39

Re: Rane RPM 26z

Příspěvek od tiem » pon 01. čer 2015 19:32:12

Děkuji Huberte i tobě Blaho:)
K mašině se totiž dostanu až na akci a nebude čas to hledat.Ovšem,tady je to dáno logicky na konci řetězce.
Tak to bych nehledal dlouho:):)

Uživatelský avatar
blaha
Uživatel
Uživatel
Příspěvky: 3579
Registrován: úte 30. pro 2008 18:13:14
Bydliště: cca 10km od Jaroměře
Kontaktovat uživatele:

Re: Rane RPM 26z

Příspěvek od blaha » pon 01. čer 2015 21:22:41

Až na akci? Není to nějak pozdě ladit driver, nějak mi to nedává celé úplně smysl, nějak si tu situaci nedovedu úplně dobře představit.
Zdeněk "Bláha" Blahovec, divadlo Jaroměř, občas zvučení na sebe mimo divadlo, občas nějaký ten prodej i instalace techniky

Uživatelský avatar
tiem
Uživatel
Uživatel
Příspěvky: 41
Registrován: čtv 22. led 2015 14:40:39

Re: Rane RPM 26z

Příspěvek od tiem » pon 08. čer 2015 8:44:57

Neboj,sladěné to je,chtěl jsem slyšet ten rozdíl:)

Nemáš náhoudou schéma?Našel jsem jen na staršího bratra "V" Nevím jak moc jsou v základu stejné.

Uživatelský avatar
blaha
Uživatel
Uživatel
Příspěvky: 3579
Registrován: úte 30. pro 2008 18:13:14
Bydliště: cca 10km od Jaroměře
Kontaktovat uživatele:

Re: Rane RPM 26z

Příspěvek od blaha » pon 08. čer 2015 9:44:43

Myslíš jako součástky a tak, to nemám. A v porovnání s Včkem, odhaduju, že převodníky budou podobné, možná tam bude nějaký posun v kvalitě.
Ale ten BlackBox a ovládací rozhraní, to bude úplně jiné, Včko se totiž chová jako ostatní DSP, tzn. je tam přednastavená nějaké cesta přes moduly a mění se pouze parametry, kdežto Zko je plně programovatelné. To samé rozhraní Včko má RS232, Zko už jede přes LAN.

Rozhodně to není asi něco, v čem by sem se chtěl hrabat doma, snad vyjma výměny kondenzátorů ve zdroji.
Zdeněk "Bláha" Blahovec, divadlo Jaroměř, občas zvučení na sebe mimo divadlo, občas nějaký ten prodej i instalace techniky

Uživatelský avatar
tiem
Uživatel
Uživatel
Příspěvky: 41
Registrován: čtv 22. led 2015 14:40:39

Re: Rane RPM 26z

Příspěvek od tiem » pon 08. čer 2015 12:49:38

No,právě potřebuji hlavně tu zdrojovou část a ta se liší.
Na stránkách RANE mají snad všechny shémata ale zrovna na to Z nic není.Možná jestli Hubert někde nemá:)

Uživatelský avatar
Zdeněk Prodance
Uživatel
Uživatel
Příspěvky: 4039
Registrován: pon 18. dub 2011 11:17:46

Re: Rane RPM 26z

Příspěvek od Zdeněk Prodance » pon 08. čer 2015 12:53:37

Nemám, zeptej se v servise.

H.M.

Uživatelský avatar
tiem
Uživatel
Uživatel
Příspěvky: 41
Registrován: čtv 22. led 2015 14:40:39

Re: Rane RPM 26z

Příspěvek od tiem » pon 08. čer 2015 13:46:43

Ok,dík písnu tam.

Odpovědět

Zpět na „Zvukové procesory“