Rane RPM 26z

Dynamické, efektové, multifunkční, nástrojové, výhybky...
  • Reklama
  • EAW RS series
mirec30
Nováček fóra
Nováček fóra
Příspěvky: 5
Registrován: čtv 09. říj 2014 8:31:41

Re: Rane RPM 26z

Příspěvek od mirec30 » pát 10. říj 2014 8:36:32

Trochu som skusal nejake nastavenia a fakt sa to bude musiet nastavovat vsetko naostro s aparaturou inak to nema zmysel. Mam len trochu problem ako nastavit preset, nastavim 1 a ono to urobi na vsetkych 24. Ako to mam urobit aby to ostalo iba na 1 a na druhom by som mohol nastavit nieco ine

Uživatelský avatar
blaha
Uživatel
Uživatel
Příspěvky: 3580
Registrován: úte 30. pro 2008 18:13:14
Bydliště: cca 10km od Jaroměře
Kontaktovat uživatele:

Re: Rane RPM 26z

Příspěvek od blaha » pát 10. říj 2014 10:32:03

To u Rane takhle nefunguje, mužeš mít pro jedno zapojení tuším 24 variant nastavení.

Ale presety s různým propojením si musíš vždy před akcí nahrát z noťasu.
Zdeněk "Bláha" Blahovec, divadlo Jaroměř, občas zvučení na sebe mimo divadlo, občas nějaký ten prodej i instalace techniky

mirec30
Nováček fóra
Nováček fóra
Příspěvky: 5
Registrován: čtv 09. říj 2014 8:31:41

Re: Rane RPM 26z

Příspěvek od mirec30 » ned 12. říj 2014 19:16:52

Ano, to mi je jasne, ale ja som myslel jedno zapojenie. Ide o to ze ked menim nastavenia limiterov delay a EQ tak mi to zmeni vo vsetkych presetoch. Neviem prist na to ako to nastavit na kazdy preset zvlast.
Přílohy
Bez názvu.png

Uživatelský avatar
blaha
Uživatel
Uživatel
Příspěvky: 3580
Registrován: úte 30. pro 2008 18:13:14
Bydliště: cca 10km od Jaroměře
Kontaktovat uživatele:

Re: Rane RPM 26z

Příspěvek od blaha » ned 12. říj 2014 21:55:41

Tak jsem si s tím zkoušel trochu hrát a je to takto:

- Vytvoříš si zapojení, to už máš.
- pak si zobrazíš seznam presetů, to je to okýnko s 123 (v bloku s vytížením procesoru, výběrem modulů, atd.), zobrazí se vlevo pod seznamem projektů
- uděláš si nastavení EQ, delayů, atd. pro preset
- pak vlevo v okně presetů klikneš na ikonku okna/modulu s fajfkou, vypíše se ti tam seznam všech modulů
- ty můžeš promazat a nechat jen ty u kterých chceš měnit parametry
- pak dáš 123 Store preset a vybereš do kterýho se má uložit
- pro další preset smažeš všechny moduly ze seznamu, provedeš změnu parametrů
- znovu načteš a uložíš pod další číslo
- tohle budeš pravděpodobně dělat průběžně
- presety si pak voláš přes 123 recall preset
Zdeněk "Bláha" Blahovec, divadlo Jaroměř, občas zvučení na sebe mimo divadlo, občas nějaký ten prodej i instalace techniky

vitek_cz
Uživatel
Uživatel
Příspěvky: 428
Registrován: ned 10. črc 2011 12:25:24
Bydliště: Praha 6

Re: Rane RPM 26z

Příspěvek od vitek_cz » pon 13. říj 2014 8:44:44

Ahoj kluci,

neresili jste v souvislosti s presetama manualni (hardware) prepinani?

Ja mam celkem 3 presety, ktere potrebuju prepinat. Aparat jede i s jinyma zvukarema a idealne bych mel v racku nejaky prepinac, kde bude, jak pro blbe, napsano: - 1. Fulrange, 2. 2x SUB, 3. 4x SUB.

Tak aby clovek nemusel kvuli prepnuti presetu zapinat netebook atd.

Teorii, jak to udelat, znam, jen me zajima, jestli nekdo uz podobnou vec nezbastlil. (pro moji inspiraci) Prdstavuju si prepinac v panelu namontovany na zadni stranu racku s procesorm.

Diky V.

Uživatelský avatar
blaha
Uživatel
Uživatel
Příspěvky: 3580
Registrován: úte 30. pro 2008 18:13:14
Bydliště: cca 10km od Jaroměře
Kontaktovat uživatele:

Re: Rane RPM 26z

Příspěvek od blaha » pon 13. říj 2014 11:02:04

Nebyla potřeba.

Nicméně Rane k tomu přepínač dodává
http://www.audiotek.cz/product-30734-rane-mrs-4

Ale asi by neměl být problém si to dobastlit sám, v podstatě na VIP portu máš napájení 5V, zem a 8 vstupů, které reagují na 0-5V.

Jen je otázka jestli tomu jde přiřadit přepínání presetů.

Další věc je, že to různé zapojení musíš mit v jedné sestavě a propojení modulů, takže třeba pro fullrange by tam musel být přepínací modul 1 na 2 (asi Matrix mixer 2x2 pro jeden kanál 4x4 pro dva), kde by to při FR obcházelo výhybku, nebo by jen musel být výhybka posunutá od dejme tomu 30-40Hz.
Zdeněk "Bláha" Blahovec, divadlo Jaroměř, občas zvučení na sebe mimo divadlo, občas nějaký ten prodej i instalace techniky

vitek_cz
Uživatel
Uživatel
Příspěvky: 428
Registrován: ned 10. črc 2011 12:25:24
Bydliště: Praha 6

Re: Rane RPM 26z

Příspěvek od vitek_cz » pon 13. říj 2014 13:41:28

No jasne,

ty tlacitka dobastlim sam, protoze 5tis za prepinac se mi zda dost na tento ucel.

Jinak ovladani presetu by jit melo a v zapojeni se mi nic nemeni, protoze tripasma jednou porad biamp, jen se pridavaji suby na vystup vyhybky a meni se delici kmitocet. Takze to neni tak slozite.

Diky V.

Uživatelský avatar
blaha
Uživatel
Uživatel
Příspěvky: 3580
Registrován: úte 30. pro 2008 18:13:14
Bydliště: cca 10km od Jaroměře
Kontaktovat uživatele:

Re: Rane RPM 26z

Příspěvek od blaha » pon 13. říj 2014 13:46:38

vitek_cz píše:protoze 5tis za prepinac se mi zda dost na tento ucel
Já teda vidím něco málo přes 2tis., ale stejně, to si v podstatě můžeš dobastlit komplet 8 vypínačů.

Koukal jsem, co by nebylo asi špatné ještě jeden preset se zamutovanými výstupy a pod jedním tlačítkem by jsi ho pak měl pro mutování.
Zdeněk "Bláha" Blahovec, divadlo Jaroměř, občas zvučení na sebe mimo divadlo, občas nějaký ten prodej i instalace techniky

Uživatelský avatar
tiem
Uživatel
Uživatel
Příspěvky: 41
Registrován: čtv 22. led 2015 14:40:39

Re: Rane RPM 26z

Příspěvek od tiem » sob 31. led 2015 16:31:06

Poběží dragnet v Linuxu?

Uživatelský avatar
blaha
Uživatel
Uživatel
Příspěvky: 3580
Registrován: úte 30. pro 2008 18:13:14
Bydliště: cca 10km od Jaroměře
Kontaktovat uživatele:

Re: Rane RPM 26z

Příspěvek od blaha » sob 31. led 2015 22:46:04

Zdeněk "Bláha" Blahovec, divadlo Jaroměř, občas zvučení na sebe mimo divadlo, občas nějaký ten prodej i instalace techniky

Uživatelský avatar
tiem
Uživatel
Uživatel
Příspěvky: 41
Registrován: čtv 22. led 2015 14:40:39

Re: Rane RPM 26z

Příspěvek od tiem » sob 31. led 2015 23:06:36

Zkusím to nějak vyšpekulovat :D

Uživatelský avatar
tiem
Uživatel
Uživatel
Příspěvky: 41
Registrován: čtv 22. led 2015 14:40:39

Re: Rane RPM 26z

Příspěvek od tiem » úte 10. úno 2015 21:57:55

Hergot,nemohu propojit počítač s procesorem.Je v tom nějaký fígl?

Uživatelský avatar
blaha
Uživatel
Uživatel
Příspěvky: 3580
Registrován: úte 30. pro 2008 18:13:14
Bydliště: cca 10km od Jaroměře
Kontaktovat uživatele:

Re: Rane RPM 26z

Příspěvek od blaha » úte 10. úno 2015 22:13:49

Jakej počítač a jak to propojuješ.

Já to mám třeba přes router a je to v pohodě, DragNet si ho normálně najde sám.
Ale už jsem viděl u přímého propojení, jen NB-DSP, v kombinaci se starším noťasem ještě s WinXP, že s přímým LAN kabelem si to neporadilo a bylo nutné použít křížený kabel, pak se to spojilo ihned.
Zdeněk "Bláha" Blahovec, divadlo Jaroměř, občas zvučení na sebe mimo divadlo, občas nějaký ten prodej i instalace techniky

Uživatelský avatar
tiem
Uživatel
Uživatel
Příspěvky: 41
Registrován: čtv 22. led 2015 14:40:39

Re: Rane RPM 26z

Příspěvek od tiem » stř 11. úno 2015 8:26:05

No,můj komp je starší hp s XP nešlo,zkoušel jsem jiný na windows 7.Na přímo(klasický kabel) i přes router(ten ještě musím doladit je to zyxel 660,
je nějak divně nastavený od O2)
Mám to dsp restartovat a pak nastavit správnou tovární IP adresu?Je tam totiž asi nastavena jiná.
Ten kabel tedy zkřížený?

Uživatelský avatar
blaha
Uživatel
Uživatel
Příspěvky: 3580
Registrován: úte 30. pro 2008 18:13:14
Bydliště: cca 10km od Jaroměře
Kontaktovat uživatele:

Re: Rane RPM 26z

Příspěvek od blaha » stř 11. úno 2015 12:09:18

Když slyším zyxel, ježí se mi vlasy na hlavě.
Ale i tak pokud ho resetneš a znova si ho nastavíš ...

IP DSP myslím změnit nejde, to se tu někde řešilo, ale když uděláš reset (ani netuším jestli to jde), tak nic nezkazíš.

Propropoj napřímo určitě kříženej kabel, a teď teda ještě má nějak pocit, že je potřeba nastavit IP adresy síťovky v noťasu, už to je asi rok, ale vím, že když jsem s tím laboroval, tak mě to nějak navedlo.
Zdeněk "Bláha" Blahovec, divadlo Jaroměř, občas zvučení na sebe mimo divadlo, občas nějaký ten prodej i instalace techniky

Odpovědět

Zpět na „Zvukové procesory“