Rane RPM 26z

Dynamické, efektové, multifunkční, nástrojové, výhybky...
  • Reklama
  • EAW RS series
Uživatelský avatar
tiem
Uživatel
Uživatel
Příspěvky: 41
Registrován: čtv 22. led 2015 14:40:39

Re: Rane RPM 26z

Příspěvek od tiem » stř 10. čer 2015 21:56:14

Tak servis mi schéma dát nechce,může mi někdo pomoct a sehnat mi ho?

Uživatelský avatar
blaha
Uživatel
Uživatel
Příspěvky: 3580
Registrován: úte 30. pro 2008 18:13:14
Bydliště: cca 10km od Jaroměře
Kontaktovat uživatele:

Re: Rane RPM 26z

Příspěvek od blaha » stř 10. čer 2015 23:29:20

Zkus přímo výrobce, tzn. Rane. Pochopitelně, že ti servis schéma nedá, není to tak starej kus aby to uvolnili. Můžeš si to ale určitě nechat opravit u nich.
Zdeněk "Bláha" Blahovec, divadlo Jaroměř, občas zvučení na sebe mimo divadlo, občas nějaký ten prodej i instalace techniky

Uživatelský avatar
Zdeněk Prodance
Uživatel
Uživatel
Příspěvky: 4039
Registrován: pon 18. dub 2011 11:17:46

Re: Rane RPM 26z

Příspěvek od Zdeněk Prodance » čtv 11. čer 2015 14:11:59

Servis schema zdrojové části poslal. Abych byl upřímný, moc nevím, k čemu by byl zbytek a jestli má DSP poruchu, tak to půjde sotva i v tom servisu, i tento model je už vyběhlý a docela běžně se podobné věci posílaly za kanál či oceán, oprava jinde než u výrobce nepřicházela v úvahu. Věci typu ulomený konektor nebo vadný operák zase žádné schema nepotřebují, stačí se podívat na vedlejší fungující kanál a ovládací panel s tlačítky a displejem a enkoderem (oblíbený zdroj poruch) to ani nemá.

H.M.

Uživatelský avatar
tiem
Uživatel
Uživatel
Příspěvky: 41
Registrován: čtv 22. led 2015 14:40:39

Re: Rane RPM 26z

Příspěvek od tiem » ned 14. čer 2015 17:44:42

Píšu to sice pozdě ale dostalo to přepětí.Odnesl to na zdrojové části kondenzátor C251 56uF/400V+integrovaný obvod
VIPer 50.Takže vše bylo vyměněno a měřeno napětí na:C255+14V,C256-14V,C257+5V,C181+5V,C155+3,3V ,C53+5V,C283+5V,C295-5V.
Vše v pořádku
Zapnuto,fungovalo,připojil jsem se a jásal že nastavení tam uložené stále je.Po chvilce mě to odpojilo a začalo psát chybové hlášky:První T6 a po chvilce E3 a čeveně blikají výstupy 1,5,6.
Kontrolka Status nesvítí,nelze se na procesor připojit.
Otázka je,jestli není vymazaný firmware,možná stačí jen vyresetovat...

Uživatelský avatar
tiem
Uživatel
Uživatel
Příspěvky: 41
Registrován: čtv 22. led 2015 14:40:39

Re: Rane RPM 26z

Příspěvek od tiem » pon 20. črc 2015 14:01:59

Tak,po delší odstávce procesoru (asi se vynulovala paměť či co) jsem ho zapnul a žádné chybné hlášky se nekonaly.
Připojil jsem se,nastavení uložené je.Vyzkoušel jsem ho a fungoval celou akci bez problému.Oprava vyšla na pár korun,provedeno bylo pouze to co jsem napsal před tím:)
Díky všem za cenné rady,teď rane ovládám už i bezdrátově:)

Uživatelský avatar
tiem
Uživatel
Uživatel
Příspěvky: 41
Registrován: čtv 22. led 2015 14:40:39

Re: Rane RPM 26z

Příspěvek od tiem » stř 09. zář 2015 20:47:55

Ještě dodám že zatím v linuxu dragnet spustit nelze,totiž on se rozjede ale nekomunikuje s procesorem.
Jede to pouze přes virtualbox.Tuším že šikovný IT by to rozjel,já nemám ani zkušenosti ani čas.

Uživatelský avatar
tiem
Uživatel
Uživatel
Příspěvky: 41
Registrován: čtv 22. led 2015 14:40:39

Re: Rane RPM 26z

Příspěvek od tiem » stř 30. pro 2015 11:27:45

Zdravím všechny,mám další dotaz:)

Takže,když mám rane rpm 88 + rane rpm 26z a potřebuji je digitálně propojit,jak to udělat?
Je mi jasné že propojím AES3 out do in(26z) ale jak to nastavit softwérově?
Potřebuji neutlumený signál pro ten 26z a tímto připojením ho získám?

Michal

Uživatelský avatar
blaha
Uživatel
Uživatel
Příspěvky: 3580
Registrován: úte 30. pro 2008 18:13:14
Bydliště: cca 10km od Jaroměře
Kontaktovat uživatele:

Re: Rane RPM 26z

Příspěvek od blaha » stř 30. pro 2015 11:41:45

Normálně si natáhneš propojky mezi AES a AES (myslím interně v DragNetu) co na tom chceš vymýšlet.
Zdeněk "Bláha" Blahovec, divadlo Jaroměř, občas zvučení na sebe mimo divadlo, občas nějaký ten prodej i instalace techniky

Uživatelský avatar
tiem
Uživatel
Uživatel
Příspěvky: 41
Registrován: čtv 22. led 2015 14:40:39

Re: Rane RPM 26z

Příspěvek od tiem » stř 30. pro 2015 13:28:53

Budu zapojovat 88 na 26z, takže propojit vstup na AES out (88) a na 26z AES in se vstupem?
Stačí jen toto?

Uživatelský avatar
blaha
Uživatel
Uživatel
Příspěvky: 3580
Registrován: úte 30. pro 2008 18:13:14
Bydliště: cca 10km od Jaroměře
Kontaktovat uživatele:

Re: Rane RPM 26z

Příspěvek od blaha » stř 30. pro 2015 13:45:24

Tohle máš trochu zmaštěný dohromady a nemá to hlavu patu.

RPM-88 má AES vstup (in) i výstup (out)
RPM-26z má pouze AES vstup (in)

pokud ty dva chceš propojit digitálně, pak první musí být RPM-88 do kterého půjde signál zdroje zvuku (mixpult, apod.) buď digitálně přes AES in, nebo analogově přes 1-8 in (nějaká z variant, pro digitál max. 2 kanály)
v RPM-88 prolinkuješ použité vstupy do AES out, a kabelem pak z AES out do RPM-26z AES in

pokud to máš na mysli obráceně, pak pouze analogově protože RPM-26z AES výstup nemá

pak je tu ještě jedna možnost, pořídit si AES/EBU splitter a signál rozdělit už před oběma DSPčkama, našel jsem s cenou kolem 70 USD

https://www.google.com/search?q=AES/EBU ... 024#imgrc=_
Zdeněk "Bláha" Blahovec, divadlo Jaroměř, občas zvučení na sebe mimo divadlo, občas nějaký ten prodej i instalace techniky

Uživatelský avatar
tiem
Uživatel
Uživatel
Příspěvky: 41
Registrován: čtv 22. led 2015 14:40:39

Re: Rane RPM 26z

Příspěvek od tiem » stř 30. pro 2015 14:21:00

JJ,přesně tak jsem to myslel,jenom napsal kostrbatě:)
Takže v dragnetu v rpm-26z prolinkuju AES vstup s analogovým?

Uživatelský avatar
blaha
Uživatel
Uživatel
Příspěvky: 3580
Registrován: úte 30. pro 2008 18:13:14
Bydliště: cca 10km od Jaroměře
Kontaktovat uživatele:

Re: Rane RPM 26z

Příspěvek od blaha » stř 30. pro 2015 14:47:22

pořád je to kostrbatě, možná by bylo lepší začnout od začátku a popsat krok za krokem co a jak chceš s čím propojit.

Ano, v RPM-26z ti nic jiného, než analogový výstup nezbývá, jestli a s čím ho prolinkuješ, nebo tam mezi to něco vrazíš za DSP moduly (delay, EQ, apod.) to už záleží na konkrétní potřebě situace

Rozhodně, ale RPM-88 za RPM-26z digitálně nepřipojíš.

Je tu ještě jedna věc, pokud ti bude signál procházet jedním DSP a půjde do druhého, nabere tím průchodem nějakou latenci samotného přístroje, což nemusí, ale i může vadit (záleží na použití o kterém zatím nevíme nic).

Osobně pokud potřebuješ dostat nějaký AES signál (třeba z mixu) do dvou DSP, kde by měl bejt první v řadě 26z, tak bych volil rozdělení signálu splitterem ještě před procesorama a do každého vedl zvlášť.
Zdeněk "Bláha" Blahovec, divadlo Jaroměř, občas zvučení na sebe mimo divadlo, občas nějaký ten prodej i instalace techniky

MuFiozo
Uživatel
Uživatel
Příspěvky: 108
Registrován: pon 28. črc 2014 15:06:39

Re: Rane RPM 26z

Příspěvek od MuFiozo » čtv 31. pro 2015 15:13:58

Zdravím. Zkoušel někdo z vás rozchodit Dragnet na tabletu s windows 8.1 nebo windows 10? na PC (NTB) s win 10 pustit jde a funguje. Prý by to mělo být stejný.

Uživatelský avatar
tiem
Uživatel
Uživatel
Příspěvky: 41
Registrován: čtv 22. led 2015 14:40:39

Re: Rane RPM 26z

Příspěvek od tiem » ned 10. led 2016 13:48:43

No,na PC ze skušenosti na W8.1 sice funguje ale po čase se vypne,na W7 to jede pěkně.
Ostatně oni píšou že dragnet pracuje s: Windows 98(SE), 2000, XP, Vista a 7
A tobě to nejede?

Uživatelský avatar
tiem
Uživatel
Uživatel
Příspěvky: 41
Registrován: čtv 22. led 2015 14:40:39

Re: Rane RPM 26z

Příspěvek od tiem » ned 24. led 2016 21:13:12

Zkoušel někdo změnit IP adresu procesoru?Potřeboval bych přes wi-fi ovládat dva: 26Z + 88

Odpovědět

Zpět na „Zvukové procesory“