Rane rpm 26z - problém s připojením k PC

Dynamické, efektové, multifunkční, nástrojové, výhybky...
  • Reklama
  • ADAM Audio A series
Uživatelský avatar
jakub-rpm

Rane rpm 26z - problém s připojením k PC

Příspěvek od jakub-rpm » ned 27. říj 2013 13:29:53

Zdravím,
koupil jsem procesor Rane rpm26z, spojil kříženým síťákem s PC - win 7, x86. V dragnet prostředí mi to procesor nenajde. Na procesoru po zapnutí svítí zeleně status led zeleně, vzadu po připojení chvilku bliká Lan. Zkoušel jsem měnit IP adresu, bez výsledků.
Nemáte někdo nějaký nápad nebo radu jak to dát do funkčního stavu?
Děkuji všem za pomoc! Jakub

Uživatelský avatar
blaha
Uživatel
Uživatel
Příspěvky: 3579
Registrován: úte 30. pro 2008 18:13:14
Bydliště: cca 10km od Jaroměře
Kontaktovat uživatele:

Re: Rane rpm 26z - problém s připojením k PC

Příspěvek od blaha » ned 27. říj 2013 18:46:48

V seznamu zařízení v síti ho vidíš? Dá se použít třeba Wirelles Network Watcher. Musíš mit taky stejné sdresování pro NB a Rane, třeba NB 192.168.1.2, RPM-26z 192.168.1.3, maska 255.255.255.0.

V DragNetu pak tlačítko Poll a nechat najít.

Jinak doporučuju WiFi router, který má v sobě DNS server a adresy přiřazuje automaticky, ten pak můžeš nechat s RPM na pódiu a noťas připojit přes WiFi.
Zdeněk "Bláha" Blahovec, divadlo Jaroměř, občas zvučení na sebe mimo divadlo, občas nějaký ten prodej i instalace techniky

Uživatelský avatar
jakub-rpm

Re: Rane rpm 26z - problém s připojením k PC

Příspěvek od jakub-rpm » ned 27. říj 2013 19:24:21

Když v dragnetu dám configure hardware IP, tak mi ho to nenajde, ať nastavuju jakoukoli IP. Stejnětak s poll the device. :(
Píchnul jsem do toho router a k tomu se mi ani jeden počítač nepřipojí, je zresetovanej. Ve win to připojení přes kabel je...

Už začínám pomalu panikařit, starý DSP jsem prodal a za 14 dní mám akci, kterou bez toho neodjedu :D

Uživatelský avatar
KamilV
Uživatel
Uživatel
Příspěvky: 1439
Registrován: pon 30. lis 2009 13:10:24
Bydliště: Olomouc

Re: Rane rpm 26z - problém s připojením k PC

Příspěvek od KamilV » ned 27. říj 2013 19:38:43

blaha píše:[...] který má v sobě DNS server a adresy přiřazuje automaticky [...]
Raději DHCP ;)

Pokud má Rane nějakou pevnou IP, musíš ji zjistit. Například nějakým IP scannerem, který projede zadaný rozsah. Až zjistíš IP, dostaneš se do konfigurace a můžeš vymýšlet, co dál...

Uživatelský avatar
jakub-rpm

Re: Rane rpm 26z - problém s připojením k PC

Příspěvek od jakub-rpm » ned 27. říj 2013 20:17:10

Díky moc kolegové! Nakonec se mi to nějak záhadně podařilo přes wireless network watcher. Jdu si hrát s dragnetem. Díky!! Zachránili jste mě :)

Uživatelský avatar
blaha
Uživatel
Uživatel
Příspěvky: 3579
Registrován: úte 30. pro 2008 18:13:14
Bydliště: cca 10km od Jaroměře
Kontaktovat uživatele:

Re: Rane rpm 26z - problém s připojením k PC

Příspěvek od blaha » ned 27. říj 2013 20:50:11

KamilV píše:
blaha píše:[...] který má v sobě DNS server a adresy přiřazuje automaticky [...]
Raději DHCP ;)
#-o :oops: Jasně, vždyť jsem blbej, jestli to nebude tím, že jsem po svatbě přátel :D .
Zdeněk "Bláha" Blahovec, divadlo Jaroměř, občas zvučení na sebe mimo divadlo, občas nějaký ten prodej i instalace techniky

MuFiozo
Uživatel
Uživatel
Příspěvky: 108
Registrován: pon 28. črc 2014 15:06:39

Re: Rane rpm 26z - problém s připojením k PC

Příspěvek od MuFiozo » sob 22. lis 2014 10:29:01

Tak trochu mimo... Jak změním na RANE IP adresu??? se mi to nějak nedaří...

Uživatelský avatar
Martin S.
Uživatel
Uživatel
Příspěvky: 183
Registrován: pát 05. srp 2011 23:03:09
Bydliště: Praha-západ
Kontaktovat uživatele:

Re: Rane rpm 26z - problém s připojením k PC

Příspěvek od Martin S. » sob 22. lis 2014 21:27:22

Pokud se to nehce spojit s Dragnetem, tak ze všeho nejdříve to chce vypnout windowsácký firewall.
Martin S. ::::: MS sound
http://ms-sound.cz" onclick="window.open(this.href);return false;

Uživatelský avatar
blaha
Uživatel
Uživatel
Příspěvky: 3579
Registrován: úte 30. pro 2008 18:13:14
Bydliště: cca 10km od Jaroměře
Kontaktovat uživatele:

Re: Rane rpm 26z - problém s připojením k PC

Příspěvek od blaha » sob 22. lis 2014 22:42:16

Nevidím důvod laborovat s IP adresama, DragNet nikdy neměl problém si DSP najít.
Problém s Fierwallem ani antivirem jsem nikdy nezaznamenal.

Náš máme přes router D-Link DI-524, připojuji se ze 3 NB (W7, Vista i W8), firewall zapnutý, antiviry AVAST, AVG, MS.

Pak jsem u jednoho maníka propojoval jeho napřímo, na W XP, taky to šlo, ale možná tady bude problém, pokud připojuješ napřímo, pak je potřeba křížený LAN kabel.
Zdeněk "Bláha" Blahovec, divadlo Jaroměř, občas zvučení na sebe mimo divadlo, občas nějaký ten prodej i instalace techniky

MuFiozo
Uživatel
Uživatel
Příspěvky: 108
Registrován: pon 28. črc 2014 15:06:39

Re: Rane rpm 26z - problém s připojením k PC

Příspěvek od MuFiozo » sob 22. lis 2014 22:49:47

o to tak nejde ale chci jeho IP adresu do rozsahu k zesilovačům a další technice aby to měl všechno při sobě...

Uživatelský avatar
Martin S.
Uživatel
Uživatel
Příspěvky: 183
Registrován: pát 05. srp 2011 23:03:09
Bydliště: Praha-západ
Kontaktovat uživatele:

Re: Rane rpm 26z - problém s připojením k PC

Příspěvek od Martin S. » ned 23. lis 2014 12:53:04

Při připojení přímo přes kabel je třeba firewall vypnout a křížený kabel netřeba.
Martin S. ::::: MS sound
http://ms-sound.cz" onclick="window.open(this.href);return false;

Uživatelský avatar
blaha
Uživatel
Uživatel
Příspěvky: 3579
Registrován: úte 30. pro 2008 18:13:14
Bydliště: cca 10km od Jaroměře
Kontaktovat uživatele:

Re: Rane rpm 26z - problém s připojením k PC

Příspěvek od blaha » ned 23. lis 2014 20:41:17

A to se budu klidně hádat :-).

Kříženej kabel záleží od síťovky v počítači, jestli si to umí, nebo neumí automaticky přehodit.

Řešil jsem to u starýho HPčka s W XP, spojilo se to až přes kříženej kabel a se zapnutým FW.
Zdeněk "Bláha" Blahovec, divadlo Jaroměř, občas zvučení na sebe mimo divadlo, občas nějaký ten prodej i instalace techniky

Uživatelský avatar
Ondráš

Re: Rane rpm 26z - problém s připojením k PC

Příspěvek od Ondráš » úte 25. lis 2014 19:00:23

Pokud je alespon jedno zarizeni vybaveno sitovym rozhranim Gigabit Ethetnet (1000Base-T)na RJ45, tak ZPRAVIDLA krizit netreba. =D>

MuFiozo
Uživatel
Uživatel
Příspěvky: 108
Registrován: pon 28. črc 2014 15:06:39

Re: Rane rpm 26z - problém s připojením k PC

Příspěvek od MuFiozo » sob 29. lis 2014 18:20:50

Zatím žádná odpověď na mojí otázku... :D

petr.jean
Nováček fóra
Nováček fóra
Příspěvky: 3
Registrován: stř 22. led 2014 21:04:21

Re: Rane rpm 26z - problém s připojením k PC

Příspěvek od petr.jean » úte 28. čer 2016 13:28:21

Dobrá rada zní použít ke změně adresy počítač s Win XP....
Dlouho jsem s tím laboroval na Win 8 jsem to nějakým záhadným způsobem udělal ale Win 8.1 a Win 10 mi to nešlo změnit. Stačí použít Win XP pouze ke změně ip adresy. Jinak dragnet chodí i na všech Win i 64 bít.
Problém je pouze konfigurace ip adresy.
Na Win XP úplně bez problémů.

Odpovědět

Zpět na „Zvukové procesory“