Stránka 2 z 2

Re: Rane rpm 26z - problém s připojením k PC

Napsal: úte 28. čer 2016 16:24:30
od blaha
OK, a když to jde, co takhle napsat i jak na to.

Re: Rane rpm 26z - problém s připojením k PC

Napsal: pon 13. bře 2017 21:07:42
od petr.jean
Dlouho jsem se tady neukázal.
Nějak není čas
Připojení a změna IP je na Win Xp úplně snadná. Jak jsem psal. Není potřeba vypínat firewally ani antivir.
Křížený kabel použít při přímém připojení k PC bez routeru. Stačí si změnit IP adresu PC na jakoukoliv chci treba 192.168.0.1 a spustit Dragnet. Sám si najde zařízení a ip adresu RPM přiřadí další číslo sám 192.168.0.2,...3....,4
Jinak rovné kabely připojit k jakémukoliv Wifi routeru.
V nastavení routeru si zadám potřebnou IP adresu v lanu 192.168.0.1 a opět spustit Dragnet.
Sám si opět najde zařízení RPM a přiřadí další volnou IP adresu. Úplně stejně jako v prvním případě.
Pokud nezačne Dragnet hledat sám stačí kliknout v horní nebo i boční liště programu na configure hardware IP adress.
A abych nezapomněl po instalaci Dragnetu je důležité ho odblokovat.
Okno se otevře samo při prvním spuštění. Stačí kliknout povolit přístup.
Takhle jednoduché to je ale pouze ve WinXP.
Win 7,8,10 je katastrofa. Dragnet sice běží bezproblemu ale konfigurace ip adresy je nemožná.
Trápil jsem se strašně dlouho abych si nastavil vše na jednu IP adresu na Win 8 a už mě nic jiného nenapadlo než to zkusit na starém IBM s XP ckama který už mraky let nepoužívám a bylo to hned hotové.
Prostě nastavení IP adresy jsem provedl na Win XP a pak už používám Dragnet na Win 8.1 64 bit úplně bezproblému.
Snad ti to pomůže.....

Re: Rane rpm 26z - problém s připojením k PC

Napsal: čtv 16. bře 2017 11:16:14
od Petr Z.
Ještě mám doplňující dotaz:
Křížené kabely se kdysi prodávaly v omezeném množství běžně. Poslední dobou je ale lidem musím dělat, protože prý nikde nejsou. Nepátral jsem po tom - ale je to možný?

Re: Rane rpm 26z - problém s připojením k PC

Napsal: čtv 16. bře 2017 11:24:49
od Martin S.
Protože již dávno nejsou zapotřebí, zařízení si to "kříží" samy. Maximálně k historickým kouskům a možná u nějakých specifických strojů. Nicméně koupit se dají.

Re: Rane rpm 26z - problém s připojením k PC

Napsal: sob 28. dub 2018 10:01:51
od carltom
Dobrý den,
mam Rane RPM88 anemohu se k němu připojit.
Koupil jsem ho na ebay.com a bohužel nevím heslo.
Nevíte nekdo prosím jak mohu přepnout zabepecení z Limit Erag security na Umlimit Drag security?
Chce to po mě heslo a já nenám heslo pro: Administratora ani pro Operatora.
Dočetl jsem se, že hesla jsou uložené na speciální paměti a nepřepíše je ani nový firmware, který tam stejně nemohu nahrát.
Děkuji za pomoc.
carltom

Re: Rane rpm 26z - problém s připojením k PC

Napsal: sob 28. dub 2018 10:33:52
od blaha
Tvůj dotaz je tak horlivy ze tim spamujes, proc se ptat 3x.
Když jsi ho kupoval to ti nikdo nedal heslo? Zkus se zeptat prodavajiciho.
Jinak servis na Rané ma Prodance tak se zkus zeptat tam.