Jak nastavit zpoždění subu k satelitům?

Dynamické, efektové, multifunkční, nástrojové, výhybky...
  • Reklama
  • ADAM Audio A series
Bassman
Uživatel
Uživatel
Příspěvky: 456
Registrován: stř 03. čer 2015 15:02:59

Re: Jak nastavit zpoždění subu k satelitům?

Příspěvek od Bassman » čtv 30. čer 2016 8:47:47

No to je dovod preco som pisal ze pri tychto cislach je to zpozdovanie diskutabilne. Teraz ked to funguje ako ma, tak si vlastne zistil ze to na posluch nic nerobi. Do 10 ms je pre ucho dost tazke nieco postrehnut. Vacsinou je to len subjektivny pocit. Ale ako som pisal v nejakych profi aplikaciach to nejaky vyznam asi ma, ale tam sa ja nepohybujem.
"Keď je zvuk dobrý, tak je zvuk dobrý"
http://www.hrbikmedia.eu

Hadžim
Uživatel
Uživatel
Příspěvky: 46
Registrován: pon 20. čer 2016 16:47:45

Re: Jak nastavit zpoždění subu k satelitům?

Příspěvek od Hadžim » čtv 30. čer 2016 11:00:20

Jj souhlas zvlášť na basech tam mam pocit ze kromě úrovně neslyším nic. Viz. Také ty křivky jak slyší lidské ucho jak sem nedávno dával Hubert. Slyset tam bylo to posunuti jednoho kanalu k druhému.kdyz to pak sloucilo dohromady muselo to " pokroutit" tvar signálu.

Uživatelský avatar
Zdeněk Prodance
Uživatel
Uživatel
Příspěvky: 4039
Registrován: pon 18. dub 2011 11:17:46

Re: Jak nastavit zpoždění subu k satelitům?

Příspěvek od Zdeněk Prodance » čtv 30. čer 2016 12:29:08

http://www.soundpro.com/catalog/documen ... tguide.pdf

Já tady tu funkci vůbec nevidím, bylo by asi dobře dát odkaz na manuál přesně k té použité výhybce. Navíc i ten popis zapojení kabelů do zadního panelu je dost důležitý, tam je několik možností, jak použít sub (a samozřejmě jinak se to potom ovládá i na předním). Tohle všechno musí být jasné, jinak vedeme takové sice v zásadě správné (až na jammixera:-), ale jen obecné řeči. Že se nemůže zpoždění v řádu ms příliš zásadně dotknout toho, jak dopadnou signály s periodou kolem desítek ms je jasné asi každému a pokud sečtu dva podobně posunuté, bude to mít celkem malý vliv na jejich úroveň, jinak nic. Úplně jinak to dopadá, jakmile začnou být oba časy srovnatelné. Navíc není jasné, kde se to do mono sčítá, na to bychom potřebovali minimálně blokové schema (anebo někoho, kdo to měřil anebo se v tom hrabal).

H.M.

jammixer
Uživatel
Uživatel
Příspěvky: 101
Registrován: stř 04. lis 2015 0:01:00

Re: Jak nastavit zpoždění subu k satelitům?

Příspěvek od jammixer » čtv 30. čer 2016 13:46:35

kukam jak kukám tak tam je len gain na vybudenie signalu , :-D
hubert zdenek prodance : ak by tam bolo nastavenie oneskorenia o 4ms to by bolo posunutie vzdialenosti o 4x35cm takže žiadne dorovnanie k výškaču . možno tak dorovnanie celkovej polohy subu oproti satelitom.
a vobec sprdavat moju teoriu by si mal opatrnejšie. citim že na to nemáš potrebnu kvalifikaciu .

Havlis
Uživatel
Uživatel
Příspěvky: 172
Registrován: pon 14. zář 2015 16:08:33

Re: Jak nastavit zpoždění subu k satelitům?

Příspěvek od Havlis » čtv 30. čer 2016 14:35:58

a vobec sprdavat moju teoriu by si mal opatrnejšie. citim že na to nemáš potrebnu kvalifikaciu .
jo, jak jsem viděl "poslední příspěvěk: jammixer", tak jsem věděl, že si to musím přečíst, že bude pr*el a zajímavý teorie.
Nezklamal:-)

Hadžim
Uživatel
Uživatel
Příspěvky: 46
Registrován: pon 20. čer 2016 16:47:45

Re: Jak nastavit zpoždění subu k satelitům?

Příspěvek od Hadžim » čtv 30. čer 2016 14:50:22

To me řeknete fakt tam není v tom manuálu doma je. Mrknu doma na to pořádně a napisu typ a komplet zapojeni. Hubert ma pravdu takhle je to debata o nicem. Add jammixer- vedet co Hubert tak sem chodit do smrti nemusis. Jako blbej vtip (kamenak) dobry.

Uživatelský avatar
Zdeněk Prodance
Uživatel
Uživatel
Příspěvky: 4039
Registrován: pon 18. dub 2011 11:17:46

Re: Jak nastavit zpoždění subu k satelitům?

Příspěvek od Zdeněk Prodance » čtv 30. čer 2016 14:59:24

Ano, čím víc tam půjde nakroutit a skutečně to bude fungovat, tím víc se to bude blížit dělicímu kmitočtu mezi subem a satelity. Jenže je to opravdu míněno a používá se spíš na srovnání vzdálenosti o pásmo výš. Ani tam to není ono. Tady máš ten dražší model, všimni si že tam jsou jen 2ms. S tím se opravdu na basech moc nenadělá. Jestli něco doma cítíš, tak si vyvětrej :-)

https://media.music-group.com/media/PLM ... 0_M_EN.pdf

Doporučuju přečíst, je to tam poměrně dobře a názorně vysvětleno.

H.M.

Hadžim
Uživatel
Uživatel
Příspěvky: 46
Registrován: pon 20. čer 2016 16:47:45

Re: Jak nastavit zpoždění subu k satelitům?

Příspěvek od Hadžim » čtv 30. čer 2016 16:09:27

:-)ahoj tak mam cx3400. Switche zadek-stereo 2way. Lf sum-summed. Imput xlr mam jednu i druhou stranu zapojenou úplně vpravo v každé pulce. Vystup satelity high xlr úplně vlevo každá půlka. Sub xlr je zapojen do low druhy z prava na prave strane. Tenhle xlr napaji zes v můstku pro sub. A na předků vyhybky mam jen dělení 2x otoceno na 125 Hz. Zbytek nula nebo nezapnuto. Doufám ze jsem popsal srozumitelne:-)

Uživatelský avatar
Zdeněk Prodance
Uživatel
Uživatel
Příspěvky: 4039
Registrován: pon 18. dub 2011 11:17:46

Re: Jak nastavit zpoždění subu k satelitům?

Příspěvek od Zdeněk Prodance » čtv 30. čer 2016 17:17:27

To by snad mělo být bez problému, pokud ale nejprve dělí a zpožďují a až pak sčítají ten mono pro sub, tak by to chtělo mít ty hodnoty stejně v obou kanálech, což bohužel vzhledem k nepřesnosti součástek nejde zaručit jen jejich stejným natočením na stupnici a lepší by bylo to odměřit. Možná na to ale šli chytřeji a sčítají nejprve, bohužel schema nemám. Podle předchozího popisu poslechového dojmu se zdá, že platí první verze.

H.M.

jammixer
Uživatel
Uživatel
Příspěvky: 101
Registrován: stř 04. lis 2015 0:01:00

Re: Jak nastavit zpoždění subu k satelitům?

Příspěvek od jammixer » čtv 30. čer 2016 18:09:28

korekcia basaku a vyškača sa robi v hifi uloženim vyškača hlbšie do ozvučnice , to preto že vačšinou basak je zapusteny hlboko a vyžaruje z inej pozicie . tu máme ale opačnu situaciu koriguje sa sub uloženy vpredu. a to maximalne o 2ms ..68cm
hubert. aky jednoduchy analogovy obvod dokaže elektricky signal oneskoriť ?. naskoč do svojho časostroja do doby analogu nech nevyrabaju tie paskove echá a strunove reverby ..
v tomto stroji je DSP procesor,
posunuť odfiltrovane alebo aj neodfiltrovane pasmo zvuku popri povodnemu zvuku je bežna vychytavka pri upravach hudby na vytvorenie priestorovych efektov. zhruba do 5ms sa zvuk zhutni , medzi 5-15ms začina flangovať a nad 15 ms+ začina reverb ktory pripomina vačšiu vytlmenu miestnosť ..
2ms to len trošičku zhutnia netreba sa toho nastavenia obavať ani keby sa neodfiltroval zbytok sustavy.

takže ste radi že som tuto temu preprášil nie ? dakovať nemusiťe viem že ste vdačny len to nepriznate :wink:

jammixer
Uživatel
Uživatel
Příspěvky: 101
Registrován: stř 04. lis 2015 0:01:00

Re: Jak nastavit zpoždění subu k satelitům?

Příspěvek od jammixer » čtv 30. čer 2016 18:36:10

O:) ok ja som tvor lenivy hladať a sam tajne dufam že neni všetko kvalitne len v dsp .

Hadžim
Uživatel
Uživatel
Příspěvky: 46
Registrován: pon 20. čer 2016 16:47:45

Re: Jak nastavit zpoždění subu k satelitům?

Příspěvek od Hadžim » čtv 30. čer 2016 18:40:09

Taky si myslím první verze. Zkousel jsem fáze satelity sedí. Pak jsem tam pustil 125hz klouzavy 1/3okt. Na del. Frekvenci a odpinanim vršku (mute na vyhybce) jsem poslech ze je ve fázi sub i satelity. Když jsem to prefazoval tlačítkem ubytek hlasitosti znatelny. Takže není co řešit. Škoda ze ta vyhybka nemá spozdeni spis vršku. Kdo ma sneky nebo sub dozadu by ocenil:-)

Uživatelský avatar
Návštěvník

Re: Jak nastavit zpoždění subu k satelitům?

Příspěvek od Návštěvník » čtv 30. čer 2016 19:01:45

CX3400 je zcela analogový.

Uživatelský avatar
Zdeněk Prodance
Uživatel
Uživatel
Příspěvky: 4039
Registrován: pon 18. dub 2011 11:17:46

Re: Jak nastavit zpoždění subu k satelitům?

Příspěvek od Zdeněk Prodance » čtv 30. čer 2016 20:07:44

Nevím co přesně tam má Behringer, ale tady je schema Rane a myslím, že to bude hodně podobné, ono je sice pár topologií na výběr, ale proč vymýšlet trakař.

http://www.rane.com/pdf/old/ac22sch97.pdf

H.M.

Odpovědět

Zpět na „Zvukové procesory“