Poraďte jaký starší EQ?
-
- Reklama
Poraďte jaký starší EQ?
Zdravím, mám možnost pořídit tyto EQ, který jsou ve zhruba podobné cenové relaci...
RANE SEQ-30 L
SABINE GRQ3122
OPAL FCS-966
jiný?
Jsou to už postarší kousky, ale dle infa, to byli dobrý mašiny a mě by zajímalo, který z nich má i dneska nejlepší kvalitativní/užitou hodnotu. Jde mi čistě jen o EQ. Chtěl bych zkusit analogový zařízení na konci digitálního řetězce, těsně před mixdownem, tudíž co nejmenší šum vs velký zesílení s možností hejbnout se zvukem.
Díky za rady.
j&r
RANE SEQ-30 L
SABINE GRQ3122
OPAL FCS-966
jiný?
Jsou to už postarší kousky, ale dle infa, to byli dobrý mašiny a mě by zajímalo, který z nich má i dneska nejlepší kvalitativní/užitou hodnotu. Jde mi čistě jen o EQ. Chtěl bych zkusit analogový zařízení na konci digitálního řetězce, těsně před mixdownem, tudíž co nejmenší šum vs velký zesílení s možností hejbnout se zvukem.
Díky za rady.
j&r
Re: Poraďte jaký starší EQ?
Ta Sabine je digitální ekvalizér, tudíž zřejmě nesplní představy poslední věty.
U ostatních nemám informace.
Raději bych šel do nového, třebas dbx 131 (nebo za stejnou - malou cenu dbx 231). Jsou nyní dosti levné a je u toho záruka. Z druhé ruky se toho moc neušetří.
U ostatních nemám informace.
Raději bych šel do nového, třebas dbx 131 (nebo za stejnou - malou cenu dbx 231). Jsou nyní dosti levné a je u toho záruka. Z druhé ruky se toho moc neušetří.
- Pavel Sedlák
- Uživatel
OPAL neznám.
Sabine slyšitelně "chemický", ale funkční.
RANE je hodně slušný - ten bych bral.
Sabine slyšitelně "chemický", ale funkční.
RANE je hodně slušný - ten bych bral.
Nemám strach z lopaty, mám strach ze srpu a kladiva
RANE, poslal jsem ti zprávu, souhlas s Pavel Sedlák.
OPAL FCS-966 je značky BSS: https://bssaudio.com/en/products/fcs-966
Riderová "top" záležitost, pokud je ve slušném stavu, tak dobrá koupě.
SEQ30L taky dobrý a při aplikaci na master mix má tu výhodu, že je stereo, nikoliv dvoukanál, tj. nemusí se nastavovat L a R zvlášť. Mám už snad 15 let SEQ30S, verzi s kratšími potenciometry, a funguje stále dobře, když je potřeba.
Riderová "top" záležitost, pokud je ve slušném stavu, tak dobrá koupě.
SEQ30L taky dobrý a při aplikaci na master mix má tu výhodu, že je stereo, nikoliv dvoukanál, tj. nemusí se nastavovat L a R zvlášť. Mám už snad 15 let SEQ30S, verzi s kratšími potenciometry, a funguje stále dobře, když je potřeba.
Díky moc za pomoc a info, pořád se člověk učí... vůbec jsem netušil že Sabine je digitál, dbx bych předpokládám, musel koupit na každý kanál. Chci to na výstup, zkusím sáhnout po RANE.
Ještě jednou díky a ať to hraje.
j&r
Ještě jednou díky a ať to hraje.
j&r
- blaha
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
RANE nebo BSS, pokud DBX tak až. 2231, třeba zminena 231 je pomerne dost sumak.
Zdeněk "Bláha" Blahovec, divadlo Jaroměř, občas zvučení na sebe mimo divadlo, občas nějaký ten prodej i instalace techniky