midi audio keyboard bez PC
-
- Reklama
-
- Nováček fóra
midi audio keyboard bez PC
Zdravim,
mam MIDI klavesy s USB MIDI out, PC s Linux OS, audio system.
Vse funguje v poradku.
Hledam nove reseni, chci tuto konfiguraci predelat na system bez PC.
Co k tomu potrebuji? Predpokladam asi nejaky prevodnik MIDI/audio s vlastni bankou zvuku.
Jak se tato zarizeni exaktne jmenuji?
Strejda Guugl:
MIDI prevodnik: kabel mezi "kulatym MIDI" a USB
MIDI sequencer: MIDI zarizeni bez audio MIDI banky (asi)
Pry existuje extension board pro Arduino. Asi neni problem (vcetne programingu), mate zkusenosti?
Hledam uplny lowend, chci to otestovat, a pokud me to chytne prejdu na dalsi "uroven".
Cenove zatim v radu jednotek tisic.
Byl by nejaky tip?
Pokud by dane zarizeni melo moznost rozsireni o vlastni SF2 zvuky, bylo by to fajn.
Diky za pripadne odpovedi.
mam MIDI klavesy s USB MIDI out, PC s Linux OS, audio system.
Vse funguje v poradku.
Hledam nove reseni, chci tuto konfiguraci predelat na system bez PC.
Co k tomu potrebuji? Predpokladam asi nejaky prevodnik MIDI/audio s vlastni bankou zvuku.
Jak se tato zarizeni exaktne jmenuji?
Strejda Guugl:
MIDI prevodnik: kabel mezi "kulatym MIDI" a USB
MIDI sequencer: MIDI zarizeni bez audio MIDI banky (asi)
Pry existuje extension board pro Arduino. Asi neni problem (vcetne programingu), mate zkusenosti?
Hledam uplny lowend, chci to otestovat, a pokud me to chytne prejdu na dalsi "uroven".
Cenove zatim v radu jednotek tisic.
Byl by nejaky tip?
Pokud by dane zarizeni melo moznost rozsireni o vlastni SF2 zvuky, bylo by to fajn.
Diky za pripadne odpovedi.
Dělám po svým, některé to baví, a spoustu lidí to se.e
Re: midi audio keyboard bez PC
Jmenuje se to zvukový modul. Na midi.cz jich bude v nabídce dost. Ovšem ty starší typy mají MIDI pětikolík.
SiEx3, X32r, IG4T, EV, Turbosound etc.
-
- Nováček fóra
Diky za postrceni spravnym smerem, jsem v oblasti MIDI uplne na zacatku, takze orientace v tomto segmentu nulova.
Vybral jsem Miditech Pianobox Mini 2. Na to co potrebuji, vice nez dostacujici.
Jeste jednou dikec. Vyřešeno.
Vybral jsem Miditech Pianobox Mini 2. Na to co potrebuji, vice nez dostacujici.
Jeste jednou dikec. Vyřešeno.
Propojovat různá MIDI zařízení ( 5 kolík, USB, Etrernett, Wifi) umí BomeBox. https://www.thomann.de/cz/bome_bomebox.htm
Ja som to doma vyriesil kupou miniPC HP EliteDesk 800 G3 i5-7500T/8GB/SSD256GB k midi klavesu. K tomu si das usb prevodnik na midi, pripadne priamo cez usb. Bezi na tom Win10. Cez Reaper v tom spustam vst Kontakt s nastrojmi od vymyslu sveta. Je to male, ma to dostatocne vykonny procesor, dostatok ram aj na objemnejsie kniznice. Konfiguraciu si kazdy zaobstara podla potrieb. Je to stabilne. Rychlost nacitania kniznice je vdaka internemu SSD pripojenemu v M.2 neskutocne rychle. Latencia, co som prekvapený v podstate nie je, pretoze audio drivery vo Win10 su uz dost vymakane a nie je potreba ASIO!
Nepotrebujem k tomu ani zapinat monitor. Vo Windows mam na predny "power button" nasraveny rezim spanku, takze stlacenim ho len uspim alebo zobudim. Vsetko je v momente nacitane. Pri zapinani miniPc z vypnuteho stavu mam po spusteni autostart -nacitanie uz ulozeneho Reaper projektu.
Nastroje v projekte alebo Kontakte sa daju prepinat cez midi tlacitkami na klavese, vsetko je uz o nastaveni uzivatela.
Mini pc sa da z druhej ruky zohnat za 100€-150€, podla vykonu.
Experimentoval som pred tym aj s projektom Samplerbox pre Raspberry pi, ale bolo to velmi pracne, obmedzujuce a s tymto riesenim sa to neda ani porovnat. Specialne samplerboxy krabicky s podporou vst su priserne a v podstate v nich tiez musi bezat nejaky operacny system. Zatial som efektivnejsie riesenie nenasiel
Nepotrebujem k tomu ani zapinat monitor. Vo Windows mam na predny "power button" nasraveny rezim spanku, takze stlacenim ho len uspim alebo zobudim. Vsetko je v momente nacitane. Pri zapinani miniPc z vypnuteho stavu mam po spusteni autostart -nacitanie uz ulozeneho Reaper projektu.
Nastroje v projekte alebo Kontakte sa daju prepinat cez midi tlacitkami na klavese, vsetko je uz o nastaveni uzivatela.
Mini pc sa da z druhej ruky zohnat za 100€-150€, podla vykonu.
Experimentoval som pred tym aj s projektom Samplerbox pre Raspberry pi, ale bolo to velmi pracne, obmedzujuce a s tymto riesenim sa to neda ani porovnat. Specialne samplerboxy krabicky s podporou vst su priserne a v podstate v nich tiez musi bezat nejaky operacny system. Zatial som efektivnejsie riesenie nenasiel
-
- Nováček fóra
Díky za tip, ale žádný mini PC za 100€-150€ jsem nenašel. Nejlepší kolem 5500Kč (8GB), ale to mi ke zvukařině nestačí. Kde sehnat levnější ale pořád výkonější mini pc pro práci se zvukem??
Co všechno bys chtěl s mini PC okolo zvuku dělat? Práci s MIDI hravě zvládaly staré "čtyřiosmšestky" s 8MB paměťmi.
Tohle by bylo špatné?
https://www.ebay.com/itm/165988967730?_ ... 5507896025
Tohle by bylo špatné?
https://www.ebay.com/itm/165988967730?_ ... 5507896025
Co nejde silou, jde ještě větší silou...
-
- Nováček fóra
Zdravím,
téma mnou založeného vlákna bylo vyřešit (díky mé neznalosti problematiky) propojení MIDI keyboardu (nebo obecně MIDI zařízení) s audio sestavou (PA) bez nutnosti využití PC jako prostředního členu v daném audio řetězci.
Vidím, že už se to začíná stáčet k tomu, že se v tomto vlákně řeší, jakou výpočetní techniku použít pro zpracování zvuku, jak při live, tak při postpro produkci, což mi přijde trochu off topic.
Myslím, že mnou vznesený dotaz byl již plně zodpovězen.
Daný problém jsem vyřešil zakoupením výše uvedeného zařízení (zvukového modulu). Co se týče charakteru zvuku, vystačím si s tím, co mi nabízí zakoupený: Miditech Pianobox 2. Stačilo mi přednastavit si 2-3 nástroje, které jsem potřeboval. O zbytek, pokud budu potřebovat, se mi postará pár efektových pedálů vyhrabaných ze šuplíku (echo, chorus, několik zkreslení, looper). Nic víc nepotřebuji.
V blízké budoucnosti asi vyřeším pouze výměnu Aku ve zvukovém modulu, protože co se týká výdrže, tak nic moc, zřejmě dané zařízení leželo delší dobu skladem, a Aku degradovalo ve své kapacitě, ale to není nejmenší problém.
Děkuji dlouhodobým přispěvatelům do tohoto fóra, za to, že mi poskytli důležité info k věci, i se snažili korigovat směr tohoto vlákna.
S pozdravem Plnyknedlik.
téma mnou založeného vlákna bylo vyřešit (díky mé neznalosti problematiky) propojení MIDI keyboardu (nebo obecně MIDI zařízení) s audio sestavou (PA) bez nutnosti využití PC jako prostředního členu v daném audio řetězci.
Vidím, že už se to začíná stáčet k tomu, že se v tomto vlákně řeší, jakou výpočetní techniku použít pro zpracování zvuku, jak při live, tak při postpro produkci, což mi přijde trochu off topic.
Myslím, že mnou vznesený dotaz byl již plně zodpovězen.
Daný problém jsem vyřešil zakoupením výše uvedeného zařízení (zvukového modulu). Co se týče charakteru zvuku, vystačím si s tím, co mi nabízí zakoupený: Miditech Pianobox 2. Stačilo mi přednastavit si 2-3 nástroje, které jsem potřeboval. O zbytek, pokud budu potřebovat, se mi postará pár efektových pedálů vyhrabaných ze šuplíku (echo, chorus, několik zkreslení, looper). Nic víc nepotřebuji.
V blízké budoucnosti asi vyřeším pouze výměnu Aku ve zvukovém modulu, protože co se týká výdrže, tak nic moc, zřejmě dané zařízení leželo delší dobu skladem, a Aku degradovalo ve své kapacitě, ale to není nejmenší problém.
Děkuji dlouhodobým přispěvatelům do tohoto fóra, za to, že mi poskytli důležité info k věci, i se snažili korigovat směr tohoto vlákna.
S pozdravem Plnyknedlik.