Nákup techniky - MKS
-
- Reklama
Re: Nákup techniky - MKS
Nevim, jestli to jde takhle říct. Moje zkušenost s mícháním subů je taková, že pokud použiju současně SRX 818SP a PRX 618SXLF tak se mi basy odčítaly- nebyly ve fázi. Otočil jsem na PRX tlačítkem fázi o 180 stupňu a sečetlo se to...i když nejde říct, že na 100 procent. U aktivních beden různých typů myslím nejde odhadnout výsledek...je třeba to vyzkoušet.
Navrhuji, aby byl nový systém celý z SRX - tedy 4x818 a 2x812, tak se ty PRX815 dají využít na vykrývání do boků nebo jako příposlechy...
Ale určitě dostanete na hlavním PA lepší zvuk z navrhované sestavy SRX, než vedle sebe přidávat další PRX.
Finančně se do toho váš rozpočet vejde.
Ať to hraje...Palko.
Navrhuji, aby byl nový systém celý z SRX - tedy 4x818 a 2x812, tak se ty PRX815 dají využít na vykrývání do boků nebo jako příposlechy...
Ale určitě dostanete na hlavním PA lepší zvuk z navrhované sestavy SRX, než vedle sebe přidávat další PRX.
Finančně se do toho váš rozpočet vejde.
Ať to hraje...Palko.
Palko:
V aktivu by na horším přívodu mohla hrát roli kvalita napájení (dvě aktivky vs. čtyři - i když s polovičním výkonem). Ale s aktivkami jsme tolik neexperimentovali.
Větší roli hraje umístění beden.
Jen bych upřesnil - měli jsme jak 828/818, tak 728/718. Jsou podobné, ale nakonec jsme skončili s 32ks 18" v SRX728/718. Jednak proto, že jsou v neodymu (SRX828/818 ne) a jednak jsou pro mě příjemnější zvukově. Mám na to vlastní teorii proč to tak je.
Dvouosumnástky preferuji proto, že je máme na vozících a ať jsou dělené nebo ne, vždy jedou jako dvě 18". A akcí, kde je potřebujeme rozdělit na jednoosumnáctky máme minimum.
Máme to takto - každý pár 18" je napájený z jednoho kanálu Crown ITech4x3500HD nebo Crown ITech8000, samozřejmě se správným presetem. To je v případě ITech8000 na dvě osumnáctky 4kW (v burstu 20ms 5,9kW).
Proti aktivkám je tam docela velký rozdíl jak v kvalitě zvuku, tak tlaku ve prospěch pasivu. Je to tím, že aktivky mají zesilovač dimenzovaný jen na dané repro (jako u každého výrobce) a je to jen třída D (jako u většiny výrobců). Oproti tomu ITechy mají velkou rezervu ve výkonu, třídu I, dumping faktor 5000 a tak bych mohl pokračovat. Jsou prostě o třídu výš než integrované zesilovače v aktivkách.
Další bonus pasivu je pro nás v tom, že když na festivalu začne pršet, tak nemusím řešit 16 přívodů 230V/16A vedoucí na plochu u zábran. Totéž platí i o banánu LA.
V pasivu při napájení stejným zesilovačem to je +- stejné.A poprosím ještě otázku na Ferdu. Preferuje dvoureprákové subbasy před jednoreprákovými - tedy SRX828 před SRX818. Na stěhování jsou ale příjemnější ty 818. Je nějaký rozdíl v tom když bude na každé straně 2x818 a nebo 1x 828.
V aktivu by na horším přívodu mohla hrát roli kvalita napájení (dvě aktivky vs. čtyři - i když s polovičním výkonem). Ale s aktivkami jsme tolik neexperimentovali.
Větší roli hraje umístění beden.
Jen bych upřesnil - měli jsme jak 828/818, tak 728/718. Jsou podobné, ale nakonec jsme skončili s 32ks 18" v SRX728/718. Jednak proto, že jsou v neodymu (SRX828/818 ne) a jednak jsou pro mě příjemnější zvukově. Mám na to vlastní teorii proč to tak je.
Dvouosumnástky preferuji proto, že je máme na vozících a ať jsou dělené nebo ne, vždy jedou jako dvě 18". A akcí, kde je potřebujeme rozdělit na jednoosumnáctky máme minimum.
Ano, preferuji.A druhá otázka na Ferdu. Pochopil jsem, že u subbasů SRX 8.. preferuje pasiv před aktivem ... je zvukově lepší nebo silnější pasiv s odpovídajícím zesilovačem než aktiv?
Máme to takto - každý pár 18" je napájený z jednoho kanálu Crown ITech4x3500HD nebo Crown ITech8000, samozřejmě se správným presetem. To je v případě ITech8000 na dvě osumnáctky 4kW (v burstu 20ms 5,9kW).
Proti aktivkám je tam docela velký rozdíl jak v kvalitě zvuku, tak tlaku ve prospěch pasivu. Je to tím, že aktivky mají zesilovač dimenzovaný jen na dané repro (jako u každého výrobce) a je to jen třída D (jako u většiny výrobců). Oproti tomu ITechy mají velkou rezervu ve výkonu, třídu I, dumping faktor 5000 a tak bych mohl pokračovat. Jsou prostě o třídu výš než integrované zesilovače v aktivkách.
Další bonus pasivu je pro nás v tom, že když na festivalu začne pršet, tak nemusím řešit 16 přívodů 230V/16A vedoucí na plochu u zábran. Totéž platí i o banánu LA.
Abraxas aka Mifune:
Takže pro tebe ve zkratce:
- pro takové město je 210tis. pakatel, a na příští rok mají slíbené peníze na LA
- požadavek na "odpisových" 40tis. je jen pohodlnost účetní, aby se s tím nemusela odpisovat
- antidatovat a čachrovat s fakturami tady napadlo jen tebe
- neoznačoval bych ostatní jako negramotné a zamyslil bych se spíš nad sebou (být tebou)
- LA není nejlepší, ale je vhodný pro tento sál
- nevidím důvod, proč by město nemohlo koupit bazarovou techniku, zejména pokud je to z ověřeného zdroje, třeba B-stock od dovozce s plnou zárukou a podobně, ale v tomto případě je to zbytečné
- "Já nejsou žádnej zvukař" - souhlasím, proto by ses měl mírnit, některé tvoje nápady jsou mimo mísu
- LA ani point source není top, každý typ aparatury má své určení
Sorry ostatním, ale už mě ten zedník vážně leze na nervy.
Sice umíš číst, ale chápat text už moc ne (a taky bys mohl zapracovat na psaní...). Kdyby ano, věděl bys, že už delší dobu se tu bavíme o "Společenském sále" Městského Kulturního Střediska v Tachově.tak co kdyby jsme si trošičku zrekapitulovali zadání: máme sál patřící MKS ( autor ho nevlastní a ani nemá love - má přislíbeno od !!!Zřizovatele!!! nevím komu to patří obec, sokol, orel???? je to investice 210.000,- bez DPH schválená - další požadavek od pí. účetní 1 ks 40.000,- aby to bylo ihned k odpisu - to taky není jen tak....chtělo by to 6 faktur s různým datumem, finančák na jednotlivé "položky do 40.tyček zabalených do statisícové faktury zas tak hned nehópne... !!!! - může to klidně vzít jako účelovku a bude po odpisu....a pozve si "pí.účetní" s fakturamy k DPH k pohovoru... a kontrole....a ta rozhodně - jestli tomu rozumí to nepřipustí - nekoupíte NIC!!
Takže pro tebe ve zkratce:
- pro takové město je 210tis. pakatel, a na příští rok mají slíbené peníze na LA
- požadavek na "odpisových" 40tis. je jen pohodlnost účetní, aby se s tím nemusela odpisovat
- antidatovat a čachrovat s fakturami tady napadlo jen tebe
Znovu pro tebe ve zkratce:LA je samozřejmě nejlepší -- psal jsem to snad hned v 4 příspěvku...ale hold někteří jsou tady asi negramotní ... Palko - napsals to pěkně - výborný typ pro konkrétního majitele financí!!!, ale pokud je to investice schválená nedejbože v případě obce zastupitelstvem, tak bazar určitě nepřipadá v úvahu!!! kdo by si to vzal na triko??!! ani to možná vůbec nelze...Já nejsou žádnej zvukař, hraju si 40 let garážovou ligu, zvučím amatérky, kroužky tancujících děvčátek a sportovní akce... ikdyž taky jsem dal dohromady 20KW RCF a právě, že jsem neměl LA, tak mě z městských slavností vyhodily.... LA je TOP, ale když nemám krupicu, tak je to o H...Ě!!!!!
- neoznačoval bych ostatní jako negramotné a zamyslil bych se spíš nad sebou (být tebou)
- LA není nejlepší, ale je vhodný pro tento sál
- nevidím důvod, proč by město nemohlo koupit bazarovou techniku, zejména pokud je to z ověřeného zdroje, třeba B-stock od dovozce s plnou zárukou a podobně, ale v tomto případě je to zbytečné
- "Já nejsou žádnej zvukař" - souhlasím, proto by ses měl mírnit, některé tvoje nápady jsou mimo mísu
- LA ani point source není top, každý typ aparatury má své určení
Já mám aut pět a dvě motorky, můžu s tebou do soutěže?Teď na jaře jsem si v Audi Zentrum Berlin koupil Audi Q5 hybrid, S-line v plné palbě a můj kamoš přesně v stejný týden složil 100. Litrů na Daciu Dastr na lízačku.... říkat mu, ať si koupí auto a né sakečku na trávu je naprostá zhovadilost - prostě ty prachy neměl a hotovo!!!
Ty nejsi stavař, ty jsi zedník a jsi možná zvyklý, že na stavbě se dá ledacos odrbat a nedodržet, ale město této velikosti prostě musí plánovat a plány dodržovat. Takže bych se nebál, že město nedodrží, co si vedení města odsouhlasí. Totéž platí o akustických úpravách sálu, navíc by se to nefinancovalo z těchto peněz.Znovu je scháleno 210.000,- bez DPH a tečka.... a jestli budr něco příští rok... to přece nemůže nikdo vědět.... mimochodem úpravy sálu - to už jsem se nemohl ani smát... su stavař - to částka 7. míst - oni mají 210.000 + DPH!!!!!!!!!!!!!!
... ale možná se pletu a jestli teda dáte La za ty drobný... tak se hned hlásím do pořadí od té firmy a mám k dispozici ihned 2x tolik....
Sorry ostatním, ale už mě ten zedník vážně leze na nervy.
Abraxas aka Mifune:
Jediný, kdo tady blábolí hovadiny jsi ty a to ještě úplně mimo téma.Abraxas píše: ↑sob 12. črc 2025 17:23:08.... A o kontrolách DPH můžu klidně přednášet.... Su stavař - provádím stavby, jejich změny a odstraňovaní - su pro FÚ tzv. Nespolehlivý plátce - nic finančáku samozřejmě nedlužím, ale tím , že dělám bytovou výstavbu , tak zákazníkům peru DPH z 21 procent nákupu na 12 procent při předávačce...mám kontroly DPH každý kvartál.. a už jsme si s mou finanční správkyni udělali systém - donesu jí celé mé účetnictví pěkně ke kontrole a ona se v tom týden hrabě a pak mě to zase vrátí a občas zaplatím nějakou malou častku za chyby , ale jsme celkově naprosto v pohodě..... Například nákupy o Thomanna - mám na to samozřejmě živnost - volná -. pořádání kulturních a sportovních akcí - kontroluje strikně.. .....
jen kdyby tady někdo zase blábolil hovadiny o kterých nemá ani ponětí..
stagor:
Já bych koupil nový systém celý z SRX - tedy 4x818 a 2x812 (možná 3x812, jestli se vejdete do ceny - kvůli vykrývce).
Nebo nekupujte nic a třeba vám schválí větší částku na příští rok.
- 12x SRX906 cca 12x 50tis. (600tis.)
- 4x SRX828 cca 4x 60tis. (240tis.)
- Rámy, kočky, kabeláž atd. cca 50tis.
Celkem tedy cca 900tis., ale je to jen odhad. Navštívil bych dovozce a nechal si to nacenit, ať máte něco v ruce pro jednání na městě. Doporučuji částku lehce zvýšit, ať máte prostor například při zhoršení kurzu koruny atd.
Tady souhlasím s Palkem. Kombinace různých aktivek nejspíš nedopadne dobře.staqor píše: ↑pon 14. črc 2025 11:05:53Zdravím všechny.
Takže přidávám další info. Ten rozpočet, co je teď schválený (210 tisíc bez DPH a 40 tisíc na kus bez DPH) nejde převést do dalšího roku. Buď se to stornuje a nekoupí se nic, nebo můžeme přikoupit bedny k těm našim stávajícím JBL PRX 818XLFW (2 ks) a JBL PRX 815 (2 ks). A kdyby byla větší akce venku, tak by se to vyvezlo všechno.
Měli byste, prosím, nějaký tipy, které bedny by s těma našema dobře fungovaly?
Já bych koupil nový systém celý z SRX - tedy 4x818 a 2x812 (možná 3x812, jestli se vejdete do ceny - kvůli vykrývce).
Nebo nekupujte nic a třeba vám schválí větší částku na příští rok.
Odhad v případě zmiňovaného JBL SRX906:Do rozpočtu na příští rok mám odhadnout cenu na ozvučení našeho společenského sálu. Tak řekněme, těch 700 tisíc?
- 12x SRX906 cca 12x 50tis. (600tis.)
- 4x SRX828 cca 4x 60tis. (240tis.)
- Rámy, kočky, kabeláž atd. cca 50tis.
Celkem tedy cca 900tis., ale je to jen odhad. Navštívil bych dovozce a nechal si to nacenit, ať máte něco v ruce pro jednání na městě. Doporučuji částku lehce zvýšit, ať máte prostor například při zhoršení kurzu koruny atd.
Děkuji všem za rady.
Letos nekoupíme tedy nic. S tím, že městu řekneme, že ten rozpočet nebyl adekvátní, aby se s tím dalo plnohodnotně ozvučit jakoukoliv akci venku.
Příští rok tedy pro nás bude priorita nakoupit ty JBL SRX 818S (4 ks) a JBL SRX 812S (4 ks by byly asi taky fajn - 2 suby na sebe a 2 repro na sebe na každou stranu). Když k tomu projde i LA, tak to bude jedině dobře a pokud ne, tak se to dokoupí zas o rok déle třeba.
Jeste jednou moc všem děkuji a přeji vám, ať se vám dobře daří
Letos nekoupíme tedy nic. S tím, že městu řekneme, že ten rozpočet nebyl adekvátní, aby se s tím dalo plnohodnotně ozvučit jakoukoliv akci venku.
Příští rok tedy pro nás bude priorita nakoupit ty JBL SRX 818S (4 ks) a JBL SRX 812S (4 ks by byly asi taky fajn - 2 suby na sebe a 2 repro na sebe na každou stranu). Když k tomu projde i LA, tak to bude jedině dobře a pokud ne, tak se to dokoupí zas o rok déle třeba.
Jeste jednou moc všem děkuji a přeji vám, ať se vám dobře daří
Počítej s tím že to LA se musí zavěsit a pár hmoždinek do zdi to nespraví.
Je zajímavé se podívat, s čím jsi přišel a s čím odcházíš. Chtěl jsi vylepšit aparát na velké akce za 200 tisíc+DPH.
Bylo ti doporučeno, že v téhle hladině můžeš pořídit jen vybavení na malé akce a že ten sál by si zasloužil LA sestavu.
Jedna věc tu nezazněla vůbec, a to, že když bys chtěl dělat velké akce, tak nemáš monitory.
A já mám jen tři dotazy, které ovšem nejsou myšleny jakkoliv osobně, ale naprosto věcně.
1) Za 200 litrů by se něco na malé akce pořídit dalo, ale proč má účetní rozhodovat o té ceně 40 tisíc na kus? Opravdu neumí ty peníze zařadit do nějakého DHM? Kupuje snad služební Fabii za 40 tisíc? Ale když už to musí být, nemělo by smysl nakoupit nějaké věci okolo, které potřebuješ ke zvučení?
Monitory, stagebox k mixu.
2) Vláda teď seškrtala dvě miliardy na silnice nejnižších tříd. Jsi si jistý, že nebude mít město příští rok jiné priority, než LA systém? Jsem od přírody pesimista, takže mne taková otázka napadne. Taky se může stát, že nedostaneš nic. A k tomu se mi opět vrací otázka, jestli máte s vedoucím kultury na městě skutečně probráno, jak velké akce si chcete dělat sami a kolik jich do roka je.
3) Těším se, až sem na konci prázdnin napíšeš, kolik zajímavých beden jsi za léto slyšel. Ono můžeš zjistit, že máš úplně jiný vkus, než všichni, co ti tu něco píšeme.
Bylo ti doporučeno, že v téhle hladině můžeš pořídit jen vybavení na malé akce a že ten sál by si zasloužil LA sestavu.
Jedna věc tu nezazněla vůbec, a to, že když bys chtěl dělat velké akce, tak nemáš monitory.
A já mám jen tři dotazy, které ovšem nejsou myšleny jakkoliv osobně, ale naprosto věcně.
1) Za 200 litrů by se něco na malé akce pořídit dalo, ale proč má účetní rozhodovat o té ceně 40 tisíc na kus? Opravdu neumí ty peníze zařadit do nějakého DHM? Kupuje snad služební Fabii za 40 tisíc? Ale když už to musí být, nemělo by smysl nakoupit nějaké věci okolo, které potřebuješ ke zvučení?
Monitory, stagebox k mixu.
2) Vláda teď seškrtala dvě miliardy na silnice nejnižších tříd. Jsi si jistý, že nebude mít město příští rok jiné priority, než LA systém? Jsem od přírody pesimista, takže mne taková otázka napadne. Taky se může stát, že nedostaneš nic. A k tomu se mi opět vrací otázka, jestli máte s vedoucím kultury na městě skutečně probráno, jak velké akce si chcete dělat sami a kolik jich do roka je.
3) Těším se, až sem na konci prázdnin napíšeš, kolik zajímavých beden jsi za léto slyšel. Ono můžeš zjistit, že máš úplně jiný vkus, než všichni, co ti tu něco píšeme.
SiEx3, X32r, IG4T, EV, Turbosound etc.
Jelikož nejsem v téhle branži nijak dlouho, tak vám věřím a řídím se vašimi radami.
Těch 40 tisíc za kus je jen proto, že už to takhle nacenil ten kolega přede mnou (viz. ten jeho původní návrh ozvučení). Už je to takhle schválený. Kdyby to bylo více peněz za kus, tak to opět musí schvalovat rada města. S čímž by asi nebyl problém, jen o to někdo musí zažádat.
Monitory (4 ks - HK Audio Premium PR:O 10X, používáme se zesilovačem Behringer NX4-6000)
Stagebox (Behringer S32)
Mix (Midas M32R)
a tak nějak veškeré další vybavení máme a něco se bude ještě dokupovat příští rok (např. mikrofony a další monitory).
Já se jenom bojím toho, že teď něco nakoupíme do těch 210 tisíc bez DPH, a pak budu poslouchat, že tady ta kapela na ten aparát hrát nechce a tady na tu akci to nestačí a proč jsme si dali tak malý rozpočet a podobný věci..
Těch 40 tisíc za kus je jen proto, že už to takhle nacenil ten kolega přede mnou (viz. ten jeho původní návrh ozvučení). Už je to takhle schválený. Kdyby to bylo více peněz za kus, tak to opět musí schvalovat rada města. S čímž by asi nebyl problém, jen o to někdo musí zažádat.
Monitory (4 ks - HK Audio Premium PR:O 10X, používáme se zesilovačem Behringer NX4-6000)
Stagebox (Behringer S32)
Mix (Midas M32R)
a tak nějak veškeré další vybavení máme a něco se bude ještě dokupovat příští rok (např. mikrofony a další monitory).
Já se jenom bojím toho, že teď něco nakoupíme do těch 210 tisíc bez DPH, a pak budu poslouchat, že tady ta kapela na ten aparát hrát nechce a tady na tu akci to nestačí a proč jsme si dali tak malý rozpočet a podobný věci..
stagor píše:
...Příští rok tedy pro nás bude priorita nakoupit ty JBL SRX 818S (4 ks) a JBL SRX 812....
Proboha proč příští rok. Peníze máte teď.
Ferda napsal konkrétní doporučení na vybavení LA. Ano, to letos nebude, ale pokud je schválený rozpočet na 200 000 tak nevím proč tuto částku odmítnout a nekoupit právě sestavu SRX kterou máte vyhlédnutou (4x basy a 2x vrchy).
Vždyť ty peníze máte teď a můžete to mít teď. Příští rok pokud uznají, že přidají další tak to rozšiřte na LA podle návrhu Ferdy.
A i SRX812P a vaše PRX815 ležet pak ladem nebudou. Na větší akce vždy s LA využijete vaše PRX815 i letos dokoupené SRX 812P na příposlechy...bez těch to také nejde dělat.
A souhlasím s názorem, že také žádné příště být nemusí....prostě priorita města na straně výdajů může být jinde.
Berte dokud dávají.
Ať to hraje Palko.
...Příští rok tedy pro nás bude priorita nakoupit ty JBL SRX 818S (4 ks) a JBL SRX 812....
Proboha proč příští rok. Peníze máte teď.
Ferda napsal konkrétní doporučení na vybavení LA. Ano, to letos nebude, ale pokud je schválený rozpočet na 200 000 tak nevím proč tuto částku odmítnout a nekoupit právě sestavu SRX kterou máte vyhlédnutou (4x basy a 2x vrchy).
Vždyť ty peníze máte teď a můžete to mít teď. Příští rok pokud uznají, že přidají další tak to rozšiřte na LA podle návrhu Ferdy.
A i SRX812P a vaše PRX815 ležet pak ladem nebudou. Na větší akce vždy s LA využijete vaše PRX815 i letos dokoupené SRX 812P na příposlechy...bez těch to také nejde dělat.
A souhlasím s názorem, že také žádné příště být nemusí....prostě priorita města na straně výdajů může být jinde.
Berte dokud dávají.
Ať to hraje Palko.
Máte naprostou pravdu.
Já se omlouvám. Já jsem prostě hroznej zmatkař.
Nakoupíme toto a příští rok doplníme o další 2 suby a 2 vrchy.
https://www.thomann.de/cz/jbl_srx_812p_ ... bundle.htm
Mockrát děkuji
Já se omlouvám. Já jsem prostě hroznej zmatkař.
Nakoupíme toto a příští rok doplníme o další 2 suby a 2 vrchy.
https://www.thomann.de/cz/jbl_srx_812p_ ... bundle.htm
Mockrát děkuji
stagor:
No, konečně krok správným směrem. Souhlas s exxxi, gnat i Palko.
K té soupravě co jste vybrali, si přidejte ještě jednu SRX812P. S cenou se do 210tis. bez DPH vejdete a můžete ji použít jako vykrývku nebo další monitor.
Zbytek rozpočtu vyčerpejte nákupem kabelů, DI boxů, stojanů atd., těchto věcí není nikdy dost.
A ještě doporučení:
Pokud vážně uvažujete na příští rok o tom LA, už teď bych oslovil statika, co má na starosti městské budovy. Spočítá vám, jestli je možné daný LA do stropu zavěsit (v tomto případě půjde okolo 150 - 200kg). Někdo taky musí nakreslit a vyrobit příslušný závěs (držák). A je možné, že strop tuto nosnost mít nebude a budou se muset na LA použít stojany.
Kolečko statik-projektant-výroba držáku je záležitost klidně na půl roku.
No, konečně krok správným směrem. Souhlas s exxxi, gnat i Palko.
K té soupravě co jste vybrali, si přidejte ještě jednu SRX812P. S cenou se do 210tis. bez DPH vejdete a můžete ji použít jako vykrývku nebo další monitor.
Zbytek rozpočtu vyčerpejte nákupem kabelů, DI boxů, stojanů atd., těchto věcí není nikdy dost.
A ještě doporučení:
Pokud vážně uvažujete na příští rok o tom LA, už teď bych oslovil statika, co má na starosti městské budovy. Spočítá vám, jestli je možné daný LA do stropu zavěsit (v tomto případě půjde okolo 150 - 200kg). Někdo taky musí nakreslit a vyrobit příslušný závěs (držák). A je možné, že strop tuto nosnost mít nebude a budou se muset na LA použít stojany.
Kolečko statik-projektant-výroba držáku je záležitost klidně na půl roku.
Naposledy upravil(a) Ferda dne stř 16. črc 2025 10:40:28, celkem upraveno 2 x.
Možná máte s městem blízký vztah a dokážete si to vyjednat jinak. Ale typicky to s penězma z veřejných rozpočtů funguje přesně opačně. Tedy když jeden rok nevyčerpáte celou schválenou částku, příští rok dostanete míň. Když ze schválených peněz nevyužijete vůbec nic, dost možná už vám v budoucnu nikdy nic neschválí.
OT: Trolly lépe nekrmit...
Já bych i mazal, ale vyhodíš dveřmi, vleze oknem. A technicky tomu bohužel zamezit úplně nejde.
administrátor, moderátor