Nákup techniky - MKS

• Reklama
  • nové mixpulty Qu
staqor

Nákup techniky - MKS

Příspěvek od staqor » úte 10. čer 2025 8:33:50

Dobrý den,
Řešíme na Městském kulturním středisku nákup nové techniky.
Jde nám především o menší akce typu max. 200 lidí (na ven i ve společenském sále).
Schválené máme toto a já bych jen chtěl poprosit o váš názor, případně doporučení nějakých jiných v podobné cenové relaci (cca. 250 000 Kč):
aktivní dvoupásmový repro JBL SRX 815P - 2ks
aktivní subwoofer JBL PRX 818XLFW - 2ks
frontfill repro JBL PRX835W - 1ks

Já bych třeba navrhoval nákup tohoto:
aktivní dvoupásmový repro RCF TT25-A II - 2ks
aktivní subwoofer RCF TTS15-A - 2ks

Co myslíte?

Předem mockrát děkuji

exxxi
Uživatel
Uživatel

Re: Nákup techniky - MKS

Příspěvek od exxxi » úte 10. čer 2025 16:12:29

Hele, a kdo to vymýšlel? Dát třípásmovou rakev jako frontfill? To je vtip?
Zahuhlané 15" s dělící frekvencí 2kHz jako hlavní bedny?
Ale jo, dodavatel se na tom dobře napakuje.
SiEx3, X32r, IG4T, EV, Turbosound etc.

staqor

Příspěvek od staqor » úte 10. čer 2025 21:24:34

Vymýšlel to zvukař, který tam dělal přede mnou. A co si myslíte o těch RCF bednách, co navrhuji já? Nebo, měl byste jiné doporučení?
Mockrát děkuji

Návštěvník

Příspěvek od Návštěvník » úte 10. čer 2025 23:25:20

2x dB Technologies IG3T
4x dB Technologies SUB 915
2x dB Technologies B-Hype 12 - monitory

gnat
Uživatel
Uživatel

Příspěvek od gnat » stř 11. čer 2025 8:28:18

TT25 je dobrá bedna, ale pokud počítáš s tím, že pod tím bude sub, tak bych osobně preferoval TT22.
Zvážil bych ale že je už pár let dost problém s dostupností těch TTS15-A.

Ty IG3T taky nejsou špatná volba, jen bych asi upřednostnil verzi s RDNetem..

staqor

Příspěvek od staqor » stř 11. čer 2025 10:16:32

Děkuju všem moc za rady.
Nakonec to budu řešit s firmou profi-dj, jelikož je to na mě až moc velký tlak, abych něco za takový rozpočet vybral sám.

Ferda
Uživatel
Uživatel

Příspěvek od Ferda » stř 11. čer 2025 14:29:32

Pokud nákup bude řešit prodejce, doporučí vám to co mají nejlépe dostupné, případně na čem mají největší rabat. Nemusí to ovšem vždycky znamenat, že to bude špatně.

RCF řadu TT za mě určitě ne, nemyslím, že jsou to povedené bedny. Navíc oproti ostatním mají vysokou cenu.

IG3T jako hlavní bedny do kulturního střediska bych také neviděl jako rozumné, venku na vetší akci jim na nižších středech dojde dech. Navíc miniUSB jako komunikační rozhraní do bedny je úlet..

Ze zmíněných mě přijdou jako nejlepší volba JBL, řada SRX800 je velmi povedená.
Je blbost, že SRX815 jsou zahuhlané, ale pokud jsou k dispozici suby, je lepší volba SRX812 než SRX815.
SRX812 mají lepší podání středů, ale méně hrají na basech (pokud se provozují bez subbasů).
Bez problémů uhrají i dvouosumnáctkový sub. Je možnost také koupit jednoosumnástky a podle potřeby dokoupit druhý pár. S cenou se lehce vejdete i do dvouosumnáctkové varianty.
SRX812 lze provozovat i bez subů (děti, dechovka, sbory..).
Basy PRX bych vyměnil za SRX. Je rozumné zůstat ve stejné řadě reproduktorů, z více důvodů. A SRX jsou lepší zvukově.
Třípásmo jako frontfill také považuji za blbost. Navíc se nehodí ani velikostí... U frontfillů se spíš preferují stejné boxy jako hlavní repro (pokud to dovolí velikost a tvar).

Takže bych to viděl na:
2x SRX812P vrchy
2x SRX818SP suby (případně 2x SRX828SP)
1x SRX812P frontfill (pro širší pódium 2x)

Pokud byste chtěli něco ještě lepšího od JBL (z point source), doporučuji JBL VTXF12, ale ty se nedělají v aktivu (suby by mohly zůstat SRX818/SRX828).
Jinak od JBL jsou výborné VTX A6 - VTX A8 - VTX A12, ale to jsme v jiné velikosti a lize.

A když jsou to bedny na ven, osobně preferuji pasivní verzi, ale tam byste se s adekvátními zesilovači nevešli do ceny.

Jak velký a jak široký je ten sál? Jestli je široký, je možné že point source bedny ho rozumně nepokryjí...
Je tam místo pro optimální umístění basových beden?
Nebylo by lepší repro pověsit (i basovky)?
Nebyl by vhodnější line array (balkon apod.)?

staqor

Příspěvek od staqor » stř 11. čer 2025 15:39:30

Dobrý den. Mockrát děkuji za odpověď.
Nejpozději zítra dostanu od firmy profi-dj nabídku, tak jí sem pak obratem pošlu, co oni doporučují.
Společenský sál je velký 40x20 m. Máme tam pevně dané pódium 8x6 m.
Ještě jsem zapomněl dodat, že momentálně vlastníme i tuto sestavu:
JBL PRX 818XLFW - aktivní subwoofer - 2ks (Prakticky používáme jen na ven a ve společenském sále)

JBL PRX 815 - aktivní reproduktor - 2ks (Používáme je na kině, jako doplněk k ozvučení, co je tam na pevno)

Možná je blbost tedy kupovat i nové subwoofery, když už jedny máme. A jen bychom je doplnili o nové aktivní reproduktory.

Co jsem se bavil s vedoucí, tak případně je možnost do dvou let i pořídit nad pódium do sálu hliněnou konstrukci, na ní zavěsit světla a i případně line-array repro.

Zatím moc děkuji všem :)

exxxi
Uživatel
Uživatel

Příspěvek od exxxi » čtv 12. čer 2025 15:13:16

No, SRX 815P má podle výrobce dělící frekvenci na 2kHz, takže koncepce tak z roku 2000. Dnes se bedny dělí mezi 700-1000Hz a je to znát na srozumitelnosti. Jelikož jsem pro obecní úřad dělal asi osm let, můžu říct, že z 90% budete potřebovat srozumitelné bedny na různé pronájmy, na dětské dny apod. Z toho důvodu bych se nebál IG3T IG4T (obojí má kvalitně udělané výšky). Jsou i jiné alternativy s 1,4" driverem a dělením kolem 1kHz. Rockové kapely na čarodějnice vám stejně na místní aparát hrát odmítnou. Myšlenka na budoucí linearray je fajn, držím palce, ať to pak vyjde.
SiEx3, X32r, IG4T, EV, Turbosound etc.

Abraxas

Příspěvek od Abraxas » čtv 12. čer 2025 17:25:20

Když už máte cca 2 kila k dispozici, tak bych použil radu od Pebe....každý by si měl jednou dojet k Thomannovi....a tam poslechnout a vybrat.... Určitě se najde zvukař co rád za bakšiš pomůže a pojede s váma... A pokud kupující provozovatel by byl plátce tak máte k dispozici o 19 procent navíc... ( Dalších 40 litrů)..a dovezou to skoro zdarma ( za velký bedny něco účtují...) a máte 30 dní na vrácení a thomanni vrací prachy bez diskuze..

staqor

Příspěvek od staqor » čtv 12. čer 2025 17:27:00

Děkuji za zprávu.
Nabídku od profi-dj jsem zatím ještě neobdržel.
Našel jsem na stránkách, že se pořád ještě dají sehnat bedny JBL PRX 812W, tak přemýšlím, že bychom koupili 3 nebo 4 ks a jen takhle doplnili ty naše subwoofery JBL PRX 818XLFW. Jestli to teda není blbost?
Protože, co s těma subama budeme potom dělat, když koupíme novou sestavu a případně za další dva roky koupíme line-array do sálu na pevno?
Já jsem ještě úplnej začátečník - teprve dělám kurz na zvukaře (pohybují se kolem toho teprve rok necelej). Potřebuju něco jednoduchého na nastavení i na sestavení.

Abraxas

Příspěvek od Abraxas » čtv 12. čer 2025 17:39:36

..já jako skalní RCFkař plně podporujju hned první volbu: RCF TT jen asi radši 22 než 25 ....mnoha lety vyzkoušené a pořád dobré..

Abraxas

Příspěvek od Abraxas » čtv 12. čer 2025 19:18:11

..... borci LA do kulturáku je předse pitomost... je dnes dost výkoných beden.... např. Damton doporučuje sloupy RCF... dají se věšet vedle sebe nebo potřeby nad sebe... procesing z fabriky zadarmo... pověsí se .. a ovládá se mobilem... a jedém!!... a výkony na každej kulturák...subby se dokoupijou podle potřeby....přece nebude někdo dávat mega za LA... to je pitomost...to se nikdy nevrátí...

Abraxas

Příspěvek od Abraxas » čtv 12. čer 2025 19:24:31

.... a myslím, že Damton má naprosto top Meyer !!!... a to klidně doporučí jako levnou RCF ...

Abraxas

Příspěvek od Abraxas » čtv 12. čer 2025 19:28:55

.. pletu se nebo má pár beden za 150. 000 Meyer Ultra....za kus... top na světě...

Odpovědět

Zpět na „JBL“