Nákup techniky - MKS
-
- Reklama
Re: Nákup techniky - MKS
....taky si myslím... Jen zvážit moderní pojetí..
Sloupy... Samozřejmě RCF
Sloupy... Samozřejmě RCF
Něco jsem už taky nazvučil obecních akcí na různé aparáty a co zatím můžu doporučit, je jednak zaměření na mluvené slovo a dětská vystoupení, protože do obecního aparátu bude mluvit a zpívat dost často někdo, kdo neumí mluvit a zpívat. A musí to nějak znít, být tomu rozumět a nesmí to víc houkaty než mluvit.
Když přijdou zkušení hudebníci a zpěváci, tak zahrají na cokoli a nebude to průšvih, i kdyby ty bedny nebyly pro jejich žánr nejvhodnější. Ale ti rodiče a obecní zastupitelé, co čekají použitelnou úroveň zvuku od jejich dětí a jejich aparátu, budou spokojeni, když uslyší a budou rozumět. Mluvené slovo a srozumitelnost zpěvu jednoznačně nahrává měničům co umí slušně přenést řečové pásmo. Takže buď malé středobasy (sloupová bedna) nebo nízké dělení (devítková řada NX od RCF a podobně) nebo třípásmová bedna. Přičemž třípásmová bedna se bude nejhůř nosit a věšet a taky se nejhůř vejde do ceny 40 kKč za kus. Nevím jestli bych chtěl takovou, která by se do té ceny vešla. Ale zase bude nejlíp hrát někde venku na větší dálku, když bude mít hornu na středech. Sice to trochu vylučuje ty TT25, které ale prý (sám jsem na ně nikdy nehrál) navzdory patnáctkovému středobasu mají srozumitelnost na výbornou a TT22 ještě líp. Ale taky se asi moc nevejdou to těch 40 klacků, takže váš původní návrh na jejich koupi moc nechápu, když jsou podmínky takovéto.
Teda nechápu ani ten návrh na obměnu od původního zvukaře, ale to už popsal pěkně exxxi.
Návrh koupit prostě nějaké JBL když už je to schválené, raději PRX aby se nemíchalo SRX s PRX a rovnou počítat s tím že je to dočasné řešení, mě ale vylekal nejvíc.
Bedny se stejně budou používat primárně v páru, takže když ty nové budou taky dvě tak o nějakém míchání těžko mluvit. Na případné vykrývání nebo frontfill se jiná bedna snese.
Pokud je reálná šance že budou i další peníze na techniku, raději bych zkusil zalobovat za dostatečně slušné vrchy a příště řešil subwoofwery, pokud budou potřebné, než kupoval provizorní řešení a těšil se jak ho nahradím něčím pořádným.
Když přijdou zkušení hudebníci a zpěváci, tak zahrají na cokoli a nebude to průšvih, i kdyby ty bedny nebyly pro jejich žánr nejvhodnější. Ale ti rodiče a obecní zastupitelé, co čekají použitelnou úroveň zvuku od jejich dětí a jejich aparátu, budou spokojeni, když uslyší a budou rozumět. Mluvené slovo a srozumitelnost zpěvu jednoznačně nahrává měničům co umí slušně přenést řečové pásmo. Takže buď malé středobasy (sloupová bedna) nebo nízké dělení (devítková řada NX od RCF a podobně) nebo třípásmová bedna. Přičemž třípásmová bedna se bude nejhůř nosit a věšet a taky se nejhůř vejde do ceny 40 kKč za kus. Nevím jestli bych chtěl takovou, která by se do té ceny vešla. Ale zase bude nejlíp hrát někde venku na větší dálku, když bude mít hornu na středech. Sice to trochu vylučuje ty TT25, které ale prý (sám jsem na ně nikdy nehrál) navzdory patnáctkovému středobasu mají srozumitelnost na výbornou a TT22 ještě líp. Ale taky se asi moc nevejdou to těch 40 klacků, takže váš původní návrh na jejich koupi moc nechápu, když jsou podmínky takovéto.
Teda nechápu ani ten návrh na obměnu od původního zvukaře, ale to už popsal pěkně exxxi.
Návrh koupit prostě nějaké JBL když už je to schválené, raději PRX aby se nemíchalo SRX s PRX a rovnou počítat s tím že je to dočasné řešení, mě ale vylekal nejvíc.
Bedny se stejně budou používat primárně v páru, takže když ty nové budou taky dvě tak o nějakém míchání těžko mluvit. Na případné vykrývání nebo frontfill se jiná bedna snese.
Pokud je reálná šance že budou i další peníze na techniku, raději bych zkusil zalobovat za dostatečně slušné vrchy a příště řešil subwoofwery, pokud budou potřebné, než kupoval provizorní řešení a těšil se jak ho nahradím něčím pořádným.
Zdravím všechny 
Po domluvě s účetní se může nakoupit jiná značka než JBL, pokud dodržíme rozpočet 40 tisíc bez DPH / ks.
Takže nakoupíme toto a myslím, že chybu neuděláme:
2x aktivní subwoofer RCF SUB 8003-AS MK3
3x aktivní repro RCF NX 945-A (1ks by se dal využívat samostatně pro malinké akce a případně by se doplnil jako frontfill při větších akcích)
https://www.eprodance.cz/rcf-nx-945-a
https://www.eprodance.cz/rcf-sub-8003-as-mk3
Všem moc děkuji za rady a tipy, vážím si toho
Přeji všem, ať vám to šlape

Po domluvě s účetní se může nakoupit jiná značka než JBL, pokud dodržíme rozpočet 40 tisíc bez DPH / ks.
Takže nakoupíme toto a myslím, že chybu neuděláme:
2x aktivní subwoofer RCF SUB 8003-AS MK3
3x aktivní repro RCF NX 945-A (1ks by se dal využívat samostatně pro malinké akce a případně by se doplnil jako frontfill při větších akcích)
https://www.eprodance.cz/rcf-nx-945-a
https://www.eprodance.cz/rcf-sub-8003-as-mk3
Všem moc děkuji za rady a tipy, vážím si toho
Přeji všem, ať vám to šlape

Rady jsou začátek. Teď musíš zvednout zadek, vzít si do auta ty JBL, co už máte a jet si to někam postavit vedle těch RCF nebo čehokoliv jiného. Zapojit se subem dohromady a poslechnout si to s různými nahrávkami. Třeba do prodejny Prodance nebo k nějakému majiteli, viz třeba vlákno:
viewtopic.php?f=107&t=9017&start=15
viewtopic.php?f=107&t=9017&start=15
SiEx3, X32r, IG4T, EV, Turbosound etc.
Zažil jsem jednou u Thomanna, že tam přijela parta německých dechovkářů, v předváděcím sále vrazili maníkovi do ruky cédéčko, ten ho vrazil do přehrávače a na ovládacím pultu připojoval různé boxy a suby na pódiu a dechnaři si vybírali, co se jim víc líbí... Dechovka sice není můj hrnek kafe, ale takový nátěr jsem neslyšel ani na bigbítu...Teď musíš zvednout zadek...

Po tomto zážitku bych podobně postupoval já... A je jedno, jestli v Mekkce muzikantů u Thomanna, nebo Kytarách, Prodance, Muziker a bůh ví, kde ještě...

Co nejde silou, jde ještě větší silou...
Z výběru opět trochu cítím oněch magických 40 tisíc za bednu, jako hlavní cíl.
Určitě bych si poslechl i NX932 a nejen NX945. Sice stojí skoro o 10 tisíc míň, ale pro akce kde se nezvučí basové nástroje a jde především o řeč/zpěv bych čekal že bude vhodnější. Třeba vám pak účetní povolí utrati o něco víc za SUBy.
Tam bych doporučil nějaké srovnání s dalšími bednami ještě víc než u těch vrchů, protože SUB 8003 na mě úplně dojem neudělal. Zaduní pěkně, ale nebouchne. Neměl jsem z nich nikdy pocit zřetelného konkrétního kopáku.
Určitě bych si poslechl i NX932 a nejen NX945. Sice stojí skoro o 10 tisíc míň, ale pro akce kde se nezvučí basové nástroje a jde především o řeč/zpěv bych čekal že bude vhodnější. Třeba vám pak účetní povolí utrati o něco víc za SUBy.
Tam bych doporučil nějaké srovnání s dalšími bednami ještě víc než u těch vrchů, protože SUB 8003 na mě úplně dojem neudělal. Zaduní pěkně, ale nebouchne. Neměl jsem z nich nikdy pocit zřetelného konkrétního kopáku.
.....to se mně zdá jako moc dobré řešení - 932 a ty nové suby..18 x nebo jak je pojmenovali....zatím je na ně nějaký měsíc čekačka, ale jak jsem čumel na stránky RCF tak mají zpracovaný processing z fabriky s možností různých kombinací a vrstvení vč. cardio a všeho možného...a těch 40.litrů limit by těsně asi splnili....asi by to šlo dobře časem "zvětšit a zmohutnit".…..
..dvě NX 932 a 4 x 18 X dobře nastavený origo processing (vypadá to, že to jde nastavit z telefonu - je to všechno sladěno).. a cenou se vlezete... A můžete do nekonečna zvětšovat, doplňovat a přizpůsobit......
..ono by šlo časem asi zavěsit na pevno ty třípásma 985 a furt dál kombinovat.... Nevím jestli teď nejde RCF tímto směrem... Koupíš jeden inteligentní sub 18X a pak pokračuješ do nekonečna než teda máš mega na LA ....
..já zas teda musím pochválit sub 708 mk3 ...levný a udělá co má ..svadby, rodinný disco apod.... Zaplatil se za 4 metry... Ale proces je jen základní...ale stačí... Ale ten nový Digi 18x by mohl být bomba......uvidíme ,vždy říká zenový mistr
.. já už mám objednáno.. chcu vědět jestli je u toho subu fakt takový posun...
Taktiež sa prikláňam k názoru kúpiť boxy, kde prioritou bude zrozumiteľnosť! Ja robím prevažne reprodukovanú hudbu, rôzne obecné podujatia, kapely len výnimočne. A tiež som potreboval klázť dôraz na zrozumiteľnosť. Keďže som vtedy bol výlučne za RCF, tak som vyberal v tejto značke. Ako vrchy používam NX 45A 2 na stranu a musim povedať, že som spokojný. Neviem, ako je na tom nova nx 945 A, ale čo som zisťoval, tak názory sa oproti tej staršej nesú v negatívnejšom svetle, ale osobne som neporovnával. Čo som ale porovnal bolo, že NX 32 A bola o hodne slabšia ako NX45A. Tak či to tak nie je aj v NX9 rade. K basovkam: do 8003 as by som tiež dnes už asi nešiel. Mám 8003 AS ii aj mk iii a skutočne je ten subbas ladený aby hral hlboko, ale vyššie basy sú nevýrazne, rozmazané, prosto na kopák neúderne. Trochu pomôže na sube preladiť preset z linear na hard, ale kto má rád údernejšie basovky a nebude mu zchádzať úplny spodok, nemusí byť spokojný. Dnes by som preto tiež skúsil radšej SUB 18AX, ale na vrchy jednoznačne stlpy, napríklad NXL 44A mk ii. Samozrejme nie je len RCF, či JBL, tak by bolo dobré poriadne premýšľať a porovnávať, aby neušiel vlak s možnosťami. Je škoda, že strop je 40000 na 1 bedňu bez DPH. Rozumiem tomu, že to tak je preto, lebo to ide do nákladov a pri prekročeni čiastky 40000 bez DPH za 1 kus tovaru už daný tovar músí ísť do odpisov na viac rokov a nedá sa odpísať ako náklad, vychádzam z toho, ako je to u nás, ale každopádne je to škoda. Máte k dyzpozícii 250000 CZK, tak by som to urobil, ako tu bolo spomenuté, kúpiť hlavne poriadné vrchy! Suby požičia kadekto, a dokupovať ich postupne. Poriadne vrchy sú ale základ!
No NX 985 A je sklamanie. Chcel som ich, bol som ich vypočuť, a zamňa nieee! Neviem, akou cestou ide RCF, ale podľamňa sa už motajú dokola. Milión boxov a stále rovnaká koncepcia. Rada NX, teraz nová rada KX aj plastové arty. Všade to isté. Žiaden koax na výškach, nezmiselný processing a čím ďalej, tím viac šetrenia. A to som bol roky zástancom RCF.Abraxas píše: ↑pon 23. čer 2025 22:23:34..ono by šlo časem asi zavěsit na pevno ty třípásma 985 a furt dál kombinovat.... Nevím jestli teď nejde RCF tímto směrem... Koupíš jeden inteligentní sub 18X a pak pokračuješ do nekonečna než teda máš mega na LA ....
Zdravím všechny 
Děkuji moc za rady.
Mám ještě čas s výběrem do 30.6. než se vrátí hlavní účetní z dovolené.
Takže 2x RCF SUB 18-AX
Vršky tedy raději sloupy (trochu se bojím, jaké to bude s manipulací, když to bude dělat jeden člověk a nemusím to být vždy já)
Co tedy toto:
RCF NXL 24-A MK2

Děkuji moc za rady.
Mám ještě čas s výběrem do 30.6. než se vrátí hlavní účetní z dovolené.
Takže 2x RCF SUB 18-AX
Vršky tedy raději sloupy (trochu se bojím, jaké to bude s manipulací, když to bude dělat jeden člověk a nemusím to být vždy já)
Co tedy toto:
RCF NXL 24-A MK2
Napiš SZ Damtonovi jeden čas se zabýval srovnávačkama beden a vlastní etalon na světě Meyer Ultra a je zároveň zvukař i muzikant, takže má zkušenosti "z obou stran barikády"....