Nákup techniky - MKS
-
- Reklama
Re: Nákup techniky - MKS
Exxxi:
Netuším souvislost s diskuzí…No vidíš, zrovna v sobotu jsem zvučil v Trpístech a spal na Kořenu.
Skoro mám chuť si to přijet poslechnout…. Ne, dělám si legraci. Pravda je, že jednoosumnáctky hrají míň. Nicméně dvouosumnáctky jsou jiná káva, zejména pokud jsou pasiv a krmené správným zesilovačem. Přitom jsou v nich stejné repro. Bohužel Turbosound je dneska už lowend a moc se neobjevuje. Kdyby to byla taková bomba, tak by se IQ18B prodávaly jako rohlíky. Taky nevím jestli to není bandpas, to by pak mohl být silnější. Mě osobně bandpasové suby nesmí do skladu… Na diskotéky ale mohou být OK.Btw., co jsem psal o cenové politice JBL...... JBL sub za 46 tisíc a hraje úplně stejně jako Turbosound IQ18B za 25 tisíc. Platíš 20ooo za značku. A klidně je postavím vedle sebe na srovnání. A staré VRX 918 byly ještě slabší. Stály taky k 50oooo a hrály ještě míň.
S tím souhlasím, aktivní VRX932 a VRX918 se prostě nepovedly, ale to se občas stane každému výrobci. Citlivost u aktivní bedny je v podstatě irelevantní. A ano nové jednoosumnáctky hrají víc (čistě hrály vždy), ale stejně doporučuji dvouosumnáctky…Ostatně staré VRX 932 v pasivu hrály fajn, ovšem v aktivu bída. Zvuk nic moc a citlivost 95dB. Takže poměr cena/výkon tragický. Otázka je, jestli ty nové hrají silněji a čistěji, nebo je to jen číslo.
stagor:
Do vašeho sálu rozhodně dvouosumnáctky.Sub SRX 818SP jsem našel za 46 tisíc s DPH, takže bychom se do rozpočtu vešli.
Přečti si cenu o dva příspěvky výš.Přesně tak. Ty SRX 900 jsou mimo náš rozpočet.
gnat:
1. Nikdo nenavrhoval 2ks SRX906 ale 2x2ks SRX906 a provozovat je tak, jak doporučuje výrobce a to jen do doby, než pořídí celý LA. Viz: https://jblpro.com/en/product_families/srx900-series
2. Když se podíváš na vyzařovací úhel IG4T tak píšou 120°x 90° a u SRX906 110°x12°. Takže co se stane, když se stejný akustický výkon ve vertikální rovině místo do 90° vyzáří do 12°? Počítat asi umíš… (velmi zjenodušeno).
3. A když se podíváš na to, jaký je 6,5“ v SRX906, tak zjistíš, že je tam Diferential Drive. To znamená, že jde o reproduktor, který má 2 kmitací cívky za sebou v dvojitém magnetickém poli. Díky tomu má mnohem vyšší zatižitelnost, vyšší SPL , menší termickou kompresi atd. Opět si to asi dovedeš spočítat (opět velmi zjednodušeno).
Můžu:Může mi někdo vysvětlit jak je fyzikálně možné že 2xSRX906 (osazená 2x 6,5" středobasem) může mít pro danou velikost sálu dostatečné SPL a IG4 se 4 x 6.5" středobasem nedostatečné?
1. Nikdo nenavrhoval 2ks SRX906 ale 2x2ks SRX906 a provozovat je tak, jak doporučuje výrobce a to jen do doby, než pořídí celý LA. Viz: https://jblpro.com/en/product_families/srx900-series
2. Když se podíváš na vyzařovací úhel IG4T tak píšou 120°x 90° a u SRX906 110°x12°. Takže co se stane, když se stejný akustický výkon ve vertikální rovině místo do 90° vyzáří do 12°? Počítat asi umíš… (velmi zjenodušeno).
3. A když se podíváš na to, jaký je 6,5“ v SRX906, tak zjistíš, že je tam Diferential Drive. To znamená, že jde o reproduktor, který má 2 kmitací cívky za sebou v dvojitém magnetickém poli. Díky tomu má mnohem vyšší zatižitelnost, vyšší SPL , menší termickou kompresi atd. Opět si to asi dovedeš spočítat (opět velmi zjednodušeno).
Takže tady se o kreativitu asi nejedná.Já mám pocit že kluci z JBL jsou dost kreativní v datasheetech.
Ahoj chlapi.
Prosím, hlavně se tu nehádejte
Pro představu zasílám odkaz na fotky, když u nás byli Potměšilý hosté od Petra Hapky ve společenském sále. Měli svůj aparát, nějaký LA od RCF. Hrálo jim to hezky, až na tu naší akustiku.
https://www.mkstc.cz/petr-hapka-a-jeho- ... hoste.html
Ten společenský sál není vůbec nijak akusticky dodělaný, takže spíš raději prvně vyřešit akustiku, před jakýmkoliv nákupem ozvučení.
Omlouvám se, že jsem předtím nenapsal, že ten sál není dořešený akusticky.
Měli byste, prosím, doporučení na firmu, která se řešením akustiky prostoru zabývá?
Mockrát děkuji
Prosím, hlavně se tu nehádejte

Pro představu zasílám odkaz na fotky, když u nás byli Potměšilý hosté od Petra Hapky ve společenském sále. Měli svůj aparát, nějaký LA od RCF. Hrálo jim to hezky, až na tu naší akustiku.
https://www.mkstc.cz/petr-hapka-a-jeho- ... hoste.html
Ten společenský sál není vůbec nijak akusticky dodělaný, takže spíš raději prvně vyřešit akustiku, před jakýmkoliv nákupem ozvučení.
Omlouvám se, že jsem předtím nenapsal, že ten sál není dořešený akusticky.
Měli byste, prosím, doporučení na firmu, která se řešením akustiky prostoru zabývá?
Mockrát děkuji
stagor:
Nemám potřebu se hádat, jen nemám rád polopravdy, těch máme dost od našich politiků.
K akustice bych jen dodal, že dobře pověšený a nastavený LA v bude mít i v akusticky horším prostoru mnohem lepší výsledky než klasické bedny.
LA na fotce ještě není pravý LA, ten začíná fungovat od 4ks, respektive 6ks na stranu. Nicméně i ve 3ks na stranu je to pořád lepší než klasické bedny (point source), zvlášť v akusticky blbém prostoru.
Firmu na řešení akustiky si najděte podle referencí, ale počítejte s tím, že dobře udělané akustické úpravy budou stát velké peníze. Nákup ozvučení je proti tomu levná záležitost. Tady u nás v okolí se to řešilo ve 3 sálech a jen v jednom to dopadlo celkem dobře. Cenově se to pohybovalo ve statisících. Určitě bych to nechal změřit a navrhnout alespoň u dvou firem.
Nemám potřebu se hádat, jen nemám rád polopravdy, těch máme dost od našich politiků.
K akustice bych jen dodal, že dobře pověšený a nastavený LA v bude mít i v akusticky horším prostoru mnohem lepší výsledky než klasické bedny.
LA na fotce ještě není pravý LA, ten začíná fungovat od 4ks, respektive 6ks na stranu. Nicméně i ve 3ks na stranu je to pořád lepší než klasické bedny (point source), zvlášť v akusticky blbém prostoru.
Firmu na řešení akustiky si najděte podle referencí, ale počítejte s tím, že dobře udělané akustické úpravy budou stát velké peníze. Nákup ozvučení je proti tomu levná záležitost. Tady u nás v okolí se to řešilo ve 3 sálech a jen v jednom to dopadlo celkem dobře. Cenově se to pohybovalo ve statisících. Určitě bych to nechal změřit a navrhnout alespoň u dvou firem.
Ano, je to jedna z možností pre "zvukára", ktorý "je ještě úplnej začátečník - teprve dělá kurz na zvukaře (pohybuje se kolem toho teprve rok necelej). Potřebuje něco jednoduchého na nastavení i na sestavení." Ale nie je to najvhodnejšia voľba pre daný sál. Súhlas s Ferdou. Ten sál potrebuje vzhľadom na svoju šírku a veľkosť malý LA a šikovného zvukára s dlhoročnými skúsenosťami, ktoré sa nedajú nahradiť radami na fóre.staqor píše: ↑úte 17. čer 2025 17:42:31A toto?
2x aktivní subwoofer RCF SUB 8003-AS MK3
3x aktivní repro RCF NX 945-A (1ks by se dal využívat samostatně pro malinké akce a případně by se doplnil jako frontfill při větších akcích)
https://www.eprodance.cz/rcf-nx-945-a
https://www.eprodance.cz/rcf-sub-8003-as-mk3
Děkuji
Vo vlákne odznelo veľa hodnotných pripomienok k veci.
Staqor: A co bychom se nepohádali?
Ferdovo úvahy začínají teoreticky správně. Jenže praxe je jiná. Mě by třeba zajímalo, jak ty JBL hrají, protože dobré jméno si s těmi aktivními VRX neudělali.
Třeba to SRX828 už nevypadá cenově špatně, ale je potřeba přemýšlet nad stěhováním. Vím, jaké jsou “paní kulturní” retardi, takže stěhování z estetických důvodů bude pravidelné.
U IG4 není důvod se bát hřebenu při zdvojení, když to má tovární preset.
Možná by bylo přínosný domluvit se s Prazdrojem Nedvědem, ten to má “blízko” a teď si koupil některou tu verzi RCF asi NX44, co jde zdvojovat. Můžeš si udělat srovnávačku.
Jinak IG4 v jednom kuse na stranu jsi na tom sále už slyšel s Novotného orchestrem, takže představu můžeš mít.

Třeba to SRX828 už nevypadá cenově špatně, ale je potřeba přemýšlet nad stěhováním. Vím, jaké jsou “paní kulturní” retardi, takže stěhování z estetických důvodů bude pravidelné.
U IG4 není důvod se bát hřebenu při zdvojení, když to má tovární preset.
Možná by bylo přínosný domluvit se s Prazdrojem Nedvědem, ten to má “blízko” a teď si koupil některou tu verzi RCF asi NX44, co jde zdvojovat. Můžeš si udělat srovnávačku.
Jinak IG4 v jednom kuse na stranu jsi na tom sále už slyšel s Novotného orchestrem, takže představu můžeš mít.

SiEx3, X32r, IG4T, EV, Turbosound etc.
exxxi:
. Jaká jiná praxe, je to čistě fyzika, to neokecáš. Jak například praxe změní vyzařovací diagramy beden nebo vykrytí sálu signálem?
Naproti tomu tebou doporučovaná RCF od dob 4PRO 4001 v podstatě nevyrobila slušnou bednu, ale klidně jim tam RCF poradíš.
A jsi také tak statečný, že jim tam cpeš bedny od firmy, kterou před pár lety prakticky nikdo neznal (dB Technologies). To samo o sobě nemusí znamenat, že jsou špatné, ale do diskutovaného sálu jsou prostě nevhodné (z vice důvodů). Dokládají to i tvoje vlastní slova:
To je panečku argument
...
Pro pomaleji chápající to ještě shrnu - do diskutovaného sálu doporučuji malý line array (napevno a nestěhovat ho) a jako přenosný aparát používat stávající JBL PRX.
Udělal jsem asi chybu, že jsem doporučil zrovna SRX906, vyhoví tam prakticky každý slušně hrající maloformátový line array. Přišlo mě to ale logické, jsme v sekci JBL a SRX906 je moderní, slušně hrající LA. Do daného sálu je vhodný a zároveň je za cenu, která je akceptovatelná.
stagor: Být tebou, přibral bych si k sobě někoho, kdo má více zkušeností se zvučením (ideálně někoho, kdo už něco takového dělal). S tvojí roční praxí to pravděpodobně nedopadne dobře.
To snad ani není možné, co z tebe vypadloFerdovo úvahy začínají teoreticky správně. Jenže praxe je jiná.

Jasně, takže firma JBL, která úspěšně funguje 100 let a vyrobila tisíce modelů beden ve všech možných kategoriích, z nichž se některé staly standardem, je jedním nepovedeným modelem automaticky vyloučena. Vždyť JBL jen od vzniku dotčeného VRX vyrobil několik řad velmi povedených beden - namátkou VTX-A, VTX-F, SRX800...Mě by třeba zajímalo, jak ty JBL hrají, protože dobré jméno si s těmi aktivními VRX neudělali
Naproti tomu tebou doporučovaná RCF od dob 4PRO 4001 v podstatě nevyrobila slušnou bednu, ale klidně jim tam RCF poradíš.
A jsi také tak statečný, že jim tam cpeš bedny od firmy, kterou před pár lety prakticky nikdo neznal (dB Technologies). To samo o sobě nemusí znamenat, že jsou špatné, ale do diskutovaného sálu jsou prostě nevhodné (z vice důvodů). Dokládají to i tvoje vlastní slova:
Pokud tě (potažmo stagora) zajímá, jak SRX906 hraje, jeď si je poslechnout - už jsem psal kde.exxxi: Používám podobnou koncepci od dB Technologies, konkrétně IG4T. Obecně má tenhle koncept výbornou srozumitelnost zpěvů. Samozřejmě nemá na kytarách tlak...
Ano, cenově je ta bedna v pohodě a hraje taky slušně. Retardovaný je spíš názor, že by si někdo dovolil stěhovat basy, které musí být sfázované s line arrayem.Třeba to SRX828 už nevypadá cenově špatně, ale je potřeba přemýšlet nad stěhováním. Vím, jaké jsou “paní kulturní” retardi, takže stěhování z estetických důvodů bude pravidelné.
To je panečku argument

Tovární preset nemůže změnit vyzařovací diagram bedny, maximálně zeslabit drivery (což hřebeny neodstraní) nebo vypnout jeden z driverů (což je z výkonového hlediska nežádoucí).U IG4 není důvod se bát hřebenu při zdvojení, když to má tovární preset.
Proč zase column bedny (a ještě s výhledem více kusů na stranu), do tohoto sálu jsou prostě nevhodné...Možná by bylo přínosný domluvit se s Prazdrojem Nedvědem, ten to má “blízko” a teď si koupil některou tu verzi RCF asi NX44, co jde zdvojovat. Můžeš si udělat srovnávačku.
Pro pomaleji chápající to ještě shrnu - do diskutovaného sálu doporučuji malý line array (napevno a nestěhovat ho) a jako přenosný aparát používat stávající JBL PRX.
Udělal jsem asi chybu, že jsem doporučil zrovna SRX906, vyhoví tam prakticky každý slušně hrající maloformátový line array. Přišlo mě to ale logické, jsme v sekci JBL a SRX906 je moderní, slušně hrající LA. Do daného sálu je vhodný a zároveň je za cenu, která je akceptovatelná.
stagor: Být tebou, přibral bych si k sobě někoho, kdo má více zkušeností se zvučením (ideálně někoho, kdo už něco takového dělal). S tvojí roční praxí to pravděpodobně nedopadne dobře.
Děkuji Ferdo za odpověď.
Já už jsem z toho tak v prdeli, že už se mi o tom i zdá
Ale ano, nejspíše to uděláme, jak povídáš.. nakoupí se LA do sálu, JBL budou na ven - stejně jsou to akce o max. 100 lidech, akustika sálu by se teď také neřešila a peníze, které jsou schválený se použijí na nákup LA - alespoň něco do začátku, příští rok se to dokoupí a zkompletuje. Určitě to nechci uchvátat a sám to také rozhodně nezkompletuju a nezapojím.
Možná nějaké firmy jako MusicData by po tom mohly skočit.
Nebo pokud by se našla dobrá duše i tady, byl bych za to rád - samozřejmě by se to zaplatilo
Já už jsem z toho tak v prdeli, že už se mi o tom i zdá

Ale ano, nejspíše to uděláme, jak povídáš.. nakoupí se LA do sálu, JBL budou na ven - stejně jsou to akce o max. 100 lidech, akustika sálu by se teď také neřešila a peníze, které jsou schválený se použijí na nákup LA - alespoň něco do začátku, příští rok se to dokoupí a zkompletuje. Určitě to nechci uchvátat a sám to také rozhodně nezkompletuju a nezapojím.
Možná nějaké firmy jako MusicData by po tom mohly skočit.
Nebo pokud by se našla dobrá duše i tady, byl bych za to rád - samozřejmě by se to zaplatilo

stagor:
Od těchto věcí je tady distributor značky, tak je asi nejvhodnější domluvit se na koupi, instalaci a nastavení s ním. Měl by mít nejlepší podmínky, ceny a vyškolené techniky. A v neposlední řadě sw a čerstvé informace o dané technice od výrobce.
Pokud budete chtít LA od:
- Nexo tak MusicData
- L-Acoustic tak PROMUSIC
- JBL tak Audiomaster
- Adamson tak BaSys
- RCF tak Prodance
- atd.
Úplně nechápu, proč by to měla dělat nějaká dobrá duše tady.Možná nějaké firmy jako MusicData by po tom mohly skočit.
Od těchto věcí je tady distributor značky, tak je asi nejvhodnější domluvit se na koupi, instalaci a nastavení s ním. Měl by mít nejlepší podmínky, ceny a vyškolené techniky. A v neposlední řadě sw a čerstvé informace o dané technice od výrobce.
Pokud budete chtít LA od:
- Nexo tak MusicData
- L-Acoustic tak PROMUSIC
- JBL tak Audiomaster
- Adamson tak BaSys
- RCF tak Prodance
- atd.
Pro staqor:
Aktuálně jsou na Bazos.cz 4 kusy zánovní SRX 818s za cenu, která je nižší než polovina ceny v obchodech. Možná při odběru všech 4 kusů ještě domluvíte lepší cenu - teď je tam 19 000 za kus za 1 kus SRX 818s.
A poprosím ještě otázku na Ferdu. Preferuje dvoureprákové subbasy před jednoreprákovými - tedy SRX828 před SRX818. Na stěhování jsou ale příjemnější ty 818. Je nějaký rozdíl v tom když bude na každé straně 2x818 a nebo 1x 828.
A druhá otázka na Ferdu. Pochopil jsem, že u subbasů SRX 8.. preferuje pasiv před aktivem ... je zvukově lepší nebo silnější pasiv s odpovídajícím zesilovačem než aktiv?
Děkuji Ferdovi za jeho názor.
Ať to hraje
Palko.
Aktuálně jsou na Bazos.cz 4 kusy zánovní SRX 818s za cenu, která je nižší než polovina ceny v obchodech. Možná při odběru všech 4 kusů ještě domluvíte lepší cenu - teď je tam 19 000 za kus za 1 kus SRX 818s.
A poprosím ještě otázku na Ferdu. Preferuje dvoureprákové subbasy před jednoreprákovými - tedy SRX828 před SRX818. Na stěhování jsou ale příjemnější ty 818. Je nějaký rozdíl v tom když bude na každé straně 2x818 a nebo 1x 828.
A druhá otázka na Ferdu. Pochopil jsem, že u subbasů SRX 8.. preferuje pasiv před aktivem ... je zvukově lepší nebo silnější pasiv s odpovídajícím zesilovačem než aktiv?
Děkuji Ferdovi za jeho názor.
Ať to hraje
Palko.
.... tak co kdyby jsme si trošičku zrekapitulovali zadání: máme sál patřící MKS ( autor ho nevlastní a ani nemá love - má přislíbeno od !!!Zřizovatele!!! nevím komu to patří obec, sokol, orel???? je to investice 210.000,- bez DPH schválená - další požadavek od pí. účetní 1 ks 40.000,- aby to bylo ihned k odpisu - to taky není jen tak....chtělo by to 6 faktur s různým datumem, finančák na jednotlivé "položky do 40.tyček zabalených do statisícové faktury zas tak hned nehópne... !!!! - může to klidně vzít jako účelovku a bude po odpisu....a pozve si "pí.účetní" s fakturamy k DPH k pohovoru... a kontrole....a ta rozhodně - jestli tomu rozumí to nepřipustí - nekoupíte NIC!!
LA je samozřejmě nejlepší -- psal jsem to snad hned v 4 příspěvku...ale hold někteří jsou tady asi negramotní ... Palko - napsals to pěkně - výborný typ pro konkrétního majitele financí!!!, ale pokud je to investice schválená nedejbože v případě obce zastupitelstvem, tak bazar určitě nepřipadá v úvahu!!! kdo by si to vzal na triko??!! ani to možná vůbec nelze...Já nejsou žádnej zvukař, hraju si 40 let garážovou ligu, zvučím amatérky, kroužky tancujících děvčátek a sportovní akce... ikdyž taky jsem dal dohromady 20KW RCF a právě, že jsem neměl LA, tak mě z městských slavností vyhodily.... LA je TOP, ale když nemám krupicu, tak je to o H...Ě!!!!!
Teď na jaře jsem si v Audi Zentrum Berlin koupil Audi Q5 hybrid, S-line v plné palbě a můj kamoš přesně v stejný týden složil 100. Litrů na Daciu Dastr na lízačku.... říkat mu, ať si koupí auto a né sakečku na trávu je naprostá zhovadilost - prostě ty prachy neměl a hotovo!!! Znovu je scháleno 210.000,- bez DPH a tečka.... a jestli budr něco příští rok... to přece nemůže nikdo vědět.... mimochodem úpravy sálu - to už jsem se nemohl ani smát... su stavař - to částka 7. míst - oni mají 210.000 + DPH!!!!!!!!!!!!!!
... ale možná se pletu a jestli teda dáte La za ty drobný... tak se hned hlásím do pořadí od té firmy a mám k dispozici ihned 2x tolik....
LA je samozřejmě nejlepší -- psal jsem to snad hned v 4 příspěvku...ale hold někteří jsou tady asi negramotní ... Palko - napsals to pěkně - výborný typ pro konkrétního majitele financí!!!, ale pokud je to investice schválená nedejbože v případě obce zastupitelstvem, tak bazar určitě nepřipadá v úvahu!!! kdo by si to vzal na triko??!! ani to možná vůbec nelze...Já nejsou žádnej zvukař, hraju si 40 let garážovou ligu, zvučím amatérky, kroužky tancujících děvčátek a sportovní akce... ikdyž taky jsem dal dohromady 20KW RCF a právě, že jsem neměl LA, tak mě z městských slavností vyhodily.... LA je TOP, ale když nemám krupicu, tak je to o H...Ě!!!!!
Teď na jaře jsem si v Audi Zentrum Berlin koupil Audi Q5 hybrid, S-line v plné palbě a můj kamoš přesně v stejný týden složil 100. Litrů na Daciu Dastr na lízačku.... říkat mu, ať si koupí auto a né sakečku na trávu je naprostá zhovadilost - prostě ty prachy neměl a hotovo!!! Znovu je scháleno 210.000,- bez DPH a tečka.... a jestli budr něco příští rok... to přece nemůže nikdo vědět.... mimochodem úpravy sálu - to už jsem se nemohl ani smát... su stavař - to částka 7. míst - oni mají 210.000 + DPH!!!!!!!!!!!!!!
... ale možná se pletu a jestli teda dáte La za ty drobný... tak se hned hlásím do pořadí od té firmy a mám k dispozici ihned 2x tolik....
.......a znovu pozor na Brouka Pytlíka vůbec tomu nerozumí a asi má psychický problém neví co znamená 210.000;- bez DPH
.... A o kontrolách DPH můžu klidně přednášet.... Su stavař - provádím stavby, jejich změny a odstraňovaní - su pro FÚ tzv. Nespolehlivý plátce - nic finančáku samozřejmě nedlužím, ale tím , že dělám bytovou výstavbu , tak zákazníkům peru DPH z 21 procent nákupu na 12 procent při předávačce...mám kontroly DPH každý kvartál.. a už jsme si s mou finanční správkyni udělali systém - donesu jí celé mé účetnictví pěkně ke kontrole a ona se v tom týden hrabě a pak mě to zase vrátí a občas zaplatím nějakou malou častku za chyby , ale jsme celkově naprosto v pohodě..... Například nákupy o Thomanna - mám na to samozřejmě živnost - volná -. pořádání kulturních a sportovních akcí - kontroluje strikně.. .....
jen kdyby tady někdo zase blábolil hovadiny o kterých nemá ani ponětí..
jen kdyby tady někdo zase blábolil hovadiny o kterých nemá ani ponětí..
Zdravím všechny.
Takže přidávám další info. Ten rozpočet, co je teď schválený (210 tisíc bez DPH a 40 tisíc na kus bez DPH) nejde převést do dalšího roku. Buď se to stornuje a nekoupí se nic, nebo můžeme přikoupit bedny k těm našim stávajícím JBL PRX 818XLFW (2 ks) a JBL PRX 815 (2 ks). A kdyby byla větší akce venku, tak by se to vyvezlo všechno.
Měli byste, prosím, nějaký tipy, které bedny by s těma našema dobře fungovaly?
Do rozpočtu na příští rok mám odhadnout cenu na ozvučení našeho společenského sálu. Tak řekněme, těch 700 tisíc?
Děkuji předem
Takže přidávám další info. Ten rozpočet, co je teď schválený (210 tisíc bez DPH a 40 tisíc na kus bez DPH) nejde převést do dalšího roku. Buď se to stornuje a nekoupí se nic, nebo můžeme přikoupit bedny k těm našim stávajícím JBL PRX 818XLFW (2 ks) a JBL PRX 815 (2 ks). A kdyby byla větší akce venku, tak by se to vyvezlo všechno.
Měli byste, prosím, nějaký tipy, které bedny by s těma našema dobře fungovaly?
Do rozpočtu na příští rok mám odhadnout cenu na ozvučení našeho společenského sálu. Tak řekněme, těch 700 tisíc?
Děkuji předem