Thump TH-15A

  • Reklama
  • EAW RS series
Uživatelský avatar
Zdeněk Prodance
Uživatel
Uživatel
Příspěvky: 4039
Registrován: pon 18. dub 2011 11:17:46

Re: Thump TH-15A

Příspěvek od Zdeněk Prodance » úte 08. pro 2015 11:31:46

Já bych u toho 705-AS II asi zůstal, jednak je o dost menší, líp osazený, cena je vyšší jen mírně, celkově je to lepší značka i provedení, je předpoklad větší spolehlivosti a přesto, že je k mání podstatně kratší dobu, prodává se mnohem líp. TH18S máme, ale je už rezervovaný a další jsou na cestě.

H.M.

jessi
Nováček fóra
Nováček fóra
Příspěvky: 6
Registrován: ned 21. čer 2015 21:00:49

Re: Thump TH-15A

Příspěvek od jessi » stř 09. pro 2015 8:52:21

Jasny rozumim...a jeste vs HK Audio Premium PR:O 18 Sub A ?

Udoharys
Uživatel
Uživatel
Příspěvky: 63
Registrován: úte 06. kvě 2014 23:38:35
Bydliště: Ostrava

Re: Thump TH-15A

Příspěvek od Udoharys » čtv 10. pro 2015 13:06:57

Ahoj vespolek.Mám tyto bedny a chtěl bych se zeptat na ten canonový výstup vedle vstupu. Mohu naněj napojit další aktivku nebo je určený pro pasivní bednu?Díky

janek
Uživatel
Uživatel
Příspěvky: 556
Registrován: čtv 18. zář 2008 13:40:53
Bydliště: Bratislava
Kontaktovat uživatele:

Re: Thump TH-15A

Příspěvek od janek » čtv 10. pro 2015 14:39:46

Ten vystup je linkovy signal, presne to iste co ide do vstupu (v skutocnosti je to pravdepodobne len prepojene 1:1, cize paralelna odbocka signalu). Takze na dalsiu aktivku, urcite nie pasivnu bednu.

Pouziva sa to napr. ked chces mat viac odposluchov na jednej ceste (jednom auxe).

Uživatelský avatar
CyberP

Re: Thump TH-15A

Příspěvek od CyberP » čtv 28. črc 2016 9:18:43

Zdravím, mám repra Mackie Thump 15. (ne TH-15A). Projevuje se mi jeden neprijemny jev..Už při ani ne polovičním nastavení hlasitosti na bedně začne blikat červeně (limiter?). V tuto chvíli není repro ani na takovém hlasitostním výkonu, jaký bych potřeboval. Není někde zrada? nebo to tak má být? Vstup do bedny leze z mixu Pioneer DJM600, vždy pouze reprodukovaná hudba. Repra používáme jako odposlechy. Pokud je však klub menší a zvuk venek na víc, tak bych od odposlechů potřeboval větší výkon..:( zkoušel jsem nastavit přes booth na mixu nižší vstupní sílu signálu..zkoušel jsem i jiné mixy..ale vždy je výsledný efekt podobný..prostě nedokážu nastavit na bedně hlasitost více jak polovinu rozsahu bez toho, aby nezačal blikat limiter :(

zahy
Uživatel
Uživatel
Příspěvky: 344
Registrován: ned 12. říj 2008 22:05:18
Bydliště: Louny

Re: Thump TH-15A

Příspěvek od zahy » čtv 28. črc 2016 10:29:01

Na jakou úroveň ten mix máš nastaven, podle manuálu bys měl na bedně LEVEL nastaven v pozici 12h na značce U pro linkový signál. Takže si troufnu říct že to je vlastnost ne vada, nehledě nato že ta bedna není zrovna top produkt ( cela rada thump, TH ). Jinak manuál strana 10 http://mackie.com/sites/default/files/P ... p15_OM.pdf
A&H GLD-80, RCF NX M15-A,RCF ART 310, MT18SUB + cajky

zahy
Uživatel
Uživatel
Příspěvky: 344
Registrován: ned 12. říj 2008 22:05:18
Bydliště: Louny

Re: Thump TH-15A

Příspěvek od zahy » čtv 28. črc 2016 10:35:03

A jen pro upřesnění, nic jako knoflík pro hlasitost nebo výkon na zesilovačích neexistuje až na výjimky.
Pokud nestačí hlasitost odposlechu, možna bych doporučil ubrat bas. Stejnak asi nepřehřejte hlavní reproduktory do lidi a alespon si reproduktor a zesilovac odpocine a zaměří se na pro tebe asi podstatnější pásmo od cca 200hz nahoru. Ale to musíš zaexperimentovat sám podle toho co ti ještě bude vyhovovat.
Naposledy upravil(a) zahy dne čtv 28. črc 2016 10:46:29, celkem upraveno 1 x.
A&H GLD-80, RCF NX M15-A,RCF ART 310, MT18SUB + cajky

Uživatelský avatar
Zdeněk Prodance
Uživatel
Uživatel
Příspěvky: 4039
Registrován: pon 18. dub 2011 11:17:46

Re: Thump TH-15A

Příspěvek od Zdeněk Prodance » čtv 28. črc 2016 10:42:16

V tom je dost těžké se vyznat, samozřejmě každá aktivní bedna má nějakou maximální hlasitost, nad kterou už bude cosi blikat a víc už to hrát nemusí (někdy ano, podle toho, jak je celé to "blikání" nastavené) a to nezávisle na polohách knoflíků jak na ní, tak na mixu. Může to být stále ještě málo pro okamžitou potřebu. Ovšem může tam být i něco rozbitého a proto to nehraje víc, to se nedá na dálku poznat. Beden je víc a dělají to všechny stejně ? Pokud není, dá se to postavit a porovnat u někoho, kdo má další ? Fakt je, že to nejsou moc výkonné bedny a mají malý driver, tedy vykuchané středy, aby neodcházel, ale nemáte třeba nějak moc rozkroucené korekce ? To by mohl limiter zabírat dřív. Platí pro bednu i mix.

H.M.

Uživatelský avatar
Martin S.
Uživatel
Uživatel
Příspěvky: 183
Registrován: pát 05. srp 2011 23:03:09
Bydliště: Praha-západ
Kontaktovat uživatele:

Re: Thump TH-15A

Příspěvek od Martin S. » čtv 28. črc 2016 13:31:46

Prvně je třeba pochopit že čudlík "hlasitost" neexistuje. Je to takový zažitý omyl ze spotřební elektroniky, kde se tomu sice tak říká, avšak je velmi nepřesné. Stejně tak jako mnoho lidí si myslí, že když gain na zesilovači otočí do střední polohy, tak hraje jen na polovinu výkonu. Vliv polohy gainu na výslednou hlasitost je velice relativní, může to hrát naplno i když bude gain otočený skoro doleva. Každý zesilovač má nějaké vstupní napětí pro maximální zesílení (řekněme 1V). Pokud ty z mixu pošleš napětí 1V znamená to, že tu aktivku plně vybudíš a to v případě že gain bude v prostření poloze - 0, unity gain (aktivka v této poloze úroveň signálu dále neupravuje). Pokud gainem na aktivce otočíš doleva, tak bude příchozí signál zeslabovat, tedy musíš na mixu přidat, nebo když gain otočíš do prava, budeš muset na mixu zase pro změnu ubrat, jinak to budeš přebuzovat a bude ti to aktivka limitovat.
Tedy plného vybuzení lze dosáhnout různými polohami gainu, kterých cestou, než signál dorazí do aktivky, je několik. Pokud ti už svítí limiter, znamená to že jsi to vybudil na plno, resp už dokonce přebudil. Ač tahle bedna není opravdu žádný zázrak, tak hlasitostně by jako odposlech pro DJ měla myslím úplně stačit. Problém nejspíš bude, že máš někde, pravděpodobně na mixu, hodně přidáno na basech, což ti sežere většinu výkonu té aktivky. Uber basy na EQ té aktivky a dost jistě to velmi pomůže.
Martin S. ::::: MS sound
http://ms-sound.cz" onclick="window.open(this.href);return false;

Uživatelský avatar
Zdeněk Prodance
Uživatel
Uživatel
Příspěvky: 4039
Registrován: pon 18. dub 2011 11:17:46

Re: Thump TH-15A

Příspěvek od Zdeněk Prodance » čtv 28. črc 2016 14:27:52

Tak ono se tomu volume nebo hlasitost neříká bez důvodu, protože to opravdu obvykle slouží k nastavení toho, jak nahlas to hraje. Jenže nejde o nastavení absolutní (tedy například na pravém dorazu je 120dB/m anebo 1200W/4ohmech), ale vždy pouze relativní, tedy doleva méně a doprava více a tu výslednou hlasitost anebo výkon ovlivňuje ještě několik dalších věcí a to velmi podobným a obvykle skoro stejně účinným způsobem. Například ta síla nahrávky (nebo třeba hlasu, pokud s snímá živě mikrofonem) a jakmile je v cestě ještě mix, tak na něm minimálně další tři knoflíky s téměř stejnou funkcí (gain, kanálový fader, master/booth fader aj.). Je mi to až blbé říkat, ale samozřejmě i umístění beden je podstatné, pokud mám PA bedny blízko, případně hrajou dokonce na mne, tak přeřvat je monitorem lze jen když ho dám až k hlavě. Anebo izolujícími sluchátky velkého výkonu.

H.M.

Uživatelský avatar
CyberP

Re: Thump TH-15A

Příspěvek od CyberP » čtv 28. črc 2016 14:34:46

Díky všem za rychlé reakce. EQ na bedně nastavuji vždy tak, jak je výrobcem předepsáno..tj. nastavení "DJ". Ten efekt přebuzení sem vždy do jisté míry potlačil právě tím, že jsem ubral na BASSu na bedně, ale je pravda, že celé může dost ovlivňovat nastavení korekcí a gainu na DJ mixu.. Tam nastavuji MASTER na první červenou diodu a gainy na šavlích se snažím držet taktéž na první červené. ( připomínám jde o analog Pioneer DJM600)Nejsem si ale jistý jestli je to tak správně. Mě to subjetivně přišlo vždy jako nejlepší nastavení. Vypozoroval jsem, že na obou bednách je efekt podobný, ale u starší z nich nastává už o kapánek nižší síle vstupního signálu. (bedny byly pořízeny cca 3/4 roku po sobě). Ještě mám dotaz..to že na bedně bliká červená dioda znamená, že signál už je zkreslen, nebo to je jen výstraha a zkreslen je až při trvalém svícení červené diody? A dále bych se chtěl zeptat jak se dá v praxi (DJ) využít funkce "posouvatelné středy"? díky za odpovědi

Uživatelský avatar
Zdeněk Prodance
Uživatel
Uživatel
Příspěvky: 4039
Registrován: pon 18. dub 2011 11:17:46

Re: Thump TH-15A

Příspěvek od Zdeněk Prodance » čtv 28. črc 2016 16:09:31

Co se týká na stavení na mixu, tak to je asi víceméně správně, ale klidně můžeš zkusit, jestli se celkový zvuk (nemyslím jen z odposlechu) nezlepší, když půjdeš o pár dB níž nebo výš, já jsem ale měl z mixů Pioneer vždycky dojem, že zkreslují tak nějak furt a s úrovní to moc nesouviselo. Samozřejmě se změna výstupní úrovně signálu z mixu musí kompenzovat změnou nastavení PA a monitorů (třeba na jejich aktivních bednách), aby hlasitost zůstala stejná (viz výše).
Doporučené "DJ" korekce jsou míněné při použití jako hlavní bedny, pokud je máš jako monitory, tak to rozhodně není nutné dodržovat a začni polohami "PA" a klidně zkus i "monitor", ubírání pod nulu nevadí /dokud ti nic neschází), naopak při přidávání se právě dost rychle vyčerpává ta rezerva, než začne něco blikat a omezovat. Změna kmitočtu středových korekcí je užitečná hlavně při živé muzice, případně pokusu takhle eliminovat zpětnou vazbu anebo akusticky nepříznivý vliv prostoru, toč a poslouchej, ovšem základní nastavení všech těchto čudlů je vždy uprostřed a je dobré se k němu vracet jako k normálu kvůli porovnání. Co to opravdu s kmitočtovou charakteristikou dělá, je doložené v našich měřeních, starší bedny měly korekce nesmyslně účinné, s těmi se musí opravdu opatrně.

http://www.prodance.cz/mackie.html

H.M.

Odpovědět

Zpět na „Mackie“