Tapco S8

  • Reklama
  • ADAM Audio S Series
Dreadmanlister
Uživatel
Uživatel
Příspěvky: 15
Registrován: sob 17. led 2015 19:33:54

Tapco S8

Příspěvek od Dreadmanlister » sob 17. led 2015 21:01:52

Dobrý den, mám problém. Koupil jsem si aktivní studiové monitory Tapco S 8 a píská ve středobasovém reproduktoru (je jedno jestli je do něj přiveden audio signál a nebo není) stojí v blízkosti pc, za repro je okno na některých místech téměř nepískají a na některých pískají více. Každý repro má vlastní zesilovač, a nemá uzemňující kolík (jedno píská intenzivněji). Prosím poraďte, klidně i zásah do zesilovače pokud to pomůže. Děkuji

Uživatelský avatar
blaha
Uživatel
Uživatel
Příspěvky: 3565
Registrován: úte 30. pro 2008 18:13:14
Bydliště: cca 10km od Jaroměře
Kontaktovat uživatele:

Re: Tapco S8

Příspěvek od blaha » sob 17. led 2015 23:06:24

Reklamovat, vrátit.
Zdeněk "Bláha" Blahovec, divadlo Jaroměř, občas zvučení na sebe mimo divadlo, občas nějaký ten prodej i instalace techniky

Uživatelský avatar
Zdeněk Prodance
Uživatel
Uživatel
Příspěvky: 4039
Registrován: pon 18. dub 2011 11:17:46

Re: Tapco S8

Příspěvek od Zdeněk Prodance » ned 18. led 2015 0:22:49

To se už léta nevyrábí a i samotnou značku Mackie zase odstavil. Servis samozřejmě děláme, ale jen placený. Co to je "přiveden signál" přesně ? Když z nich vytáhneš ven signálový kabel, tak pískají furt ?

H.M.

Dreadmanlister
Uživatel
Uživatel
Příspěvky: 15
Registrován: sob 17. led 2015 19:33:54

Re: Tapco S8

Příspěvek od Dreadmanlister » ned 18. led 2015 1:16:46

Ano jsou již používané, pískají i když je vytažen audio kabel, ano. Píská spíš jeden. Když je různě po pokoji nosím zapnuté a jen s napájecím kabelem pískají někde více a někde méně. Děkuji

Uživatelský avatar
Zdeněk Prodance
Uživatel
Uživatel
Příspěvky: 4039
Registrován: pon 18. dub 2011 11:17:46

Re: Tapco S8

Příspěvek od Zdeněk Prodance » ned 18. led 2015 2:03:49

Dej to do servisu. Každopádně jim vysvětli nebo ještě lépe předveď, co to dělá. Případně to zkus vrátit, kde jsi to koupil anebo ať se k tomu aspoň vyjádří, protože mně se nepovedlo závadu s podobným popisem vůbec v záznamech servisu objevit, pokud je to nějak přebastlené, tak na to může být i značkový servis (tedy stále ještě náš) krátký, respektive nevyplatí se to vůbec opravovat. Zkusil jsi to odnést do jiné místnosti ?

H.M.

Dreadmanlister
Uživatel
Uživatel
Příspěvky: 15
Registrován: sob 17. led 2015 19:33:54

Re: Tapco S8

Příspěvek od Dreadmanlister » ned 18. led 2015 2:45:46

Mám jen jednu místnost, a v té místnosti to na různých místech píská různě. Někde vůbec a někde dosti. Bohužel nemám moc možností kam je dát jinam než kde stojí. Pískání je stejné v nezávislosti na hlasitosti. Vrátit je poněkud nemám kde, zkusím feritový filtr jestli není rušený přívodní kabel. Je možné, že nejsou moc odolné vůči určitému rušení, zdá se dle toho kde v místnosti pískaly nejvíce bylo u balkonových dveří. Taky jsem z toho zmatený. :(

Uživatelský avatar
Zdeněk Prodance
Uživatel
Uživatel
Příspěvky: 4039
Registrován: pon 18. dub 2011 11:17:46

Re: Tapco S8

Příspěvek od Zdeněk Prodance » ned 18. led 2015 3:59:11

Jak říkám, nenašel jsem podobný popis závady na desítkách servisních zakázek z posledních asi sedmi let (modely S5+S8) a ty bedny mají naprosto klasickou elektroniku, kde je dost těžko hledat nějaký "generátor" a současně by je mělo síťové trafo velmi slušně oddělovat od rušení ze sítě. Takže zřejmě něco přijímají a detekují a abych byl upřímný, v takové místnosti bych se radši nevyskytoval ani sám, nemusí to být dvakrát zdravé. Pokud nezabere ten ferit na přívodu, můžeš zkusit totéž na vodiče mezi zesilovačem a reproduktory, případně je mezi sebou zkroutit atd. Lepší by ale bylo odstranit dost pravděpodobnou externí příčinu.
Možná se někdo ozve s vlastní zkušeností, nejde úplně vyloučit ani nějaké chybějící kapacity, případně jejich příliš malé hodnoty, to jsme kdysi měli u jedné várky mixů s trochu podobným výsledkem.

H.M.

Dreadmanlister
Uživatel
Uživatel
Příspěvky: 15
Registrován: sob 17. led 2015 19:33:54

Re: Tapco S8

Příspěvek od Dreadmanlister » ned 18. led 2015 11:23:58

Stojí v těsné blízkosti okna a při otevření např. balkonových dveří se intenzita pískání zvětší a přidají se další ruchy takže asi nějaké rušení z venku(možná). Jsem z toho trochu zoufalý. :( Je možné, že novější monitory budou lépe chráněné? Děkuji

Uživatelský avatar
blaha
Uživatel
Uživatel
Příspěvky: 3565
Registrován: úte 30. pro 2008 18:13:14
Bydliště: cca 10km od Jaroměře
Kontaktovat uživatele:

Re: Tapco S8

Příspěvek od blaha » ned 18. led 2015 11:24:35

Jen mě tak napadá, nemáš náhodou někde poblíž bytu nějaký vysílač (TV, rádio, atp.)? Už se tu tuším něco podobného řešilo v souvislosti s bezdráty a jejich zarušení.
Zdeněk "Bláha" Blahovec, divadlo Jaroměř, občas zvučení na sebe mimo divadlo, občas nějaký ten prodej i instalace techniky

Dreadmanlister
Uživatel
Uživatel
Příspěvky: 15
Registrován: sob 17. led 2015 19:33:54

Re: Tapco S8

Příspěvek od Dreadmanlister » ned 18. led 2015 12:01:50

Českolipská 19, Praha 9. Je tu určitě wifi přijímač na střeše. O dalších nevím, ale taky mi to tak přijde. Cca 1,5m od okna jsou bedny relativně v pohodě. Dá se to nějak chránit? Díky

Dreadmanlister
Uživatel
Uživatel
Příspěvky: 15
Registrován: sob 17. led 2015 19:33:54

Re: Tapco S8

Příspěvek od Dreadmanlister » ned 18. led 2015 12:26:37

A ještě mi tu vede UTP kabel, ale ten se mi nezdá jako zdroj pískání. je to kat. 5 tak ho vyměním za 6 která je lépe stíněná. :)

Uživatelský avatar
blaha
Uživatel
Uživatel
Příspěvky: 3565
Registrován: úte 30. pro 2008 18:13:14
Bydliště: cca 10km od Jaroměře
Kontaktovat uživatele:

Re: Tapco S8

Příspěvek od blaha » ned 18. led 2015 13:35:38

Výměna CAT 5 za 6 ti stínění nepřinese, u 6ky je jen ten plastovej křížek uvnitř mezi páry, ale pro odstínění vnějších vlivů musíš mit STP. Navíc si myslím, že tohle není tvůj problém a můžeš to i odzkoušet jeho dočasným odpojením.

Koukal jsem zběžně na mapku, no máš od sebe kousek metro (asi 300m) a necelý 3km je letiště Kbely, tady bych možná viděl možný zdroj rušení (ty už ale nevypneš :-)).
Zdeněk "Bláha" Blahovec, divadlo Jaroměř, občas zvučení na sebe mimo divadlo, občas nějaký ten prodej i instalace techniky

Dreadmanlister
Uživatel
Uživatel
Příspěvky: 15
Registrován: sob 17. led 2015 19:33:54

Re: Tapco S8

Příspěvek od Dreadmanlister » ned 18. led 2015 18:27:13

Hmmm, takže leda sabotáž? :) Co odstínění beden, lepší? Předchozí to totiž nedělali. Díky

Uživatelský avatar
Zdeněk Prodance
Uživatel
Uživatel
Příspěvky: 4039
Registrován: pon 18. dub 2011 11:17:46

Re: Tapco S8

Příspěvek od Zdeněk Prodance » ned 18. led 2015 22:34:11

To klidně můžeš zkoušet, ale pokud to nedělá ledaskde jinde těch pár set dalších beden stejného nebo podobného modelu, které se tady prodaly, tak to je mnohem silnější argument, než že to nedělaly dvě předchozí na stejném místě. Pokud jsou bedny v normálním originálním stavu, tak bych za příčinu pokládal souběh nejméně dvou věcí, tedy například menší odolnosti proti vf rušení toho typu a úrovně, jaké ty máš zrovna u dveří na balkon. Pokud se to značně zlepší jen posunem o 150cm, tak prostě je něco špatně v tom konkrétním místě. Bedna svoje vlastnosti přesunem změnit nemůže.

H.M.

Dreadmanlister
Uživatel
Uživatel
Příspěvky: 15
Registrován: sob 17. led 2015 19:33:54

Re: Tapco S8

Příspěvek od Dreadmanlister » ned 18. led 2015 22:40:13

Ok, dá se nějakým způsobem více ochránit, výměna kondenzátorů, tlumivek nebo něčeho podobného? Přesunout je na stálo nemohu, zbavit se jich taky nechci, takže jedině nějaké úpravy aby byla více odolná. Klidně vám tam jednu nebo obě přinesu, pokud mi řeknete jo tohle by pomohlo a bude to stát tolik. :)

Odpovědět

Zpět na „Mackie“