RCF NXW-44

Odpovědět
  • Reklama
  • AH QU za legendárně nízké ceny
Kaminek

RCF NXW-44

Příspěvek od Kaminek » sob 16. lis 2024 4:04:54

Ahoj,

V roce 2023 přišlo RCF s modelem NXW-44 a. Box je postaven na line array konstrukci ale s horizontální směrovostí 50°. V porovnání s témeř totožným modelem NXL-44 a. kde je horizontální směrovost 25° a jde o jakýsi kompromis, kde za cenu menšího dosahu získám lepší horizontální pokrytí. Mám v plánu postavi PA na outdor/indor akce po velikost vesnické rockové zábavy. V kombinaci se subem mi to příjde jako optimální řešení jak získat kvalitní zvuk s dobře vykresleným středním pásmem, aby dobře vynikly zpěvy a nástroje, proto preferuji menší/rychlejší repro bez důrazu na výkon u nízkých frekvencí, kde by tuto práci odvedl sub. Nechám se rád poučit a vyslechnu si vaše názory. Obecně na internetu není příliš mnoho uživatelských recenzí a v našem regionu je dostupný pouze v nabídce Thomanna. Oficiálním distributorem u nás je Prodance, ale ti se mi k cennové nabídce na tento reproduktor nevyjádřili. Třeba budu mít štěstí a narazím na někoho kdo má s tímto modelem přímou zkušenost.

exxxi
Uživatel
Uživatel

Re: RCF NXW-44

Příspěvek od exxxi » pon 18. lis 2024 14:41:22

Používám podobnou koncepci od dB Technologies, konkrétně IG4T. Na malé akce jeden sloupek nad suby a na (pro mě) největší akce dva sloupky zavěšené výškáčema k sobě a spojeno originál spojkami. Pod to 6-8 subů. Obecně má tenhle koncept výbornou srozumitelnost zpěvů. Samozřejmě nemá na kytarách tlak, jak člověk chce na metalovém koncertě od VHD nebo EAW KF750 :D
SiEx3, X32r, IG4T, EV, Turbosound etc.

Kaminek

Příspěvek od Kaminek » stř 27. lis 2024 18:45:09

Jak fungují ty igt4 v páru třeba při ozvučení kulturního domu ? Jsou hrozně směrový (15°). Nemusí se pak přizvučovat prostor před podiem ?

Jinak konstrukčně jsou hodně podobný rcf nxl24. Který jsou zrovna tak hodně směrový a jsou vyhlášený jako jeden z top sestav pokud jde o srozumitelnost vokálu a rozpočet okolo 100tis, ale chtěl bych něco s 10" aby to mělo trochu tlak pro rockovější muziku, ale stale si to zachovalo vysokou čistotu a srozumitelnost.

Nemám v plánu pořizovat ani víc jak 2 kusy. Pokud půjde o využití, tak uvažuji o výkonu a pokrytí který má zajistit akce jako jsou venkovní celovečerní zábavy, plesy a menší akce.

Budu to využívat jako muzikant zpoza podia, proto hledám jednoduchý systém, který budu dál využívat i pro zvučení mimo působení kapely. Vzhledem k osobním preferencím mě oslovila line array konstrukuce, a konkretně model RCF NXW44, jen kvůli širší horizontální směrovosti. Nevím jak moc je nutný to řešit, protože momentálně chci povýšit z poměrně základní sestavy o xxx levlů dál. SPL pro mě není úplně zásadní parametr, chcěl bych zachovat co nejvysší výkon ale zajímá mě hlavně výsledná kvalita. Tahle informace vychází hodně z praxe, kterou s tímhle systéme nemám žádnou.

Jako naprosto odlišnou alternativu (pro mě uplně jiný systém) uvažuji RCF nx 985. Ale tam si nejsem právě jistý tou srozumitelností vokálů, ikdyž výkonu to má na rozdávání. Řekněme že jsem na rozcestí a přemýšlím jakou cestou se vydat :)

Filip
Uživatel
Uživatel

Příspěvek od Filip » stř 27. lis 2024 19:45:32

IG4T mi teda nepřijde při vyzařování 110x90 nějak směrové (vertikálně +20 a -70, což mně přijde třeba úplně super). Nevím, kde se vzal údaj o 15 stupních...

Kaminek

Příspěvek od Kaminek » stř 27. lis 2024 22:20:40

Ano, máte pravdu. Dohledal jsem špatnou informaci. Ve spěchu jsem využil umělé inteligence. To mám za to. Moc děkuji za opravu. Jsou to opravdu zajimavé bedny a rozhodně stojí za uvažení.

Miltan

Příspěvek od Miltan » stř 27. lis 2024 23:00:34

Úpravy. , Pozdravujem. Ja by som do RCF NX 985 nešiel ani náhodou! Bol to pôvodne môj vysnený box ako hlavne PA, ale potom, čo som ich vyskúšal, bol som sklamaný SPL to síce má hlavne v hrboch, ale nie je to box, ktorý by mňa presvedčil. Naviše je veľký a ťažký. Sám ho ďaleko neodnesieš. Ak to má byť RCF, tak NXL 44 mk ii. Zrozumiteľnosť na výbornu a toho úzkeho vyžarovacieho úhlu vo vertikálnom smere sa netreba báť. Má to výhodu, že nehraješ toľko do zeme a stropu a " dostreliš" ďalej. Prípadne môžeš dobudúcna kúpiť ešte 2 a navešať ich po 2 na stranu pod seba, a ozvučiš fakt dosť. Počul som to takto navešané a masaker. 8 subbasov kópie MT 18 sub osadené rcf lf 18 x 401 živené niečim od kobble bolo k tomu na basoch málo, teda aspoň pre mňa. Asi 2 razi som mal česť počuť Db IG 4T a tiež super!

exxxi
Uživatel
Uživatel

Příspěvek od exxxi » čtv 28. lis 2024 2:27:48

IG4T opravdu nehrají směrově, hrají skoro všude, ale malý frontfill se hodí vždycky.
SiEx3, X32r, IG4T, EV, Turbosound etc.

Odpovědět

Zpět na „RCF“