RCF ART 310-A porovnání první a poslední generace
-
- Reklama
-
istuchlik@seznam.cz
RCF ART 310-A porovnání první a poslední generace
Zdravím všechny, zajímal by mě názor, nebo ještě lépe praktická zkušenost. Rozhoduji se mezi RCF ART 310-A první generace (analog, modré logo) a stejnými preproboxy ve verzi MK4. Parametry jsou totožné a ani v naměřené frekvenční charakteristice nevidím významné rozdíly. Při poslechu spíš akustické hudby střední hlasitosti má stará analogová verzi subjektivně příjemnější zvuk na výškách (celkem očekávatelně). Jednoduše to ale neumím porovnat při plném zatížení. Četl jsem, že reprodukci hlasité reprodukované hudby lépe zvládá MK4 díky FiRPHASE, co si o tom myslíte?
-
Marián
Re: RCF ART 310-A porovnání první a poslední generace
310A majú dobrý pomer cena/výkon, sú naprieč verziami zvukovo dosť konzistentné (oproti iným z rady art) mk2 bola čosi horšia mala nenej kvalitné meniče (horšie ts paramere a citlivosť reálne hrali menej hlasno, bola na nich dobrá re-KLAM-a kto to postavil vedľa seba 1 vs 2 mal jasno behom 5 min.) u mk3 to dohaňali lepším zosikom +50W asi bol aj iný hf a procesingom a u mk4 pridali firephase tak hraje viac vyrovnane do šírky. Myslím že mk1 mali 2.5 cievku a Nd magnet a mk4 majú 2" z Fe mg a vyjebabranejší soft limiter mali by byť viac blbovzdorné. Zas mk1 budú min 10 možno 15 r. staré ten stav môže byť ďaleko od toho keď to bolo nové z fabriky...
Na akustickú hudbu by som skúsil aj inú značku RCF ART sú ladené skôr na ucho DJom
od RCF séria HD a NX je viac neutrálna len cenovo už inde...
Na akustickú hudbu by som skúsil aj inú značku RCF ART sú ladené skôr na ucho DJom
... anebo se Ivane domluvit s Prodance, zda by nešel test udělat na Demu v Brandýse, bývá tradičně v květnu.istuchlik@seznam.cz píše: ↑úte 13. led 2026 10:03:22Ale asi si budu muset na hodinku půjčit místní kulturák, postavit je tam vedle sebe a porovnat je.
administrátor, moderátor
-
Exxxi mobil
Ivan Stuchlík se tu slušně zeptá pod svým jménem a dostane několik arogantních odpovědí od anonymního alkoholika. Nemohl by s tom admin už něco dělat?
Pokud opravdu chceš ten aparát na živou akustickou hudbu (a má-li to být pro podobné množství lidí jako s ART310), doporučuji všechny ARTy prodat a koupit si alespoň něco podobného, co používá Exxxi. Osobně bych ale šel do kvalitního třípásma. Obojí případně doplnit subbasem.
Pokud je to pro DJ, je to prašť jako uhoď.
Admin: Taky se přimlouvám o zásah k umravnění Abraxase...
Pokud je to pro DJ, je to prašť jako uhoď.
Admin: Taky se přimlouvám o zásah k umravnění Abraxase...
Exxxi, Ferdo: a co s tím/ním mám dělat? Vyhodím ho dveřmi, vleze oknem. Ucpu všechny otvory a stejně se sem nasouká komínem. Ban na IP adresu je dávno nefunkční nástroj... Musel bych zakázat vstup neregistrovaným uživatelům, čemuž se kvůli jednomu člověku dlouhodobě bráním.
Už jen mazat po něm příspěvky a udržet přitom srozumitelnost tématu zabírá čas.
Já jen nechápu tu nesebeúctu sám k sobě - když mne někde nechtějí, tak si třeba pomyslím něco o debilech, ale už mne tam neuvidí.
Já jen nechápu tu nesebeúctu sám k sobě - když mne někde nechtějí, tak si třeba pomyslím něco o debilech, ale už mne tam neuvidí.
administrátor, moderátor
Chápu a děkuji i za toto, snad to na nějakou dobu postačí.Martin píše: ↑pát 16. led 2026 2:17:10Exxxi, Ferdo: a co s tím/ním mám dělat? Vyhodím ho dveřmi, vleze oknem. Ucpu všechny otvory a stejně se sem nasouká komínem. Ban na IP adresu je dávno nefunkční nástroj... Musel bych zakázat vstup neregistrovaným uživatelům, čemuž se kvůli jednomu člověku dlouhodobě bráním.
Ani já nejsem pro zákaz neregistrovaných...