Brum u RCF 705as

Odpovědět
  • Reklama
  • powersoft nakup
Maxx
Nováček fóra
Nováček fóra
Příspěvky: 7
Registrován: pon 13. úno 2012 21:17:01

Brum u RCF 705as

Příspěvek od Maxx » ned 01. kvě 2016 13:48:39

Zakoupil jsem subb RCF 705 as ale při cca 60% výkonu se z něj line nepříjemný brum, který při zesílení se opět ztratí zřejmě větší zátěží. Má s tím někdo nějakou zkušenost? Je možné, že bude načnutý reproduktor? :?

zahy
Uživatel
Uživatel
Příspěvky: 298
Registrován: ned 12. říj 2008 22:05:18

Re: Brum u RCF 705as

Příspěvek od zahy » ned 01. kvě 2016 15:39:32

tak reproduktor asi nee, tedy pokud prskání nebo chrčení neříkáš brum. Já mám za brum věc která produkuje elektronika a je přenášena reproduktorem.

K problému : popiš zda se to děje i s připojeným signálovým kabelem a případně jakým a jak ( XLR, Jack, sim/nesim)
potom mužeme říct příčinu a nahrhnou řešení.
Neuškodí popsat (důkladně) celý řetězec i s napájením.
A&H GLD-80, RCF NX M15-A,RCF ART 310, MT18SUB + cajky

Uživatelský avatar
Zdeněk Prodance
Uživatel
Uživatel
Příspěvky: 4039
Registrován: pon 18. dub 2011 11:17:46

Re: Brum u RCF 705as

Příspěvek od Zdeněk Prodance » ned 01. kvě 2016 16:35:17

Nepleť si výkon a nastavení nějakých knoflíků. Asi by to chtělo popsat, jak je všechno, co tu hlasitost ovlivňuje, nastavené a jak ten brum s nastavením každé té věci zvlášť souvisí. Mně se nezdá, že by to opravdu vznikalo až v bedně a to jen na základě její hlasitosti (i když možné to je). Na reproduktor bych to netipoval.

H.M.

Maxx
Nováček fóra
Nováček fóra
Příspěvky: 7
Registrován: pon 13. úno 2012 21:17:01

Re: Brum u RCF 705as

Příspěvek od Maxx » ned 01. kvě 2016 16:59:52

OK , mám přehrávač Pioneer XJR1 a z něj hrávám buď jen na dvě RCF 715mkII a pokud potřebuji potlačit spodky, tak zapojuji již zmíněnou RCF 705as a z něj pak ty 715ky. Vše je zapojeno přes xlr konektory. Ten brum zní,jako když je přetíženej bass ale nemá k tomu důvod. Nic neprská , spíš to vrní ale zřejmě to budu muset poslat vám do Prodance. Potenciometr volume mám většinou stále na polovinu. Při větším zesílení to dělá dřív,jako by byl přebuzen reproduktor. Jedinné zamáčklé tlačítko mám na xover. Jinak vše vymáčknuté.

Maxx
Nováček fóra
Nováček fóra
Příspěvky: 7
Registrován: pon 13. úno 2012 21:17:01

Re: Brum u RCF 705as

Příspěvek od Maxx » ned 01. kvě 2016 17:06:36

Bývalý majitel tvrdil,že to chtěl na koncerty nějaké rockové kapely ale prý byl nedostačující. Myslím, že je nějak načatý.

Uživatelský avatar
Zdeněk Prodance
Uživatel
Uživatel
Příspěvky: 4039
Registrován: pon 18. dub 2011 11:17:46

Re: Brum u RCF 705as

Příspěvek od Zdeněk Prodance » ned 01. kvě 2016 18:27:34

Pokud je to slyšet jen ze subu a satelity hrají stále normálně (i když se pustí bez výhybky, tedy to tlačítko X-over nemačkat), tak asi bude skutečně problém v samotném subu a měl by navštívit servis. Snažím se jen eliminovat možnost, že je příčina jinde a cesta by byla tedy zbytečná. Předpokládám, že to dělá i sám o sobě (bez satelitů) a i na jiný zdroj signálu ?

H.M.

Maxx
Nováček fóra
Nováček fóra
Příspěvky: 7
Registrován: pon 13. úno 2012 21:17:01

Re: Brum u RCF 705as

Příspěvek od Maxx » ned 01. kvě 2016 20:11:38

A stačí tedy zaslat do Prodance? Nebo mám vyhledat jiný servis?

Uživatelský avatar
Zdeněk Prodance
Uživatel
Uživatel
Příspěvky: 4039
Registrován: pon 18. dub 2011 11:17:46

Re: Brum u RCF 705as

Příspěvek od Zdeněk Prodance » ned 01. kvě 2016 20:35:00

Pokud to není v záruce, tak lze zvolit i jiný servis, ale myslím, že k tomu není důvod, leda by byl nějaký opravdu dobrý hodně blízko a ušetřila by se tak doprava. Hlavně to chce ověřit, že skutečně je příčina v bedně samotné, viz výše.

H.M.

Odpovědět

Zpět na „RCF“