druhý sub k 8001AS

Odpovědět
  • Reklama
  • RCF ART 9
Uživatelský avatar
dada1

druhý sub k 8001AS

Příspěvek od dada1 » úte 26. bře 2019 17:07:19

Zdravím pánové potřeboval bych druhy spodek k 8001 AS , ale už se nevyrábí ,tak se chci zeptat jak tento problém vyřešit jestli by fungovala varianta na jedny straně 8001 a na druhy 8003 ,nebo sehnat na bazaru 8001 (zřejmě problém ) anebo prodat stávající 8OO1 a koupit dva stejný ? díky za odpovědi a Vaše názory

Uživatelský avatar
Marián

Re: druhý sub k 8001AS

Příspěvek od Marián » úte 26. bře 2019 18:14:44

Ak sa nemýlim tak 8001 mala ešte klasický H čkový zosil + spínaný zdroj a 8003 mala už Digi zosik, takže tam bude nejaké oneskorenie, čo by mohlo spôsobiť že to bude fázovo posunuté a v niektorých miestach to môže byť na basoch rozbité. V tomto prípade by som to asi nekombinoval.

Uživatelský avatar
blaha
Uživatel
Uživatel
Příspěvky: 3580
Registrován: úte 30. pro 2008 18:13:14
Bydliště: cca 10km od Jaroměře
Kontaktovat uživatele:

Re: druhý sub k 8001AS

Příspěvek od blaha » stř 27. bře 2019 7:04:22

Tak zrovna fazoveho posuvu bych se u basu tolik nebal, vlna ma delku auta, takže 1cm fakt nepoznáš, vůbec když budou každá na jedné straně podia.
Zdeněk "Bláha" Blahovec, divadlo Jaroměř, občas zvučení na sebe mimo divadlo, občas nějaký ten prodej i instalace techniky

Robert
Uživatel
Uživatel
Příspěvky: 431
Registrován: sob 28. úno 2015 10:08:18

Re: druhý sub k 8001AS

Příspěvek od Robert » stř 27. bře 2019 7:48:43

Centimetr žádná míra, jak říkají zedníci, ale digitální zesilovač s procesorem udělá latenci 1 - 2 mS a půl metru už není zanedbatelné. Navíc není jisté fázování a bez změření je výsledek nejistý. Je fakt, že pokud budou po stranách, nepoznáš to, ale dát je vedle sebe je průšvih

Uživatelský avatar
blaha
Uživatel
Uživatel
Příspěvky: 3580
Registrován: úte 30. pro 2008 18:13:14
Bydliště: cca 10km od Jaroměře
Kontaktovat uživatele:

Re: druhý sub k 8001AS

Příspěvek od blaha » stř 27. bře 2019 8:38:56

To nepopírám, že vedle sebe už to nemusí fungovat.

Tady je to ale spíš o tom jaké jsou dostupné možnosti.

- sehnat starší 8001
- koupit jednu 8003 a zkusit to, případně řešit další možnost
- prodat 8001 a koupit 2x 8003
- nebo mě napadla ještě jedna, koupit 8003 a v 8001 vyměnit zesil. modul za ten pro 8003
Zdeněk "Bláha" Blahovec, divadlo Jaroměř, občas zvučení na sebe mimo divadlo, občas nějaký ten prodej i instalace techniky

dada
Nováček fóra
Nováček fóra
Příspěvky: 7
Registrován: úte 26. bře 2019 16:56:41

Re: druhý sub k 8001AS

Příspěvek od dada » stř 27. bře 2019 8:59:54

Díky za odpovědi ta první varianta sehnat starší bude velkej problém po bazarech je spíš poptávka a ta poslední varianta ,kdyby se vyměnil zesilovač by vyšlo na kolik Kč přibližně ?

Aleš
Uživatel
Uživatel
Příspěvky: 275
Registrován: úte 25. bře 2008 13:32:52

Re: druhý sub k 8001AS

Příspěvek od Aleš » stř 27. bře 2019 9:33:07

"Digitální" zesilovač, tedy zesilovač ve třídě D sám o sobě žádnou latenci nepřidá, na něm je "digitální" jenom to, že koncové tranzistory pracují pouze ve dvou stavech zap-vyp, 1-0, na rozdíl od tříd A, AB, B a z nich odvozených H, kde pracují v lineárním režimu. Jinak je zesilovač třídy D taky v podstatě analogové zařízení.
Předřazený DSP samozřejmě latenci přidává.
Pokud má původní 8003-AS analogový crossover, tak by problém s fází být neměl, s 8003-AS II už díky DSP asi bude.
Nejlíp ale každopádně je mít obě bedny stejné, takže pokud se nepodaří sehnat druhou 8001, prodal bych ji a koupil dvě stejné 8003 nebo 8003 II.

pepaol
Nováček fóra
Nováček fóra
Příspěvky: 8
Registrován: pon 29. kvě 2017 17:19:14

Re: druhý sub k 8001AS

Příspěvek od pepaol » úte 21. čer 2022 21:53:08

Jen doplním srovnání 8001 AS a 8003 AS II. 8003 hraje všude jen ne dopředu. 8001 papírově slabší hraje dopredutak jak bedna má. Bas je konkrétnější a dynamičtější. Za mne 8001 je vítěz testu. Mrzí mne, jak se dneska lže v papirech. Jo a 8003 AS II nemá síťový vypínač. Soudruzi ušetřili významný peníz.

Odpovědět

Zpět na „RCF“