Na ART310 A bručí trafo

Odpovědět
  • Reklama
  • sada T10S T7V
Uživatelský avatar
mkarr
Uživatel
Uživatel
Příspěvky: 516
Registrován: pon 28. říj 2013 19:21:32
Bydliště: Dešov a Olomouc

Na ART310 A bručí trafo

Příspěvek od mkarr » sob 27. čer 2020 12:11:03

Ahoj,
U jedné z těchto beden mi slyšitelně bručí trafo. Nevim kdy to začalo, protože jsem ji delší dobu nepoužíval v tichém prostředí, ale je to mechanické chvění. Když vyndám zesilovač, tak je zticha. Když jej opřu o corpus, opět hučí. Trafo je v uložení troch volné. Jde s ním bez problemu pootočit, ale šroub je ještě zakápnutý modrým loctite takže se urcite nepovolil. Samotné dotažení nejspíš nepomůže. Máte nekdo tip čím to podložit?

Otas
Uživatel
Uživatel
Příspěvky: 485
Registrován: ned 06. lis 2011 15:59:02
Bydliště: Bílina

Re: Na ART310 A bručí trafo

Příspěvek od Otas » sob 27. čer 2020 13:55:32

Má zkušenost s jiným vibrujícím trafem mi říká, že je potřebné (po povolení upevňovacího šroubu - šroubů)ho podložit pružným materiálem (u mne to bylo 2 mm gumou) a poté opět pevně utáhnout. Ale zda to v ART310 půjde nevím, ten zesilovací blok vůbec neznám.

Uživatelský avatar
mkarr
Uživatel
Uživatel
Příspěvky: 516
Registrován: pon 28. říj 2013 19:21:32
Bydliště: Dešov a Olomouc

Re: Na ART310 A bručí trafo

Příspěvek od mkarr » sob 27. čer 2020 14:03:34

Určitě půjde. Jen jsem si říkal, čím to podložit. Ona tam už nějaká guma i je, ale možná uz zestárnula. Teď jen musím trefit správně měkkou a tlustou.

Otas
Uživatel
Uživatel
Příspěvky: 485
Registrován: ned 06. lis 2011 15:59:02
Bydliště: Bílina

Re: Na ART310 A bručí trafo

Příspěvek od Otas » sob 27. čer 2020 16:46:43

Já jsem použil gumu z duše od auta. Proto, že jsem neměl jiný materiál po ruce :). Trafo byl zalitý 300W toroid, v zadání s vyšším sycením pro omezení špiček do zátěže (bodovky) při startu. Umístěn na sádrokartonové zdi. Před úpravou zvuk staré vesnické trafostanice, po podložení jen slabé bručení, ale slyšet je.

Uživatelský avatar
mkarr
Uživatel
Uživatel
Příspěvky: 516
Registrován: pon 28. říj 2013 19:21:32
Bydliště: Dešov a Olomouc

Re: Na ART310 A bručí trafo

Příspěvek od mkarr » ned 28. čer 2020 18:41:23

Tak řešení bylo m tolik jednodušší, že bych skoro tohle vlákno smazal. Trafo v ARTech, těch modrých, je se zalitým středem a je stažené za vinutí mezi zadní stěnou zesilovače a jakýmsi plechem, který je uvnitř přišroubovaný ke chladiči. Ten když se odmontuje, tak pod ním je další matka, co to trafo drží za ten zalitý střed. Ta když se utáhne, tak trafo mlčí jak partyzán.

exxxi
Uživatel
Uživatel
Příspěvky: 1146
Registrován: sob 29. led 2011 1:35:00
Bydliště: dálnice D5

Re: Na ART310 A bručí trafo

Příspěvek od exxxi » ned 28. čer 2020 22:13:41

To bych se neradoval, partyzáni měli za úkol mlčet tři dny, než se ostatní spolubojovníci odklidí :D :D :D
http://www.zvukari.com
SiEx3, X32r, DL1608, QSC, EV, Turbosound etc.

Odpovědět

Zpět na „RCF“