Tip na jedno/dvoukanálový dimmer?

• Reklama
  • nové mixpulty Qu
Ferda
Uživatel
Uživatel

Příspěvek od Ferda » stř 14. bře 2012 22:09:09

Nemáte prosím někdo tip na slušný jedno (dvou) kanálový DMX dimmer? Nejlépe 20A (min. 10A) k zavěšení do trusu a hlavně nerušící.

blaha
Uživatel
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od blaha » stř 14. bře 2012 22:43:21

Moc jich asi nebude, napadá mě:
http://www.audiotek.cz/product-33785-hq-power-vdpdp1n" onclick="window.open(this.href);return false;

Případně verze navíc s potenciometrem:
http://www.hqpower.eu/products/view/?id=384782" onclick="window.open(this.href);return false;

Máme 6ti kanálový verze a ty bordel nedělaj, byť mají jiné své mouchy, ale použitelné. Jedinej bordel dělaj nestíněné silové kabely mezi dimmery a PARy, pokud leží přímo na zvukovejch (to přímo u světla odpadá), s metrovým odstupem, ale už taky v pohodě.
Naposledy upravil(a) blaha dne stř 14. bře 2012 23:06:11, celkem upraveno 1 x.
Zdeněk "Bláha" Blahovec, ozvučení, světla, stage, instalace, poradenství, divadlo Jaroměř

Návštěvník

Příspěvek od Návštěvník » stř 14. bře 2012 22:46:11

http://www.srslight.sk/index.php?index= ... Dimmer_DP1" onclick="window.open(this.href);return false;

s kľudným svedomím môžem odporúčať, kvalita to je, tomu ale aj zodpovedá cena.

Tomáš
Uživatel
Uživatel

Příspěvek od Tomáš » stř 14. bře 2012 22:55:59

no natom Hq sa mi lubi cena oproti Elationu a asi Showtecu si pamatam, ze je lacnejsi a aj ma zniest viac amperov ;)

A skoda ze ten srslight mi tam nepise tu cenu az aj ja viem ze nemam o nich snivat, aj tak mozno pri rozsirovani pojdem cestou modulov od blackout.sk a dorobeni si ich :(

Dudel
Uživatel
Uživatel

Příspěvek od Dudel » čtv 15. bře 2012 1:53:24

Už to bude rok čo používam štyroch týchto čínskych drobcov
http://www.thomann.de/de/showtec_1_kana ... e_mkii.htm" onclick="window.open(this.href);return false;

Podobné krabičky od Stairville, Botex alebo HQ Power majú črevá identické, akurát tento Showtek má okrem iného aj manuálne ovládanie bez controllera a je z nich najlacnejší. Bez ťažkostí zniesol trápenie 6x500W PARiek (ktoré mali byť pôvodne 300W...).

Primitívne ovládanie a naadresovanie, min/max hodnota, reaguje ihneď, nikdy nesklamal.

blaha
Uživatel
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od blaha » čtv 15. bře 2012 8:33:35

Ono to druhý odkazovaný HQ je taky i s manuální regulací, ale bude dražší a jsou delší dodací lhůty. Střeva u těchhle mašin budou stejný.

K tomu co to utahá, na 6ti kanálovejch dimmerech HQ máme uvedeno 6x10A pro EU a 6x20A pro Čínu, a tuším že tam jsou i 20A jističe. Takže utáhnout by to mělo i víc, akorát to nejspíš nebude úplně splňovat pro 20A na kanál EU normy.
Zdeněk "Bláha" Blahovec, ozvučení, světla, stage, instalace, poradenství, divadlo Jaroměř

Ferda
Uživatel
Uživatel

Příspěvek od Ferda » čtv 15. bře 2012 9:03:04

Díky za odpovědi, ještě jsem zapoměl, že to chci bez DIP switche (digit. nastavení adresy). Cena není až tak úplně důležitá.
Zajímají mě hlavně reálné zkušenosti z provozu - již zmíněné rušení, citlivost na kolísání napájecího napětí, výdrž atd.

Jakub M
Uživatel
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Jakub M » čtv 15. bře 2012 17:06:49

A čímpak by si to chcel potom ovládať bez DIP switchu ?
NetLas s.r.o.
- Laserové systémy, vývoj v oblasti elektroniky a automatizácie
- Montáž, údržba a servis elektroniky, webové a IT riešenia

Ferda
Uživatel
Uživatel

Příspěvek od Ferda » čtv 15. bře 2012 18:09:25

Aha, vypadlo mě tam jedno slovo.
Správně mělo být napsáno: "...bez DIP switche (chci digit. nastavení adresy)."
To znamená, že chci dimmer s displejem a tlačítky.
Je snad jasné, že musí být čím nastavit alespoň adresu.

Návštěvník

Příspěvek od Návštěvník » čtv 15. bře 2012 21:38:49

No jooo u dip svitchu sa musi clovek zamysliet a to boliii :D tomu rozumiem

Ferda
Uživatel
Uživatel

Příspěvek od Ferda » čtv 15. bře 2012 22:00:31

Ne, nerozumíš. DIP switch je řada miniaturních spínačů, na které není po čase spoleh a stačí malé drcnutí a je vymalováno. Tři tlačítka jsou nepoměrně spolehlivější.
Jinak kdo umí alespoň trochu počítat nemůže mít s nastavením DMX adresy DIP switchem problém.
Nemá už nikdo další nějaký tip?

Jakub M
Uživatel
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Jakub M » čtv 15. bře 2012 22:20:01

Mám, kľudne to pre teba naprogamujeme a vyrobíme na zakázku presne podľa želania a parametrov.
NetLas s.r.o.
- Laserové systémy, vývoj v oblasti elektroniky a automatizácie
- Montáž, údržba a servis elektroniky, webové a IT riešenia

Zdeněk Prodance
Uživatel
Uživatel

Příspěvek od Zdeněk Prodance » čtv 15. bře 2012 23:29:04

Nevím, nikdy jsem nemusel moc řešit skutečné úrovně odrušení dimmerů, takže nakolik jsou údaje jednotlivých výrobců (rise time obvykle) spolehlivé, moc neposoudím. Obecně vždycky mnohem líp fungují ty s pořádnými cívkami, což je ale dělá těžkými a drahými, občas se tam prostřelí i nějaký ten kondenzátor (taky musí mít poměrně vysoké hodnoty) a ještě to podle mechanického provedení umí dost bzučet. Jinak je podle mne z hlediska rušení triak jako triak, případně dvojice tyristorů jako dvojice tyristorů, sepnutí je vždy velmi rychlé a proto to rušit musí. Tranzistorové se zatím moc nerozšířily, tam je strmost změny proudu (spíš pokles, u tranzistoru můžu nechat klidně narůstat se sinusoidou) řiditelná, ovšem na úkor ztrát. Nova Lighting dělá už oboje, ceny se moc neliší, ale jestli to po osekaném odrušení nakonec neruší stejně jako triak, jsem z papírů nevyčetl. Každopádně budou tišší a ani vlákna žárovek už nebudou slyšet. U SRS a PXM jsem je ještě nenašel.
Co se týká toho nastavení adresy, tak tlačitka s displejem taky nejsou žádné terno, muselo by to být pod deklem a to už můžou DIPswitche být taky. Otáčecí přepínače na šroubovák jsou možná lepší řešení tam, kde se to nebude moc často měnit.

http://www.novalighting.cz/katalog/tdx-37/" onclick="window.open(this.href);return false;

H.M.

Tomáš
Uživatel
Uživatel

Příspěvek od Tomáš » čtv 15. bře 2012 23:34:19

Elation 4 kanal po 5A
ma adresovanie tlacitkami ;)
horsie to bude s tim poppisom vlastnosti,
ale niekde sme tu rozoberali rusenie, ale mne to rusi aj s eurolaitami za urc. podm. tak chybu budem mat asi inde...
a tu link na ten jednokanalovy
http://www.dj-market.cz/sk/rizeni-svete ... i-pak-mkii" onclick="window.open(this.href);return false;
http://www.dj-market.cz/sk/rizeni-svete ... on-uni-bar" onclick="window.open(this.href);return false;
A sak tieto 1 kan. maju tych 10A ;)

a este aby som neobisiel, http://www.blackout.sk" onclick="window.open(this.href);return false; tiez ponuka moduly ale to je s robotou ku tomu......a este som si ich tiez neskusal.

Zdeněk Prodance
Uživatel
Uživatel

Příspěvek od Zdeněk Prodance » čtv 15. bře 2012 23:41:54

Já myslím, že snad všichni úplně míjíte podstatu dotazu, laciných a superlaciných stmívačů je plno, my jich taky máme na skladě dost, ale už jejich cena je naprostou zárukou, že jsou odrušené ŠPATNĚ, respektive plní nějaké zákonné minimum (možná) a za cokoli opravdu dobrého je potřeba si připlatit. To fakt není otázka žádného programování, ale skutečně účinného širokopásmového odrušení všemožných harmonických síťového kmitočtu a to fakt není žádná sranda, to odrušení je na celém výrobku nejnáročnější a nejdražší (od té doby, co DMX umí každý amatér za pár korun).

H.M.

Odpovědět

Zpět na „Světelné pulty, kontrolery, DMX...“