Problém s DMX, prosím poraďte

• Reklama
  • Zesilovače pro touring Powersoft Unica T
Kady
Uživatel
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Kady » pon 02. dub 2012 20:21:32

Ahojte,
prosím o radu. Pořídili jsme laser(hvězdné nebe) L659RGY sám o sobě na vlastní lajně funguje, ale když ho připojím do lajny k jinejm přístrojům tak ty okamžitě přestanou pracovat a hlásej nosignal, ale ten laser normálně maká dál.
Díky za jakoukoli radu.

Frenk
Uživatel
Uživatel

Příspěvek od Frenk » pon 02. dub 2012 20:30:25

asi je v něm rozbitá rýže :-) Mno asi to přetěžuje zdroj signálu, dal bych před něj nějaký oddělovač s optočlenem. stojí to pár Kaček a desku nakreslíš i liháčem na CD :wink:
Never ask FOH sound engeener "Are you DJ?" because he can kill you....

Kady
Uživatel
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Kady » pon 02. dub 2012 20:43:23

Mám tam před tím DMX splitter, ale to asi nebude to co máš na mysli. Nemáš prosím někde link jak by to mělo vypadat. Jinak děkuji za rychlou reakci ;-)

Zdeněk Prodance
Uživatel
Uživatel

Příspěvek od Zdeněk Prodance » pon 02. dub 2012 21:29:36

Asi bys měl pořádně specifikovat co to vlastně dělá, nedělá a jak je to zapojené a do čeho atd. Která světla přestanou fungovat, ta za ním, ta před ním nebo všechna ? On sám při tom funguje ? Když tam máš splitter, tak proč to řešíš, nemůžeš ho nechat na jednom výstupu ze splitteru samostatně ? Co to je za splitter ? Co dělají kontrolky "data" apod. na jednotlivých zařízeních, pokud jsou ? Máš nějaké měřicí zařízení, tester ? Dělal to vždycky nebo to začalo až časem ?

H.M.

Zdeněk Prodance
Uživatel
Uživatel

Příspěvek od Zdeněk Prodance » pon 02. dub 2012 21:38:12

Jestli je to ta věc, kterou jsem našel, tak si taky zkontroluj, jak ji máš nastavenou. Navíc jsi ani nenapsal, jestli "normálně makat" u tebe znamená poslouchat DMX anebo třeba vnitřní mikrofon. Možná máš průchod DMX prostě vypnutý anebo to vůbec DMX ignoruje.

H.M.

Kady
Uživatel
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Kady » pon 02. dub 2012 21:39:33

Dělá to od počátku. Mám tam 2 lasery a 4 led vany. Když se spustí jakýjkoli laser tak ledky prostě hlásí nosignal ať jsou lasery kdekoli. Potřebuji to mít na stejný lajně protože je to dost daleko od centrálu a další výstupy už sou obsazeny světlama v jiný části podia.
Splitter mám tento http://www.thomann.de/cz/stairville_dmx ... kii_19.htm" onclick="window.open(this.href);return false; Tester bohužel nemám.

Kady
Uživatel
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Kady » pon 02. dub 2012 21:42:10

"Normálně makat" mám na mysli plně pracovat přes DMX.Průchod není vypnutý a samy pracujou v poho.

Zdeněk Prodance
Uživatel
Uživatel

Příspěvek od Zdeněk Prodance » pon 02. dub 2012 21:47:53

Co to je "spustí" ? Rozlišuj mezi zařazením do DMX linky, zapnutím napájení, nějakou změnou ovládání atd. Co dělají ty ledky na splitteru a skutečně přestanou fungovat i vany, které jsou mezi splitterem a laserem ??

H.M.

Kady
Uživatel
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Kady » pon 02. dub 2012 21:58:29

Ledky na spliteru normalně svítěj jako když je vše v pořádku. Když jsou všechny přístroje v DMX lince tak vany svítí, ale po zapnutí napájení laseru u van vypadne dmx signál, ale oba lasery normálně pracujou jak maj ať jsou kdekoli na lince. Když potom lasery zase vypnu tak vany začnou zase přijímat signál a pracujou.

Tomáš
Uživatel
Uživatel

Příspěvek od Tomáš » pon 02. dub 2012 22:11:48

mna tak napadlo pri citani predosleho,
ci by to nemohlo bit neakym prehodenim + a - na kabloch - v konektoroch
Ale moc vazne ma brat nemusite, s lasermi este nemam skusenosti.........

Zdeněk Prodance
Uživatel
Uživatel

Příspěvek od Zdeněk Prodance » pon 02. dub 2012 22:14:50

Ty skutečně nerozlišuješ mezi zařízeními, jak jdou v lince DMX za sebou ? Je něco mezi laserem a spliterem a funguje to nebo to taky přestane fungovat, když ho zapneš ? Jsi si na 200% jist, že jsi opravdu nezapnul nějaké slave/master atd. funkce na těch laserech ? To je totiž nejčastější zdroj problémů v podobných případech, světlo se už nechová pro DMX jako průchozí. Zažil jsem i to, že bylo světlo uvnitř v kabeláži překřížené, takže s jedním už za ním nešlo nic, když byly dvě, tak ano a různě se to kombinovalo. Zatím mi to rozhodně nepřipadá jako něco, co by vyřešilo zařazení opakovače, optoizolace atd. Naopak může být, že přidat další splitter a lasery s ničím nespojovat by pro někoho bez servisního vybavení mohlo být nakonec nejsnadnější.

H.M.

Zdeněk Prodance
Uživatel
Uživatel

Příspěvek od Zdeněk Prodance » pon 02. dub 2012 22:22:04

Kdyby byly obráceně kabely, tak by se to neměnilo podle napájení laseru. DMX je stále stejný, je úplně jedno, co se jím řídí, musí to fungovat všechno dohromady.
Ještě mne napadá s tím zapínáním - ty napájíš ledky a lasery z různého místa ? Zkoušel jsi to i jinak (třeba nouzově z jednoho jediného psa pomocí prodlužováků) ?

H.M.

Tomáš
Uživatel
Uživatel

Příspěvek od Tomáš » pon 02. dub 2012 22:40:17

predposledna odpoved mi teraz pripomenula ci som tak cosi nemal prepnute na sceneroch, ked mi to naposledy blblo, no budem si to musiet niekedy zas pozapajat a preskumat.
To prehodenie som myslel to ako sme tu kedysi s kimsi riesili daaky problem, lebo na pulte Eurolite je prepnutie + a - signalu medzi pinmi 2 a 3 vo vystupnom konektore.
Ale mam pocit ze sa tu tiez nespomina cim je to ovladane.
Tak akoze nic, hadam budem dalej len citat az som zas mudrejsi ;)
Dakujem.

Zdeněk Prodance
Uživatel
Uživatel

Příspěvek od Zdeněk Prodance » pon 02. dub 2012 23:09:53

Ano, bohužel existuje i DMX s opačnou polaritou, ale to je výjimka a kabely by rozhodně měly být vždycky všechny stejné, maximálně ten první by ji mohl měnit, pokud je takový pult a nejde to přepnout (rozumnější ale asi je do zařízení vlézt a otočit to v něm). Rozhodně není možné, aby polaritu měnilo světlo (jedině pokud je to zmetek).

H.M.

Kady
Uživatel
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Kady » pát 06. dub 2012 9:43:37

Na tom laseru není nic co by se dalo přepnout. Napájí se to z jednoho přívodu tak dnes večer ještě zkusím jiný přívod a zároveň proměřím jestli mi to neotáčí + a - Jinak díky za rady.

Odpovědět

Zpět na „Světelné pulty, kontrolery, DMX...“