Jak ovládat mix a DMX světla tabletem

Odpovědět
  • Reklama
  • nové mixpulty Qu
pepaol
Uživatel
Uživatel

Jak ovládat mix a DMX světla tabletem

Příspěvek od pepaol » čtv 01. kvě 2025 21:41:22

Mám IPad, kterým ovládám mix. Chtěl bych zároveň spustit na tabletu nějaký SW na světla. Tablet je z mixem spojený přes AP po wifi. Nejspíš by se mělo jednat o krabičku spojenou po LAN kabelu s AP. Vystup protokol DMX 512.
Existuje něco ?
Vím, že je krabička DMX GO, AP ke kterému připojím tablet přes wifi. To bych musel ale používat 2 tablety. Jeden pro mix a jeden pro světla.

atrakce
Uživatel
Uživatel

Re: Jak ovládat mix a DMX světla tabletem

Příspěvek od atrakce » pát 02. kvě 2025 11:12:37

Používám pro mixpulty externí AP/router a převodník ENTTEC ODE ArtNet to DMX. Na tabletu (IPad) Luminair a současně aplikaci pro ovládání mixpultu. Funguje to takhle bez problémů.
Avantis, SQ5, CQ20B,DL1608, Ui24, Megaton NP377, ENGL Fireball II, TC G system,TC G major 2,Sennheiser IEM G4 ....

PeBe
Uživatel
Uživatel

Re: Jak ovládat mix a DMX světla tabletem

Příspěvek od PeBe » pon 05. kvě 2025 12:29:11

Ovládání mixu a světel jedním tabletem, mi nepřijde moc šikovné. Mít na stole dvě placky sice také není zrovna košér, ale přepínat mezi aplikacemi, mi přijde horší ;-) Světla řeším pomocí stařičkého notesu se "sedmičkami", na kterém je nainstalovaný Music Visualization, který si vysosává z muziky příznaky, podle kterých spouští scény a chase. Za notesem, respektive v USB je převodník USB-DMX512 a za ním ještě bezdrátový vysílač DMX. Na rampách pak mám zabudované v prvních světlech DMX přijímače. Zvuk k analýze posílám od mixu bezdrátově pomocí DAP-Audio COM-ART. Pokud potřebuji ručně spustit nějakou scénu, mám k notesu připojený Korg nanoKONTROL Studio. Zkoušel jsem i experimentovat s nějakou DAW aplikací v tabletu a sahat do světel přes wifi, pomocí rtpMIDI, ale už si nějak navybavuji, jak to makalo (máme teď tři měsíce pauzu) :-)
Co nejde silou, jde ještě větší silou...

Odpovědět

Zpět na „Světelné pulty, kontrolery, DMX...“