Jak ovládat mix a DMX světla tabletem
-
- Reklama
Jak ovládat mix a DMX světla tabletem
Mám IPad, kterým ovládám mix. Chtěl bych zároveň spustit na tabletu nějaký SW na světla. Tablet je z mixem spojený přes AP po wifi. Nejspíš by se mělo jednat o krabičku spojenou po LAN kabelu s AP. Vystup protokol DMX 512.
Existuje něco ?
Vím, že je krabička DMX GO, AP ke kterému připojím tablet přes wifi. To bych musel ale používat 2 tablety. Jeden pro mix a jeden pro světla.
Existuje něco ?
Vím, že je krabička DMX GO, AP ke kterému připojím tablet přes wifi. To bych musel ale používat 2 tablety. Jeden pro mix a jeden pro světla.
Re: Jak ovládat mix a DMX světla tabletem
Používám pro mixpulty externí AP/router a převodník ENTTEC ODE ArtNet to DMX. Na tabletu (IPad) Luminair a současně aplikaci pro ovládání mixpultu. Funguje to takhle bez problémů.
Avantis, SQ5, CQ20B,DL1608, Ui24, Megaton NP377, ENGL Fireball II, TC G system,TC G major 2,Sennheiser IEM G4 ....
Re: Jak ovládat mix a DMX světla tabletem
Ovládání mixu a světel jedním tabletem, mi nepřijde moc šikovné. Mít na stole dvě placky sice také není zrovna košér, ale přepínat mezi aplikacemi, mi přijde horší
Světla řeším pomocí stařičkého notesu se "sedmičkami", na kterém je nainstalovaný Music Visualization, který si vysosává z muziky příznaky, podle kterých spouští scény a chase. Za notesem, respektive v USB je převodník USB-DMX512 a za ním ještě bezdrátový vysílač DMX. Na rampách pak mám zabudované v prvních světlech DMX přijímače. Zvuk k analýze posílám od mixu bezdrátově pomocí DAP-Audio COM-ART. Pokud potřebuji ručně spustit nějakou scénu, mám k notesu připojený Korg nanoKONTROL Studio. Zkoušel jsem i experimentovat s nějakou DAW aplikací v tabletu a sahat do světel přes wifi, pomocí rtpMIDI, ale už si nějak navybavuji, jak to makalo (máme teď tři měsíce pauzu) 

Co nejde silou, jde ještě větší silou...