USB/DMX a všetko okolo toho

Odpovědět
  • Reklama
  • nové mixpulty Qu
Návštěvník

Re: USB/DMX a všetko okolo toho

Příspěvek od Návštěvník » pát 10. črc 2009 13:41:38

mno prave ja mam zatim 4 hlavy.. obcas 8 kdyz si pujcim... a kazdy svetlo je od jiny firmy a ma jiný ůuhly PAN/TIL tim pádem už potřebuju zase přenost... a klikáním na klávesnici vypadámpřed lidma jak magor:-D škoda že o ničem nevíš.

Tomáš
Uživatel
Uživatel

Příspěvek od Tomáš » sob 11. črc 2009 15:58:19

Jose1 píše:Ahoj DMXáci :D
Zanořil jsem se do, pro mě neprobádané problematiky, a mám pár dotazů.
Vybírám mezi softy a pár jsem si jich nainstaloval.
Koukal jsem na Freestyler a taky Sunlite a taky na Cybercontrol. Můžu konstatovat, že Sunlite a CC je na první pohled zcela totožný program. Otázka tedy zní, který z nich se mám začít učit? A taky s ohledem na ceny převodníků.
Asi bych volil ten Sunlite, dle informací, co jsem stihl posbírat. Teď ještě, jak to vypadá s těmi převodníky "domácí výroby"? Dá se již něco pořídit??
Víte někdo??
Dík
Ked chces domaci skus sa obratit na admina na www.blackout.sk
(ja obcas pouzivam jeden od neho...)

zkrachovalej Dj
Uživatel
Uživatel

Příspěvek od zkrachovalej Dj » stř 26. srp 2009 18:31:58

premyslim nad DMX.jsem vtom a mater.chci si pořídit tento http://kytary.cz/eurolite-dmx-operator- ... 78:0:0:1:0 jen nechapu jednu vec.ten kontroler ma jen jeden vystup XLR. jak teda muzui pripojit napr 5 efektu? koukal sem ze ty svetla maji vstup a vystup,znamena to ze se ty svetla zapojuji za sebou?jak pak tedy ten kontroler rozpozna jakej efekt ma ridit? kazdy svetlo ma nejakou adresu(code) ten kod si tam musim nastavit?nebou uz je tam nastavenej? na tom kontroleru si tu adresu nejak najdu?.........asi mam moc otazek na jednu hlavu,ale jsem jen vesnická sláma :-D tak mě hned nekamenujte dík
Pauza s Djingem byla potřebná... začít znovu je neodkladná záležitost

blaha
Uživatel
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od blaha » stř 26. srp 2009 19:13:30

V podstatě jsi si otázkama na vše odpověděl, vše je správně. ANO, efekty, světla dimmery, vše se řetězí za sebou. Popřípadě jsou ještě splittery (rozbočovače), které ten signál rozdělí. Na konci propojení u posledního zařízení by jsi měl mít ve výstupu DMX pak zasunutý tzv. terminál, to je XLR konektor s naletovaným odporem 120ohm mezi piny 2 a 3.
Adresace se provádí na každém zařízení zvlášť, buď digitálně, přes tlačítka a displej, nebo mechanicky na svitchi, zpravidla 10ti pozicovém, s tím, že adresování probíhá na přepínači 1 je hodnota 1, 2=2, 3=4, 4=8, 5=16, atd., výsledná adresa zařízení je pak součet nastavených hodnot, takže když třeba potřebuješ adresu 18, zapneš piny 2 a 5 (2+16=18).
Adresuje se vždy první kanál zařízení, takže, když máš třeba 6ti kanálovej dimmer a chceš první kanál na 1, tak nastavíš na dimmeru 1 a zároveň s tím si obsadíš kanály až do 6ky, takže třeba skener, nebo LED PAR, ... budeš adresovat od 7ičky dál.
Můžeš taky třeba u světel, které chceš aby chodily stejně (třeba LED PARy) nastavit stejnou adresaci, vyšetříš si tím kanály.
No a podle popisu odhaduji, že ten DMX pult má kanálů 192, takže na něm si můžeš obsadit max. 192 kanálů, kde každýmu kanálu přiřadíš určité hodnoty v rozsahu 0-255 které řídí vlastnosti toho samého přiřazeného kanálu na efektu, světle, mlze, atd. Pak se to dá jednotlivě programovat do scén, submasterů, chase (sekvence scén), atd.
Zdeněk "Bláha" Blahovec, ozvučení, světla, stage, instalace, poradenství, divadlo Jaroměř

midnight_man
Uživatel
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od midnight_man » úte 01. zář 2009 22:38:43

tak som nakupil nejake otocne hlavy :) dmx soft funguje krásne :) Zase raz sa osvedcil a celkom slusne som sa stym naucil robit, je pravda ze ta siet X/Y je teraz ovela citlivejsia kedze hlava má 340 a 240° rozsah na X/Y ale dá sa to predýchať. Ináč prave som kupil od blackout.sk ILDA prevodnik aj s ILDA laserom krásnych 20KPPS na motoroch píše, kreslí to čo len chcete :)
5kW Sound/EM,Beyma,Uli,QSC,DBX/, 2kW Lights, Dáke tie otáčajúce sa hlavy, 200mW ILDA Laser(20kpps)/Kvant/, 3kW Smoke.

pali237
Uživatel
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pali237 » pát 04. zář 2009 15:48:27

Daslight rulezzz.. naj inerface a soft aky ppoznam...špičkovy pomer cena-vykon a hlavne naozaj jednoduche ovladanie a 100percentna spolahlivost... =D>

pafik
Nováček fóra
Nováček fóra

Příspěvek od pafik » pát 02. říj 2009 13:35:24

mám dotaz na dmxpipe -mám ho, v pohodě jede na náš malinký dimmer - mám ale jiný problém -ochotníci - přijedeme někam, kde mají dmx světla - tak to musíme namapovat na naše potřeby -to samozřejmě není jednoduché - a tohle je první fórum, které jsem našel a aspoň trošku odpovídá - takže dotaz:
1. nějaké další fórum ohledně svícení v divadlech? tohle se mi líbí, ale abych nebyl offtopic
2. galvanické propojení dmx - jedeme z compu - máme nějakou zem, usbpipe oddělený není - máte nějaké zkušenosti?
3. existují nějaké mapy světel v divadlech? aby si to člověk připravil - třeba něco pro freestyler?

midnight_man
Uživatel
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od midnight_man » ned 04. říj 2009 0:42:30

blackout.sk vyraba galvanicky oddelene USB-DMX prevodniky, no pokial sa ti neobjavi fáza na jednom s 3 vodicov DMX linky staci ti obycajny prevodnik. Jedine ako sa na akciu pripravit je ist tam vopred. ale to by ma asi porazilo aby som mal zakazdym programovat freestyler a kroky pre iné a iné svetlá :) to veru nie
5kW Sound/EM,Beyma,Uli,QSC,DBX/, 2kW Lights, Dáke tie otáčajúce sa hlavy, 200mW ILDA Laser(20kpps)/Kvant/, 3kW Smoke.

Tomáš
Uživatel
Uživatel

Příspěvek od Tomáš » sob 17. říj 2009 17:36:47

Pre Pafik:
Skusal si uz pozret aj na http://divadlo-technika.webzdarma.cz/index.htm

wydrys

Příspěvek od wydrys » pon 19. říj 2009 21:49:17

co vic si přat ...

http://users.telenet.be/freestylerdmx/

http://www.disco-party.cz/1248-modul-us ... oh005.html

mam sice lepsi prevodnik ale tohle by melo fachat taky .. :)

Návštěvník

Příspěvek od Návštěvník » čtv 05. lis 2009 21:33:34

zdravim chcel by som sa opytat ked zapojim tie svetla cez dmx kabel do pc co zapojim do posledneho svetla do konektoru out

blaha
Uživatel
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od blaha » čtv 05. lis 2009 23:45:36

Přečti si můj příspěvek vejš, konec prvního odstavce.
Zdeněk "Bláha" Blahovec, ozvučení, světla, stage, instalace, poradenství, divadlo Jaroměř

Návštěvník

Příspěvek od Návštěvník » pát 06. lis 2009 8:36:06

a kde by som kupil ten konektros s tym rezistorom?

Návštěvník

Příspěvek od Návštěvník » úte 10. lis 2009 1:19:29

pali237 píše:Daslight rulezzz.. naj inerface a soft aky ppoznam...špičkovy pomer cena-vykon a hlavne naozaj jednoduche ovladanie a 100percentna spolahlivost... =D>
nevim jak ostatni pipes a interface, ale je pravda pomer ceny a spolehlivosti je u daslight vyborny, co me nadchlo nejvice je stand alone mode, kdy je moznost rucne primo na ovladaci projizdet cue, takze kdyz zamrzne pocitac nezustanou jen oci pro plac, jenom s notebookem bych do live nesel, nejdulezitejsi je stabilita
divadlo brno

Tomáš
Uživatel
Uživatel

Příspěvek od Tomáš » ned 29. lis 2009 22:11:40

Hosť píše:a kde by som kupil ten konektros s tym rezistorom?
Kupis konektor a odpor (cca 110 Ohm) a ten donho naletujes (prepojis pin 2 a 3 v konektore - 3kolikovom) - ja to mam tiez tak (asi so 100 Ohm Odporom) a bezim natom ;) (ide o simulaciu odporu kabla ;)
Dokonca ak si dobre pametam z 1 katalogu, kde bol popis okolo dmx alebo z niekt. fora:
ono by to mohlo ist aj bez toho ale tak som to asi este neskusal.
Tak teda z katalogu a podla neho to nemusis mat ked mas na konci zariadenie ktore ma funkciu autom.ukoncenia linky.

Odpovědět

Zpět na „Světelné pulty, kontrolery, DMX...“