Chase 1-6 prosím help - spěchá!

Odpovědět
  • Reklama
  • nové mixpulty Qu
dj_scorpio
Uživatel
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Chase 1-6 prosím help - spěchá!

Příspěvek od dj_scorpio » stř 07. črc 2010 19:06:20

Zdravíčko všem.

Potřeboval bych radu zkušených, k čemu jsou na mém 192-kanálovém pultu tlačítka Chase 1-6... Vím, jak se používají a programují scény, ale neumím využít právě Chases...

Ke všemu jsem zatím nikde nenašel jeden jediný pochopitelný a český návod, díky kterému bych pochopil funkci těchto tlačítek. U nás v klubu by to určo našlo uplatnění při svícení na malé scéně... na velkou máme profi pult.

Nenašel by se tu prosím někdo, kdo by mi nějak popsal, k čemu to slouží, resp. jak se to používá? Děkuji, uděláte mi tím velkou službu...

Co se týče mého mixpultu, jedná se o HQ Power VDPC145
Zbrusu nový web pro všechny osvětlovače!
->>> http://www.osvetlovac.info <<<-

.cod
Uživatel
Uživatel

Re: Chase 1-6 prosím help - spěchá!

Příspěvek od .cod » pon 12. črc 2010 4:08:09

Relativně je to jednoduché - podle typů ovládacích pultů.
Pokud chceš tedy programovat světla...
Naprogramuješ scény, které můžeš ovládat přepínáním podle typu pultu. Tyto scény pak můžeš propojit do "chases" tím že je stejným způsobem naprogramuješ v režimu chases. jednotlivé scény se ti propojí do show - sami se přepínají, prolínají ... podle nastavené rychlosti. Na tvém pultu je možnost 6-ti chases/show, které budou mít jen omezený počet kroků/scén, např 99-199 apod. Scény se v jednotlivých chases mohou opakovat. Záleží jen na tvé představivosti osvětlovaného prostoru. Doporučuji ti ho rozdělit a zapisovat (i do PC) - to pro lepší a rychlejší postup při dalším Light designu scény a nebo rovnou použít na programování PC.

dj_scorpio
Uživatel
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Re: Chase 1-6 prosím help - spěchá!

Příspěvek od dj_scorpio » pon 12. črc 2010 17:05:06

aha, děkuju za vyčerpávající odpověď :). těchto několik informací mi pomohlo tohle pochopit a konečně jsem to mohl vyzkoušet :).

Díky moc. Výrobce totiž trochu zapomněl objasnit funkci těch tlačítek, a spoléhá na to, že s těmi pulty člověk už přišel do styku.
Ale příjde mi snažší programovat spíš profi pult co máme v klubu na osvětlování velké scény... :)
Zbrusu nový web pro všechny osvětlovače!
->>> http://www.osvetlovac.info <<<-

Odpovědět

Zpět na „Světelné pulty, kontrolery, DMX...“